Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    Nem tudom ki hogy van vele, mennyire szeretitek a "programozós" logikai játékokat. Emlékeim szerint páran már nyüstöltétek őket.Pár éve még talán itt kérdeztem, hogy milyen is a shenzen I/0.

    Azóta eltelt egy kis idő, kipróbáltam néhány játékot, gondoltam megosztok néhány gondolatot róluk, egy apropóból, amit majd a végén közlök:

    else.heartbreak():

    Nem az a tipikus logikai játék (sokkal inkább kalandjáték?), mint amilyen a többi lesz, de az igazat megvallva ezt imádtam. A grafika elég egyedi és elrettentőleg hathat, de szerintem ez a legkisebb gond a játéknál. A nagyobb bajom az volt vele, hogy rövid. De lehet csak nagyon tetszett, azért tűnt annak. A lényeg, hogy akinél ott porosodik valamelyik bundliból, az ne ódzkodjon tőle!

    Zachtronics játékok:

    Ahogy nézem, jelen állás szerint az összes megvan, ami a logikai szegmenst illeti. Ezek közül a shenzent az opus magnumot a tis-100-at az exapunks-t és az infinifactory-t próbáltam. Az opus magnum egy könnyed és szórakoztató játék volt, amennyit nyújtott, annyi elég is volt belőle. Meg ez nem is probramozós, sokkal inkább hajaz egy Crazy Machine-re. Az infinifactory szintén ilyen jellegű játék, és ez nem lett a kedvencem, mégpedig szerintem a 3D miatt. 2D-ben jobban élvezem az ilyen jellegű játékokat, de lehet azért, mert azt könnyebben átlátom. A shenzen szórakoztató volt, de a vége már nehéz, legalább is nekem. 140 órát raktam bele összesen, mire minden pályát sikerült teljesítenem a fő kampányból. A "dlc" részt feladtam, az túl nehéz. Hozzáteszem, a fő kampányt is hanyagoltam vagy fél évig, mert besokalltam, az utolsó pályákat már olyan állat módjára teljesítettem, hogy minden helyet kihasználtam és már én sem tudtam, hogy mi mit csinál. Az exapunks talán szórakoztatóbb mint a shenzen, komplexebb mint a shenzen és talán könnyebb, mint a shenzen. Bár abban is most ott tartok, hogy valahol elakadtam, és már egy ideje jegelem. A tis-100-at nem vittem sokáig, de ez egy kevésbé látványos shenzen. Gondolom a kihívás hasonló, ahogy olvastam összességében könnyebb nála.

    Human Resource Machine és 7 Billion Humans:

    A human resource egyik nagy kedvencem lett. Kellőképpen nehéz, bár van 2 pálya van, ami kifogott rajtam. Talán ez a leghumánusabb az összes közül és talán ezt szeretem a legjobban. A 7 billion humans egy "továbbfejlesztett" human resource, több opcióval, ami szerintem rontott a játékélményen. Az első jobb volt. Pláne azért, mert ebben a feladatoknál random számokkal kell dolgozni. Tehát amint újrapróbálsz egy pályát, mindig más számok kerülnek bele az input mezőbe. Ennek hála szinte lehetetlen a hibamenedzsment és ez szerintem frusztráló volt.

    És végül, hogy miért írtam ezt a sok hülyeséget:

    Prime Mover:

    Még a múltkor megvettem a Prime Mover nevű gyöngyszemet, hogy majd milyen jól fogok vele szórakozni. Mint kiderült, nem. Ez a játék valami kegyetlenül nehéz. Ehhez én már túl hülye vagyok. A feladatok nagyjából megegyeznek azokkal, amik az előző játékokban voltak, azzal a különbséggel, hogy itt nagyon nincs annyi opció, mint azokban. Ha jól számolom 34 pálya van, abból sikerült teljesítenem 21-et. És ennyi. Szerinte masszívan kéne törnöm a fejem sok órán keresztül, hogy ezeket a pályákat kivigyem. Viszont aki az előző prog játékokat szerette esetleg könnyűnek találta, tegyen ezzel egy próbát. Nem fogja megbánni, mert jó játék. Csak nálam ez már a lehetetlen kategória.

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák