- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Térközjelző #20276 üzenetére
Akkor talán nem kell ennyi tartomány minden egyes járatnak. A járat típusok azt jelölik, hogy a járat milyen megállókon áll meg, lehet elég lenne csak azokat elnevezni, és abban tárolni a rá jellemző útvonalat.
Azokat neveztem el, vagy nem értem, mit írsz.
-
Mutt
senior tag
válasz
Térközjelző #20240 üzenetére
Hello,
Delila_1 javaslatai után én is bedobom a változatomat.
Letölthető innen.Lehet még rajta csiszolni. Sárgával kiemelt mezők segédszámítások.
Mivel az INDIREKT függvény csak megnyitott fájlokon működik, ezért én egy segédtáblába linkeltem be a menetrendeket. A 21, 21A, 32-es menetrendek egymás alatt vannak eredeti formában.
üdv
-
Delila_1
veterán
válasz
Térközjelző #20252 üzenetére
Az U5:AX81 tartomány helyett az U1:V32-be bevittem a távolságokat, az S oszlop innen veszi az adatokat.
A sárga hátterű cellák képleteit és érvényesítéseit lemásolhatod a többi sorba, és a többi lapra.
-
Delila_1
veterán
válasz
menetrend.xls
2014-Utazas_1.xlsAz Utazás füzet elejére beszúrtam egy lapot, ahova a másik füzet 21-es lapjáról bevittem az útvonalakat, és az egyes tartományokat elneveztem. A név a tartományok alatt van, kék karakterekkel. Az alsó kötjel szükséges, mert számokat tartalmazó elnevezéseket csak így fogad el az Excel. Ezeket az elnevezett tartományokat használom a Január lap J és K oszlopában. Lesz munkád a többi útvonal felvitelével, de én is jól elbabráltam a képletekkel.
Mindenhol figyeltetni kellett, hogy páros, vagy páratlan-, Ejárat, vagy nem, továbbá indirekt függvénnyel kellett megadni, hogy a menetrend.xls füzet melyik lapjáról vegye az adatokat.A Január lapon sárga hátteret adtam a celláknak, ahova a képleteket, illetve érvényesítéseket bevittem. Az U5:AX81 tartomány képletein is egyszerűsítettem, csak azt nem "festettem be". Oda megadtam egy feltételes formázást, ami a HAMIS eredményű celláknál a karaktert fehérre váltja.
A G, H, Q és R oszlopokat elrejtheted.
A menetrend.xls-en nem változtattam, de ha már feltettem a data.hu-ra, nem törlöm.
Szerk.: Kíváncsi vagyok, ilyesmire gondoltál-e?
-
Delila_1
veterán
válasz
Második nekifutásra sikerült letöltenem, megnézem, tudok-e kezdeni vele valamit.
-
Delila_1
veterán
válasz
Bocsi, azóta csak most vagyok net közelében.
Kérlek, küldd el a címemre, mert nem tudom letölteni.
Az már más kérdés, hogy tudok-e majd segíteni. -
Delila_1
veterán
válasz
Térközjelző #20240 üzenetére
Ez olyan összetett, hogy legjobb lenne elérhető helyre kitenned a füzetet.
-
lappy
őstag
válasz
Térközjelző #20189 üzenetére
Szia!
Neked ez kell :=HA(ÉS(D1<$B$2;$B$2<=E1);IGAZ;"") -
Mutt
senior tag
válasz
Térközjelző #20120 üzenetére
Hello,
2007 vagy újabb Excelben a DARABHATÖBB függvény tud segíteni.
A képlet pl. 5-10 km közötti futások esetén:
=DARABHATÖBB(L:L;L:L;">=5";L:L;"<10")5 km-ig illettve 100 felett, pedig egyszerűen:
=DARABTELI(L:L;"<5") és =DARABTELI(L:L;">=100")Régebbi Excel verziókban a DARABHATÖBB helyett SZORZATÖSSZEG-gel fog műkődni:
=SZORZATÖSSZEG(--(L:L>=5);--(L:L<10))üdv.
-
detroitrw
addikt
válasz
Térközjelző #20121 üzenetére
én egy ilyennel oldanám meg: klikk
ha ez megfelel akkor a táblázat cellái így néznek ki pl.
H2: =ÉS(H$1<=$G2;I$1>=$G2)
A2: =DARABTELI(H:H;IGAZ) -
Térközjelző
csendes tag
válasz
Térközjelző #20120 üzenetére
A szóközök eltűntek, grrrrrrr.
Szóval: Az A oszlopban kellene az eredmény, a B oszlop a kategóriákat tartalmazza.Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest