Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
Ez szerintem nettó fszság, mert az XP, a 7 / 8.1 / 10 is tudta... és lekezelte, hogy a tálca felül van. 10nél olyan is lehet, hogy tálca csak 1 képernyőn legyen. Azaz, ha kéne, megoldható lenne...
Ami újdonság igazán lett a 11ben, az az, hogy a 12.gen intel CPUkra megírták az ütemezőt, hogy a kis- és a nagyteljesítményű magok kábé jól legyenek leterhelve. Ezt olvastam, nem értek a sw fejlesztéshez, csak bele tudok pofázni, hogy ne kék legyen, hanem zöld... cca ennyi lenne a nagy újdonság, meg a TPMhez kötődő cuccok, de ez akár 10 alá is kijöhetett volna. A színes mappákról inkább nem beszélek, mert az roppant hasznos újdonság, ami miatt "nyilván" főverziót kell ugrani. -
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott
üzenetére
"A tátrai teherhordók rekordját jelenleg a Kő-pataki menedékházat (Skalnatá chata) üzemeltető Laco Kulanga, az egykori legendás teherhordó tartja, aki 1993-ban egy alkalommal 207,5 kg-os terhet cipelt fel a hátán a Tarajkáról (Hrebienok) a Zamkovszky menedékházhoz (Zamkovského chata)."
Az kb. 3 km séta és az alatt durván 200 méter emelkedés, azaz átlagosan kb. 6,6%-os emelkedőn kellett felmennie...
-
zetor2000
addikt
válasz
Jahno
üzenetére
Egen, ezt írtam is, hogy a napelem bekerülését kombinálni kell a verda árával, és a "megtérülést" vagy spórolást egy eleve megemelt összegről kell kezdeni. Ráadásul a megtermelt energia csak egy része az autóé (jó esetben), egy másik fele meg mondjuk az ingatlané, de azt meg nem az autó árába kéne beálmodni.
Vis maiort nem tudok kezelni, azaz balesetet nehéz kombinálni, pláne hogy a "pzs-vel letörlöm a nyomot"-tól a GTKig bármi is lehet.
Az ilyen kötelező "nyomorok" viszont el-elmaradnak a villanyosoknál, mint pl. olajcsere/olajszűrő csere, meg vízpumpa, meg akármi. Kuplungot is csak módjával, meg a kettős tömegű lendkereket se annyira kell cserélni. Cserébe majd lesz más... még dolgoznak rajta
-
zetor2000
addikt
-
hokuszpk
nagyúr
-
Bujdy81
aktív tag
Vettem egy új laptopot. Asus Zenbook. Tetszik.
Nem volt vészesen drága és a munkaidő 80%-ában úgyis kvázi dokkolva van.Egyetlen dolog zavar benne: Win 11. Nem tudom a tálcát bal oldalra, függőlegesre állítani, illetve nem tudom beállítani a tálcán, hogy ne vonja össze az ikonokat. Gugliztam, de csak annyit találtam, hogy a Win 11 MÉG nem tud ilyet...
-
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
Jó, hogy occsó a töltés, de mi a bekerülési költség? Meg persze azt nem havonta termeld ki utólag, hanem előre is kell egy nagyobb összeg. Aztán szervízköltségeket is csak módjával ismerünk, de erről volt szó. Vagy ha kicsit megnyomnak hátulról, mint ahogy utoljára a motoros és pisloghatok, ha ránézésre nincs sok baja, de az 6 milliós GTK.
-
-igu-
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
Nálam úgy néz ki az éves költség, hogy a karbantartás kb. 300 euró, üzemanyag (mostani áron) 2000, biztosítás+adó 400.
Az autó értéke kb. 6-700 euró.Innen indul a matek.
Napelem nincs, ingyen töltés nincs (pl. cégnél).
A kínálat legalja 2013-as Nissan Leaf 12k euróért. Ez még az a kategória, amit nem vennék meg. -
zetor2000
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Az üzemeltetésen tudsz megtakarítani, mert egy csomó olyan dolog nincs, ami a belsőégésűeknél van. Ha tudod napelemről tölteni, akkor meg az "üzemanyagon" is lehet fogni. Ott bele kell kombinálni annak a kiépítését is... Az áram ára kicsit stabilabb (még?) mint az olajé, és jelenleg olcsóbb is ugyanarra a távolságra vetítve.
Kolegám vett nejének meg magának is egy pici villanyost. A saját autója egy Smart, ami elektromos, tisztán. Azt mondja, a töltés elég 2 napra, hogy bejöjjön vele, meg hazamenjen. Budakeszi - Kelenföld a táv, ~30km egy irányban. Ez költségben nincs egy BKV bérlet, mert a töltögetéssel 6000-6500Ft a villanyszámlája erre a verdára, a BKV bérlet meg 9500.
A nejének nagyobb szerencséje van, mert dombra megy fel, és onnan jön le, hazafelé meg (vissza)termeli, amit elfogyaszt
. Vagy egy részét. Az egy a hármasból, asszem Peugeot logóval (ion?). De ugyanez van Citroen és Mitsubishi logó alatt is.
Emellé van egy Dacia akármi, mert pecázni kell menni, meg van egy nagyobb kutyus is, azt is néha vinni kell. -
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Nájsz!
Ez a bringa mennyire bírja a sót? Nekem a Nishiki semmit nem rozsdált, csak a tengelyek gyorszára. Asszony olcsó kínai bringája egy év alatt totál rozsda, pedig kenegetem zsírral amikor karbantartom.
Lányom Biltema bringája teljesen rozsdamentes, fiamé valami gyerekboltból van, fél év alatt berozsdált.
-
WiZARD
veterán
válasz
A. Crowley
üzenetére
nem
-
WiZARD
veterán
válasz
A. Crowley
üzenetére
?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
WiZARD
üzenetére
egyebkent en ezt irtam, anno hogy ahol ezt az autot terveztek ott egy LA-SF tavra is repulovel mennek inkabb es nem autoznak el odaig, helyben berel egy autot
mar akkor abban uldogel, mikor meg 150km-re van az autos ember a kozuton erkezve ugyanoda
Tesla-nal akar sajat profil is mukodhet a berelt autoban is, mintha azzal ment volna el odaaig -
WiZARD
veterán
Elmúlt napokban (vasárnap oda, kedden haza) megvolt a kis akkus elektromossal Győr-Zürich (~880 km) oda-vissza.
Odafele hűvösebb (9.31 c°) volt, 1-2 helyen eső is esett, meg a német autópálya örömeit is ki kellett próbálni. Így 9 óra 3 perc volt a vezetés, 19,9 kWh/100km a fogyasztás. 5x álltunk meg tölteni, 1 óra 35 perc volt összesen. Mindenhol pont elég volt wc/evés/ivás/nyújtózkodásra, talán ha összesen 5-10 perc volt amit a töltésre vártunk a szükségletek kielégítése után.A német pályán kipróbáltam, tudja az ígért végsebességet az autó.
2 supercharger közt kipróbáltam hogyan fogyaszt tartósan nagyobb sebességnél. 61 km szakaszon töltőtől töltőig 140 km/h átlag jött ki (csak az autópályás részt nézve 160as átlag), 29,5 kWh/100km fogyasztással.Hazafele jobb idő volt (16.39 c°), végig száraz, 150es sebességet se nagyon léptem túl. Így 17,7 kWh/100km lett az átlag, 8 óra 39 perc vezetéssel, 4 db töltéssel (1 óra 19 perc).
költségek: supercharger töltés 0,41-0,52€/kWh (0,49 CHF), összesen 129,95€+22,54CHF az 1880 km-re.
Pár éve voltam benzinessel, ami 1 töltéssel is bírta végig, de szerintem azzal is megálltam legalább 3-4x és megfogadtam hogy ennyit autóval soha többé, legközelebb repülő. 1000+km-t bíró szuperdízellel is legalább ennyit megállnék enni-inni.
Ez az út az autopilotnak hála sokkal kevésbé volt fárasztó, bevállalnám máskor is, ha kell.
Számomra teljesen kompromisszum mentes út volt, nagyobb akku meg mesebeli 500+km hatótáv se hiányzik. -
Samott
addikt
Mar nem emlekszem kinek a batyja, bar az mintha a padlasra is felvitte volna.
-
Sipi-
őstag
Nem hánytam már legalább 7 éve. Most kipróbáltam: nem jó!
Utoljára részeg voltam, most viszont elkaptam amit gyerek hazahozott a táborból
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Hm, na most elgondolkodtam, ha nincs sebességben, akkor lehet mégsem zár az a kuplung...
ÉS ezt már valaki megkérdezte
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__4716206-miert-forognak-a-meghajtott-kerekek-felbakolt-kocsinal-ures-sebessegben-ha-bei
Akkor ez nem bug, hanem feature. Mert egyébként üresben, felengedett kuplungnál, zár a kuplung, ergo a váltó nyelestengelyére jut át forgatónyomaték. Ez valahogy át tud szivárogni a féltengelyekbe.
-
Samott
addikt
Svajci, nyugdijas, orvos hazaspartol - Arthur baratunk elbujhat, kinaban tudjak a frankot.

-
Samott
addikt
#mithallgatszmost
GoPro mi? Bar szerintem playbackelnek...
Mondjuk a rendezot nem lattam jonni. 
-
Sipi-
őstag
Reggel elvittem a Yarist kipufogóshoz, mert kicsit öblös hangja van tolatáskor. Üres, járó motornál felemelték és forgott a két első kerék

-
-NoVa-
veterán
válasz
hokuszpk
üzenetére
Nagyon nem kell túlgondolkozni. Fél évszázados alapokon billeg kurrens számítási kapacitással, így tudnak gyakorlatban nagy adathalmazon sok visszacsatolással és rekurzióval látványosabb eredményeket elérni. Az egyetlen komoly fejlődést abban értük el, hogy jobban tudjuk a mikor, hová, és hogyan használjuk kérdésekre a válaszokat.
-
Jahno
veterán
Gondolom az elmúlt pár nap posztjainak és egyébnek véletlenül sem volt köze hozzá "A Twitter spokesperson declined to comment further on Musk’s reason for not joining the board."
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
en nemfogok digizni semmit, azert annyira nemerek ra.
embernek van valamije, ami vagyjo vagynem, vagy digizve van vagynem, vagy 25/30/50 fps vagynem, vagy interlaced vagynem, node ami van, azt a 4K tv-n szeretné elesebben latni.
Adhatok a kezebe Virtualdubot is, hogy azzal csinalja meg maganak, csak az a tapasztalatom, hogy az a faek egyszerusegu cucc sokaknak tul bonyis, mert magatol nemcsinal semmit
Ezt a topazt kezebenyomom, radobja a videot, rabok a presetre meg a "GO"mbra, aztan a vegen lesz valami.
- vagy nem
csak elotte alaposan megragom, megiscsak $200 a cucc. -
válasz
hokuszpk
üzenetére
az én ízlésemnek túl steril, de nem vállalhatatlan egyáltalán. az egy másik kérdés, hogy házi kamerás izékkel hogy boldogul a topaz

60 fps-t ne csinálj 25/50-ből, semmi értelme. ha mindenképp valami ilyet akarsz, akkor legyen inkább 50, az a mozgás úgyis benne van az 50i eredetiben, ha jól digitalizáltad. ha 25p-t csináltál belőle, és azt akarod visszainterpolálni, az meg hülyeség.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk
üzenetére
na leallitom magam, jo lesz ez, Szokekapitany Topaz verzio 1920x1080
a reklamaciokat a szerkesztosegben varom

-
Jahno
veterán
válasz
hokuszpk
üzenetére
Mindenkinek meg van a maga baja. Én meg tanyán hagytam a lukkameráim és holnapra lehet kellene. Most tákolhatom valami gyors megoldást.
És este átköltöztem a 18 terásra, most le kellene belőle kopasztani némi archív anyagot, hogy a mentés kiférjen 16 terára és helyem is maradjon a jövőben. Aztán már "csak" ki kellene találni mi legyen a NASsal és a maradék lemezekkel.
Remélem a Synology csoportmappát lehet költöztetni úgy, hogy ne töltse le maga alá még egyszer. Betűcsere, symlink, mindennek nekirontok.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk
üzenetére
jól elbeszélgetek magammal, ittenvan Szőkekapitány egyik feltalálása, mindjárt lesz belőle fullhd verzió is.
-
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu-
üzenetére
Én 30 éve szerettem volna elkezdeni dobolni, most lett lehetőségem...
A lányomnak van fél év előnye. Ja, meg négy év zongora, ezzel együtt 4,5 év szolfézs.
Tegnap kijött amíg gyakoroltam. Mikor már azt éreztem, hogy faszán megy ütemre a legalapabb kíséret (metronómmal, természetesen), akkor már csak finom kézjelekkel jelezte, hogy "gyorsabb", vagy "lassabb". Baromira nem éreztem semmi eltérést a tempók között!

-
Jahno
veterán
válasz
qnadam
üzenetére
Yajj ne is mondjad, kezdek én is megkavarodni, mert eddig mindig közölték mikor milyen formátumban kérik a cuccokat, most meg magamnak forgatnék és csak vakarom a fejem.
Fujisbannem mertem kötekedni, mert kicsi vagyok ahhoz, de sokan már változó záridővel nyomják... Állítólag működik. Éppen elég volt haverokat leszoktatni a 60ról, most meg ez?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hokuszpk
üzenetére
no ittvan, az 1920x1080 Topazzal felskalazott verzio.
tovabbi project a 60fps, csak eppen abba egyelore belerohadt, aszondja keves a 32GB ram. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
marmint a tvadas volt 16:9 , en meg 4:3 -ban digiztem

ez oke, nekem ilyen videom van keznel ; most azt probalom megfejteni, hogy megmerjem-e lépni az embernek kezebenyomom, "ezzel es ezzel a presettel zavard le jobb lesz" akciot.
szoval majd mindjart leporog Myghti Medi felskalazva, feltoltom, aztan a ketto kozotti kulonbseget legyszives szetalazni. -
válasz
Samott
üzenetére
ha a felskálázó eszköz kezel rendesen váltottsoros anyagot, akkor nem kellene, hogy gond legyen.
de mivel a cél az 50p, ezért csak jó sorrendben kell tenni a filtereket: előbb yadif(? ha jól emlékszem...) deinterlace, utána méretezés. ez se tökéletes egyébként, statikus képnél érdemes lenne kihasználni a plusz felbontást, de ennyire nem ástam magam bele a dologba, örültem, hogy sikerült megmenteni a mozgás folyamatosságát
bónusz hiányosság a yt-n, hogy nincs 576-os európai felbontás, a 480p mindenképp 480 pixel magas, így európai sd-re nincs natív felbontás.
-
Jahno
veterán
válasz
ezittketto
üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
qnadam
üzenetére
Migty Medi eredetijet megtalaltam, ez 768x576 25 fps, elvileg Virtualdubbal digiztem a Miro Pctv zsugaval XP alatt ; csak elobb ki kell csomagolni, mert az ezereves Angelpotion codecet jelenleg ugytunik csak az mlpayer homecinema ismeri, szerencsere vmwareban megoriztem az XP -t.
- kozben szomszed becsongetett egyvodor halaszlevel -
amint kesz, jelentkezem. -
válasz
Samott
üzenetére
én általában meghagyom az 50i-t minden átalakítás nélkül, a mostani lejátszók úgyis tudják kezelni, a tévék meg főleg (a tévéadás is 50i). 50p-t akkor szoktam csinálni, ha valami olyan helyre kerül, ami nem kezel interlaced dolgot, pl youtube-ra szerintem a 720p50 a legjobb kompromisszum. elvileg létezik 480p50 is, de még csak nagyon kevés helyen láttam ilyet.
-
Samott
addikt
válasz
ezittketto
üzenetére
Nem tudom, biztos, de ez engem inkabb arrol gyozott meg hogy felesleges ilyemivel probalkozni ha nagyon tragya a forras.
-
Bujdy81
aktív tag
Nem is bonyolult dolog ez a dobolás. Csak ütni-rúgni kell és pipa.
Mondjuk, ha már ritmusra kellene, úgy bonyolultabb...

-
eattila
őstag
válasz
ezittketto
üzenetére
Köszi!
-
válasz
hokuszpk
üzenetére
ha házi videó, akkor valószínűleg már eleve nem a vhs volt a szűk keresztmetszet, ha profi (film, tévés cucc, mittomén), akkor meg úgyis van a vhs-nél jobb forrás

a vhs egyik gyenge pontja a chroma noise, azt elég jól lehet szűrni ingyenes avisynth scriptekkel is, de valószínűleg vdub plugin is van rá. a felskálázást szerintem engedd el, egy jó esetben ~300x576 pixelnyi tényleges felbontásból akarsz 3840x2160-at csinálni...
50i az anyag, ugye? ha nem film vagy rajzfilm a forrás, akkor 50i-ben sokkal szebb és folyamatosabb minden mozgás, sokan mégis kidobják az információ felét azzal, hogy 25p-t csinálnak belőle.
-
Samott
addikt
válasz
hokuszpk
üzenetére
Ha rossz a forras akkor nem biztatlak: We Remastered My First Video in 4K!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xbox Series X|S
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- TCL LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- Eladó egy Huawei GT3 okos óra Dobozzal tőltővel
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest