Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pero19910606

csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.

A táblázatom alapja egy óránként frissülő AutoGADD xls. (Belinkeltem egy új üres táblázatba) A táblázatban termékek és a hozzájuk tartozó információk (ár, készlet, stb...) szerepelnek.

Az utolsó oszlopban egy képlettel számolnám, ki hogy mely termékek (Amelyeket ki kell futtatnunk egy megadott időre) azok, amik leírhatóak. Ezeknek meg vannak a feltételei.

Az egyik ilyen feltétel, hogy az elérhető készlet ("Code 1" esetén) 15 alatt van, nem fog már hozzánk érkezni (RTR = 0) és a teljes még eladásra váró készlet 50.000 Ft alatt van.

Idáig nem is lenne semmi problém, azonban a GADD listában, ha már nincs RTR (Rest to receive), akkor sok esetben nem 0 vagy üres cella, hanem "-" szerepel, tovább az RTO (Rest to Order) oszlopban negítv szám is lehet. Ez utóbbi azért fontos, mert egy sima CTRL+H-val nem tudom a "-" jelet "0"-ra cserélni, mert akkor a minuszból értékből hirtelen plusz lesz a "-" eltönésével. Az RTR oszlopban szereplő kötőjel további problémát okoz, ha össze akarom adni az aktuális készlettel, mert "value" hibaüzenetet kapok.

A CTRL+H opció azért sem megoldás, mert teljesen automatizálni szeretném a táblázatot, ha már rendelkezésrem áll az óránként frissülő linkelt lista.

Próbáltam a SUBSTITUE függvénnyel cserélni a "-" jelet 0-ra, de azzal meg a "Kiírható" oszlopban szereplő függvény nem boldogul. (Emelett a negatív számoknál sem jó, mert a mínusz helyett 0 lesz a szám előtt.)

Összefoglalva a lényeg: Az RTO és az RTR oszlopban szereplő "-" jeleket szeretném "0"-ra (vagy akár semmire) cserélni úgy fügvénnyel, hogy az eredeti listában nem kell piszkálnom semmit, illetve itt sem kell semilyen műveletet manuális megtennem a megnyitás után. ( Ez utóbbi azért fontos, mert sok olyan ember használná a táblázatot, akinek még egy nyomtatás is sokszor problémát okoz.

Ez lenne a táblázatom (az eredeti file-ra való hivatkozást itt most eltüntettem, hogy ide fel tudjam tölteni) https://data.hu/get/11252766/pelda.xlsm

Lehetséges ez?

Nagyon köszönöm a segítséget!

Remélem érthetően tudtam leírni :)

További szép napot!

Sziasztok!

Új hozzászólás Aktív témák