- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #150320 üzenetére
Attól, hogy a piac szinte 1 szereplős --- az okait most ne vesézzük: senki sem ért itt sem hozzá, mint általában a fórumokon --- az ön- és brand igazolás mögé sem egészséges beállni: ahogy a helyzet is mutatja... mert az nvidia kiröhögi az egész világot.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #150313 üzenetére
Nagy Unreal Engine rajongó voltam mindig is, de látni kell, hogy ez az egész elsősorban (!) az UE5 hibája.
A többiek (Snowdrop és társai) meg egyszerűen lusták/fakezűek, az UE-nyomás miatt nem optimalizálnak, etc.S ez az nvidia és az ő physx-like-nak indult, és "jól elterjedt" (ehhez kellett az a rengeteg zöldhasú - pun intended -, ami az ő kizárólagos támogatási programjukból a mindenkori fejlesztők zsebébe folyt, etc.) tekknója kifejezetten a lustákat támogatta meg.
A fejlődés nem merült ki. A brute force érdekes mód nvidiának elfogadva, másnak nem? -
TheNewDawn
addikt
válasz
VoltanIgor #150192 üzenetére
Lehet hogy semmivel- csak valószinű az volt hogy a végleges tiltás az végleges- ergo nem regisztrálhat új névvel sem.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #150192 üzenetére
Bővebben: Ha egyszer kitiltást kapsz és jössz másik accal, akkor azt is tiltani fogják. Írva vagyon.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #150136 üzenetére
Idegből történt rendelés volt és a sors el is döntötte helyettem, hogy mi a helyes megoldás
Amúgy nekem ott ássa el magát valaki egy életre, amikor hirdet valamit utánvéttel (ami elég megnyugtató a mai átverős időkben), majd közli, hogy izé mégse... inkább előreutalás. Mert aki rögtön közli, hogy csak előreutalás van az máris egy fokkal korrektebb.
És tudod ezzel az a baj, hogyha ott a pénzed, de nincs terméked, akkor jöhet a játék az idővel, meg a szavakkal, hogy hát most éppen elfogyott, most meg kell rendelnünk, majd érkezik, de a beszállítóra várunk, most leltár van, most szül a macskám, gyereknek fáj a foga, kilyukadt a kipufogódob és ezzel így el lehet tolni pár hónapot mire végre az ember összeszedi magát és feljelenti őket.
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
VoltanIgor #150000 üzenetére
Afene, mekkora ték volt pedig
UtolagTÉK!!!
-
Crus
őstag
válasz
Igen, egyetértek. Ő sem ronda, de erre a szerepere pont úgy nem ok, mint az Ariel feldolgozásban Halle Bailey. És igen, ezek szerintem is a woke vírus borzalmas következményei.
-
i2k
őstag
válasz
Hogy játékok felé tereljem:
Én az eddig ingame direkt elrondított színésznőket sajnálom leginkább.
Szegények, szívvel-lélekkel, és testtel (is, néha) beleálltak egy olyan projektbe, ami végül vállalhatatlanul "átlagos" nőként mutatta meg őket a világnak, és a játékosoknak.
Nem is akarom összeszedni a listát, mert annyit nem ér, de sejti mindenki. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149982 üzenetére
Bajom nekem sincs vele, amíg a 4 fallosz között csinálják és nem tőlük kell majd 2nd hand egeret és billt vennem
A baj ott van, hogy ez ne legyen már elvárás for frakk sake! Egyébként én mindenkinek tiszta szívvel javaslom, akinek nincs csaja és nem is akar (vagy akar, csak most nem jön össze), hogy ne sajnálja a lét, vegyen egy MQ3-at (ne az S-t vaze!!!), töltse le amit le kell tölteni és minden is van. Aztán ha végzett, üljön le játszani és a történetet, meg a gameplay-t élvezze és ne a nude modokkal szórakozzon :-/
A japóknál szexuálisan betegebb nemzet szerintem nem létezik a bolygón.
A nünüke ki van takarva, de tücsök a backdoorban az okés... a többi állatságukról nem is beszélve, ami már számomra simán darkweb szint. -
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #149937 üzenetére
James Bond egy irodalmi alak. Mindegy, hány film készült, meg melyiknek ki az alapja, de Bond egy regényhős. Baradlay Kázmérból lehetne szerinted leszbikus nőt csinálni, akit férfivá operálnak? Mondjuk lehetne, mert maga a regény joglejárt rég.
Alapvetően le kéne szokni arról, hogy karakterek kapnak új identitást. Pókembernél meg tudták oldani a fekete srácot? Meg. Ő nem Peter Parker, ő Miles Morales. Ha annyira fekete, meg női kémet akarnak az MI6-hez, legyen új 007-es ügynök, Bond előtt is volt. -
Crus
őstag
válasz
Daniel Craig után még Peter Dinklage-t is szívesebben elviselném Bondként. Gyűlöltem minden másodpercét, miközben a filmek amúgy elég jók voltak.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
A Disney Szarvars és a Dragon Age Wokeguard korában élünk, szóval simán .
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149896 üzenetére
El kéne őket ezért verni az van... szó szerint C64-en jobbakat csináltunk és persze azok is vállalhatatlanok voltak.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149896 üzenetére
A képekről sütő pixelfos mellé pattintott chromatic abberration kiégette a szemem. #tapogatidzosmiley
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149876 üzenetére
WTF? Egyiket se lehet megunni, csak akkor ha béna vagy benne, de nagyon.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149876 üzenetére
Ahogy a szexet, úgy a géminget is meg lehet unni, meg lehet csömörleni tőle, ki lehet égni miatta.
Azért kipróbálnám azt a szex mennyiséget, ami ennek közelébe vezet... -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149818 üzenetére
Majd ráveszem magam eskü, de ez a csávó... sóhaj. Nem akarom itt felsorolni, hogy mennyire hiteltelen, de a csúcs az volt, amikor árpádsávos fajnáciként kiment a világ legliberálisabb országába Kanadába, mert már eléggé kezdett idehaza kínos lenni a létezése. Kb. 2 éve bejelentette, hogy ő aztán soha több nem készít videós tartalmat... aaaandd... okay.
-
Zó
aktív tag
válasz
Mindhárom Revenge végigment külső segítség nélkül. Végül is, úgyis kifarmoltam a poénokat, így nem volt nehéz egyik sem. Ráadásul a Suli bugos volt, akkor is megnyertem, ha nem csináltam meg valamit, amit meg kellett volna.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149835 üzenetére
Anno csak kamilláztam, hogy mi mindent csinált - a felvonulások elleni akciói, a riportok vele, stb. -, de úgy látszik, az öregedéssel az ember megértőbbé is válik, és az a helyzet (nyilván, csak emlékek alapján, mert arra lusta vagyok, hogy régi híreket stb. átnyálazzak ehhez), hogy már én is egyet tudok érteni vele.
Csak a tegnapi videóban említett razziázás (non-profit egyesületnél át is éltem, társaimmal, a rohadt Win 95 > OSR2 időszakot is), rettentő rossz emlékeket idézett... és egyetemi haveri körömből lekapcsolások is voltak (egyetemi adminunk a Reloaded egyik magyar tagja volt = Wirágzott a Warez nálunk, LAN T3). -
i2k
őstag
válasz
Köszönöm az infót!
Tegnap este végignéztem-meghallgattam. Brutálisan jól mesél az "öreg", és jó volt abból a korszakról hallani - magát a játékot(kat) sosem láttam, de a Pató Pálosra emlékszem.Hogy ő mennyire megosztó személyiség volt anno, Jézusom!
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149790 üzenetére
Hajjaj, érzékeny terület az anime...
Szólj, ha láttad, de ha nem: kötelező > Clannad és a Clannad: After Story
Ilyen "beteg" (nem az) a visszatérő dal benne: [link] ***
Ha nem láttad még: ne az asszonnyal együtt nézd meg, mert talán ki fog nevetni Téged a végére...TLR: ahogy az élőszereplősben, úgy az animált filmes világban is millió formátum létezik, minden korosztály számára.
Az érzékenyebbek egy Up! c. filmen is elpityereghettek (én is), mások faarccal letudták az egészet.//***
"Before watching Clannad: "Oh this is a cute song." After watching Clannad AfterStory: *bursts into tears*" -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149781 üzenetére
Ja, Coco, a kovács.
Hát van mit nézegetni rajta - de Io (a fő kísérőnk) se panaszkodhat. -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149777 üzenetére
Én egyszer már végigjátszottam - igen, én is eltévedtem ott (is). Szerintem van/volt vagy 30 karakter kinézetem is benne
- és modokat is toltam rá.
Most a saját magyarításom továbbpofozása miatt került fel, és egyúttal a RT-roasting tükör képsorozatom miatt isÉn szeretem amúgy a Code Vein-t, a hibái ellenére (DLC-k is odatartoznak). A világa is jó, és a háttérsztorik is jók/szomorúak. A karakterekre jó ránézni, nyilván a nőkre jobb.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149775 üzenetére
Jogooooos
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149725 üzenetére
Nálam egyértelműen a ND iránti gyűlölet volt az utolsó csepp a pohárban. Tépjék őket darabokra, majd ha kijött a cucc, addig meg rohadt száni ennyire lehúzni.
Jack után itt hagyom ezt is... gyűlöljétek. Hajrá.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149547 üzenetére
Ha haver 110 órát belenyomott annyira nem lehet rettenetes. Szigorú a játékkal szemben és így adott rá 7-est. Persze a backlog az egy jó érv, az mindenkinek hosszú.
Amúgy szvsz az RPG kedvelő playerek és persze azok akiknek már lement a DA össze része, azok biztosan le meg fogják venni előbb-utóbb. (Igen, majd 10€-ért lehet.)
Szóval ja... bukó ez kegyetlenül az nem is kérdés és sosem lesz nullás se már.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149540 üzenetére
Abba majdnem én is beleszaladtam, de mondom hátha hamarosan lesz ez olcsóbb. Mondjuk, hogy ennyivel az meglepett ^^
-
DaVE-1
senior tag
válasz
VoltanIgor #149527 üzenetére
Mivel a game el se indul ha nem vagyok online így offlineról nem beszélhetünk szerintem
De ez egy single game szóval akkor bátran használom majd
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #149519 üzenetére
Azért annyira nem hamarosan, de jön majd. Esélyesen tavasz végén/nyár elején.
Amúgy a csöcsök és formás popsi ellenére is egy egész korrekt játék. De nyilván a főszereplő sokat hozzátesz az élményhez. Nem egy "mindennapi" és "modern" felfogású cucc, de mondhatni... az a lány, akiről mintázták, nagyjából fel is mossa a padlót az amcsi (modell)lányok többségével. De Korea amúgyis egész más világ ugye. -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149512 üzenetére
Ha MMO, akkor az - nem annak ígérik -, de még mindig csábítóbb, mint a woketardnak ígérkező-finomkodó-csak-fehér-férfiakat-bántó GayTeyEySix.
(Ne legyen igazam! Legyen megbotránkoztató a 6-os is - nem lesz ám az, mert érzékeny közönségnek csinálják -, és legyen mindenki, még a latinok i jól kiosztva benne...) -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149519 üzenetére
Igen, jövőre érkezik a Stellar PC-re, nyilván ott lesz majd superior. Még egy szeg a PS5 amatőr és még amatőrebb koporsójába.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149393 üzenetére
Nekem az első kevésbé adta, a 2. viszont nagyon elkapott. Nem tudom... talán olyan érzelmi hangulat is kell hozzá. Az ember nyitottsága se folyamatosan van maxon, néha zárkózottabb és akkor egy ilyen szvsz kevésbé tud betalálni.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #149389 üzenetére
Kint van a holtban, ahol a sírkövekre lehet venni koszorút.
Most gondolkodom, hogy ingyen letoljam-e a Gamepass ingyenes kódommal, vagy ingyen megdemózzam-e nőnapi beszerzőhelyről.
-
gejala
őstag
válasz
VoltanIgor #149365 üzenetére
Denuvo nem terheli a GPU-t semmilyen módon. Csak CPU-t meg SSD-t.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149365 üzenetére
Ja, de ez azé' még benéz az ablakon:
[link] - Ray tracing Required! – Indiana Jones truly needs modern PC hardware
Nyilván, nem csak magamról beszélek, amikor leírom, hogy azé' a játékpiacnak elég nagy része még nem rendelkezik RT-képes géppel. Még a fizetőképes játékosok között sem.
[link] - https://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/
~~~
A másik only ray tracinges játéknak is nagyon "bejött" ez a dolog:
[link] - Avatar: Frontiers of Pandora -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #149320 üzenetére
Csak igazolásul:
[link] - Right now, I cannot recommend: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Heart of Chornobyl (Review)
Skill Up. -
gyimger
őstag
válasz
VoltanIgor #149292 üzenetére
Azt nem ismerem.
-
cyberkind
félisten
válasz
VoltanIgor #149178 üzenetére
Ez a dolog kéz a kézben jár a félkész játékokkal, meg a balhere fejlesztőkkel, ez történt az elmúlt genben, az NV csak azt csinálja, amit kap prezentációkat, jobb nem lesz ez se.
-
cyberkind
félisten
válasz
VoltanIgor #149174 üzenetére
Én láttam milyen a natív és ez, nagyon a helyén van a DLSS, abszolút nem hiányzik a natív, de ha nektek csak a natív jöhet, hajrá, és várjatok még évtizedeket, amíg elérjük azt a szintet, amire lehet abból valami.
És ha már háborgás van, az 5090 alapmodell 1900 dodó lesz, így a custom-ok elérik a 2000-ret is, könnyeket lássak most!
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #149111 üzenetére
Ez így van. Nem kell bétatesztelni 70-80 euróért. 1 év múlva ilyenkor már tök jó kis játék lesz majd belőle - nyomott áron pedig főleg.
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #149056 üzenetére
És mi lesz itt még 1-2 év múlva...
Az a PS6 nem jöhet elég korán. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148935 üzenetére
99.9%, hogy bőven, vastagon, kényelmesen. Csak nézd meg az előző geneket mind CPU, mind GPU terén. Abból azért elég jól lehet következtetni, hogy mi várható.
6-7% difi van egy 13700k és egy 14700 között. Utóbbi és előbbi is nagy terpeszben kiszolgál egy 4080S-t, miközben az kb. 20-22%-kal nagyobb teljesítményű GPU a gyakorlatban. Mennyit tud majd hozni a növidia az 5080 esetében? Csodák nincsenek, ha akarnak se fognak max 25%-nál többet adni azért a rongyos 600-650k-ért amennyibe majd indulóba idehaza lesz egy ilyen kártya.
Tl,dr: Naná... ha csak nem 720p kompetitív player vagy ahol kéne az 500 frame és tudtommal nem vagy az.
-
válasz
VoltanIgor #148935 üzenetére
Erre eleg szubjektiv tippeket fogsz kapni. Pedig csak meg kell nezni, hogy adott konfignal az upgrade keretedbol mit hasznosabb venni, procit, vagy videokartyat, es szinte mindig a videokartya hoz tobb elonyt, nem keveset. Persze, ha van vegtelen egetnivalo penz, mindig lehet jobb procit venni, nyilvan hoz par fpst.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #148903 üzenetére
Miért támogatnék egy ipari hulladékot?
-
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #148903 üzenetére
Újfent megemlíteném, hogy nekem már a tököm ki van vele, hogy annyian meg annyit pörögnek az ilyen nemi bajos témákon, gyakorlatilag több ilyen jön velem szembe, mint amennyi a tényleges "probléma". Pláne, ha az illető nem is akar játszani a játékkal.
Nekem ott van az Origins pl. már vagy 10 éve az EA fiókon, lövésem sincs, honnan, lehet még a legendás Humble Origin Bundle csomagból 10 évvel ezelőttről (amiből amúgy szerintem csak a Battlefield 3 single-t sikerült kijátszani, sőt egyáltalán elkezdeni azóta is
). Meg valamelyiken az Inquisition is ott figyel, de nincs hangulatom a sok órás sztorikhoz, az RPG-t meg nem is szeretem (csak tankok ellen
). Ennyire tudom ezt az egész témát, meg a rajta vergődést komolyan venni.
Más területen sem ér LMBTQ terror, valahogy filmeknél is sikerül mindig megúszni. Egyedül azt sajnálom ebben a mai túlérzékeny korban, hogy már nem készülnek jó vígjátékok, mert valamin valaki mindig megsértődik, függetlenül attól, ki kicsoda és micsoda. Pedig régen milyen vidám perceket éltünk át a Kék Osztriga Bárban.De magára a problémára hiperérzékenyekkel többet találkozok a neten, mint magával a problémával. Igaz, elég kevés kortárs filmet nézek, stream-en is a klasszikusokat keresem . Keresném, de pár hete pl. azzal szembesültem, hogy a HBO likvidálta az első négy Batman mozifilmet, ezeket a jogi baszakodásokat sokkal károsabbnak is érzem, és nem egyedi eset, hogy megnéznék valami régi jó klasszikust, és nincs fent sehol, nem is volt, vagy lekerült, pedig tudom, hogy ott volt.
Jó, a Netflix lehet tényleg túltolja a melegséget, asszony ha néz valami sorozatot, mindig eltalálom, hogy na ez tuti Netflix. Azoknak sikerült egy amúgy ótvar Zs kategóriás cápás horrorba is belecsempészni egy dramaturgiailag teljesen indokolatlan leszbikus csókot egy búvármerülés előtt, mindezt úgy, hogy addig a pontig a két szereplőnek talán közös jelenete sem volt, de legalábbis kettejük viszonya még jelzés szintjén sem szerepelt. Aztán később se, mert az egyiket megették a cápák, ahogy azt egy valamirevaló cápás filmben illik. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148892 üzenetére
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #148882 üzenetére
Jó hát a Pösö5Prö is recska anyag. Van a topikjában, aki már az ágyba is vitte. Az ugyanolyan beteg dolog, mint ez.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148882 üzenetére
Ok, de az incel az cölibátust jelent, méghozzá önkéntest. A cölibátusban a legjobb tudomásom szerint nincs recska...
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #148861 üzenetére
5 csillag az 5 csillagból már azé' túlzás lett volna a részükről, és ezt érezték is.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #148807 üzenetére
Sajnos ebből már sok látszott a hivatalos anyagok és infók alapján is, soha nem tudtam erre várt játékként tekinteni, mert semmi olyat nem mutattak, ami okot adna rá. Más vélemények is alátámasztják több megállapítását (pl. Morriganékről), nem mintha enélkül nem hinnék TBT-nek.
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #148804 üzenetére
Hát.. elég nehéz pozitív dolgokat írni így 6 óra játékidő után a Dragon Age The Veilguard-ról, de amúgy nem ez a legrosszabb játék amivel valaha játszottam.
Ami tetszett:
- az eddigi legrészletesebb karaktergenerálás, amit videójátékban láthattunk. Rengeteg lehetőség van, még aranyos női arccal rendelkező karaktert is össze lehet hozni (aztán jött a Monster Hunter Wilds béta! karaktergenerátora, ami köröket ver erre...)
- haj megjelenítése és animációja - videójátékban ilyen jó technikát még nem láttam
- zenék (nagyon meg tudják teremteni a hangulatot minden szituációban, harcok közben is nagyon jók)
- pályadesign és art elemek (a különféle tájak, épületek, díszletek nagyon szépek és változatosak, a játék legjobb pontjai ezek - ezen érződik, hogy dolgoztak rajta)
- naplók leírásai (ez merőben más stílust képvisel, mint a dialógusok, illetve ez kapcsolódik is a Dragon Age "világához" nem úgy mint bármi más ebben a játékban)
- valamelyest polished a játék (nyilván vannak ennél jobb PC-s portok, de az Andromeda-hoz és az Anthem-hez képest ez nagy "előrelépés" a BioWare-től. Máshoz nem akarom hasonlítani, mert akkor alul marad.)
- a játék egy valóságos mém fesztivál (rengeteg olyan jelenet, dialógus van benne, ami alap lesz a jövőben egy vicces mémhez)És ami nem tetszett (sajnos ez lesz a hosszabb lista):
- a játék minden indításnál Shadereket számolgat, nem tudom mi célból, de ilyet PC-s játéknál még nem láttam. Telepítés után első alkalommal még oké, na de minden indításkor 30 másodpercig malmozni kell? És, ahogy streamben látom, másoknál is ilyen ez a csoda.
- játékmenet és harcrendszer: nagyon egyszerű, menni kell előre, harc közben egy-két gombot kell nyomogatni az egéren Normal nehézségen és fekszik mindenki. A társakhoz hozzá sem kell nyúlni, képességeket se nagyon kell kiválasztani / variálni, a harcokban egyedül is el tudsz intézni mindent (korábban ez nem így volt). A Diablo Immortal mobilos verziójában több nyomkodható gomb és funkció van, mint ebben a játékban!!!
- nincs semmiféle nehézség, akadály, vagy (ügyes) fejtörő. Csak megyünk előre, kisebb-nagyobb zónákban. Eltévedni sem lehet (nem úgy, mint az Inquisition-ban) és, ha van valami "feladvány", akkor az is nagyon egyszerű és egyértelmű (jelezve van úgy, hogy még a vak is lássa). De, ha még fáradtak is lennénk a nap végén és nem lenne egyértelmű a dolog, a társaink elmondják szóról-szóra, hogy pontosan mit és hogyan kell csinálnunk. Buta játékosoknak buta fejlesztőktől.
- a játék pont addig pörgős és érdekes, amíg a refund időszak (2 óra) le nem telik, utána nagyon visszavesz a tempóból (lásd tavalyi Diablo 4) és már nem bánik annyira bőkezűen a dolgokkal.
- sok színes-szagos csilli-villi vizuális effekt, a kiskorúak, illetve a látványfilmek szerelmesei imádni fogják. Nekem nem tetszett, de le fogom írni azt is, hogy miért.
- a korábbi Dragon Age-ben lévő történések mintha meg sem történtek volna, mentést sem lehet áthozni. Bár van 1-2 döntés, amit meg lehet hozni az előző részekkel kapcsolatban, de az eléggé semmilyen és még nem láttam, hogy bármit is befolyásolt volna. BioWare tudott ennél sokkal jobbat is!
- Solas, Varric, Morrigan és a többi visszatérő karakter úgy tesz (és úgy van megírva), mintha ez lenne az első Dragon Age játékuk. Szerintem ez sem szorul magyarázatra...
- a társakat sajnos nem tudjuk irányítani, bár 1-2 parancsot ki lehet adni nekik. Néha tudnak segíteni feladványt megoldani, de harc közben fölösleges foglalkozni velük, mert egyedül is menni fog minden, másrészt pedig atom buták, ahogy az ellenfelek is.
- Az ellenfelek olyanok, mint az utóbbi NFS játékok rendőrjei. A társaiddal és a pálya adott részeivel mit sem törődve, csak rohannak, hogy megöljenek. Még egymást is eltiporják, illetve hajlamosak leesni, csakhogy eljussanak hozzád. A társaidat nem is nagyon bántják, mindenki téged akar! Mintha egy 2005-ös játékkal játszanék.
- Sajnos a társak sem jobbak. Harc közben automatikusan elkezdenek össze-vissza futkározni, hogy pozícióba kerüljenek, de hajlamosak kifutni a harctérről, illetve elakadni tereptárgyakban. Itt az "ázsiai" íjász csaj volt a kedvencem, ő elakadt egy fatuskóban, vártam, hogy kikerülje, de csak a harc végén sikerült neki, amikor átvezető érkezett. Nemsemmi. Már értem miért ajánlott az i9 ezalá a csoda alá. Ekkora számítási teljesítményt valahogy meg kell oldani. Eközben az FF7-ben az ellenfél támadja a társakat, de a társak is ütik az ellent serényen. Mindenki sérül. Ott hogy sikerült ezt összehozni?
- A társaidon és az NPC-ken simán átsétálhatsz, mintha csak tereptárgyak lennének. A 2014-es Inquisiton, de még a 2009-es Origins sem engedte ezt. Ott is csak kikerülni tudtad a karaktereket, ha eléjük álltál/akadályoztad őket valamivel, akkor ők kerültek ki téged/az adott akadályt, nem mentek át rajtad.
- A karaktereknek semmi interakciójuk a külvilággal. A nagyobb fű sem mozog, ha szaladgálnak benne és a víz sem reagál rájuk. A 2014-es Inquisition ezt is jobban tudta. A 2015-ös Witcher 3-ról meg nem is beszélve. Apróság, de előremegyünk az időben és nem hátrafelé... vagy mégis?
- Animációk. A karakterek animációi kissé fapadosak, főleg a főkarakter futás mozgása nem tetszik nekem. Szegény úgy sprintel, mintha sérve lenne, vagy valami komoly műtétből lábadozna. Olyan érzésem volt, mintha marionett bábuk csúszkálnának A pontból B pontba. Javaslom a fejlesztőknek az FF7 Rebirth-et ilyen szempontból. Meg lehet nézni, hogy abban milyen szép és részletes animációkat kaptak a karakterek... De a Stellar Blade-ben Eve mozgásanimációja és a Wukong is köröket ver erre a valamire. Pedig ugyanabban az évben jöttek ezek a játékok is.
- A karakterek szeméből árad az üresség és érzelemmentesség. Valami arcanimációjuk van, amikor beszélnek (az Andromeda megoldásánál jobb), de arra a gyurmás pingvines mesére emlékeztet folyton, amikor beszélnek. Nagyon megmosolyogtató. De ennél még a 2017-es Horizon: Zero Dawn technikája is mérföldekkel jobb.
- A társak nem követnek mindenhova, inkább csak odateleportálódnak hozzád. A 2014-es Inquisition és 2020-as FF7 Remake-ben a társaid követtek téged. Ha kell másztak / ugrottak utánad. Itt ilyen nincs. Azt csodálom, hogy legalább futni tudnak utánad.
- Nem tudsz gonosz lenni. Semmiféle rossz dolgot nem tudsz véghezvinni, illetve másokkal kicseszni, mert nincs ilyen opció sem a játékban, sem a dialógusok között. Pedig anno, hogy lehetett szívatni Bastillát a KOTOR-ban, amikor "szerelmes" volt a játékos karakterébe. RIP régi BioWare.
- Dialógusok. Vannak köztük jobban megírt dialógusok is, de többnyire nagyon egyszerűek, adok-kapok jellegű az egész, nulla információval a világról, és nem is kapcsolódik a világhoz. Olyan, mintha a mai csajok beszélgetését hallgatnám valamelyik tömegközlekedési eszközön.
Se eleje se vége jellegű írás. Továbbá, ha olyan dialógust választasz, ami neked valamennyire tetszik az is csalóka, mert lehet, hogy totál mást fog mondani a karaktered.
Szóval... adott egy szerepjáték, amiben erősen korlátozva van, hogy mit tehetsz és mondhatsz. És nem játszhatsz olyan stílust, amilyet szeretnél, csak olyat, amilyenre a fejlesztők rákényszerítenek. Szerintem ennyire fapados és vérszegény BioWare játékkal még nem is játszottam. Ja, de. Az Anthem... De már az Andromeda is ilyen volt, csak ott egy kicsit elnézte az ember, mert az másabb kategória és nem dark-fantasy + RPG elemes, mint a Dragon Age.
A karaktereket sem igazán lehet testre szabni, tápolni vagy módosítgatni. Korábban ez ugye nem így volt.
És az a durva, hogy ilyen szempontból még a Visions of Mana is többet tud, mint a BioWare játéka. Pedig a Visions of Mana fejlesztőit hamarabb beszántotta a NetEase, minthogy az a játék megjelent volna...
A technikai és vizuális oldal nagyjából rendben van, de minden más, konkrétan időutazás 20 évvel ezelőttre (de még a 20 évvel ezelőtti RPG-k is sokkal komplexebbek és szerteágazóbbak voltak több lehetőséggel, mint ez). A látvány oltárán minden más lényeges játékmenetbeli dolog fel lett áldozva (az ellenfelek/társak mesterséges intelligenciája, a harcok, az animációk, a történet, az írás). Egyszerűen a grafikát leszámítva (aminél láttunk több szebb játékot az idén), rossz nézni ezt a glitch fesztivált.
- A játék minősége olyan, mint egy streamingre gyártott tartalom (mennyiség a minőség helyett) vagy, mint valami igénytelen gyorskaja. Elnagyolt, elsietett sori tucatmunka, a sztori pedig nem olyan egységes ívű mint eddig, hanem... haladni akar többféle irányba, de nincs megírva ehhez a megfelelő alap, csapongás az egész eddig, viszont valóban több helyen is megjelenik az a "dolog". Tökre az az érzésem, hogy aköré a dolog köré akartak egy játékot készíteni, mert úgy tűnik, hogy az mindennél fontosabb volt és csak utána jöttek rá, hogy ez amúgy egy játék + Dragon Age játék lenne. 1-2 leíráson és kifejezésen kívül ez a játék nem tűnik egy Dragon Age folytatásnak. Olyan, mint egy alsó kategóriás spin-off. A karakterek is semmilyenek, nem igazán van mélységük, csak az a háttérsztorijuk, hogy különféle dolgokat meg tudnak oldani a főkarakter számára, de hogy ki milyen, ki mivel foglalkozott/honnét jött, arról nem igazán van infóm még mindig. Mintha egy Marvel filmet néznék. Amerika kaptány azért jó, mert erős és van pajzsa és így ennyi... De a 8 film alatt semmit nem fejlődött / változott a személyisége + nem sok mindent tudtunk meg róla...
Eközben az FF7 Remake + Rebirth projektben: A karakterek szemein és arcain látod, ha valami iránt lelkesek, szomorúak, csalódottak, zavarodottak. Sokkal életszerűbb az egész. A dialógusokról meg már nem is beszélve. A Dragon Age mostani része semmi ilyesmit nem tud.
És itt jelenik meg az, amit nem lehet XYZ irányzatú emberekkel pótolni... a tehetség. Az FF7 Rebirth is tud fárasztó lenni (főleg Aerith japánul a Kráudószánnal és a Chadley kölyök sok pofázása), de még a gyengébb pillanataiban is olyan köröket ver erre a játékra, hogy azt öröm nézni. Abban a játékban rengeteg munka, odaadás és rajongás van. Egy valóságos szerelmeslevél veterán és tehetséges fejlesztőktől a JRPG/RPG játékok szerelmeseinek. Hangulatos, tartalomdús, gyönyörű látvánnyal, animációkkal és különféle történetekkel - és jól megírt/előadott jelenetekkel.
Az új Dragon Age 6 óra alatt semmi ilyesmit nem tudott felmutatni. És ezen a játékon ültek közel 10 évig. A Final Fantasy 7 Rebirth-et meg összehozták 3,5 év alatt. Mindkettő 30 000 Ft. Hadd ne mondjam, hogy melyik éri meg jobban a teljes árat. Hatalmas csalódás számomra az új Dragon Age, legalább akkora, mint tavaly a Diablo 4 volt. Csak ott rossz döntést hoztam az előrendeléssel, itt már megfontoltabb voltam és hallgattam az előjelekre - eddig úgy tűnik, hogy nagyon jó döntés volt. Pedig érdekelne és végigszaladnák rajta (a hülyeségei ellenére van akad benne valami magával ragadó legalább 1 végigjátszás erejéig), de annyi igénytelenség és összeszórt megoldás van benne, hogy elmegy a kedvem az egésztől. És ha leülök bármilyen másik 2024-es játék elé, rohadt nagy lesz a különbség és nem a Dragon Age javára. És úgy tűnik a BioWare és EA is hamar elengedte ezt a dolgot, mert semmiféle DLC-t / bővítményt / jövőbeni dolgot nem terveznek a játékhoz. Gondolom 1-2 sürgős patchet még kapni fog, aztán megy a süllyesztőbe ez is.
Mert a csapat már a Mass Effect-en dolgozik. Kérdés, hogy ilyen "színvonalas" alkotás után... tényleg kíváncsi valaki egy "új" Mass Effect-re? Legalábbis ezektől az emberektől. A gyorsabb és fluidabb működés érdekében valószínűleg jobb a PS5-ös verzió, mint a PC-s. Hát ha erre még Denuvót is rászabadítottak volna... Csak PS5-ön meg még annyira sem elviselhető a látvány, mint PC-n. De majd a Pro konzol megoldja... ezt is.
Az, hogy a BioWare 2024 végén előállt egy ilyen játékkal... és az, hogy az Év egyik legjobb játékát (esélyesen Év játéka nyertes) - ami ráadásul egy Remake + folytatás! - már februárban megkaptuk... sokat elmond, hogy mennyire is szomorú a helyzet a mai AAA játékiparban. És bár én nem vagyok hardcore Final Fantasy (7) rajongó, de az, amit az a játék idén szállított, az a nagybetűs videójáték! Nem gondoltam volna akkor, hogy az idén senki nem fogja azt megugrani, de még megközelíteni sem. Persze ott lohol a Wukong és Stellar Blade is a nyomában, de nem egy ligák ezek a játékok - főleg nem tartalomban és minőségben. De ettől függetlenül ez a két cím is toronymagasan nagyon jó alkotás. Kár, hogy az új Dragon Age nem lett az. Ez olyan 5/10 játék jelenleg, persze a végéig változhat, de nem gondolom, hogy ezek után jobb lesz az összkép. Főleg úgy, hogy szinte csak ennél jobb játékokkal játszottam az idén.
Patchek után (mert azért van itt glitch bőven), hatalmas leértékelést követően jobb vétel lehet, viszont mindig lesz helyette/mellette egy tucat másik játék, ami sokkal többet tud adni és jobban, ugyanazon az áron, ugyanazért a szabadidőért cserébe. -
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #148804 üzenetére
Látatlanban lemerem fogadni, hogy közel áll a valósághoz. Mindig mondom, hogy túltolják a fröcsögést az emberek.
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #148798 üzenetére
Még nem. De már elkezdtek "szállingózni" az alkatrészek.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148717 üzenetére
A vegánok közben súlyos B12 és Folsav hiánnyal, és így idővel idegrendszeri betegségekkel küzdenek. De erről nem nagyon magyaráznak. Nyilván tök jó lenne, ha sose kéne egyetlen egy állatnak se elpusztulnia, de ezen haszonállatok 99%-a nem is élne egyetlen percet sem, ha nem lenne velük célja az emberiségnek. Azért születnek meg, hogy megegyék őket. Kegyetlen dolog persze, de nem tudjuk megtagadni kik vagyunk... ragadozók vagyunk, méghozzá csúcs. (Érdekes kontraszt ez aztán azzal, hogy nonbináris fantasy lények magyaráznak videójátékokban arról, hogy they/them a pronászuk. Pathetic.)
Csak abban bízok, hogy mint minden elmebeteg őrület (csótánytaposó cipő, gombafrizkó, pogánynak vélt emberek megégetése, holokauszt, tamagocsi, stb.), ez is idővel beledöglik a saját levébe. Elnézve a Bud és a Toyota kihátrálását, van remény.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148711 üzenetére
Igen, az a pár ezer Ft egy dolog, de a 15% az minden csak érdektelen... már aki persze nagyon CPU igényes progikkal dolgozik.
-
S1M0N
senior tag
válasz
VoltanIgor #148703 üzenetére
.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148703 üzenetére
Vicckősz'?
Ebben a másodpercben beléptem az egyik legnagyobb hazai nagykerhez és 4.300 Ft-tal olcsóbb pl. egy 14700 mint a 13700... jó a sorrend, nem, nem írtam el. (Hogy a kiskerek aztán ezzel mit kamukáznak, az egy más kérdés.)
Cserébe az olcsóbb és újabb, többmagos feladatok esetében majdnem 15%-kal jobb, nyilván hiszen fizikai magocskából van neki 4-gyel több, meg threadből is dettó ennyivel vezet, meg hát az L1 és L3 cache mérete is nagyobb egy hangapénisznyit.
Nyilván akinek 13th gen van, vagy egy jóféle 12700, annak hót' felesleges váltani, de aki most ugrik be, annak már úgyis ott a microcode frissítés és ott az 5 év gari.
Na azért jön szóba. Mer' előre megyünk nem hátra, főleg olcsóbbé'.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148623 üzenetére
Genderfluid a joker. De amúgy tényleg a fenti proizé szerepel az egyik oldalon az adatlapján.
-
W.Wilson
aktív tag
válasz
VoltanIgor #148623 üzenetére
Ezen én is agyaltam korábban. Elvileg amikor így használják, akkor nem a her helyett van a they, hanem arra utal, hogy mindkettő használható rá (tehát neki mindegy, hogy she/her vagy they/them).
-
DaVE-1
senior tag
válasz
VoltanIgor #148586 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy az ilyen ember mire gondol, mit hísz, de legfőbbképpen miért nem használja az internetet?
Tényleg élnek emberek akik azt hiszik 330K-ból meg lehet oldalni a real 4K 60 fps-t max grafikán ráadásul ray tracing-gel? Ott már komoly bajok vannak a fejekben -
Crus
őstag
válasz
Mennyire kell hülyének lenni ahhoz egy 10-es skálán, hogy valaki +7 TFLOPS-tól ilyeneket várjon, mint ami az idézetben szerepel? 18? 36? 67?
-
cyberkind
félisten
válasz
Én leproliztam ezeket a típusú embereket, tessenek csak örülni.
-
gyimger
őstag
válasz
Már egy generációval ezelőtt is 4K 60FPS volt az
elváráselképzelés. De nincs konzolom, nekem még az is új, hogy külön patch kell a jobb futtatáshoz, mint pl. RDR2, ami mai napig úgy fut, ahogy kiadták PS4-en. Bár, hogy máshogy keresnének pénzt egy .cfg átírással. -
TBT
addikt
válasz
Mindezt alsó hangon 330 000 forintért. Hülyének is megéri.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148519 üzenetére
+1
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148515 üzenetére
Baj van. Nem is kicsi a világgal és ezt most NEM TBT miatt írom:
Nekem továbbra is van egy olyan elméletem, hogy a TikTok, FB Reels, YT Shorts, Insta és egyéb szarok gyakori, napi akár több órás pörgetése elváltozásokat okoz az agyban. Észre se veszik sokan, de én nagyon azt tapasztalom, hogy az emberek ijesztő többsége akik ezeket pörgetik eltompulnak. Nem olvasnak, nem értelmezik az írott szöveget, felületesek, a szociális kapcsolataik IRL leépülnek, a kommunikációjuk pedig felszínes és összecsapott lesz... ráadásul az alap etikettről is megfeledkeznek, pl. ha kérdezel tőle valami kevésbé fontosat, akkor arra nem válaszol, kér tőled tanácsot, majd nem köszöni meg, nem reagál rá, totál elfelejti, hogy miről beszélgettetek korábban, etc.
Passz, hogy ennek hol a vége, de nem lepne meg, ha idővel törvényi szabályozás lenne erre, hogy napi hány percet mehet egy user eszközén ez a téma, mert a jutalmazó központot szépen lassan gyilkolja, hiszen 10-20 mp és máris olyan újdonságot látsz, amit esélyesen addig még sosem. Kb. mint a pornó.
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Nekem i7 13700k van, alapvetően nagyon meg vagyok vele elégedve, de eléggé forró a drága, AIO vízhűtés van rajta, de így is simán felmegy Cinebench alatt 90 fokra - annyira korlátoztam a maxot - játék alatt nyilván messze nem, de a világ összes hűtése kevés ennek. Nagyon jól teljesít, marha erős, de épp a fentiek miatt úgy gondolom, hogy sima nemkás is elég lett volna, akár egy i5-ös is.
Legközelebb biztosan nem veszek már k-procit, de egyelőre megtartom ezt, mert reményeim szerint a következő gpu gent - a 50* - osat még kihajtja szépen, és nem kell platformot cserélnem még 2-3 évig.
Az 5080-asra egyébkén marhára kíváncsi leszek, a pletykák nem valami bíztatóak, ha tényleg csak 20-25% al lesz erősebb a 4080-nál, akkor egyáltalán nem biztos, hogy váltok.
-
TBT
addikt
válasz
Vettem, értettem. Köszönöm és bocsánat, ha problémát okoztam!
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148491 üzenetére
Egyik "srácot" én beszéltem rá tavaly előtt a BG1-2-re. Nagyon vonakodva állt neki, majd utána hónapokig azt hallgattam, hogy omg ezek miért maradtak ki. Nyilván nem a fóóóós Beamdog-féle kotorékkal tolta, hanem az eredeti classic verzával, kicsit modolva a grafon és UI-n. Aztán kérte, hogy mééééégg! Jöttek neki az IWD-k (igen, ezek inkább az eksön irány, de azért jóak), majd a Planescape, aztán előbb vette meg a BG3-at mint én és beletolt vagy 400 órát... most a Tyranny pörög nála, dettó ajánlásomra. Hát nem utált meg maradjunk annyiban
-
gyimger
őstag
válasz
VoltanIgor #148410 üzenetére
Batman elég időtlen és nekem sokkal jobban működik más képregényekhez képest. Superman eredetképregényei is szórakoztatóak, de aztán más világok, más univerzumok jönnek a képbe és az nekem sok. A Batman könyvek jó véres krimik, tudtak is bánni vele a 90-es években, volt több brutálisan véres Maszk képregény (az a Maszk, amiből vígjátékot csináltak), a nemrég újra kiadott Holló, vagy a színarany Watchmen. Elő is kéne venni valamit olvasni.
A Marvel képregények ugyanúgy kimaradtak, mint a filmek, semmit nem tudok róla. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148397 üzenetére
Persze csak, valójában egy hófehér ciszhetero nő alakította.
-
reelc
veterán
válasz
VoltanIgor #148381 üzenetére
"Messze kinn a Galaxis Nyugati Spirálkarjának soha fel nem térképezett, isten háta mögötti zugában található egy sehol sem jegyzett sárga nap.
Durván Kilencvenmillió mérföldre tõle kering egy tökéletesen jelentéktelen, kékeszöld bolygócska, melynek majomtól eredõ civilizációja oly döbbenetesen primitív, hogy a kvarcórát még mindig pompás dolognak tartja.
Ez a bolygó a következõ problémával küzd - vagy inkább küzdött: az ott élõk többsége ideje nagy részében boldogtalan volt. Számos megoldást javasoltak a probléma gyógyítására, ezek azonban többnyire zöld és piros hasú papírok mozgásához kapcsolódtak, ami meglepõ, hiszen végül is nem a színes papírok voltak boldogtalanok.
Így hát fennmaradt a probléma: jókora tömegek voltak elkeseredve, és sokan közülük nyomorúságosan érezték magukat, még azok is, akiknek volt kvarcórájuk.
Többen mindinkább úgy vélték, hogy kár volt lejönni a fáról. Mások egyenesen azt állították, hogy felmenni is kár volt rá, jobb lett volna, ha ki se bújnak az óceánból."Douglas Adams: Galaxis Útikalauz Stopposoknak
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #148379 üzenetére
De hát soha senki sem fog hallgatni senkire igazán amíg ez a Föld létezni fog ebben a Naprendszerben... (igen: vannak emberek, akik még csak nem is vallásosak, így a 'bármilyen' isten szava se hat rájuk) ...mert mindenki saját inerciarendszerben gondolkodik.
S ha ebben a közegben az átlagnál az elvárt társadalmi középértékhez mérten pozitív vagy negatív irányba eltérő viselkedések, reakciók, impulzusok (szokások, példaképek, nyomás, erőszak etc. partnertől, családtól, barátoktól, csoportoktól) érik, akkor bizony lehet bármilyen JÓ is az elvárt viselkedés, nem azt fogja tenni.
Így mondhatod, hogy "szavazz a pénztárcáddal", "ne rendelj elő semmit", "ne vegyél fapados Teslát", "ne dohányozz", "egyél egészségeset" stb., ha a közegében a követendő és követhető impulzusok mást diktálnak...
...például, hogy...
Haver, de hát a
-- Starfield rohadt jó játék ám
-- Suicide Squad szar, hol olvastad ezt a baromságot, gyere toljuk koopban!
-- Mi az a Sweet Baby? Én csak az édesítőszert ismerem, vedd meg X címet és multizzunk!
...S lehet, hogy 3-100 milliós követő bázissal rendelkező YT-megmondó is azt mondja valahonnan, hogy "szavazz a pénztárcáddal", attól még a Nyóckerben a Pista néni akkor is a Suicide Squadot veszi az unokájának karácsonyra, mert valahol azt hallotta, hogy "jó az a játék, és különben is, mindenki multizik".
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #148376 üzenetére
Azt ugye okos emberként tudod (bízom ebben), hogy --- mondjanak és írjanak bármit az eddig élt emberek --- az a bizonyos üdvözítő (!) "arany középút" nem létezik. Sosem fog.
Az Emberiség a végletekig szélsőséges.
Még az Amazonasi Esőerdők mélyén látszólag békésen, minden technikai átoktól mentesen élő rejtett törzsekben is panaszkodnak (!) az emberek valamire...
...mert az Ember ilyen.
Semmi sem elég jó neki. -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #148374 üzenetére
Ébresztőnek:
Az Emberiség mindent (!) túl tud tolni - így a polkorrektséget, a rajongást, gyűlöletet, szép imádatot, szexizmust etc....
Az, hogy ezt megpróbálod a földlakók szemére hányni, hát, hogy is mondjam... -
FunPro
őstag
válasz
VoltanIgor #148304 üzenetére
Alapból ott van elrontva a dolog, hogy a zsűrinek nem szabadna tudnia a szerző kilétét. Ha irodalmi versenyről beszélünk, akkor egyedül a szöveget kéne megkapniuk és az alapján dönteni.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148304 üzenetére
Semmi gond nincs ezzel, nekem a zsűriről elsőkézből származó fotóm is van: [link]
Amúgy: Fedák Sári!
-
gyimger
őstag
válasz
VoltanIgor #148293 üzenetére
Én ezt úgy látom, hogy mi nem szűntünk meg játékokról beszélni, csak ez az egész eszme beférkőzött a játékos témába. És ráadásul nem egy szebb kort hozott el, hanem látványos minőségi lejtmenetet.
-
csuvicsuva
addikt
válasz
VoltanIgor #148285 üzenetére
El ne felejtsük majd megnézni, hogy az akció után mennyire fog csökkenni az alapára.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148263 üzenetére
Feltételezem azért, mert arra gondolhatott a költő, hogy mi van akkor, ha idióta tini ebből akar robbanószert kreálni. Mindezt egy olyan országban, ahol felnőttként bemész a "közértbe" és veszel fegyót, meg lőszert. Idiotizmus a csúcson.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #148263 üzenetére
Hát többek közt, hogy vegyék meg azé' az ájfon 29-et is...
-
cyberkind
félisten
válasz
VoltanIgor #148253 üzenetére
Én az olyan szinten öszerakott játékokat preferálnám, mint a The Witcher 3, tökéletes volt minden ízében, ilyen se lesz több.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148248 üzenetére
Az uglify-ra tőlem nem mostanában fognak pénzt látni. How dare u kategória... elmebeteg aki ilyet művel! Tudod, ha az eredetiben egy tankaranka van, és ebben is, egy szavam nincs. De ez szándékos és okádok tőle.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148245 üzenetére
Nyilván ez csak az egyik ok. A másik, hogy ezekért a remake, remaster "csodákért" én többet a büdös életben nem fizetek teljes áru játék árat!
Amúgy igen, _drk még ehhez hozzátette a játékidőt is, ami rém kevés. Nincs már annyi időm játszani mint tiniként, de 15-20 óra az úgy 18:30, vagyis fél hét
-
cyberkind
félisten
válasz
VoltanIgor #148248 üzenetére
Ez egy dolog, őt alig látni a játékban, de ha zavar, pcn cserélhető.
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #148245 üzenetére
Nem marad ki az életéből, fizetni fog érte, illetve játszani is vele majd... később. Nincs ezzel gond. Én is igyekszem már kivárni minden ilyen megjelenést. Már fölösleges 0day beleszaladni bármilyen új játékba. A jó játék 1 évvel később is jó marad. A rossz játék 1 év múlva (ha foglalkoznak vele) már lehet jó. Ami pedig félkész és nem is foglalkoznak vele (idővel ez látható), arra pedig kár bármit is pazarolni (időt, pénzt, sávszélt, bármiféle energiát).
-
Ferke[HUN]
tag
válasz
VoltanIgor #148058 üzenetére
Most tényleg le akarod buktatni!
Mondjuk eddig ez a legszimpibb alteregója.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #148049 üzenetére
Miért ne lenne ő? Lemaradtam valamiről?
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #147773 üzenetére
Az éppen cirka 25 éves főnököm fia, az apját pár éve szó szerint kilökte a lakásból. Ok: A szülők viszonya már rég megromlott, apuka volt olyan balek aztán, hogy mindenét anyukára és gyerekekre hagyta, ezek meg onnantól teljesen kizárták az életükből, hiszen "mindenét" megszerezték. Szép világ. -
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #147751 üzenetére
A rossz gearrel egycsilliárd HP-s bossokat az se oldja meg. Igaz, én a kutyát is csak co-opban próbáltam (szóval lehet, hogy szólóban más a HP-helyzet), ott is hasznos. Ha nagyon meg is halsz, a társakat még akkor is fel tudja húzni. Bár nem tudom, hogy hányszor, legalábbis holtan érdekes, ha töltődik cooldownon van a skill
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #147618 üzenetére
Hát kérlek úgy, hogy volt ahol 2-3 hónapot húzott le. Akasztott emberen kívül lassan minden volt. Nem egy atomvillanás fejben. A teljesség igénye nélkül: bizsuboltban eladó, konyhalány, strandon árus, dohányboltban eladó, automata feltöltő, élelmiszerbolti eladó és ezek néha rotálódtak más-más helyen. Most a dajka a következő. Teljesen komolytalan versenyző.
Itt a polcomon a 2 öreg, jópofa figek Legóból :-)
Amúgy a korral többnyire némi bölcsesség is érkezik és ezért van az, hogy az idősebbek úgy tűnnek mintha állandóan zsörtölődnének, há' mer' van is min sajna :-/
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #147614 üzenetére
"Minap" itt volt nálunk a nejem 28 év körüli húga. Olyan 12.(!) munkahelynél tart, nejem meg lassan 15 éve u.o., nálam lassan 18 u.o.
Benyög egy beszélgetésben egy ilyet: Az a férfi akinek 28 éves korára nincs saját háza az egy csicska vesztes. Mondta ezt úgy, hogy az apja vett neki egy házat, hogy öreg korára ha lerobban, kb. karnyújtásnyira legyen. Egyetlen forint hitelt nem kellett fizetnie. Egyszerűen csak megkapta.
Az a gond ezekkel a dumákkal, hogyha elkezdjük firtatni a honnan, mikor és hogyan kérdését, akkor extrém ritka esetben van emögött saját erőből, ésszel, tehetséggel, szorgalommal összelapátolt jövedelem. Jóval inkább van emögött örökség, kiváló szülői háttér, politikai farnyalás és helyezkedés.
Szóval ja... kevés mocskosabb szöveg van ennél, főleg, hogy idehaza a gyermeket vállalni képes korosztály cirka 65%-nak nincs saját kecója és kilátása sincs rá.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #147614 üzenetére
Jól hiszed.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #147493 üzenetére
Alapesetben a következő generáció alapgépének az elterjesztéséhez egy reális árú alapgép kell (minden "average Joe"-nak is az legyen a konzol), míg egy egy ilyen "prémiumcsomag" lehet időleges pénzbeszedő termék, ami sokkal kisebb rétegre ("enthusiasts") megy rá. PS4-ből is több ment el, mint PS4 Próból, pedig az reális ajánlat volt. A PS2 olcsósággal is hódított, a PS3-at az egy év csúszás mellett a magas ára is megnyomorította, az Xbox One-ba az egyik koporsószög szintén az volt, hogy a PS4-et aláárazták stb.
Meg kell látni, mi lesz a piaccal, lesz-e új MS-konzol, mikor, mennyiért, milyen ajánlattal tudnak olyan alternatívát támasztani, ami az alapgépes árnál mértéktartásra intheti a Sonyt. Meg hát azt is látni kéne, hol tart akkor a hardver általában. Vagy milyen lesz a játékipar állapota általában? Lesz-e pár olyan bedőlés, ami az AAA-szektort még mélyebbre löki?
Lehet nagyon drága a PS6, nyilván, ha úgy alakul, hogy meg tudják tenni, akkor meglépik, de ahhoz még meg kellene történnie egy s másnak, így én még nem festeném a falra az ördögöt. Nem hiszek abban, hogy érdemes a potenciális vásárlók komoly tömegeit másfelé terelni.
-
csuvicsuva
addikt
válasz
VoltanIgor #147520 üzenetére
Mindig ez van, ugyanez van mindig.
Rendeljük elő mindenhol is, aztán amikor készlethiány lép fel, az a fölös gép mindjárt nem bolti áron megy majd az apróra.🤷
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #147493 üzenetére
De várgyá' a fő dealernek ha megnézed az adatlapját: 4090 OC + 14900K. Szóval, csak a szokásos... aki a szert árulja az tiszta és Lambóval jár, meg jó csajokkal.
Alzáról én is vettem ezerrel... Legót, mert HL áron volt :-D
-
Golden9
veterán
válasz
VoltanIgor #147482 üzenetére
Szerintem meghosszabbítják Lovasberényig, és a csaj is fekete lesz.
-
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #147422 üzenetére
Felhasználói oldalról elfogadható érv, de nézzük a konzolgyártó szemével. Neki mi érdeke fűződik ahhoz, hogy virágozzon a másodpiac, és sokan úgy játszanak, hogy abból már nem jön vissza pénz? Mert hiába veszi meg a gyerek a PS-t, Xboxot, ha az önmagában nem termel túl sok nyereséget, és amúgy meg utána csak másodkézből vett játékokkal játszik, és soha nem ő lesz az első tulaj?
-
cyberkind
félisten
válasz
VoltanIgor #147422 üzenetére
Elfelejtenek ezek az emberek egy dolgot, az egész biznisz mivolta, így is durva nagy luxusban voltak a konzolosok a lemezükkel, ez pedig idővel teljesen eltűnik, és nem lesz továbbértékesítés, ugyanez a konzolboltok is.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #147405 üzenetére
VoltanIgor:
Hajjaj, mennyire így van! Nyilván, valamilyen "vezetőszárra" szüksége van az olyan embereknek is, akiknek saját, megszilárdult értékrendje van, kisebb-nagyobb rugalmasság mellett: hogy láthassák, legalábbis mi a "mainstream", mi az amire amúgy fel akarják hívni a figyelmet (és talán dacból azt lehet kerülni), és mi az, amiről manapság a világ szól... hogy aztán folytassák a saját fogyasztási rendjüket.
A díjak alapján választó embereket én már sajnálom (és nem lesajnálom), mert irányítják őket.TBT:
A nagy Bioware hajója rég elsüllyedt - az okosabbak még időben elhagyták.gyimger:
Ez a kötelező bevonás téma hányingert keltő volt a kezdetek óta - és sajnos, az ezekben a szerepekben "behúzott" kvóta-szereplők mindig is ki fognak lógni ezekből a filmtermékekből. "Nézd má', ez biztos azé' van benne, me'..."
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest