- A Dreame három okostelefont mutatott meg Lengyelországban
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrfree
csendes tag
Sziasztok!
Az excel guruk segítségét szeretném kérni.
1. A következő feladatot kellene megoldanom, lehetőleg nem manuálisan:
Az egyik munkalapon vannak a hónapok oszlopokban. minden hónaphoz 2 oszlop tartozik, Mondjuk: jan.-ban Adat1, adat2; febr: adat1, adat2, stb.
Az adat1-ket kellene összegezni és kimásolni a sor végére pl: 2006. összes adat1-be.
ill. adat2-ket ugyanigy, pl. 20006. adat2-be
Majd erről a munkalapból kellene összegezni egy másik munkalapra, úgy hogy pl.
2006. okt. érték tartalmazza a 2006. jan-okt, összeget
2006. nov. érték tartalamazza a 2006. jan-nov összeget
2006. dec. érték, tartalmazza a 2006. jan.-dec összeget
Ezt manuálisan már beirogattam, de igen macerás, és valószínűleg kell majd máskor is csinálni ilyet, kiváncsi vagyok hogyan lehet automatizalni. Leszámítva, hogy kitörtöm az adatokat és újra felhasználom a táblázatot
2. meg lehet-e oldani, hogy egy grafikonon bizonyos értéktől más szinnel jelennek meg a pontok? Mondjuk jan-okt. zöld, nov-dec piros
Előre is köszi a segítséget
mrfree
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Asus/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman T3 Plus CM 650W
- iPhone 17 Pro Max Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/256GB használt, szép állapot 87% akku (317 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50