Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szt82
csendes tag
Sziasztok!
Excel makróban kellene nekem segítség. A helyzet az, hogy egy olyan makrót szeretnék készíteni, amelynek segítségével weblapról tudok adatokat letölteni. A probléma forrása az, hogy minden nap adataihoz különböző lap tartozik, a következő példa szerint:
október 26-i adat a
http://www.xyz.com/date=20061026&type=C&expiry=200612
címről tölthető le. a témához abszolút lámaként rögzítettem egy makrót, mely alapjául szolgáló Excel fájl első munkalapján egy cellába kell beírni a vonatkozási dátumot 20061026formában. egy másik lapon cellákban szerepelnek a ''http://www.xyz.com/date=''(pl A1 cella), &type=C&expiry=200612''(A2 cella) beírások, és egy cella áthivatkozik a 20061026-ra (A3 cella). innen a +A1&A3&A2 képlettel előáll a letölteni kívánt weblap címe. a makrót úgy rögzítettem, hogy a képlet által előállított webcímet egy új munkalapra értékként beillesztettem, copy a szerkesztőlécen, majd ''Külső adatok átvétele''-be paste, és letöltöttem a weblapot. Így a makróm viszont csak az első kísérletkor letöltött lapot hajlandó újra meg újra letölteni, az első munkalapon található dátum megváltoztatására nem reagál.
tudtok valami megoldást, hogy ne így legyen?
Köszi szépen!
Üdv,
t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Antivírus szoftverek, VPN
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50