- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
Ott lehet előnye, hogy ha valaki X banknál van, ahol nincs NFC-s mobilos fizetés, de minden vágya, hogy így fizessen és nem akar bankot sem váltani, akkor ez egy áthidaló megoldás lehet neki. Igen, fel kell tölteni, de valamit valamiért.
Abban egyetértek, hogy ez a prepaid mutatvány kicsit idejétmúlt. Ami a tömegközlekedést illeti: a bukaresti metrón pont a héten vezették be a paypassról közvetlenül fizethető jegyet.
-
LámaZ
addikt
Tudtad-e, hogy a rohadt OTP nem fogad el „prepaid” kártyát online fizetésekhez (pl. mobiltelószámla kiegyenlítése)?
A Skrill által kiadott Mastercard is szerinte prepaid kártya, pedig nem az, és nem fogadja el a rohadék, pedig régebben elfogadta. -
Zugi
aktív tag
Azon túl, hogy jól elvitatkozgattatok, én akárhogy olvasom, vagy nézem meg a hivatkozott videót, de nem értem miben lenne egy prepaid kártya bármiben is előre lépés. Az hogy nekem valahol nyilvántartott pénzkeretem legyen, ahhoz valahova előbb be kell fizetnem. Ez pedig csak akkor lehet opció, ha a fizetésem készpénzben kapom és irtózom a bankoktól, emiatt nem nyitok sehol számlát. Így pedig leballagok valami közeli boltba ahol majd veszek prepaid kártyát és nyilván annak kódját fogom bepötyögni egy aplikácóba és onnan kezdve akkor elkölthetem ezt a keretet akár mobillal NFC-vel fizetve. De mennyire életszerű ez manapság? Sokkal macerásabb mint bármilyen bankszámla és hozzá való kártya amit be lehet költöztetni a mobilba.
Prepaid kártyát jelenleg ajándék kártyaként látok csak valamennyire még értelmesnek, meg esetleg utazási kártyaként, ami idehaza ha nem is létező, de külföldön, pl. londoni Oyster kártya, amire feltölt pénzkeretet az ember. De szerintem ez a forma is elavult már és ezt kihagyva, közvetlenül bankszámlán keresztül paypass kártyával, vagy ugye NFC-s mobillal lehet már ott is fizetni, így nem értem ennek a konstrukciónak a bevezetését, főleg nem, hogy milyen nagy reményeket fűznek hozzá.
Egyedül talán az lehet némileg átmeneti előnye, hogy amíg jelenleg csak elsősorban a Gránit bank ügyfelei élvezhetik az NFC-s fizetés kényelmét, így amíg más bankok be nem vezetik ugyanezt, addig így prepaid kártyát véve, alkalmassá tehetik mások is a mobiljukat NFC-s fizetésre. De mindent összevetve ez akkor is macerás így külön fizetgetve.
-
joergie
őstag
A stílust kikérem magamnak. Te nem a videót linkelted, hanem a cikket. A cikk címe: Jönnek az előre fizetett bankkártyák. A videó is a prepaid kártyákról szól. Tény, hogy van szó NFC-ről, de a cikk és videó egésze a prepaid kártyákról szól.
Ezt azért írom, mert kijavítottál(helytelenül). Azt írtam, nem értem a hsz-t. A linknek természetesen van helye a topikban, a mellékelt hozzászólással voltak problémák. -
LouiS22
veterán
A cikkben van egy video beágyazva. Ugorj 1:10-hez. Mit látsz a képen? Milyen technológiával történik? Mit mond a bácsi?
És miről szól ez az egész topic? De nyilvánvalóan a kolléga sem nézte meg a videót, különben nem tette volna fel a vitaindító kérdését.
Amúgy meg nyilván fizetett Mastercard megjelenés
-
joergie
őstag
"a funkcionális analfabetizmusodra gondoltam, amivel képtelen voltál értelmezni egy világosan, magyarul megírt mondatot"
Bár nem nekem írtad, de böki a csőröm. Kérlek mondd meg nekem, hogy a LEAD mióta magyar szó?
(Nyilván kimagyarázod, de azért valljuk be, ez öngól.)Ez a szó, amit használtál, egy angol nyelvű újságírói szakszó. Nem tudom nekem/nekünk miért kéne ezt tudnom/tudnunk.(A szót ismerem, csak nem értettem milyen kontextusban gondoltad.) Valóban nem tehetsz róla, hogy nem ismerjük. Arról tehetsz, hogy használtad.
Még pontosabban: A cikk címe: Jönnek az előre fizetett bankkártyák. Ebben nincs NFC. Beszél NFC-ről, de nem erről szól a cikk, hanem a prepaid bankkártyákról.
Amúgy nem kötözködnék, de ez a funkcionális analfabetizmus kiütötte a biztosítékot...
-
LouiS22
veterán
Még pontosabban: prepaid bankkártya nfc-s telefonba való integrálhatósággal (eddig is voltak prepaid kártyák, jellemzően ajándékkártya formájában). Arról viszont tényleg nem tehetek, ha valaki nem ismeri a lead kifejezést (és egyébként is ott a Google, ami mindig segít).
-
petipetya
nagyúr
Az nem derül ki, hogy mit akarsz mondani ezzel a három ponttal a mondat végén. Negatív a véleményed, elgondolkodtató a számodra, választ vársz, reakciót vársz, nem hiszel a hírben, vagy nem tudom mit akarsz.
Ha pont lenne a mondat végén, akkor nem kérdeztem volna vissza.
-
zizizi
csendes tag
Tegnaptól Telenor és BB MobilPass
https://www.budapestbank.hu/szolgaltatas/lakossag/mobilpass-hirdetmenyek.php -
LouiS22
veterán
Lead utolsó mondata...
-
Kavinton75
senior tag
Srácok egymásnak privátba?
Ezek már szinte novellák, el sem olvasom őket -
LouiS22
veterán
válasz
Anonymusxx #598 üzenetére
No, még egyszer akkor
Az ingyenes készpénz kivét ATM-re vonatkozik és maximálisan 150 ezer forintot tudsz kivenni így (tehát két részletben, ÖSSZESEN 150. Tök mindegy, hogy az elsőnél 100 ezer, a másodiknál meg 49000). A Paypassos fizetés pedig kártyás fizetésnek számít (aka bedugás). Ahogy a kolléga is írta, ez ingyenes, én annyival árnyalnám, hogy meg kell nézni az adott bank kondíciós listáját tüzetesen, mert volt/van olyan pénzintézet, ahol a kártyás fizetést is sarcolták.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Anonymusxx #598 üzenetére
Bankkártyás vásárlásnak minősül, amely díjmentes. Ezt megtalálod a kondíciós listában is.
-
Anonymusxx
senior tag
Lehet hülye kérdés:
Van egy Raiffeisenes paypass-os, mastercardom.
Ha veszek valami apróságot, abból nem von le még valami kezelési díjjat ?
Amúgy havi kétszer lehet kivenni ingyenesen pénzt a számlámról, nem tudom a paypass használatát ezt nem annak érzékelné -e? -
Béééla
őstag
- A bankkártyám PayPass-os. Az gondolom lehetetlen, hogy a csip információit átmásoljam egy NFC-tagre, és azzal fizessek...?
Lehetetlen, mert a Tag csak annyit csinál, hogy a tartalmát kiböfögi, amint megfelelő gerjesztést kap (olvasóhoz teszed).A bankkártya és minden egyéb ilyen cucc Smart Card, ami sokkal több:
Lásd wiki: többek között "Contains a tamper-resistant security system (for example a secure cryptoprocessor and a secure file system) and provides security services (e.g., protects in-memory information)."Azért mentek bele a bankok a SIM-be helyezett kártyával, mert a SIM is egy Smart Card, szinte semmi különbség. (amúgy a francokat nincs, mivel, a szolgáltató azt telepít rá akár távolról is, amit akar) A Gránit pedig házon belül mérte fel a kockázatokat és döntöttek amellett a technológia mellett, amit használnak.
-
tisvol
aktív tag
Azért leírom, mindenféle kommentár nélkül
Pénteken igényeltem a MobilePaypass kártyát az OTP-nél, és a tegnapi napon (kedden) pedig meg is történt az első sikeres fizetés. Sok panaszt olvasni Vodafone Wallet applikációról a Playen, de nekem csont nélkül sikerült működésre bírnom, Galaxy S6 telefonomon. Valszeg elmúlik majd a varázsa, de beismerem, gyermeki örömet éreztem, amikor odatettem a telefonomat a terminálhoz és hallottam a jól ismert csippanást. -
zizizi
csendes tag
Nem véletlenül hirdetik a PayPass-t "biztonságos" technológiának. Persze ez viszonyitás kérdése. A mágnescsíknál biztonságosabb. Ugyanígy egy internetes tranzakciónál (vPOS, CNP) is jóval biztonságosabb, mivel a kártya nem csak egy adattároló, mint egy NFC tag, hanem egy alkalmazás, amely pl. tranzakciókat tud aláírni titkosító kulccsal. Tekints rá úgy mint egy fekete dobozra: vannak bemenetek amire biztosan lehet tudni, hogy mi a válasz (pl kártyaszám), viszont egy halom más dologra olyan választ fog adni amit csak a kibocsátó tud ellenőrizni (pl CVC3).
Ha tényleg érdekel a téma, ezek a dokumentumok sok érdekességet tartalmaznak.
https://www.paypass.com/pdf/public_documents/FINAL_Paypass_Aquirer_V3_LR.pdf
https://www.paypass.com/pdf/public_documents/PayPass-MChip%20Acquirer%20Implementation%20Requirements.pdf
https://www.paypass.com/PP_Imp_Guides/PPCR_Manual.pdf -
LouiS22
veterán
A PayPass nem egy kártya, hanem egy szolgáltatás, ami a hagyományos plasztikkártya képességeit bővíti ki egy kényelmi funkcióval.
A plasztik készpénzt helyettesítő fizetési eszköz, ami mögött van egy vagy több bankszámla (esetedben folyószámla, vagy számlák). Ehhez a számlához társítja a bankod a kártyakibocsátó által prezentált plasztikot (ilyen kártyakibocsátó a pl. a Mastercard), te pedig használod és boldog vagy. Fizetsz vele POS-terminálnál (ez a bedugós) és fizetsz vele online, mondjuk egy webshopban. Nyilvánvalóan már a legelejétől fogva gondoltak arra, hogy a kedves ügyfél biztonságban tudhassa a számlán lévő pénzét még akkor is, ha kártyázik. Erre szolgál a PIN, amit elvileg rajtad kívül nem tud senki (és nem írod fel a kártyára, írod be a telefonba az első névjegy helyére, stb
). POS-fizetésnél a PINnel nyugtázod, hogy igen, valóban te fizettél. A netes vásárlásnál picit más a helyzet. Szükséges hozzá a kártyszámod, az itteni biztonsági faktor pedig a háromjegyű szám a kártya hátlapján (CVC szám). A logika itt az, hogy aki fizet vele, annak ott van a kezében a kártya és be tudja pötyögni a háromjegyű ellenőrzó számot). Ezért mondja minden bank, hogy baromira vigyázz a kártyádra, és ezért van az, hogy ha elhagyod/ellopják, akkor azonnal tiltani kell - hiszen a megtaláló beávásárolhat vele a kontódra, aztán jön a fejvakarás. Természetesen most picit túloztam, mert elég komoly védelmek futnak a háttérben (automata és emberi is), illetve bizonyos körülmények fennállása esetén azért a bank téríti a kárt.
És akkor van a PayPass/PayWave, ami egy kényelmi funkció: ezt jellemzően kisértékű fizetésekre találták ki, pontosan azért, hogy ne kelljen vesződni a dugdogással, PIN megadással. De itt van egy maximális limit, amit egyérintéssel fizethetsz: ez Magyarországon 5000 forint. Felette ugyanúgy PIN-t kell megadnod és lényegében pont ugyanaz történik, mint az első esetben. Szóval a Paypass eredendően arra jó, hogy ha mondjuk leugrasz a boltba venni egy kólát, csokit, akármit, aminek kicsi az értéke, akkor gyorsabban tudj fizetni, és kevesebb időded rabolja a fizetési folyamat.
Elnézést, kicsit hosszúra sikeredett.
És nyugtass meg: a beszkennelés, adat elküldés, stb. az, amit SOHA nem csinálsz. Nem osztod meg szomszéddal, pistával, nem írod meg emailben a feleségednek . És nem véletlen az sem, hogy nem működik az, amit te pedzegetsz: pénzről (a te pénzedről) van szó, azért olyan zárt az NFC-s fizetési mód is, hogy minimálisra csökkentsék a lopás, visszaélés lehetőségét. Ha "csak úgy" másolni lehetne, az komoly probléma lenne: gondold el, hogy micsoda bankpánik törne ki.
-
LámaZ
addikt
Én elvileg igazat adok neked ebben „Szép is lenne, ha egy nfc-íróval lehetne másolgatni ilyen érzékeny adatokat”, de az interneten a kártyán látható adatokkal azt vásárolok, amit akarok. ráadásul, ott ugye a kártyát fizikai valójában fel sem mutatom, tér- vagy boltfigyelő kamera sem tud lefilmezni a kasszánál.
Érthetőbben: ha én a Paypass-os bankkártyám NFC-adatait klónozom egy NFC-tagre, és azzal fizetek, az jobban nyomon követhető, mint amikor ugyanannak a PayPass-os bankkártyának simán beírom az adatait az internetes böngészőbe.
Szóval, értem én az aggályokat, de nem valósak.
Oké, még szájbarágósabban elmagyarázom: lefényképezem vagy beszkennelem a PayPass-os bankkártyám mindkét oldalát, vagy még azt sem, csak elküldöm az adatait a rokonnak/barátnak/ismerősnek stb. és hagyom, hogy ők is fizessenek vele az internetes boltokban.
Ehhez képest egy személyesen használt NFC-tag 100-szor biztonságosabb.
És akkor egy szót sem szóltam az adatlopó hekkerekről.Érted ugye a kekeckedésem alapját?
Persze, nem te vagy a tényleges címzett. -
LouiS22
veterán
Nem tudod megtenni. Szép is lenne, ha egy nfc-íróval lehetne másolgatni ilyen érzékeny adatokat. Gondolj bele: a tolvajok kánaánja lenne. És ugyanígy nem a PP-s kártya "klónozása" sem működik, az előbbiekben részletezett okokból.
Android Pay: szerintem nem olvastál kellően figyelmesen (gondolom ismered a jobb felső sarok kereső használatát
), ráadásul a kolléga épp feletted nem sokkal írta le, hogy az Android Pay NEM működik Magyarországon (sem). Az ok egyszerű: kell hozzá banki háttér, aki kiszolgálja az egészet. Mi nem vagyunk olyan hatalmas piac (semmilyen szempontból), hogy ezzel "vesződjön" a Google (sorry, ez van). A lengyel piac 4x ekkora, nagyon komoly fintech iparral. Ha egyszer lesz itthon (legyen), akkor valamelyik nagy bank (egyébként tippre az OTP
) lesz/lehet majd a partner. De tényleg ne szaladjunk ennyire előre.
Ami az általad ÉF-ként hivatkozott fizetési módot illeti: a nagy bankok midegyikénél elérhető a Paypass/Paywave (utóbbi a Visa egyérintéses fizetési módja - ugyaz, csak más márkanéven, mert a PayPass a Mastercard Brandje). A magyar piacot a Mastercard uralja, a Visa nagyon kicsi százalékot tudhat magáénak.
Azt hiszem, hogy az FHB-nál nincsen PP-s kártya, de ezt meg kéne nézni.Egyébként pedig tényleg kár megsértődnöd, megérkeztél, meglehetősen sajátos stílusban feltettél olyan kérdéseket, amikre egyébként megvolt a válasz.
Písz.
-
LámaZ
addikt
válasz
rum-cajsz #587 üzenetére
Az a baj, hogy egyszerűen órákba telik, amíg az ember ALAPVETŐ - mondom: alapvető - információkat összeszed.
Igen, elolvastam a fórum összes hozzászólását, de nem lettem sokkal okosabb, mert zömében olyan eszmecsere folyt itt, amely teljességgel érdektelen. Az egyes bankok érdemeinek a méltatása, meg hasonló hozzászólások abszolúte érdektelenek mások számára.Annak lenne értelme, például, hogy leírjuk, mely bankoknál van érintésnélküli fizetési (ÉF) lehetőség bankkártyával, (akkor ideírom, az Unicreditnél is van, nekem a Mastercardom ilyen, PayPass-csipes bankkártya), illetve okoseszközzel (szándékosan nem okostelefont írtam!). Utána természetesen részletezve a sajátosságokat.
Ami az Android Pay-t illeti, akkor írok én érdemi információkat, ha ezt senki nem tette meg. Ez a Google Wallet utóda, és a honlapja itt van, de egy nagy rakás szerencsétlenség, mert pl. reménytelen megtudni, hogy Magyarországon működik-e a rendszer. Az Android Pay lényege: sokkal jobb, mintha a bankkártyáját használná az ember, mert nagyobb a biztonság (kétlépcsős hitelesítés). Nekem per pillanat nincs NFC-s telefonom, így telepíteni sem tudtam/akartam ezidáig, de készülök a használatára.
Na, és akkor tessék, itt van egy konrkét kérdés is, mert ugye az volt a baj, hogy nem kérdeztem pontosan:
Veszek egy NFC-taget, és beszerzek akár NFC-s okostelefont, vagy akár USB-s, PC-re csatlakoztatható NFC-tag írót. Rá tudom-e írni erre a PayPass-csipes bankkártyám információt, hogy aztán az NFC-taget önállóan használva tudjak fizetni a boltokban? Még pontosabban: az NFC-írók, okostelók is, tudják azt, hogy egy NFC-tagről lemásolják az adatokat, és ráírják egy másik NFC-tagre.
Meg tudom-e csinálni azt, hogy a PayPass-os bankkártyám NFC-adatait lemásolom, majd szépen ráírom egy NFC-tagra, hogy a bankkártya nélkül, simán az NFC-taggel tudjak fizetni a boltokban?
IGEN vagy NEM választ várok erre a kérdésemre, és csakis azoktól, akik értenek ehhez.
(Szerintem részletesen, pontosan, precízen leírtam a kérdésemet.)(#584) LouiS22: Akkor csáó!
-
LouiS22
veterán
Ezt árnyaltam pár hozzászólással feljebb: Z3C, custom room, root - és megy a Mobiltárca. A rend kedvéért Z3C Telekom által "támogatott" készülék.Valójában ki kéne próbálni, hogy az apk-t telepítve egy random, nfc-s készülékre, majd átrakva egy mobiltárca-képes simet mi történik.
-
Kavinton75
senior tag
Van még lejjebb?
Minek méregetni, hogy kinek mekkora?
Mindenki oda megy ahova akár és szerinte neki az a legjobb.
Ennyi. -
rum-cajsz
őstag
"1. Hogyan tudom kinyitni a társasház bejárait ajtaját?"
- Ha felszereled pl. NFC-s zárral. De bármilyen más, NFC független megoldás is van. Mondjuk ez nem ennek a fórumnak a témája.
"2. Tudom-e használni a PayPass-os bankkártyámat az NFC-s okostelefonnal?"
Ha így kérdezed, akkor a válasz tudod.
Ha többet is akarsz tudni, akkor pontosabban kell kérdezend.
a) Android Pay: azokban az országokban, ahol a Google megállapodott a bankokkal, banktól és szolgáltatótól függetlenül használhatod bankkártyádat. (pl. Európában Nagy Britania, Lengyelország)
b) Mobiltárca: spéci SIM kártyát kell igényelni, csak Voda és T szolgáltatónál, és OTP bankszámla kell hozzá.
c) Szolgáltatófüggetlen fizetés a Gránit Banknál.De ezek ezerszer le vannak írva ebben a témában.
-
k5.20
senior tag
...a Gránit Payjel és pontosan ugyanúgy bekorlátoztad magad, mint a Mobiltárcával - hiszen csak az ő kártyájukkal megy...
A Mobiltárcát kezdettől használóként jelzem: nem azzal van a baja senkinek, hogy melyik bank a szolgáltató.
A gond az, hogy a készülék származása és szoftvere is feltétel az OTP esetében, amin a szolgáltatást használni akarod.
Tehát, aki használni akarja 2 irányban is elkötelezett kell legyen. Szerintem ezért nem is hozhatott igazi áttörést ez a megoldás és ezért érhet el szélesebb köröket majd a Gránit. -
tisvol
aktív tag
Tudván! hogy az OTP nem az innovációról híres.
Hát, nem nagyon értek én ehhez, de az biztos, hogy pl. a PayPass-os kártyák náluk jöttek ki először. Még most is van talán olyan bank, ahol nem elérhető PayPass-os kártya. Lehet bírálni a feltételeit, de az NFC-s fizetési lehetőséggel is ők jöttek ki először. Egészen mostanáig (Gránit Bank) pedig egyedül ők biztosítottak ilyen lehetőséget. Az internetbankos felülete szerintem a legjobb a bankok közül, igaz ez a mobilos verzióra is. A banki szolgáltatás díja egy másik dolog, de nem is erről szólt a hozzászólásom.
Remélem nem voltam túl OFF. -
LámaZ
addikt
Ne zárogass!
„igenis lehet telefonnal PP-vel fizetni, és ez tök jó.”
A PP itt gondolom PayPass, nem a Paypal. (Ne légy lusta, írd ki!)Mást kérdezek:
- A bankkártyám PayPass-os. Az gondolom lehetetlen, hogy a csip információit átmásoljam egy NFC-tagre, és azzal fizessek...?
- Az már persze megy, ha regisztrálom a bankkártyát valamelyik fizetőrendszerbe (Android Pay - működik már Magarországon?), és akkor a telefon lesz a bankkártya.Amúgy nem is értem ezt az egészet.
Internetes fizetésnél megadom a kártyaszámot, érvényességet, CVC-t, nevet, és máris tudok fizetni.
Akkor nem lehet ezt sima NFC-tagre felvinni? Gondolom nem, mert a POS-terminálnak ennyi nem lesz elég.
Jó lenne már tisztábban látni ezekben.@joergie: megnéztem az a telót, 150 font, és 4 csillagot kapott az ötből. Jónak tűnik, kár, hogy nem strapabíró.
-
joergie
őstag
Témát lezárandó enyém az utolsó szó jogán!!!...Ha a gránit nem köti semmi máshoz a saját szolgáltatását, csak androidhoz, ami nyílt forráskódú, tehát az androidnak nincs belőle közvetlen előnye, az OTP miért él ilyennel? nyilván a t és a voda perkál neki azért, hogy egy tőle elvileg független szolgáltatás gyakorlatilag függjön. Nyilván rá lehet fogni hogy biztonsági rés stb, de akkor a Gránit hogy engedi meg magának. Ezen szerintem jogosan lehet fennakadni.
Amúgy meg nem feltétlen a profitszerzés az elsődleges cél, hanem a versenyelőny megszerzése, megtartása. Ez legalább ekkora cél lehet ekkora vállalatoknál. Sőt.
Alakul ez az egész. Azért ha a legnagyobb magyar bank is kijön ilyen szolgáltatással, a többieket is ösztönözni fogja, hogy versenyben maradjanak. Tudván! hogy az OTP nem az innovációról híres.Más. Kinéztem a tökéletes telefont paypassozáshoz, ujjlenyomatolvasóval, type c töltővel. Wileyfox swift 2 a jelölt
-
LouiS22
veterán
Témát lezárandó, mert tényleg értelmetlen: www.mobiltarca.com. Olvasd el, hogy miért jött létre, kik a tagjai.
És nem odaszúrásként: a Gránit Payjel és pontosan ugyanúgy bekorlátoztad magad, mint a Mobiltárcával - hiszen csak az ő kártyájukkal megy. Csak te valamiért fújsz az OTP-re és/vagy a Telekomra. Ami persze szíved joga
A lényeg: igenis lehet telefonnal PP-vel fizetni, és ez tök jó.
Ámen.
-
LámaZ
addikt
Amikor az ember beleolvas egy ilyen fórumba, felmerül benne pár GYAKORLATI kérdés,amelyekre sem ez, sem más agymenő poszt nem ad választ:
1. Hogyan tudom kinyitni a társasház bejárait ajtaját?
Válasz: Sehogy2. Tudom-e használni a PayPass-os bankkártyámat az NFC-s okostelefonnal?
Válasz: Nem.
stb.
Az okoskodás helyett ilyen hétköznapi dolgokkal kellene foglalkozni. -
Kavinton75
senior tag
Uraim ez véget nem érő vita.
Mindenki válassza azt, amelyik neki tetszik, csak arról ne akarjon meggyőzni senkit (ez olyan, mint a vallás). -
Béééla
őstag
Csak olyan felet vontak bele (szolgáltató) akinek az ég egy adta világon semmi köze nem kell legyen. A pénztárcagyárral sem kell megegyezni, hogy bankkártyatartó fülek legyenek benne. A Gránit ki tudta hagyni a szolgáltatót az egyenletből, az OTP-nek is ki kellett volna. Csak még az is lehet, hogy a T kereste meg anno az OTP-t, és utána már nem illik a buliból kihagyni.
-
LouiS22
veterán
Sokadszor írom le: ha pénzt költ rá, megteheti. Vagy te szeretsz ingyen dolgozni, netán szereted, ha nem magad felé hajlik a kezed?
Egyszerű példával élve: ha te kitalálsz egy szolgáltatást, megcsinálod (pénzt költesz rá, vélhetően nem keveset), bevezeted a piacra, akkor mit szeretnél? Gondolom elsősorban azt, hogy megtérüljön a befektetésed és azt, hogy egyszer csak profitot termeljen. Az OTP, a Telekom és a Voda ebbe pénzt tett, tesz (háttérdolgok fenntartása, ügyfélszolgálat stb.) - a Telenor nem volt partner (egyébként valami pénzdolgon nem tudtak megegyezni emlékeim szerint). Szerintem engedtessék meg nekik, hogy ilyen-olyan korlátozásokkal éljenek (a már említett hajló kéz).
-
Béééla
őstag
Tegyen korlátozásokat, csak ne ésszerűtleneket. A SIM-be integrálható kártya szabványos technológia (azért mehet a droidos telón kártyaimport és áthelyezés Windows-os telóba vagy Blackberrybe), az hogy egy létező technológiát használnak de korlátozzák az a pofátlanság netovábbja. A technológiai fejlődést aprópénzért akadályozni gerinctelenség.
A Gránit legalább saját cuccal játszik (nem támaszkodik a SIM-re elvileg) és abba olyat tesz, amit nem szégyell, amíg nem paktál le telefongyártóval, szolgáltatóval, virágbolttal.Én még mindig azt szajkózom, hogy a MasterCard, Visa, AmEx vagy akármelyik először lépi meg, hogy saját, központi, bankfüggetlen kártyaimportot csinál, megyek és váltok olyan kártyára dalolva.
-
-
tisvol
aktív tag
Úgy tűnik az OTP-nél ismét lehet MobilePaypass kártyát igényelni. Rá is ugrok.
https://www.otpbank.hu/portal/hu/BetetiKartya -
zizizi
csendes tag
válasz
Kavinton75 #560 üzenetére
Állandó netkapcsolattal valóban furcsa. A Gránit Bank alkalmazása tartalmaz ilyen szöveget: "%d payments left while offline" és hasznos lenne, ha ez a felületen meg is jelenne, úgy mint a mastercard developer oldalon látható példaalkalmazásban. (https://developer.mastercard.com/portal/display/api/Mobile+Payment+SDK screenshotok - 10 offilne transactions remaining)
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Kavinton75 #554 üzenetére
pedig a fizetéshez nem kell az internet, anélkül is tudod használni a telefont.
-
Kavinton75
senior tag
Ilyen még nem volt itt.
De pár napig én sem tudtam fizetni ezen hiba miatt: "A Gránit Pay szolgáltatásnak internet kapcsolatra van szüksége....."
Ezzel egy időben megjelent a digitalizált kártya mellet egy piros felkiáltójel.
Kedden 12:00-kor még tudtam fizetni, de 18:00-kor már nem.
Szerdán töröltem a kártyát és ma sikerült digitalizálni (eddig nem nagyon), most nincs felkiáltójel és remélem működik is. -
nutfile
aktív tag
nem tudtam fizetni telovam. nalam nem volt hibauzenet, a terminalon "cless hiba".
tudja vki, h mit jelent?
tobbszo elofordult, olyan helyen, ahol korabban mar sikerult -
rum-cajsz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest