- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Netfone
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matbiasan
csendes tag
válasz
dabadab #2201 üzenetére
Azert kerult bele Celeron, mert ugy gondoltuk ezzel is elindul, mert csak arra akartam hasznalni amire terveztek, filmek, zene.Mostmar persze benne van egy Core 2 Duo.
A hankartyaval kapcsolatban az enyemben egy M-audio Delta 410 es van.Ezen van kulon Coaxialis Digitalis ki es bemenet valamint kulon RCA ki es bemenetek
www.m-audio.com -
kovasz
senior tag
válasz
dabadab #2201 üzenetére
hat az mplayer is ugyanazt a ffmpeg-t hasznalja amit a tobbi lejatszo, meg a windows-ok is de ott ffdshow-nak hivjak. viszont linux alatt nem tudsz avisynth-et rakni a dekodolasi folyamatba, nem tud ket magon futni, nem leht a pp szuroket mnet kozben varialni stb.
a linuxmce nem mythtv alapu, hanem pluto alapu. nekem fent van a gepmen kb vert hugyoztam mire felment kb 10 evs rutinnal 2 nap alatt. de egy lassu es instabil valami.
ami nekem hosszu evek alatt bevalt:
X fut a pc-n csupaszon, arra az mplayer x11 meghajtoval sw scalerrel rak kepet. az ablakkezlo vnc-ben fut, innen inditom az mplayert is es utana taviranyitoval hasznalom. a vnc-ben fut torrent kliens folyamatosan. van egy folder samba-val megosztva, ezt nezi a ktorrent es a desktop gepen ide dobom be a torrentket. amiket automatice letolt.
htpc frontend van 3 fele is a gepen freevoo, mythtv, linuxmce. de max zenehallgatashoz jok. mert tul lassuak, nehezkesek es nem stabilak.
-
válasz
dabadab #2201 üzenetére
Azért expert user nem vagyok, tehát képtelen volnék finomhangolni egy Linuxot, így valószínűleg elfogadnám majd a segítséged. Linux alá írt programokban abszolút nem vagyok járatos.
Pl. egy fontos kérdés. A HDCP liszenszes, a Linux meg általában GPL. A GPL meg kizárja a liszenszeket. Szal' hogy is van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95DAT) 195CM 4K 144HZ OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Eladó hordozható hangfalak, Sony, JBL!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓóóÓS!!! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest