- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok! Egy egyszerű(nek tűnő) problémával akadtam el, ennek megoldásához kérek segítséget. Adott 2 oszlop, az elsőben mondjuk "A" és "B" szöveg. A második oszlopban lehet szám is, szöveg is. A feladat az, hogy megtudjam, hány olyan "A" szöveg van, ami mellett van valami a 2. oszlopban.
Ezt találtam: [link] de nem teljesen jó, az egyik feltételnek a "nem üres cellák összeszámlálásának" kellene lennie, de valamit folyton elírok. Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm!T
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kiegészítésre lenne szükségem. Van egy táblázat, amit makró formáz, bizonyos sorokat sárgára színez. Egy másik makró a sárga cellákat összeadja. Ez rendben is van, de a táblázat mindig más adatokat tartalmaz, így más lesz a sorok/sárga sorok száma is és mindig kézzel kell beállítani, hogy mettől meddig tartson a vizsgált tartomány (ahol a sárga cellákat keresi) és hogy hova írja az összeget. Ki szeretném bővíteni a keresési tartományt. A tartomány ugyan át tudom írni, teszem azt 400 sor helyett vizsgáljon 600-at, abban biztos benne lesz minden, de az összeget nem a 601. sorba kellene írnia, hanem a táblázat végére. Az utolsó teli cella keresésének elve nem jó, mert a táblán belül is vannak üres sorok, viszont a végösszeg sora más színű. Hogy tudom megmondani azt, hogy az "X" (mondjuk narancs, vagy piros) sorba írja az összegzést? Esetleg eggyel utána... (ez még kérdéses)
Előre is köszönöm.
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Van egy kis gondom... Delila_1 írt nekem egy makrót, ami csak az általa küldött táblában hajlandó működni. Ezzel még önmagában nem lenne gond, elkezdtem átalakítani arra a formára, ami nekem kell. Egy ideig a makró működött is, aztán egyszercsak nem. Nem tudom, mi változott, csak a táblázatba irkáltam dolgokat, teszteltem a makrót, feltöltöttem adatokkal, stb. Valami miatt nem stabil, nem értem miért. Van valami más megoldás a problémára?
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sajnos nem találtam meg a hibát, valahol valami svindli van. Jobb híján egy olyan táblát alakítok át, amit kaptam, és amiben működik is a makró. Sajnos kénytelen vagyok újra megírni mindent (szerencsére nem bonyolult), de még mindig ott van a nagy kérdés: OpenOffice-ba való átkonvertálás után vajon működik-e. Legutóbb megszenvedtem, mire minden feltételes formázás rendesen helyre rázódott, bízom benne, hogy most gyorsabb lesz.
Köszönet mindenkinek a segítségért és BUÉK! -
Z-Tom-ee
csendes tag
Nyitottam egy új táblát, bemásolgattam a programot és tesztelgettem. Az A oszlopba pakoltam a hivatkozásokat és a B-ben írattattam ki. Ha előre kitöltöm a függvénnyel a B oszlopot, akkor nem működik. Ha először az A oszlop adott cellájában megcsinálom a hivatkozást és utána írom be a B oszlop megfelelő cellájába a függvényt, akkor jól működik, azt írja ki, ami a link és nem az Excel helyét...
-
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #12407 üzenetére
Jobb gomb => hiperhivatkozás, ott megadom a "látható szöveget" meg egy elérési utat a gépen lévő mappák armadájából. Nem ez a módja? Erre nekem folyamatosan az Excel helyét adja ki, persze ennek köze sincs ahhoz a helyhez, amit a teszt során behiperhivatkoztam...
(most addig ülök itt, amíg meg nem oldom ezt az überbonyolult problémát (gyakorlatilag megoldottátok helyettem, csak valamit bénázok, ami bosszantó...)) -
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #12404 üzenetére
Semmi gond.
Bemásoltam az előző helyére és kiír ugyan egy útvonalat, de nem az adott cellában szereplő linket jeleníti meg, hanem az Excel fájl elérési útját minden cellába... Kaptam egy másik megoldást is, az kicsit összetettebb, de ugyanezt produkálja; mi lehet ennek az oka?
-
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #12402 üzenetére
Így már minden tiszta. Zseniális ez a program, kipróbáltam. Sajnos az én problémámat nem oldotta meg, mivel nekem hiperhivatkozásokat kellene kihámoznom egyes cellákból (elérési útvonalakat a gépen lévő mapparendszerekben), de nagyon tetszik, elteszem, egyszer még jól jön. =) Köszönöm még egyszer a segítségeket.
-
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #12400 üzenetére
Bevallom töredelmesen hülye vagyok ehhez.
Hogyan tud ez segíteni nekem? Ha VBA felületen akarom futtatni, egy nevet kér, ha nem adok neki, nem történik semmi, ha adok, a bemásolt rutin alá egy új programot akar csinálni vonallal elválasztva. A munkafüzetben pedig nem történik semmi...
-
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #12398 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet, de sajnos a makrókhoz nem értek, kaphatok még egy kis "löketet"? =) Hogyan működik ez a program? Bemásoltam egy üres oldalra, de nem futott le. Automatikusan csinálja a "dolgát"?
Köszönöm még egyszer és kellemes ünnepeket!
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: van egy "Excel" tábla (OpenOffice-t használunk, ezért az idézőjel; annó Excelben lett megszerkesztve a táblázat, de már át van konvertálva) aminek bizonyos celláiban hiperhivatkozások lesznek feltöltve. Ezek a gépen lévő mapparendszer bizonyos elemeire hivatkoznak. (tehát ha rámegyek a linkre, Win. Intézőben feljön a megfelelő mappa) A linkek "megnevezései" (vagyis a link szövege) minden esetben más (lehet). Azt szeretném kiszűrni, hogy egy hivatkozás ne kerülhessen be többször a táblázatba, még más link szöveggel se. (ha a szöveg azonos lenne, azt ki tudnám jeleztetni, akár kiíratással, akár feltételes formázással) Tud erre valaki megoldást? (a függvénykombináció lenne a legjobb, de ha csak makróval lehet, elvileg az is átmegy az OO-ba)
Előre is köszönöm! -
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
Delila_1 #9145 üzenetére
Az első verziót... Most kipróbáltam a 2.-at is. A következő történt:
- nem volt hibaüzenet
- ha munka 1-ben a B1-be teszek "x"-et akkor a munka2-n a B1 D1 F1 is kap "x"-et
- ha máshova teszek "x"-et a munka1-ben, akkor a munka2-ben sehova nem kerül "x"
Átküldjem a fájlt? (valahol azt hiszem még megvan a címed =)) -
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes logikai feladványom. =) Adott 2 Excel munkafüzet, mindkettőben 1-1 táblázat. Mindkettőben szavak és üres cellák szerepelnek egymás mellett, valahogy így:
"alma" ; "üres cella" ; "banán" ; "üres cella" ; "citrom" ; "üres cella" stb.
Az üres cellának annyi értelme van, hogy egy "x"-et lehet bele tenni, vagy üresen hagyni. A másik munkafüzet ugyanakkora táblázatban tárolja soronként ugyanazokat az adatokat, de más sorrendben, valahogy így:
"citrom" ; "üres cella" ; "alma" ; "üres cella" ; "banán" ; "üres cella" stb.
A feladat annyi lenne, hogy az első táblázatban, ha egy - jelen esetben - gyümölcs mellé "x" kerül, akkor a másik táblázatban is kerüljön "x" ugyanazon gyümölcs mellé. Hogy lehet ezt a legegyszerűbben megoldani? (sajnos macro íráshoz nem értek, logikai függvényekkel kísérleteztem, de azt hiszem, már késő van gondolkodni =P)Előre is köszi: T
-
Z-Tom-ee
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6099 üzenetére
Nagy trükk, köszi
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok!
Kérdeznék egyet a 2007-es Excelhez. Böki a csőrömet már egy ideje, nézegettem fórumokon is, de nem lettem okosabb, miért nem képes a 2007 cellákba "szögletes zárójel nyit" jelet tenni? Csak úgy működik, ha pl. word-ből bemásolom. Régen nem volt ilyen baja, beállítási hibáról van szó, vagy elszúrtak valami? Tud erről valaki bővebben?
Köszönettel: Tom-ee
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok.
SOS szükségem lenne egy kis segítségre 2007-es excelben. Igazából nem tudom, hogyan lehetne rákeresni a problémára, ezért is próbálok itt informálódni. (pár kulcsszót kipróbáltam már, de nem találtam érdemi anyagot)
Egy naptárat kell készítenem, különböző funkciókkal. Ez nem is gond eddig. A hiba ott kezdődik, hogy az aktuális napot ki kell jelölni a teljes évből. Feltételes formázással ez megy is, de azt szeretném megoldani, hogy az excel ugorjon is rá erre a kijelölt cellára. Tehát ha már az év közepén tartunk, és az adott nap már nem látszana - mert olyan hosszú a lista, hogy "kilóg" a képernyőről - akkor is valahogy kerüljön az aktuális nap valahogy a képernyőre. Lehetőleg ne makróval, mert több kolléga gépén is futni fog majd a program, és sok helyen le vannak tiltva ezek a funkciók. (egy tavalyi excelben valahogy ezt megoldották, de nem tudom, hogy, és az még 2003-asban íródott)
Előre is köszönöm a segítséget!T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Witcher topik
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- Trollok komolyan
- Azonnali játékos kérdések órája
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest