Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zugi

aktív tag

válasz LouiS22 #602 üzenetére

Azon túl, hogy jól elvitatkozgattatok, én akárhogy olvasom, vagy nézem meg a hivatkozott videót, de nem értem miben lenne egy prepaid kártya bármiben is előre lépés. Az hogy nekem valahol nyilvántartott pénzkeretem legyen, ahhoz valahova előbb be kell fizetnem. Ez pedig csak akkor lehet opció, ha a fizetésem készpénzben kapom és irtózom a bankoktól, emiatt nem nyitok sehol számlát. Így pedig leballagok valami közeli boltba ahol majd veszek prepaid kártyát és nyilván annak kódját fogom bepötyögni egy aplikácóba és onnan kezdve akkor elkölthetem ezt a keretet akár mobillal NFC-vel fizetve. De mennyire életszerű ez manapság? Sokkal macerásabb mint bármilyen bankszámla és hozzá való kártya amit be lehet költöztetni a mobilba.

Prepaid kártyát jelenleg ajándék kártyaként látok csak valamennyire még értelmesnek, meg esetleg utazási kártyaként, ami idehaza ha nem is létező, de külföldön, pl. londoni Oyster kártya, amire feltölt pénzkeretet az ember. De szerintem ez a forma is elavult már és ezt kihagyva, közvetlenül bankszámlán keresztül paypass kártyával, vagy ugye NFC-s mobillal lehet már ott is fizetni, így nem értem ennek a konstrukciónak a bevezetését, főleg nem, hogy milyen nagy reményeket fűznek hozzá.

Egyedül talán az lehet némileg átmeneti előnye, hogy amíg jelenleg csak elsősorban a Gránit bank ügyfelei élvezhetik az NFC-s fizetés kényelmét, így amíg más bankok be nem vezetik ugyanezt, addig így prepaid kártyát véve, alkalmassá tehetik mások is a mobiljukat NFC-s fizetésre. De mindent összevetve ez akkor is macerás így külön fizetgetve.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák