- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hová lett 1000 mAh?
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Gabesz128 #1878 üzenetére
nem mernék rá megesküdni, de asszem ezzel megy:
[link]
ha nem jönne össze akkor jelezd, mert elővakarom a működő verziót. régen linkelt valaki hasonlót ide vagy az ''excel makró...'' totyikba, esetleg keress rá. az biztos, hogy van automatizálható megoldás, ami nem számol vissza értetlenül. -
lapa
veterán
válasz
gyulailipi #1873 üzenetére
magyar excelben a MATCH szót cseréld ki HOL.VAN szóra...
-
lapa
veterán
válasz
gyulailipi #1869 üzenetére
igazából nem teljesen értem miért nem jó. a fenti képletet testre szabhatod, tehát ha nem C-től P oszlopig vannak a számaid, akkor mindenhol átírod és voilá. a képlet nem csak az egymás felettieket nézi.
upd: kis magyarázat: szóval a 3. sorban lévő képletek megpróbálják megkeresni a felettük lévő (2. sor) cella értékét az első sorban. ha legalább egy egyezés van, akkor kettővel szoroz, ha nincs egyezés 0 az eredmény. mondjuk ha az első sorban valamelyik szám ismétlődne, akkor is csak kétszer számolna, ezt jó ha tudod. persze ezt kiszűrheted, ha megfordítod az első két sort...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
gyulailipi #1867 üzenetére
meglepődnék, ha egy képlettel kivarázsolható lenne, de nem lehetetlen persze. nekem elsőre ilyen lett. feltételezzük, hogy P oszloppal bezárólag vannak mindkét sor adatai... [link]
-
lapa
veterán
válasz
gericooper #1860 üzenetére
félmegoldásom van erre:
1. csinálsz egy 5, 8, 11... sorozatot egy segédoszlopba (pl. C - ekkor megeszi a hármasugrást)
2. A oszlopba pedig =index(<másikfájl teles oszlopa pl. B>;C1)
az index kiválasztja az első pereméterként megadott tartományból a második paraméterben megadott elemet. azért célszerű teljes oszlopot megadni tartományként, mert az index a tartomány első tagjától kezdődően számol így ha az nem az első cellától kezdődik könnyű belegabalyodni. -
lapa
veterán
idézem a hozzám eljuttatott levelet:
Volt néhány alkalom izgalmas informatika órám, amelyhez nagyon izgalmas vizsgafeladat társul most zárásként.
Ki kellett választanunk,meghatározott körből (ami most nem is lényeges), egy kistelepülést, amihez (többek között) excel feladatként gyűjteni kellett 200 adatot, és ahhoz kigondolni egy problémát, és a problémára generálni egy pivot táblát, diagrammal, Fkeres és esetleg egyéb függvények társításával.
Egy alkalommal mutatták is, és nem is tűnt annyira vészesnek, de most, hogy nekiugrottam látom, hogy mennyire nem egyszerű ez így!!
Nem értem!! A határidő vadul szorít, és passz.
Ha esetleg van energiád és időd, szívesen veszek minden segítséget.
Mellékelem a csodálatos mintapéldát, és az általam elkezdett mókát.
Üdv.
Pipa75
mellékelem a fent említett táblákat:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
Pipa75: ha lehet szerintem röviden írd le melyik tábla / melyik fül mit takar és azt, hogy melyikben kéne mit csinálni. -
lapa
veterán
1. gondolom 2006 összes kábé ilyen kéne legyen: =A2+C2+E2+G2.....
a másik munkalapon pedig az első két oszlop pl.: =munka1!A2 és =munka1!B2
a harmadik és negyedik: =A2+munka1!C2 és =B2+munka1!D2
a harmadik és negyedik oszlop képletét együtt jobbra húzva a kumulált eredményt kapod.
2. asszem ctrl nyomva tartásával tudsz több szakaszt kijelölni a görbén belül, akkor csak arra alkalmazódnak a formázások. -
lapa
veterán
válasz
frankie! #1823 üzenetére
abszolút hivatkozással. pl: az A1 cellában lévő =B2 képletet =$B2-re moddolva az A1 jobbra húzkodásakor megmarad a B oszlop. analóg =B$2-re moddolva lefelé húzkodva marad a 2-es sor. =$B$2 esetén minden irányú kitöltésnél statikus marad. szerkesztő módban F4 váltogatja helyetted. szerkesztőmód meg F2
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1821 üzenetére
én nem bonyolítottam túl, végülis a tizedesjegy helyéről van szó. 3-nál 3 tizedesjegyig kerekít, -3-nál meg balra ugyanennyi helyiértékre. elsőre azt hittem, hogy a második és harmadik sor is round, írtam is hogy ott valami bibi van aztán megnéztem jobban...
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1817 üzenetére
hát a bal oldal nemtom jó-e, a jobb oldal kerekítés funkció.
többit még emésztem.
ceiling: ''rounds a number up, to the nearest integer or to the nearest multiple of significance.''
floor: --II-- csak lefelé.
gondolom a kerekítés 3 alfaja, mert vb-ben nincs roundUP meg roundDOWN, mint fv-ként. ezek feltételezem a megfelelő párjai a roundnak fel / le kerekítés részirűl.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
lordring #1720 üzenetére
ott az elején azt mondom neki, hogy ha mindhárom cella üres, akkor ''mindüres'' szöveget adjon vissza. ha legalább egy cellában van valami, akkor van az, amit te írtál.
hoppá a fül referencia kimaradt:
=ha(és(üres(munka1!i3);üres(munka1!j3);üres(munka1!k3));''mindüres'';HA((DARABTELI(Munka1!I3:K3;''Igen'')>1);''Igen'';''Nem''))
hoppá2: ha már itt vagyunk van egy fölös zárójel:
=ha(és(üres(munka1!i3);üres(munka1!j3);üres(munka1!k3));''mindüres'';HA(DARABTELI(Munka1!I3:K3;''Igen'')>1;''Igen'';''Nem''))
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1697 üzenetére
nemtom, lehet csak ie7 hányik be...
mindenesetre szép lett -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1695 üzenetére
404, meg különbenis ő betű...
-
lapa
veterán
válasz
nagy.aa #1687 üzenetére
ha minden oszlopnak van fejléce akkor:
1. adatok --> kimutatásdiagramm
2. tábla forrásként kijelöl (a legjobb ha egész oszlopokat)
3. célként pl. új fület megad
4. mezőlistából bal kék kockába behúzod a cégnevet, jobb kockába pedig az árat és a készletet.
5. ellenőrzöd, hogy az árnál és készletnél ne darab, hanem összeg legyen.
6. az adatok változását követően kimutatásba klikk --> adatfrissítés -
lapa
veterán
ezt a word nevű progit nem ismerem de biztos jópofa lehet
gondolom ez attól is függ, hogy beszúrt excel tábláról van-e szó vagy a word beépített táblázatáról. szvsz utóbbiból sehogy. most ahogy próbálkozom az előbbiből sincs ötletem. talán a word doksiból indított makróval tudnál a céltáblára hivatkozni... -
lapa
veterán
megmondom a frankót nem teljesen értem hogyan varázsolódik össze a linked, de a lekérdezés nálam így műxik:
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
''URL;http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id='' & Cells(1, 1).Value & ''&start='' & Cells(1, 2).Value, Destination:= _
Range(''A2''))
.Name = ''f.php?mod=40&id=11113&start=1500''
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlEntirePage
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
itt pl. a1-ben 11113 van, a2-ben 800. szerintem külön lapra lekérdezve már ki tudod szedni azt az értéket ami neked kell. új lekérdezés előtt viszont nálam is törölni kellett a lekérdezett adatokat tartalmazó tartományt, egyéb esetben új oszlopot szúrt be... -
lapa
veterán
relatív. az alábbi a = név, b = összeg oszlopokat feltételez, fejléccel. c és d oszlopok elejébe rakja az eredményt.
Sub top5()
otodik = Application.WorksheetFunction.Large(Range(Cells(2, 2), Cells(65536, 2)), 5)
j = 0
For i = 1 To 65536
If Cells(i, 1).Value = '''' Then
Exit For
Else
If Cells(i, 2).Value >= otodik Then
j = j + 1
Cells(j, 3).Value = Cells(i, 1).Value
Cells(j, 4).Value = Cells(i, 2).Value
End If
End If
Next i
Range(Cells(1, 3), Cells(j, 4)).Sort Key1:=Cells(2, 4), Order1:=xlDescending, Key1:=Cells(2, 3), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
End Sub -
lapa
veterán
válasz
BGabor73 #1649 üzenetére
1. jobb gomb a szerkesztőléc felett --> vezérlők eszköztára --> megkeres --> berak.
2. mégegy berak.
3. jobb gomb --> tulajdonságoknál van linked cell ami true vagy false szöveget kap, meg van group ami a függőséget vezérli. a group alapból jó, ha nem akarsz több csoportot.
3. szerkesztőmód kikapcs.
4. klattyintgat. -
lapa
veterán
ööö nemtom hogy ez mennyire elég, de ezt a hsz-ed is olvasva eszembe ötlött egy lehetséges megoldás: [link]
1. tábla fejlécek kellenek
2. adatok --> kimutatás --> tábla teljes oszlopai kijelöl (ha később írogatsz hozzá ugye)
3. neveket bal kockába, összegeket jobb kockába húzod a listából (abból lett nálam e és f oszlop)
4. e2 vagy alatta jobb gomb --> mező tulajdonságok --> speciális --> a többit látod.
5. új adatok esetén a kimutatáson jobb gomb --> frissítés -
lapa
veterán
válasz
mahatma #1567 üzenetére
itt egy minta:
Option Explicit
Dim sor, ful As Long
Sub konsz_fulbol()
sor = 1
For ful = 1 To ThisWorkbook.Sheets.Count
If Not Sheets(ful).Name = ''célfül'' Then
ThisWorkbook.Sheets(''célfül'').Cells(sor, 1) = Sheets(ful).Name
ThisWorkbook.Sheets(''célfül'').Cells(sor, 2) = Sheets(ful).Cells(1, 1)
sor = sor + 1
End If
Next ful
End Sub
itt a ''célfül'' nevű fülbe gyűjti az adatokat. -
lapa
veterán
válasz
loszerafin #1480 üzenetére
miért? csak nem ellenség vagy?
-
lapa
veterán
válasz
loszerafin #1469 üzenetére
nahallod... én azzal küzdöttem most, hogy egyátalán a referencbe belemásszon, csak brózolva - ocx-re mutatva ette meg. utána viszont ott voltak a listában, x-elés után ikon is volt, a formra is rá tudtam húzni. esetleg próbálj meg a reference-ben brózzal rámutatni...
ja ez off xp...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
balint0224x #1396 üzenetére
1. kimásolod a telszámok oszlopot egy új táblába és elnevezed egy fejléccel
2. feltöltöd a mellette lévő oszlopot csupa 1-essel és ezt is elnevezed valahogy
3. kijelölsz egy cellát az oszlopokon belül (pl. egy telszámot)
3. adatok --> kimutatásblabla
4. ''következő'' --> ellenőrzöd a kijelölést --> ''kész''
5. a kis ablakból a telcsiszámok sorát megfogod egérrel és beleejted a baloldali kék téglalapba.
6. a kis ablakból a csupa egyes sort beleejted a jobboldali téglalapba. -
lapa
veterán
azóta megnéztem és ez nem nagyon műx, nem is tudom hogy mi lehet a hiba benne. próbáltam cdec meg mindenféle jóságot, de valamiért nem hiszi el a kisebb-nagyobbat. meg az is hibádzik még, hogy így minden ú-t rövidít, tehát huszezer-huszonegy lenne ha működne. nem ártana ha valaki ráfejlesztene, hasznos jószág. meg az sem ha tudnánk honnan jött az eredeti...
-
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1311 üzenetére
1. ''aktuális'' hónapban nem lehet 800+ nap. aki ennyit nyaral az már ott laikik
2. egyénként jogos, hogy az enyémben is maximálni kéne az aktuális hónapba írt napokat.
3. a tiéd kezeli a szökőéveket?mod: ja látom igen... pedig majdnem megfogtalak ám.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
bartata #1306 üzenetére
na én megbeszéltem vele. [link]
ellenőrizd, mert én már szalonspiccet kaptam előbb szal...
és ha jó akkor is elég egyetlen szmájli.
matekmatika: hogy is volt ezzel az egyszerűvel?jéé most nézem csak téged nem is úgy hívnak, ahogy. mire jó a sör, pedig ezt csak kopipészteltem...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
na utánanéztem és ez gyárilag ilyen, nem fogsz tudni 16 karakternél hosszabb számokat normálisan megjeleníteni. ha meglévő adatokról van szó szerintem tedd a következőt:
1. kimásolod a számlaszámos oszlopot
2. bemásolod jegyzettömbbe
3. elmented kiterjesztés nélkül (tehát pl. xxx és nem xxx.txt)
4. excelben megnyitás --> minden fájl --> xxx megkeres --> megnyit --> varázsló --> tagolt --> szövegként importálod az oszlopot
5. eredetibe visszamásol
ha most rögzíted őket, akkor meg az egész oszlopon jobb gomb --> formázás --> szöveg, ahogy előttem már javallották.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
vcsabesz #1282 üzenetére
lehet olyat, hogy csinálsz két új oszlopot. az egyikben 1-től növekvő számsor, a megtartani kívánt soroknál legyen a 3, 6, 9 stb.
a másik oszlopba beírod: =ha(int(számsorcella/3)=számsorcella/3;1;0)
int = egészrész (?)
ezzel elméletileg egyesként jelölsz minden harmadik sort. utána sorrendezhetsz ezen oszlop szerint, a 0 sorokat meg törölheted.
ha valamiért nem tudsz sorrendezni (mármint olyan a tábla), akkor szólj és megkeresem a makrót ami korábban már volt erre. -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1276 üzenetére
terroristák kínoztak egy fogolytáborban. körkörös hivatkozás volt az excel-táblájukban, amiben a bomba indítókódját tárolták. heteken keresztül kitartottam, aztán Chuck megmentett végül.
-
lapa
veterán
válasz
kraftxld #1241 üzenetére
egy ilyet csináltam proof-of-concept gyanánt:
sheet1 kódja:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Range(Cells(Target.Row, 2), Cells(Target.Row, 3)).Copy
Cancel = True
End Sub
Private Sub Worksheet_BeforeRightClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
ActiveSheet.Paste Destination:=Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 2))
Cancel = True
End Sub
ez duplakattra másol, jobbkattra beilleszt. persze így mind a duplakatt, mind a jobbklikk csak erre használható. egyelőre nem tudtam elérni, hogy valami módon ellenőrizze a vágolap tartalmát, így egy eventbe sem tudtam belezsúfolni. ha valaki ki tudja így egészíteni, kíváncsi lennék rá... -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1207 üzenetére
-
lapa
veterán
juhéj: [link]
-
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1116 üzenetére
ezzel szerintem el tudsz indulni: [link]
(a gomb megnyomása után kiválasztott könyvtárban lévő összes xls fájlon csinál valamit)
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
mikoljan #1114 üzenetére
csak úgy tudod sztem megoldani, ha a csekkdigites oszlop mellé csinálsz egy újat:
=bal(<digites cella>;hossz(<digites cella>)-1)
utána a digit nélküli oszlop mellé:
=index(<digites oszlop>;hol.van(<digit nélküli cella - pl. A1>;<fent készített oszlop>;0))
asszem legalábbis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest