Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Olvastam, hogy van valami kényelmi díj. Ez mikor kerül felszámolására? Minden fizetés után? Vagy x időközönként? Vagy hogy kell ezt elképzelni? (OTP-s vagyok)
Szerk.: még nem használom, csak gondolkozok rajta hogy ki kéne próbálni. -
nutfile
aktív tag
-
joergie
őstag
Sziasztok!
Használ valaki Samsung s7-est(vagy hasonlót)? arra lennék kíváncsi, hogy el lehet e rejteni a root-ot(pl magiskhide-al) az nfc fizetős appok elől(jelen szituban gránit bankról lenne szó)? Kaptam egy olyan infót, hogy a samu telefonokon elég komolyan veszik a biztonságot, így ha egyszer rootolva volt a készülék, az így vagy úgy de megoldja, hogy ne tudj vele soha többet nfc-vel fizetni, még akkor is, ha "reaktiválod" a rootot.
Most nem ecsetelném, miért kell a root, de kihagyhatatlan elem részemről(nem törvénykerülés végett)
-
bl4ze
veterán
Urak, segítsetek.
Régi GránitPay userek vagyunk, feleség most kapott egy új Samsung S8 telefont.App installálva, kártya "digitalizálva" - NFC természetesen bekapcsolva.
Ma próbáltunk vele sok sok helyen fizetni és ahogy közel kerül a PayPass terminálhoz már sípol és nem fogadja el. Az NFC beállítás alatt is az "Érintéses fizetés" menü alatt ott van a "Gránit Pay" app és a logo is.
Az "alapértelmezett NFC mód" pedig "Automatikus kiválasztás" jelenleg.
De próbáltuk ma már a többit is, egyik sem volt jó : "Android op. rendszer" - "Beágyazott biztonsági elem" vagy a "Biztons. elem SIM-kárty".
Egyik opcióval sem jó.
Tok nélkül is próbáltuk, egy vékony gumi tok volt rajta, de tok nélkül sem jó.Van ötletetek mi lehet?
Az app tökéletesen működik, ha kártyával fizetünk azonnal jön az értesítés "iSMS".Segítsetek mi lehet a para, eddig minden telefonon gond nélkül ment az NFC fizetés GránitApp-pal.
-
fil
őstag
válasz
kakuk.tamas #1884 üzenetére
Ennek mi értelme van? Ha a saját bankom netes (virtuális) kártyájával vásárolok ugyanott vagyok és egy lépés kimarad. Értelme csak akkor lenne ,ha valami jobb árfolyamon menne az átváltás.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
beholder00 #1877 üzenetére
A bankod szerintin. Normális netes vásárlásként megy végbe.
Annyival módosítanám az előző hszt, hogy a számlád az alábbi valutákban lehet:
BGN, EUR, USD, RON, CHF, GBP, HRK, CZK, PLN.
Lehet további virtális kártyát venni (a kettő ingyenesen felül) 1,50 dollárért, vagy az ennek megfelelő értékű, a fentebb írt pénznemekben. -
z67
őstag
válasz
PistiSan #1882 üzenetére
Nem tudom mikor fog ez megtörténni, az egész olyan mint a MÁV. Még ami jó irány lenne, azt is felülírják a fusi megoldásaikkal. Beszereltek tavaly egy bivalyerős központi klímát a közeli postán, melyet a dolgozók a nyáron ablaknyitással szabályoztak. Mindenre van egy hasonló megoldás náluk.
-
z67
őstag
K&H mobilalkalmazás kapcsán kérdeznék:
Többedik alkalommal jártam úgy a postán, hogy mobillal fizetnék, ma például 19 ezer Ft-ot, és bekéri a telefon a PIN kódot, érintek újra, eddig OK minden, a telefon vissza is igazolja. Ezek után a terminál is kér PIN kódot, majd visszautasítja a tranzakciót. A múlt alkalommal ezután a kártyával sikerült, de ma nem volt nálam, így másik kártyával kellett fizetnem. Postán a fizetés vásárlásnak számít, tehát nem készpénzfelvét limit kavart be, az ugyanis 5 ezer a hitelkártyámon. Máshol pl. BKV nemegyszer fizettem bérletet így, tehát nem is arról van szó, hogy PIN kódos tétel már nem fizethető vele.
Ötlet esetleg?
-
martonz
csendes tag
FYI: November 29-én "Beyond Banking Budapest" címmel lesz konferencia a CEU-n, 16-21 óra között.
Előadók többek között: Revolut, Transferwise, Erste Bank, MKB Bank
Jegyek a rendezvény oldalán. -
beholder00
tag
válasz
kakuk.tamas #1872 üzenetére
És a feltöltés huf alapú kártyáról milyen árfolyamon megy?
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Azok akik K&H Mobilbankot használnak nfc-s fizetésre és hiányolják azt a funkciót, hogy 5000 Ft felett se kérjen pint, ha már ujjlenyomattal azonosítottam magam (az OTP app így működik), akkor írjatok pár mondatot erről a banknak és idővel bekerülhet ez a funkció!
Én írtam emiatt nekik és azt válaszolták, hogy ha van erre igény, akkor megoldható!
Na hajrá ...
-
tomp
félisten
Nálam csak akkor volt elutasítás amikor maga az app borult meg. De akkor 2x kellett érintenem. Elsőre "ellenőrizze a mobileszközét" üzenet jött majd második érintésre "elutasítva". De akkor nálam volt bugos az app ami csak egy trükkös adatok törlése hozott helyre.
Ma délután moziban a büfében fizettem a telefonnal. A terminál már 30centiről vette a telefon jelét. 2x csipogott és közölte, hogy csak 1 kártyát használjak.
Eddig a rekordom az 20centiről való sikeres fizetés volt. Ott a kasszás is pislogott, hogy wtf. -
kuthim
tag
Sziasztok, ma mar ketszer elutasitotta a terminal a fizetesemet.
Telefonnal akartam a Simple alkalmazassal fizetni.
Masnak is volt ilyan, vagy ez csak egy helyi problema lehet? -
kakuk.tamas
addikt
MKB-s vagyok, simán használom a Simple-t.
/Ajánló/
Ismeritek az iCard-ot.
Kapsz 2 virtuális bankkártyát (Visa, Maestro) amot netes vásárlásnál tudsz használni. Egy vietuális paypass kártyát, amit NFC-s fizetésre. És a bónusz, a regisztráció után 1 hónappal küldenek postán egy valódi, dombornyomott Visa kártyát, amit tudsz használni a magyar bankautomatákban is.
Én már egy ideje csak ezt használom.
Nincs éves díj, nincs kártya díj. Csupán a kp-s készpénz felvételek után vonnak ~1300 ft-ot.
Ha elvégzed az online validációt kapsz IBAN számlaszámot is a fiókodhoz. Egyébként bankkártyáról tudod feltölteni az egyenleged, mintha neten vásárolnál.
A számlán dollárba, vsgy euróban lehet a pénzed. -
martonz
csendes tag
Nekem ugyan az a problémám, mint Neked, kb. 3 hete jött elő.
Az előtte lévő napon tettem fel apk-ból a Google Pay-t így arra gyanakszok, hogy a kettő néha összeveszik, hiába van mindenhol a Simple beállítva elsődlegesnek.
Átmeneti (fapados) megoldás: ha túl lassú a boltban a sor, akkor várakozás közben belépek a Simple-be és rábökök a Simple kártya képére, ami vagy kér PIN-t/ujjlenyomatot, vagy nem. Utána a fizetés pár órán át biztosan működni fog. -
0P1
aktív tag
nekem nem kér jelszót, semmit. Feloldom arcfelismeréssel a telót, odatartom a terminálhoz, és rögtön dupla sipolással jelez, olyat, mint amikor nem tudja beolvasni a PayPass-os bankkártyát.
-
tomp
félisten
Nálam akkor volt zavarban az app(minden érintésnél kérte az ujjlenyomatot) amikor a telefon rendszerénél jött a project treble támogatás. Nem fogadta el az ujjlenyomatot tartósan. Azaz nem volt 2perces limit. Feloldás ujjlenyomattal, érint, megint ujjlenyom majd újra érintés. Újratelepítés nem segített nálam se. Törölni kellett az app adatait+ a recoveryben a cache partíciót. Ezután már helyreállt.
-
-
tomp
félisten
Ez hülyeség. Nálam 8.1-el tökéletesen megy az app.
Esetleg a Simple kártya nem működhet valamiért. Elmúlt időszakban többször volt Simple kártya igénylési hiba a rendszerben. Lehet most hatással van a meglévő kártyára is. De ennek semmi köze, hogy milyen android verziód van. -
0P1
aktív tag
Sziasztok, nekem nem műxik a Simple Pay virtuális Simple számlával (MKB banknál vagyok).
Ügyfélszolgálat azt mondta, hogy az app nem működik Android 8.0-val vagy afelett, és a fejlesztők már dolgoznak a problémán, egy-két héten belül várható az app update.
Másnak is van ilyen problémája 8.0 felett ? Nem gáz ez, miután több, mint egy éve kijött az Oreo? -
Bozek
nagyúr
Nekem legutóbb is működött simán minden, kb. 6-7 órája fizettem vele.
Egyszer csinált olyant, hogy nem érzékelte a terminál, aztán másodszorra megjelent az NFC-s pipa az alkalmazásban, de akkor se sikerült a fizetés. Végül harmadszori lezárás-nyitás után már elfogadta. De többször ilyen sem volt.
-
qltsar
veterán
Simple masnal is megorult kicsit? Kb. egy hete ketszer kell tartanom a telefonomat a terminalhoz, mert az ujjlenyomatos feloldas utan keri mindig a kepernyozaram kodjat is, utana meg megint erinthetem a telefont.
-
tomp
félisten
Maga a szolgáltatás használható. De nem OTP-s ATM-en. Bp-en már sok olyan atm-m van ami nfc-s. Valamilyen kék logó van rajta és " EUR HUF" automata. Nem bankhoz tartozó ATM.
OTP-s gépen világít az nfc olvasó de hiába érintettem mind2-t, nem történt semmi. Megkérdeztem az otp-t de még nem válaszoltak. -
tomp
félisten
OTP-nél megjelent az nfc-s atm. Mármint ma találtam egy ilyen automatát. Sajna se kártyás paypassal se simple appal nem kommunikál a gép...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra gyári billentyűzetes tok
- Akció! Paidashu 10600mAh, 22.5W Gyorstöltő PowerBank - Soha ne merülj le!
- Apple MagSafe Charger töltőkábel - Új, csomagolásbontott
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest