- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomsolo
addikt
Aki szereti a nyomozós játékokat meg bírja az animét, a kicsavart sztorikat, annak tudom ajánlani az AI: The Somnium Files-t, most kapott egy 80%-t. 7,99€
Nem kell hozzá erőmű, olyan 20+ óra körül van meg benne minden.
-
tomsolo
addikt
válasz
FunPro #137173 üzenetére
Az a különbség a régi és mai filmek között, hogy régen nem volt központi téma egy melegnél, hogy jaj elnyomják, jaj de kurva természetes, hát nem csodálatos? ... és így tovább. Ha voltak is meleg karakterek saját egyéniségük miatt lehetett őket szeretni, nem szimplán azért mert buzi. Ilyen film pl. a Kelly hősei, benne Csodabogárral.
-
tomsolo
addikt
Láttátok már a Netflixen az új Resident Evil sori trélert?
Szétröhögtem magam rajta. “The T-virus can make monsters”
-
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
Engem az AC Syndicate-tel elvesztettek, így hálisten' immunis vagyok már erre a sorozatra.
Eleve baromságnak tartom a játék sztori részét, mind a modern kori, mind az assassin vs templar seggfájást. A Black Flag még jó volt, de csak és kizárólag a kalózkodást miatt.Meglátásom szerint az a baj az UBIval hogy egy csomó címet elvittek rossz irányba, és nem igazán gondolták végig mi lesz ebből. Pl Ghost Reconból csináltak egy Division/Ranbow SIX izét, nem véletlenül lett hozzá végül kétféle mód a felháborodások miatt (eredetileg AI segítők sem voltak hehe...) Ha már Rainbow ott is szépen leölték az önfeledt single mókát és lett belőle egy muszáj coop - lehet játszani singleként de elég szenvedős. Splinter Cellt kinyírták, hogy utána Sam Fishert seniorként viszont láthassuk egyéb címekben és így tovább.
Far Cryból most csináltak Avatar szimulátort - ami egyfelől jó is lehetne mert sci-fis FC nem nagyon van, csak miért pont Avatar ami már kimondva is halál unalmasnak is tűnik.A steames fájdalmat nem értem, nekem nem okoz gondot a ubis kliens. (Régen nagyon szar volt, most meg elmegy.) Ráadásul itt működik a játszás után kapott pontért megvehető 20% kupon, míg steamen nincs ilyen. (Már ha valaki 2022-ben nem előfizetéssel játszik, mert akkor még olcsóbb ugye.)
-
tomsolo
addikt
A négeres Star Trekben ami nagyon idegesített - és ez igaz a legtöbb filmbe tuszkolt négerre is - hogy az "acting/scripting" során majd mindig hozzák azokat a sztereotípiákat, viselkedési formákat amik inkább károsak számukra / sztereotipizálják őket. Egyik kedvenc ilyen megfigyelésem, a tipikus afro méltatlankodós testbeszéd amikor a fejüket jobbra-balra rázzák ellentétben a testükkel, ez majd minden filmben szerepel. Olyan mintha direkt megkérnék a négereket, négereket kell, hogy játszanak.
-
tomsolo
addikt
válasz
Anonymusxx #137097 üzenetére
kínai rasszizmus tök egyszerű: ha nem vagy kínai, másodrendű vagy - a japán is hasonló, és még vannak külön kasztok is kiválasztott népben az egyszerűség kedvéért
-
tomsolo
addikt
válasz
tomsolo #136957 üzenetére
Divison 2 work in progress mini review update:
Lv 30 körül le lehet nyomni a strongholdokat - ezután kezdődhet a World Tier, ami nagyjából azt jelenti, hogy nagyjából ugyanazt kell csinálni mint eddig csak még több ellenféllel - ellenőrző pontok elfoglalása, mellék és főküldetések, ezután vmelyik választott erőd kipucolása. Utóbbi után mindig növekszik eggyel a Tier így a hozzá tartozó ellenfelek, fegyverek, itemek skálázódása is vele nő.Csak azért nagyjából mert bár a helyszínek ugynazok itt-ott már más dolgokat kell csinálni pl. az alap főküldi forgass el 3 műholdtányért most meg kell őket védeni meg ilyenek. Mellékesen új ellenfelek jelennek meg főleg a mecha fajtából - aka BOSTON DYNAMICS - illetve az ellenfél technikusai is már előszeretettel szórnak szanaszét mindenféle kütyüket (dróm, turret, healer whatever). Ja meg megjelenik egy baszott nagy járőröző drón is amihez jó sok lövés és fedezék kell.
Cserébe megjelenik a specializálódás(6-7 féle), amihez saját skillek, fegyverek és kütyük tartoznak. Sajnos a boltok ezzel együtt kb meghalnak, mindig ugyanazt a szart árulják így egyre többször rá vagy kényszerítve a lootra - ami érdekes módon egyre gyatrább - illetve a craftingra. A blueprinteket mellék és főküldetések illetve a projektek tudnak adni, a hozzá valókat meg te tudod előállítani mikor a zsákmányolt fegyvereket, stuffokat, modokat szétszereled. Ezt ellensúlyozandó érdmes ellátogatni immár a darkzone-okba, itt amolyan vérpisálós rouge játékmóddal lehet fegyert és cuccokat szerezni majd kimenteni - saját skill fája van ennek az egésznek - bár singleben ez ilyen royal vérpisálás.
Elég lassú a progress marha sokat kell egy gearrel szórakozni - vannak bountyk ahol jobbak a lootra az esélyek - illetve a craftingnál van külön research a tapasztalatra, optimalizációra. Szóval igen valamennyire kinyílik a játék a végigjátszás után, ami tök jó ha nem lennének azok a hiányosságok amiket már említettem. Vissza van még a Tier 3 illetve a kiegészítő.
-
tomsolo
addikt
Nehéz ügy értékelni ezeket a játékokat. UBI nagyon igyekezik ilyen mindenes, coop-pve-single-openworld cuccokatt tolni, mert hát ebből jön majd a sok zsé - hehe vannak nfts skinek is ám már - a baj csak az hogy nagyon nehéz ezt igazán jól csinálni, eddig senkinek sem sikerült. Grafikailag mindkét játék zseniális, rendesen meg van csinálva csak hát beáldoztak a játékmenetből egy csomó mindent hogy a 80-as IQval rendelkezők is tudják tolni meg a kicsit profibbak. A Breakpointtal is ez volt a bajom, bár azért az ennél jobb. Ilyen esti püfölésnek jó ha épp nincs jobb dolgod, hiába lagymatag a játékmenet, de sok a felfedezni való ami elviszi elég sokáig a cuccot.
-
tomsolo
addikt
Backlog pusztítás: menet közbeni review - Divison 2
Anno már egyszer nekikezdtem és gyorsan félre is tettem mivel nem fogott meg elsőre, hogy finoman fogalmazzak. Az újra kezdés vicces volt, mert sikerült belefutnom egy bugba: ha elértél a fehér házba de még nem mentél be, és kilépsz akkor betöltésnél nem tud triggerelődni a játék a folytatásra - törölni kellett a karaktert és újra kezdeni.
A történetre sok szót nem érdemes pazarolni, a jó USA, és a rossz PURGE (aka ez is USA csak rósz) csinál egy kis káoszt. Utóbbi azt eredményezi, hogy gyalogolni kell mindenhova mert a modern közlekedés mint olyan megszűnt. Vannak kütyüink ami jó, bár némelyik tök haszontalan - single-ben felesleges a healazés - egyszerre kettő lehet aktív (szerencsére menetközben lehet váltani köztük).
A játék alapvetően ilyen területfoglalós/felfedezős lövölde minden olyasmivel amire a modern 12-16 éves tinik elismerően csettintenek. Sajnos a lövölde rész valamint a harcok sok hiányossággal küzdenek. Az egyik ilyen a fegyverek viselkedése, főleg a hangjuk. Ez utóbbi kérem úgy készült hogy vki rálépett a lábdobra véletlenül és pont arra járt egy manager a HQ-ban aki felkiáltott: ez pont olyan mint egy lövés hangja nem? Nem.
A másik fájó pont a skálázódás és osztályok ambivalens viszonya. Ez sok fura értéket eredményez az adatlapon, vannak karabélyok amik éppen egy géppisztoly feletti értékkel bírnak és vannak amik meg shotgun szintű sebzéseket képesek elérni. De megemlíthetném a kifejezetten furi értékkel rendelkező golyószórókat is. Harc közbe az agyag galamblövészet ezek miatt a szokásos puff-puf-puff-dögölj már meg élményt nyújtják, legyen nálunk akármilyen fegyver is. Elég sok fegyver szerepel a kínálatban - teljesen feleslegesen, mivel egy csomó dolog nem működik a játékban: nincs értelme camperkedni mesterlövész puskával, nincs értelme ghostolni - a pisztolyra rakott hangtompító 10% pontosságot ad LOL - mivel előbbi túl lassú utóbbi meg hülyeség, mert nem fog meghalni 1 fejlövéstől a delikvens, szóval a harc leegyszerűsödik a féltávról való puffogtatásra(Classic M1A) illetve a közeli rambózásnál vmilyen jobb sörétes puskával való rendvágásra. Ja meg a drónozásra. Minden más csak kozmetika. Szóval gunplay és fegyvermester szempontból nem kifejezetten erős a játék, utóbbira egy pozitívumot tudok megemlíteni némelyik fegyvernek elég valósághű lett a visszarúgási animációja, de csak némelyiknek. És akkor itt van még a szintezősdi amiért nem kifejezetten rajongok. Saját vélemény, de az van a fegyverekkel, hogyha nem reálisan használja egy játék akkor minnél jobban eltávolodik a valóságtól annál furibb lesz vele játszani. Egy alapfegyver plusz szintezett kiegészítők sokkal jobb reális választás lett volna, bár olyan nincs hogy kaliber csere/munició csere nélkül egy fegyvernek ilyen mértékben nőhetne a tűzereje.
Ha már kiegészítők, ez kérem az első olyan játék amit láttam, ahol felvehetsz éjjellátó sisakot csak nem látsz vele éjjel.
Ami egyébként kurva sötét, szóval drón nélkül elég necces ténykedni.
Szerencsére annyira nem rossz a helyzet, az AI bár tök hülye azért oldaltámadni (flanking), állványos fegyvereket használni tud, szóval bár az alap ugyanaz mindenhol egy kicsit mégis minden harc más. A játék elég jól néz ki és döbbenetesen kevés erőforrás használ - aki frissen telepíti az várjon vele mert az első 10 percben menetközben csinálja a chachet szóval ugrálni fog az FPS, de utána szépen kisimul. Elég nagy a terület, és sokféle a küldi, a felfedezni, csinálni való dolog. Ilyen esti lazításnak tolni pár órát jó, és még az ingyenes árát is megérte
. Ha lesz 3 és pótólják a hiányosságokat akkor érdemes lehet elszórni rá pénzt ha ilyen marad akkor jöhet az is ennek az áráért.
-
tomsolo
addikt
válasz
csuvicsuva #136901 üzenetére
nehezen indul sajnos - ráadásul érdemes az első 2-3 órában csak a fő küldikkel foglalkozni, mert egy csomó dolog utána válik csak elérhetővé
ha az ember elfogadja, hogy nem egy wildlands utána tökéletes játék ilyen esti pár-órát tolom kikapcsolódásra
-
tomsolo
addikt
Mini review: lepergett a Ghost Recon: BreakPoint.
Kb minden megcsináltam benne, amit lehet még, a titkos küldit is ~ olyan 120-130 órám ment rá.
Pros:
Nagyon szép, tetszik ez az új motor. Lehet dagasztani a havat, sarat, össze is tudjuk magunkat vele kenni. Kb mindent lehet coopban nyomni, egyetlen probléma van vele hogy túl pöcsölős ehhez, így maradt a single mód.2 féle módon lehet tolni: felfedezős meg ghost modeban utóbbinál a loot rangsorolt cuccokat jelent pl egy AK-ból lehet rare, elite, legend verza is ami szinteződik. Ezt kihagytam, mivel nem ez nem diablo.
Sok fegyver van, sok kiegészítővel, plusz magát a fegyvert lehet tovább tunningolni - illetve PVP-ben még lehet emelni a szintjüket. Kicsit furi volt ez a future+nature kombó a sztoriban meg a milliőben, de szükséges lépésnek éreztem a nincstelen kartell tagok agyaggalamb lövészete után.
Bár néha roppant idegesítő, tudunk többféle módon sérülni, ehhez mérten sántíthatunk, köhöghetünk-kifulladhatunk vagy kritikus sérülésnél éppenhogy el nem terülve, csak a pisztolyt tudjuk emelgetni.
Tetszett a Tomb Raidersdi is, lehetett volna bonyibb is de jó volt. Lehetnek női csapattársak is - azt imádtam ahogy a csajok suttognak a fülembe amikor befogtak egy célpontot.
A csapat is tud fejlődni - elég gyorsan sajna. Itt már többféle küldetés típus van - de még mindig nem elég a terület nagyságához képest. Némelyik side küldi egyébként érdekesebb volt mint a fő vonal.
A játék dinamikáját nehézségét elég részletesen testre tudjuk szabni - én a normál feletti alapbeállítást választottam, de az elődhöz képest így is könnyebb volt, igaz ott egy idő után rá vagy kényszerítve az extreme difficultyra. Többféle kasztban lehet tolni más extra tulajdonságokkal. Az alapjátékhoz kijött pár kiegészítő pl Terminátoros - elég rövid - meg az Amber Sky illetve van egy ingyenes Conquest cucc is - ez már érdekesebb.
Cons: Sajna bár némely dologban több lett mint az előd, némely dologban kevesebb. Az egyik ilyen a harc dinamika, a Wildlands-ban roppant mód nem volt kifizetődő csak úgy vaktában lövöldözni, hullákat hátrahagyni, mert bárki bármikor riadózhatott, erősítést hívhatott etc. Itt most van külön rádiós srác akit ha kilövünk akkor mehet a rambozás, az se tetszett hogy semmi pluszt nem nyújt a játék ha tényleg lopakodó módban dolgozunk - ala Far Cry bázisfoglalás. Az AI szerintem sokkal hülyébb lett, ha vmi félre sikerül és meglapulsz előbb utóbb minden visszatér a normális kerékvágásba.
Amit a legjobban gyűlöltem, hogy fegyvert csak a táborhelyeken cserélhetünk beleértve kasztot is - ráadásul külön nyitó és záró animációja van a táborverésnek.A fegyver menü marha átláthatatlan, az előző fényévekkel jobb volt. A shopban meg aztán minden ömlesztve, nesze paraszt.
Sőt alapból csak egyetlen helyen lehetne egy csomó dolgot megtenni, ezt külön menüpontban lehet beállítani hogy ne így legyen. A táborhelyhez jár garázs is ami legtöbbször halál idióta helyen van, szal igen kurva sokat kell gyalogolni.
Ami nagyon borzasztó lett az a járművek hangja, kb a 80%-nak hang alapján szar a váltója, volt olyan amit direkt kerültem nehogy bele kelljen ülnöm mert halálra idegesített a hangja. Az ejtőernyőzést is sikerült elcseszni életemben nem estem ennyit pofára mert a karakter cseszett kinyitni az ejtőernyőt. Igen, a "tartsd nyomva mert majd jó lesz" betegség itt is van.
A nagyon szar repülőzést itt mellőzték - kivéve egyetlen küldiben, de az olyan szar volt amilyet csak el lehet képzelni.
Összegzés: Szóval elég vegyes kép maradt meg bennem a Breakpointról, a sztori is ilyen kicsit ilyen nácis feeling, de oroszokkal(hehe aktuál) akik úgy öltöznek mint a Wolfensteinből léptek volna elő, sok drone-nal és mecha-boss-szal, sok nyálas patrióta, az USA megmenti a világot akarom mondani CIA dialóggal. Sok helyen olvastam, hogy az a játék legnagyobb baja hogy taktikai lövöldözés mint RPG játék? Hát lehet benne vmi, egyetlen recipét sem használtam a játékban, sőt egy csomó kiegészítőt/fegyvert sem. Minek szerszámíjazzak, ha az MDR-rel 4szer annyi embert tudok megölni negyed annyi idő alatt 3szor olyan messziről? A HT CAMO tök jó dolog lenne, ha lett volna olyan küldi ahol szükség lett volna rá. És még sorolhatnám.
Ettől függetlenül el lehet vele lenni, mert a hangulata az van - csak lehetett volna sokkal jobb.
-
tomsolo
addikt
Na lepergett a Ghost Recon Wildlands, ~ olyan 60-70 óra volt soloban.
A történet kb annyi, hogy Boliviában helyre kell tenni az egyik legnagyobb drogkartellt, először a klán kisebb tagjait, majd így meggyengítve a végül a Főnököt kell orrba igazítani.
Pozitívumok:
- baromi szép, 2017-es játék, de sztem amit a directX-ből ki lehet hozni, azt kihozták. Az időjárás egyszerűen álomszép, főleg mikor esik, illetve utána (volt hogy együtt vacogtam a katonáimmal, mert úgy éreztem jéghideg szél ápolja őket)
- cserébe abszolút nem kér sokat, sztem a 60 fokot nem érte el a GPU maxon (2060Super)
- rengeteg a fegyver, még úgyis hogy sok a felszínezett, spéci item
- többféle módon is lehet játszani, kedvenceim az esti küldetések voltak ahol Sam Fisher (szegény nagyon senior már) módra lehet lámpákat kilődözni és settenkedni
- többé-kevésbé koherens játék logika
- baromi nagy, változatos területek, jó hosszú kampány (főleg ha kimaxolod)
- elég sokszor kell taktikázni, még a grindes küldik alatt is pl, el kell lopnod egy repülőt, de marhára nem mindegy merre és hogyan repül el vele a célpontig
- 2 féle ending
- 2 érdekesebb DLC
- (női) csapattársak <3 amiket testre lehet szabniNegatívumok:
- lehetett volna többféle küldetéstípus, nem számoltam de olyan 10-nél több nem hiszem hogy van, hogy így elég monotonná válik egy idő után (UBI betegség ala Assassin's Creed), bár ha nagyon szigorúan nézzük akkor igazából mindegyiknek az a lényege, hogy ne legyen ellenfél
- elég grindy, a legtöbb skill nem is éri meg a vesződést
- Rambózni marhára nem éri meg, ami egyrészt jó és reális, másrészt rohadt idegesítő, hogy az 50 katonából mindegyik téged lő csak és pontosabbak Uzival mint te a HTI-vel. Sajna vannak olyan küldetések ahol mindenáron belekényszerítenek ebbe, na már most extreme difficultyn ez kb egy golyó neked és mehet az újraélesztés
- sajnos az AI nem valami okos, ráadásul csal is. Előbbi miatt sok taktika a butaságukra kell hogy épüljön, utóbbi miatt sok qanyázás van.
- csapattársak hajlamosak átlőni a falon, illetve halál bénák tudnak lenni, még akkor is ha a maxon van a perkjük. Az újraélesztés egy vicc
- bár szinte mindenre fel lehet mászni amire engedik, rohadtul nem egyértelmű mi az ami mászható és mi az ami nem, néha egy kapanyelet nem tudunk átugrani
- néhány interakció halál idegesítő mert _nyomva_ kell tartani a gombot. Ja jó sok gomb van.
- a repülőzés halálba frusztrált, nem is tudom hány alkalom volt amikor a landolás előtt esett szét alattam a gép
- a bolíviai hadsereg is halálba frusztrált, mert kurva váratlanul tud megjelenni egy helikopter vagy egy járőrcsapatAz alapjátékhoz van még egy ún. nevezett ghost mode is, ahol kicsit ilyen rouge módon lehet tolni.
Van hozzá két nagyobb DLC az egyik(Narco) ilyen GTA szerű bohóckodással a másik (Fallen) ilyen túlélőmód szerűséggel próbálja feldobni az alapjátékot kb negyedrésznyi alapterületen.
Összeségében az alapjáték olyan 8 ojróért megvehető, annyit sztem röhögve megér, a Gold Edition amiben benne vannak a DLC is, kicsivel több mint a duplája, hát ez már nehezebb kérdés.
-
tomsolo
addikt
válasz
gyimger #136548 üzenetére
A New Dawn jobb volt mint maga az 5- mivel abban nem volt annyi spirituális ökörség mint az 5-ben. Ott ez a bázis építgetősdi volt marhaság, bár legalább volt értelme, nem úgy mint itt 6-ban, mert itt annak sincs semmi értelme.
A küldetésdi eddig is ilyen volt, mentél amerre akartál aztán vagy volt küldi ott vagy nem. (Open World játékok, hello).
Ezt az elfáradás dolgot a Wildlandnál érzem, kb 67%-nál járok, na de ott aztán tényleg iszonyat a grind, még az upgradelés is megköveteli a magáét, a Tier One mode-ról nem is beszélve. Még az a szerencse hogy bár 2017-s játék még mindig nagyon szép és hangulatos, a tagelés nagyon jó benne meg úgy általában Ghostolni jó dolog.
-
tomsolo
addikt
De ez annál is gyengébb.
Az 5.-ben és a "DLC"-ben legalább volt vmi egyedi feeling. Itt érezhetően a 3-ból nyúlták le a miliőt, egy nagyon gyenge sztorival, jelentősen kiherélt tartalommal - nem tudom covid vert-e oda neki, de tartok tőle hogy az semennyire vagy csak a végén érinthette.
Az egyetlen ami megmenti a női főszereplő választás, ezért is toltam végig.
-
tomsolo
addikt
Kipörgettem a Far Cry 6-ot.
Ez eddig a leggyengébb FC vitathatatlanul:
- a történet az annyira semmilyen, hogy nincs rá szó
- a férfi főhős vállalhatatlan
- a vadászatnak immár semmi, semmi de semmi értelme
- sikerült kinyírni a jó kis felfedezős/mászós részeket
- mivel eddig kevés volt - nem - az outpostos küldi, most dupla annyi van, cserébe van egy újfajta - checkpoint - ahol fixen 4 tagot (se) kell leölni, meg meg semmisíteni egy plakátot,
- a sztorinak köszönhetően kibaszott ellenszenves társakat kapunk, itt nem lenne kérdés átállunk-e a másik oldalraA DLC-kből a Stranger Thingses még jó, de Vaas meg a többiért ne adjatok pénzt, kb sima zombis/respawnolós lövölde....
Hogy valami jót is mondja, viszonylag szép és jól optimalizált. Egyszer végig lehet játszani nekem 60 óra körül sikerült mindent lerendezni.
-
tomsolo
addikt
https://i.redd.it/10ze2amhtqf81.jpg
-
tomsolo
addikt
válasz
ZsZso #136095 üzenetére
huá, jó régen jártam itt
BUÉK
Tavaly nem sokat játszottam - és még kevesebbet vásároltam, talán 2021-ben összesen 3 játékot ha vettem.
A karácsonyi salekor behúztam a Tekken negyedik SP-jét - Kunimitsu állat jó benne - tudom ajánlani.
G2an megvettem a Partisans 350 Ft-ért - talán 5 centit ha toltam.Kis torrentes tesztelés után behúztam az AI: Somnium Files-t, ez egy viszonylag újabb Spike Chunsoft játék - Danganronpa, Zero Escape játékok.
Ilyen VN nyomozósdi, klikkolással meg sok csavarral a történetben - olyan 6 féle vége van, viszont (bár ellentmondásként hangozhat) ezek a különféle befejezések összekapcsolódnak egymással, de nem akarom nagyon elspoilerezni.
A főhős egy a speciális ügyosztályon dologozó, félszemű nyomozó akinek a 6 évvel ezelőtti életének a 98%-a kiesett, csak pár alapdolog maradt meg neki róla. A félszemét pótólandó egy elektronikus műszeme van saját mesterséges intellegenciával, ami nem csak telefonálni tud meg spéci képességeket (X-ray, Zoom) adni, hanem teljes értékű partnerként tud segítkezni az ún. "álomnyomozásokban" is.
Utóbbi egyfajta pszichikai vallatás (PSYNC) hogy olyan információkhoz jussanak amit nem szívesen/képesek tudnak elmondani az alanyok. Néhány helyen többféle módszer is van milyen fontos infóhoz lehet jutni a PSYNC alatt, a történet főleg ezek mentén fog majd elágazni. Egyetlen kikérdezést leszámítva nem nehezek, de ott majd fel kell kötni a gatyát rendesen.
Olyan 30 órát lehet vele elklikkolni, mire mindennel képben leszünk, a történet kicsit mangás, jóféle a japán szinkron - tudom jó szívvel ajánlani.
-
tomsolo
addikt
fú, de rég jártam itt
-
tomsolo
addikt
Ez az új MK film nagyon foscsi lett (a Monster Hunter is, de ott eleve alacsony volt a léc Milla miatt )
Már a szereposztás is felemásra sikeredett, - egyedül a SubZeros arc volt rendben. Mivel majd mindegyik MK játék rendelkezik vmi story mode-dal fura, hogy azok szintjét sem sikerül megütni.
-
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
Jó lett ez a Death Stranding, nem tökéletes, de teljesen rendben van. Van magyar nyelv is benne, hát... ez jó is rossz is mert így lett a Death Strandingból Halál hullám, a strand-ból fonál...
de azért a magyarok is nagyjából érteni fogják.
A történet elég bizarr, és nem könnyen emészthető, bár ahogy halad az ember egyre több dologra fény derül. A közösségi építősdi jó ötlet, meg ez a mászós, túrafelszerelős postás szimulátorság sem rossz, kár hogy a környezet nem lett jobban kidolgozva, sokat kell hegyet mászni, összevissza sziklákon szenvedni.
Egyedül a szellemsdi nem lett vmi nagy szám, arra jó hogy ezek a küldik fosatósak legyenek, de több benne a frusztráció mint az élmény.
Ettől függetlenül látványilag is rendben van, és jól optimalizált is kb mindent bekapcsolva sem melegedett fel 60 fokra a gpu.
Tudom ajánlani mindenkinek, akik türelmesek és szeretik az elborult sztorikat.
-
tomsolo
addikt
valamit eladtam a steam marketen 0.88 EUR-ért, de nem tudom mit
régen legalább benne volt a képe az emailben most csak annyi hogy ki vette meg (de mit?)
a purchase historyban is csak ennyi van -
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
válasz
FunPro #134080 üzenetére
> A tis-100-at nem vittem sokáig, de ez egy kevésbé látványos shenzen. Gondolom a kihívás hasonló, ahogy olvastam összességében könnyebb nála.
sztem a TIS-100 nem könnyebb, max egyszerűbb bár azért lehet itt is érdekes dolgokat csinálni ha rámés za kihívásokra
egyébként én is imádom a Zachtronics játékokat, nagyon jó alapozó még azoknak is akik hobbiból programoznak(a TIS-100 pont ezért zseniális, mert ott a hardver a kézikönyv aztán hajrá)- egyébként csináltam hozzá leírás hogy lehet kiszínezni ilyen Fallout szerűre a displayt
-
tomsolo
addikt
Csak szerintem néz ki a képen szereplő NPC mint az Orbán?
-
tomsolo
addikt
Meanwhile at steam reviews:
"This game saved my life.
I am 64.
My ex-wife and I have a daughter together, and adopted our son together. They are now both 4 years old.
When we were going through our separation, I found myself lost and miserable. I was self destructive. I got so mad one day from everything spiraling out of my control that I punched some concrete in a moment of overwhelming emotion. That caused me to break my 5th metacarpal in my right hand... my working hand... my masturbation hand.. the hand that I held and carried my children to bed with.. The hand I desperately needed to make sure I could continue to provide.
After learning of the severity of my self-inflicted damage, I was borderline suicidal. Keep in mind that just a few months before this, I was the happiest man with no history of depression or anxiety. I have never had fits of rage, or been one to break down and cry, but I was in a low spot that just really buried me from being able to see the light on the other side.
Having nothing better to do, I searched for a game I could play, LEFT HANDED while I recovered. I somehow stumbled upon this game and read some of the reviews. I decided that it had to be worth a shot... I must admit, I didn't beat the game, or play nearly as long as some of you. In fact, I may have only played this game a day or thirty.. With that being said, after doing so, I had a new found joy and hope for life. I was able to put behind me the pain and suffering that had been cast over me. I was able to experience other peoples joy and happiness. I was able to see the fruits of my "labor". I relaxed for 5 ♥♥♥♥♥♥♥ seconds to realize that I was going to be okay.
After coming to that realization, I turned the game off, and I went back to work. It hurt my hand like hell but I was motivated. I stopped feeling so damn sorry for myself, and I became the father I needed to be in that moment, not the weak boy I was behaving as.
Today, I am close friend with my kids mother. We don't fight, or argue, or say hurtful things to each other. We are parents, and friends.
I now have 3 kids. My third child is, wait for it, ALSO 4 YEARS OLD. The woman I am with was going through a very similar situation at the time of my own separation, and we just stumbled in to each others life unexpectedly. We have been in a relationship for a year now, and are very happy together.
Moral of the story, you never know what life holds in store for you, and if I would have given up when all the odds were stacked against me, I wouldn't be where I am today. This silly little game helped me realize that.
Thank you"
Na és melyik játék volt ez az életmentő? -
tomsolo
addikt
válasz
FunPro #134009 üzenetére
steam
apple store
google playmindenhol 30% van
(ha ue4 akkor erre mindenhol rájön még 5% mert az epic rendes)epic store 12%
Na már most, hogy hogy nem a 60 USD epic exclusive játék, steamen később megjelenve szintén 60 USD nem pedig 70 USD. De még arról sem beszélhetünk, hogy epicen 52 USD lenne rajtkor, ami igazolná a fent említett ostobaságot.
egyébként a microsoft storeban 5-15% van
-
tomsolo
addikt
Ultimate Epic Battle Simulator - Steam - Free
-
tomsolo
addikt
válasz
cskamacska #133980 üzenetére
Azért ezek a pár dolláros kalandjátékok többsége nem Disco Elysium vagy Planetscape.
Nekem a gyerekazért kérte, hogy legyen Netflix mert ott van eredeti nyelv és felirat (a magyar felirat az elég érdekes tud ott lenni).
-
tomsolo
addikt
válasz
cskamacska #133949 üzenetére
Én a TASTEE: Lethal Tactics-t is tudom ajánlani ez is STBT, mint a Doorkickers vagy a Frozen Synapse. Kulcsboltokban másfél euro környékén már található.
-
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
válasz
interstate76 #133906 üzenetére
A Sherlock Holmes vs Jack the Ripper nagyon jó, nekem nagyon tetszett mit hoztak ki belőle történet szinten (mégha ez a PC korszakban könnyen trigger lehet.)
Ha már kalandjáték (és az ingyenesség nem feltétlenül szempont) akkor remélem belefér a visual-novel stílus is akkor tudom ajánlani a Danganronpa sorozatot. Ha meg kedvelitek a menekülős cuccokat akkor a Zero Escape Trilogyt.
Utóbbi nálam a minden idők legnagyobb mindfuck élményét hozta el, az első két rész (Nonary Games) puruttya kinézete senkit ne tévesszen meg mert irtó kacifántos sztori van mögötte.
-
tomsolo
addikt
válasz
csaba951 #133840 üzenetére
Semmi extra pedig:
- el lehet tüntetni a hudot
- állítani lehet a kameraszöget meg a zoomotAki küldte, először is elnézést kért, hogy felvett barátnak de csak így tud küldeni ajándékkártyát. Mondtam neki, hogy igen ez így működik, de nincs erőltetve ez a dolog, ha küld örülök, ha nem, akkor örülök, hogy megismerhettem.
Erre azt írta, hogy ez a legkevesebb amit megtehet
DoS2-re is kaptam támogatást olyan 200-250 euro értékben, de a max asszem 50 euró volt közülük.
Majd echterion meg a nemtudomki majd kiszámolja, hogy ez akkor mennyi epic kupon.
-
tomsolo
addikt
én szerettem a ps1-2 d-padját is, na meg azt hogy kb törhetetlen volt a kontroller
anno ilyen szép hirdetésben hozták el a vibrációt (ma ez már azonnali trigger a femináci kultúrában)
-
tomsolo
addikt
A Trials Rising Gold (dlckkel) kuponnal 4.8€ az UBI-nál
-
tomsolo
addikt
ez a macskás TellTale játék már beszerezhető 6-7 euro között szürkeföldön
-
tomsolo
addikt
a gears5-ben lévő főhősről csak nekem jut eszembe mindig Hajdú Péter?
-
tomsolo
addikt
Na akkor egy kis újévi Baldur's Gate 3 walltext.
Amióta bejelentetették, hogy a Larian fogja csinálni, azóta a fél világ azon morgolódik, hogy ez csak egy átnevezett Divinity: Original Sin újabb rész lesz.
Mivel elég sokat toltam mindkét DOS részt, sztem ez nem teljesen így van, ráadásul amihez viszonyítani kell az rettenetesen messze van már a múltban, az "enchanced" editionok is inkább csak egy rókabőrök a régi tetemeken semmint értékelhető felújítások.
A játék egyébként még nincs kész, early access formában leledzik jelenleg, konkrétan semmilyen akciót nem kapot sehol sem, szóval aki a megvásárlása mellet dönt az kb. ilyen támogatói jellegel költi el a pénzét, bár hozzáteszem anno DOS2-t is így sikerült megszerezni és jó móka volt, ahogy csiszolódott a végleges felé.
Az egyik Larianos a dolog - az immár felturbózott - engine és nagyjából a kezelés bár utóbbinál azért vannak a dolgok amiket eléggé átszabtak a BG3-ra. A grafika egyébként nagyon szép van vulkan és dx11 verza, utóbbi jóval kevesebb teljesítménnyel hozza ugyanazt a teljesítményt (gondolom majd erre a macska reagál vmi hosszabat
) .
A karakterek is szépek lettek, nem csak az eventek alatti közeliekben hanem a "terepasztalon" is jól néznek és végre az elfek sem néznek ki úgy mint vmi mutáns a Fallout-ból.
Amiért sokan szidni szokták a Lariant, hogy nagyon elkomolytalankodják a történetet - ez a DOS1-ben lehet, hogy így volt de a DOS2 már sokkal súlyosabb, komorabb darab lett.
Sztem az itt feldobott alap plot is teljesen jó (még ha egy pici áthallást érzek az ottani kezdő történettel: ott rabszolgából kellet világot megmenteni, itt meg megakadályozni hogy a Mind Flayerek bábja legyél). Ráadásul tutorialként rögtön egy agyműtétet is le lehet zavarni, szóval nem egy virágvasárnap az indulás hangulata.
Amiért sokan eszik a kefét az a TBS harcrendszer, mert hát miért nem maradt ilyen pauzálós klikku feszt mint volt vagy mint a Dragon Age. Szerintem a táblás hangulathoz a TBS sokkal közelebb áll, plusz itt (a régi kő-papír-olló helyett) ez a dobó kockásosdi sokkal jobban illik a szerencse/tudás/képesség faktorhoz, de ez az én véleményem persze.
A TBS egyébként nem csak harc közben kap szerepet, hanem az explorációs élményt nehezítve sétálgatás közben is átválthatunk rá, így némely helyszínen olyan helyekre is eljuthatunk amihez a speckó mozgás/képesség skillek szükségesek(.pl az ugrás, taszítás whatever).
A harc egyébként a DOS-hoz képest is más lett, egyszerűsödött is meg nem a fentiek miatt: egy körben alapból egy mozgás, egy akciót és egy speckó mozgást lehet végrehajtani: pl. odaszaladsz hozzá pofánvered majd eltaszítod esetleg elugrasz mellőle. Nagyon fontos szerepet kap a telepfelderítés, a magaslatok, fedezékek, tereptárgyak kihasználása is, az örökségül megkapott elementál rendszer is nagyon jó ( vízbe villám, mérges gázba tűz etc.) nem is lehet ennél jobb. A cserkészés, bujkálás is fontos elem, továbbra sem érdemes az ellen ellen (de szép ez így) seregként felvonulni, mert biztos kapni fogunk a pofánkba vmi területi sebzést és akkor mindenki égni fog.
Ami újdonságok még az a tábortüzesdi - ala Dragon Age - healer nélkül itt lehet az egész csapatnak kipihenni a fáradalmakat (menetközben csak két gyors pihenés lehet) vagy éppen "baszélgetni" meg ilyesmik.(pl itt van egy hordozható kincsesláda pakolni). Feleslegesen nem érdemes sokat tábortüzezni mert előbb utóbb le fogunk maradni így dolgokról.
Nem beszéltem még a fajokról - ebből nincs olyan sok, mint gondolnánk, bár ezt lehet ellensúlyozni a kasztokkal valamennyire illetve a származásokkal(ez utóbbi még nem működik az EA időszakban) - ugye ezek paszív képességeket tudnak adni a kiválasztott típuson belül. A szintlépés is furcsa mivel automatikusan emelgeti a statokat, szintenként lehet felvenni/választani skilleket meg passzívákat - pl hogy a varázslónk védekező(gyógyító) vagy támadó stílust választ mert akkor jobb ha van a csapatba egy pap.
A ne dugd minden helyre oda az orrod az itt is van, könnyedén belebotlunk néha 2-4-6-10! szintel nagyobb ellenfélbe ha csak kóricálunk vagy ráülünk egy kapcsolóra.
A harc egyébként nem könnyű, tényleg érdemes átgondolni kivel mit lépünk, nagyon könnyen be fognak darálni ha nem figyelünk. Még folytathatnám, de zárszóként aki szereti az ilyen játékokat nyugodtan megveheti, már most elfog tölteni vele jó pár 10 órát.
-
tomsolo
addikt
válasz
cskamacska #133681 üzenetére
btw már írtam hogy a steam is egy fostalicska
-
tomsolo
addikt
válasz
cskamacska #133669 üzenetére
#felháborodottepickopunhangok
-
tomsolo
addikt
válasz
s7evcsenko #133655 üzenetére
még jó, hogy ez arra volt válasz ahol beosztották a szegény ember pénzét játékra
-
tomsolo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #133642 üzenetére
Most mit vársz erre?
Elmondom milyen érzés volt gogos/epice játékkal tolni kimondom hogy torrent, onnantól én vagyok a topik játéktolvaja, mindezt ilyen idén idetévedt ismeretlenektől akikkel életemben nem beszéltem itt egy sort se.
Sztem ez jobban taszító, de mindegy.
-
tomsolo
addikt
válasz
s7evcsenko #133638 üzenetére
nem tudom, talán mert nem tudtok - többek között - szöveget értelmezni?
-
tomsolo
addikt
válasz
Mr.Csizmás #133633 üzenetére
sztem meg az lol, hogy fogalom nélkül lolozol ebben a topikban, legalább a nevemre rákeresnél mielőtt butáskodsz.
rageről meg annyit, hogy nem én lettem kiszórva hanem a kisbarátod akinek bekattant a torrent-o-metere
-
tomsolo
addikt
-
tomsolo
addikt
válasz
TheNewDawn #133574 üzenetére
Igen és pontosan így is gondolom.
Akinek a 10 euro komoly érv, hogy kvázi süketen vakon tologossa a pixeleket, az inkább torrentezzen.
-
tomsolo
addikt
válasz
TheNewDawn #133568 üzenetére
Ugyebár.
Nyugodtan megnézheted mennyi játékom van a steam profilomon, utána jöhetsz ide sírni a lopással kapcsolatban.
Mondjuk én azt gondolom rólad, hogy a sok nyomorgás miatt érzékenyen érintett az itt folytatott gog/epic evangelizációdat leszóló komment ezért most nagyon frusztrált vagy és ezért viselkedsz ilyen ordenáré udvariatlan módon.
-
tomsolo
addikt
válasz
TheNewDawn #133563 üzenetére
akinek nincs pénze az ne szórakozásra költse hanem költse inkább pl. önképzésre amivel jobb állást nagyobb fizetést tud szerezni magának - ha már pénzügyi tudatosság
-
tomsolo
addikt
válasz
TheNewDawn #133559 üzenetére
jah csak az ár nem minden,
hiába vettem/kaptam meg gogra egy csomó játékot előbb utóbb kénytelen voltam megvenni streamre is(ami tetszett) mert az a kibaszott magány feeling ami ott van (epic detto ilyen, vagy még rosszabb) az leírhatatlan.
a legrosszabb hogy mindkét kliens pariba sincs a steamével (pl frissítés, letöltés,telepítés terén) pedig az is fostalicska - hogy az olyan extended funkciókat már meg se említsem mint a képfeltöltés vagy a több szekciós fórum szekció/per game és még sorolhatnám.
-
tomsolo
addikt
válasz
TheNewDawn #133520 üzenetére
még jó hogy nem erről szólt a poszt, de hát aki könnyedén le idiótázza másikat attól nem várok értő olvasást
-
tomsolo
addikt
válasz
TheNewDawn #133516 üzenetére
gog, epic nálam a torrenttel van egy szintben -> a letöltésen kívül semmi pluszt nem ad
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest