Hirdetés
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
A táblázatom alapja egy óránként frissülő AutoGADD xls. (Belinkeltem egy új üres táblázatba) A táblázatban termékek és a hozzájuk tartozó információk (ár, készlet, stb...) szerepelnek.
Az utolsó oszlopban egy képlettel számolnám, ki hogy mely termékek (Amelyeket ki kell futtatnunk egy megadott időre) azok, amik leírhatóak. Ezeknek meg vannak a feltételei.
Az egyik ilyen feltétel, hogy az elérhető készlet ("Code 1" esetén) 15 alatt van, nem fog már hozzánk érkezni (RTR = 0) és a teljes még eladásra váró készlet 50.000 Ft alatt van.
Idáig nem is lenne semmi problém, azonban a GADD listában, ha már nincs RTR (Rest to receive), akkor sok esetben nem 0 vagy üres cella, hanem "-" szerepel, tovább az RTO (Rest to Order) oszlopban negítv szám is lehet. Ez utóbbi azért fontos, mert egy sima CTRL+H-val nem tudom a "-" jelet "0"-ra cserélni, mert akkor a minuszból értékből hirtelen plusz lesz a "-" eltönésével. Az RTR oszlopban szereplő kötőjel további problémát okoz, ha össze akarom adni az aktuális készlettel, mert "value" hibaüzenetet kapok.
A CTRL+H opció azért sem megoldás, mert teljesen automatizálni szeretném a táblázatot, ha már rendelkezésrem áll az óránként frissülő linkelt lista.
Próbáltam a SUBSTITUE függvénnyel cserélni a "-" jelet 0-ra, de azzal meg a "Kiírható" oszlopban szereplő függvény nem boldogul. (Emelett a negatív számoknál sem jó, mert a mínusz helyett 0 lesz a szám előtt.)
Összefoglalva a lényeg: Az RTO és az RTR oszlopban szereplő "-" jeleket szeretném "0"-ra (vagy akár semmire) cserélni úgy fügvénnyel, hogy az eredeti listában nem kell piszkálnom semmit, illetve itt sem kell semilyen műveletet manuális megtennem a megnyitás után. ( Ez utóbbi azért fontos, mert sok olyan ember használná a táblázatot, akinek még egy nyomtatás is sokszor problémát okoz.
Ez lenne a táblázatom (az eredeti file-ra való hivatkozást itt most eltüntettem, hogy ide fel tudjam tölteni) https://data.hu/get/11252766/pelda.xlsm
Lehetséges ez?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Remélem érthetően tudtam leírni

További szép napot!
Sziasztok!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i7-10510U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Fferi50