- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #45048 üzenetére
De még mindig nem sikerült megindokolni, az a baj.
Az EGL-es Kodi fejlesztésben pont az a lényeg, hogy felesleges köröktől kíméli meg a hardvert és így a képfeldolgozást is. Ergó minimál vasakon is nagyon jól fut.
Dejó... Windows alatt se kell ám komoly erőforrás. Akkor mire is kell a DC?
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #45045 üzenetére
A Kodi jelenleg minimál hardvereken frame dropolás nélkül vígan elfut és megeszik szinte mindent.
(Ha a v17 csak erőgépen fog futni, a Kodi húzhatja is le a rolót. Ez teljesen nyilvánvaló.)Kodi v17 EGL béta mennyire béta az megint egy külön téma, engem spec. nem izgat ahogy 100-ból 98 embert sem. Napi béta buildekre nem alapozunk rendszert. Azzal játsszon akinek ehhez van kedve.
Win-en milyen helyzet ugyanaz ezt kifejtenéd? Ha itt is valami bétáról van szó akkor sztem ugorjuk.
-
dunkel
őstag
válasz
gabo01 #44976 üzenetére
Hosszabb élettartam várható egy MLC-től. Nyilván HTPC felhasználás során nemigen fogsz különbséget észrevenni. Továbbra is azt veszed amelyik teccik, én csak leírtam a véleményemet, mert megkérdezted.
(#44977) bajnokpityu
Neked lehet mindegy, nekem pl. nem. Ha azonos áron van "jobb" akkor én inkább azt javaslom/veszem. -
dunkel
őstag
válasz
gabo01 #44968 üzenetére
Amiket írtam annak az árából kb. ki is jön egy kis 2 lemezes NAS.
Elég lenne a B150 persze. RAM-nak sztem ilyen szinten nincs jelentősége.Szerintem vagy bombázd szét a gépet azok alapján amit írtam és bele fog férni még egy NAS ebbe a pénzbe vagy hagyd így, mert így is jó lesz.
Lehet érdemes lett volna megjáratni rendelés előtt a kész konfigot.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #44963 üzenetére
Amikor nálad voltam én úgy emlékszem volt hangja annak a vga-nak. Ezek szerint rossz a memóriám.
Megint más kérdés, hogy a projektor mellett meghallja-e az ember.
(#44961) PuMbA
Van nálam abból a tápból egy 430-as, sztem illik rá a halk jelző. -
dunkel
őstag
válasz
gabo01 #44956 üzenetére
Nincs semmi gond, csak más a koncepcióm, ami nem jelenti azt, hogy amit összeraktál az ne lenne jó!
Gigabyte 1151 - Z170-HD3P
- miért ATX? mATX bőven elég lenne 1 kártyához és az már nem összenyomorított formátum
- miért Z170 chipset? nem fogsz gondolom tuningolni (6100-at biztosan) de még az m.2 foglalatot se használodKingston DDR4 HyperX Fury 8GB PC-2400 CL15 Kit
- helyette 2133Mhz CL13 kitet raknékSamsung 750Evo 250GB SATA3 Basic
- 250 oprendszer alá feleslegesen sok, adattárolásra kevés
- van az alaplapon m.2 foglalat isWD Red 3TB SATA3
- mit csinál a lejátszóban a HDD?ARCTIC Freezer 13 CO
- első körben gyári hűtővel próbálkoznék, a 6100 nem fog hőt termelni, az IGP-t se használod: alacsony fordulaton sztem az is néma lenneSEASONIC M12II-620
- a teljes rendszer fogyasztása terhelve 250W körül lehet, ebből a családból a 430-as táp is bőven sok ide -
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #44908 üzenetére
Kollégának skylake procija van.
-
dunkel
őstag
válasz
Tibiajax #44899 üzenetére
ha kap a gép egy komolyabb radeon-kártyát, azzal fogok egyáltalán előrébb lépni a KODI képe terén?
Önmagában nem. Ha váltasz madVR videó rendererre akkor igen. Utóbbihoz jól jön a kártya, minél combosabb, annál erőforrásigényesebb algoritmusokat tudsz bekapcsolni: annál jobb lesz a kép.
KODI-t pedig használhatod mpc-hc -vel vagy van a KODI Dsplayer ami közvetlenül a KODI alól használja a madVR rendert.
-
dunkel
őstag
válasz
adodaniel #44886 üzenetére
NAS = hálózati adattároló. Dune hogy komálja ha hálózaton keresztül többen használják a beledugott lemezt? Megy közben a film, bírja egyáltalán?
Előző routeremre is lehetett USB drive-ot kötni és ő meg tudta osztani hálón. Ja, csak nem volt erős hozzá a vas, nem bírt el 1 klienst sem normálisan. Most akkor a routerem egyben nas is volt? Papíron rendelkezett ilyen funkcióval, de a valóságban alkalmatlan a feladatra.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #44853 üzenetére
Kéne írni egy jó topik összefoglalót, kezdve azzal mit értünk HTPC alatt. Már itt elbukna 4-ből 3 ember.
-
dunkel
őstag
válasz
#48613632 #44763 üzenetére
EVR-re nyilván nem éri meg videókártyát venni, AMD és Intel APU is bőven elég bónuszként helyes lesz a kadencia is. Az eltérő használt algoritmusok miatt az Intel még jobban is nézhet ki mint az nV.
A képminőség szerintem elég objektív amíg nem a kompromisszumok közti választásról beszélünk.Értem ezt az ennyizést, ha magunk köré építünk falat ami fölött már nem is akarunk átlátni, úgy nyilván nincs miről tovább beszélni.
-
dunkel
őstag
válasz
lucas82 #44710 üzenetére
.iso-t nem kezel a dsplayer arra javasolt csinálni egy dvdplayer merit rule-t hogy a dvdplayer induljon
Mappából indítás az megy, de át kell állítani, hogy a play gomb ne a menüt hozza fel hanem indítsa a fő tartalmat: system/video/discs/blu-ray playback mode: play main movie
-
dunkel
őstag
Éppen ezért félig off-topik itt is meg ott is. Van a milyen gépet topik meg van a fullhd lejátszás topik. Nem NAS és nem HTPC amit te beszélsz, hanem egy PC amit használsz NAS célokra is és HTPC célokra is. Meg még kitudja mire is. A hangsúly az is-en van. Nem attól lesz HTPC, hogy rákötöd a tévére.
-
dunkel
őstag
A félreértés ott van, hogy HTPC-nek hívtok filmlejátszásra is használt PC-t. A HTPC dedikált lejátszó. Pont nem érdekel mennyit fogyaszt, amikor megy napi pár órát, mellette a projektor eszik 250-et, a hangcucc meg kitudja mennyit, 3-400 körül.
Ami megy nonstop az a NAS, tud szépen torrentezni meg fájlt megosztani, 5W + vinyó fogyasztásból elvan.
-
dunkel
őstag
A JRiver is ad ki kész megoldást a kezéből, nem is horror áron, JRiver Id néven. Már Raspi-ra is elérhető szoftverük.
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
válasz
SunMount3r #44391 üzenetére
24p-n nVidia is tud kadenciahelyes lenni, 60p-nél nem sikerült megoldanom mert oda már nem enged custom profilt megadni.
Miért nem veszel egy AMD vga-t, ott minden oké? -
dunkel
őstag
válasz
rappit4 #44374 üzenetére
Talán még ökölszabályként is merek ilyet kijelenteni (ma mint látjátok teleszemetelem a topikot
), hogy aki nem a mélyvízbe való (nem akar madVR-ezni, tápolni) annak HTPC-re ma 99%-ban bőven elég az Asrock J3160 ha új alkatrészből akar építeni (mj.: értelmét nem látom) vagy az Asrock Beebox (
) ha egy félig kész megoldást. Erre rá az openelec vagy libreelec, rákötni NAS-ra, internetre és kész.
-
dunkel
őstag
válasz
cinemazealot #44367 üzenetére
Annyit hadd pontosítsak, hogy HD hangot bitstream HDMI porton tudunk kiküldeni, ami kikerüli a hangkártyát. APU esetén alaplapi HDMI porton, videokártya esetén a videokártya HDMI portján megyünk ki. A displayportot ne keverjük ide léci, az jellemzően nem HT felhasználás.
De úgy összességében is, ha HDMI porton visszük ki a hangot, legyen az HD vagy nem HD, nincs szükség hangkártyára. Én pl. ezért le is szoktam tiltani olyan alaplapon aminél erre van lehetőség.
-
dunkel
őstag
válasz
the dealer #44311 üzenetére
A beeboxba lehet merevlemezt rakni (nem tudom amúgy minek: NAS).
DVI portra mi szükség egy htpc-be?
Minek/hova kell "teljesítmény"? Évek óta tudják hardveresen gyorsítani a videóprocesszorok a fullHD anyagokat, nem kell erőmű, nem CPU-ból kell megoldani a dekódolást.Ha leírnád esetleg mik a kritériumok jobban lehetne segíteni.
HTPC az a gép, amit odarakunk ideális esetben a házimozi erősítő közelébe, HDMI kábellel összekötjük őket, kab még egy LAN kábelt amivel eléri a NAS-t és az internetet, és ízlés szerint okostelefon applikációval vagy távirányítóval kezelgetjük. Kb. innen indulunk.
-
dunkel
őstag
válasz
the dealer #44306 üzenetére
Mid van meg? Ha semmi egy Asrock beebox bőven megteszi.
4G ram elég. -
dunkel
őstag
válasz
SECTORnooB #44273 üzenetére
Szia!
Nem, mert ez nem olcsó.
Mit kell tudnia egy streaming pc-nek? -
dunkel
őstag
Örülj neki. Ugyanez a driver van fenn itt is.
Fix értékekkel a kép droppol óránként 100 fölött.
Auto CPU értékekkel akad/ugrik a kép percen belül is de ezt madVR nem számolja bele sehova.Kodi EVR minden OK. Kodi debug mód minden OK.
Szerintem ha nincs mentőötlet ezt elengedem... -
dunkel
őstag
válasz
Patice #44262 üzenetére
advancedsettings.xml - sajnos kikapcsolt felirattal (level 1) szintén hibás.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #44259 üzenetére
Csak chroma up, semmi csicsa. De nem ez a lényeg, hanem, hogy ez így f*s, nincs értelme renderrel foglalkozni.
Sanear az audio, de próbáltam a kodi directet is, szerintem nem az a baj.
-
dunkel
őstag
válasz
dunkel #44153 üzenetére
HD 530: a villogást sikerült megszüntetni. Pontosan nem tudom melyik művelettől lett jó, de úgy gondolom a BIOS frissítés, CPU EIST kikapcsolása és frekvencia értékek manuális beállítása oldotta meg.
Viszont van még egy megoldatlan ügy amitől már tépem a hajam. DSPlayer + madVR kombóval random 1-3 percenként van ~5 frame drop és nem látszik semmi ami ezt okozná.
Render idő 1080p 24fps anyagnál átlag 2ms, max 7ms.
Ha bekapcsolom a kodi debug-ot, render idő 2ms, max 2ms!! és nincs frame drop fél óra után sem.Ez micsoda, mit csinál másképp a debug mód?
Mentő kérdés: hogy tudom levenni debug módban a képernyőről a statokat (ha nem tudom megoldani legalább hadd fusson normálisan debug módban)? -
dunkel
őstag
válasz
Villanyász #44216 üzenetére
Próbálj meg másik hdmi kábelt is.
-
dunkel
őstag
Van nálam egy inteles 6100T gép, benne van egy nvidia vga is. Az nvidiát kivettem, hogy megnézzem mit tud a HD 5300. Intel driver felment, mindent kikapcsoltam benne, oké.
Eleve a kodi a menüben lassabban reagál, madVR kép hibázik, madVR stat ablak villog. Kodi DVDplayer jól fut. Ez micsoda lehet? -
dunkel
őstag
válasz
#48613632 #43994 üzenetére
GTX750 nem bírja el a 1080p-t? Biztos jól vagy szoftveresen konfigurálva? 4GB ram is bőven elég egy film lejátszáshoz. Első körben topik összefoglaló, szoftveres körbejárást javasolnék.
-
dunkel
őstag
válasz
bajnokpityu #43517 üzenetére
Mit tudom én? Jobban szól, ennyi.
-
dunkel
őstag
Windows 10 elérte a Linuxok hangminőségét
Ezt kicsit árnyalnám. Az oprendszernek önmagában nincs hangminősége. A linux pedig nem egy oprendszer mint a win 10. Linuxból van mint égen a csillag.
Sztereón a voyage mpd-t még nem sikerült überelni win 10 kicsontozva + jriver + fidelizerrel otthon. Esetleg ha kijön az Audiophil optimizer win10-re úgy érdemes lehet újabb próbát tenni. De előbbi ingyen van, utóbbi meg elég sokba jön ki amit máshova is bele lehet rakni a rendszerbe.
-
dunkel
őstag
válasz
parkasz #43484 üzenetére
Még mindig úgy tűnik innen a lustaságodat legjobban az szolgálná, ha a pc-t rákötnéd a hálózatra (nem kéne időnként másolgatni). A legjobb megoldás az utp kábel, de ha a router és pc közt csak 1 fal van a wifi biztosan kiszolgál egy modern routerrel, ha 2 fal akkor már neccesebb. Simán létre tudnál hozni csak olvasható megosztást a NAS-on, a kodin belül pedig jelszavazni is lehet a beállításokat, sőt ott is megtilthatod a törlés műveletet.
-
dunkel
őstag
válasz
parkasz #43482 üzenetére
Amiket írsz azt tudja.
Hivatalos Spotify addon linuxon ubuntu és debianra van, openelecről nem tudok. Vagy meg kell próbálkozni nem hivatalossal (Spotyme és társai) vagy chrootolsz ubuntura és úgy rakod fel a hivatalost. Tapasztalatom egyik megoldással sincs.
A kodibuntu lenne inkább szerintem az egyszerű választás.A fájlmásolgatás kérdését nem értem, ha van célhardvered (NAS) akkor hálózaton keresztül elérsz róla mindent.
-
dunkel
őstag
válasz
parkasz #43480 üzenetére
Megint ott vagyunk, hogy attól függ mit szeretnél?
Futtatni egy kodit akkor openelec: felrakod és 20 perc múlva kész, el lehet felejteni az egész sztorit.Ha vannak extra igények ami openelec alatt nincs akkor jön a windows: ezzel már dolgozni is kell. Windowsból a 10-es a preferált verzió.
-
dunkel
őstag
válasz
Oryctolagus #43474 üzenetére
Nem írtad le mire lenne használva a gép.
Általános használat az nem HTPC. Egy kodihoz meg nem kell 8GB RAM és négy mag CPU. -
dunkel
őstag
válasz
Oryctolagus #43472 üzenetére
Tudni kellene lesz-e videókártya vagy sem illetve milyen. Kártyával simán ki lehet futni a picopsu adta teljesítményből (160W a legnagyobb amit láttam).
A kinézett CPU hűtő talán akkor fog tudni működni ventilátor nélkül egy ventilátor mentes házban, ha egyrészt az alaplap álló helyzetben lesz, másrészt felfelé a meleg fog tudni távozni.
Az a winchester hangosabb mint 1-2 halk ház/cpu hűtő ventilátor.
-
dunkel
őstag
válasz
Johnny198612 #43467 üzenetére
Szeretem magamnak isszerakni a gepet olyan cuccokból amiknek utanajarok, igy talan időtállóbb/megbizhatobb is lesz.
Szereted magadnak összerakni, ezzel nem lehet vitatkozni.Nem lesz se időtállóbb se megbízhatóbb. Jön az új architektúra majd pár év múlva ha cserélni akarsz, és visz magával kb mindent a gépből.
Szeretnek belenyomni egy 3TB-os vinyot is fajltarolasra pl.
HTPC mellé manapság a NAS alap, ha helyi fájltárolás is feladat. Amennyit a minipc-n spórolsz abból simán kijön egy 2 lemezes hálózati tároló ami elviszi a torrentet is.Latom a különbséget 3 méterről is a 42-es tevemen..
Mi között látsz különbséget 3 méterről? -
dunkel
őstag
válasz
Johnny198612 #43464 üzenetére
Kérdés akinek nincsenek speciális igényei ami miatt gépet kellene építeni (egy alap kodi és torrent futtatást nem gondolok annak) egyáltalán van értelme gép összerakással foglalkozni? 40-től már kész gépek állnak rendelkezésre zajtalanul, távvezérlővel, modern architektúrával.
Megjegyzem 4 méterről 40" tévé mellé belépő hanggal a torrentnek sem látom sok létjogosultságát amíg kodi alá ott az exodus.
-
dunkel
őstag
válasz
Oryctolagus #43402 üzenetére
-
dunkel
őstag
válasz
btomi9 #43385 üzenetére
Sajna nem jó a terv. Ha videókártyát akarsz belerakni a passzív ház nem működik:
1. a videókártya aktív hűtést igényel vagy ha passzív is, megfő az egész cucc a passzív házikóban
2. a videókártya miatt könnyen ki lehet futni a picopsu/hdplex + külső kocka nyújtotta teljesítményből: kell a nagyobb ATX táp, aminek nincs keresnivalója passzív házbanAmíg csak APU-ban gondolkodsz addig játszik a passzív PC szvsz.
-
dunkel
őstag
válasz
#75912448 #43035 üzenetére
A Silverstone ML 03/04 szériás házakkal kapcsolatban: pont most váltok egy ilyenre. És pont beszívtam egy picikét. Azt írja 70mm magas hűtő fér el... igen, ha a ház tetejétől mérjük, de ott fut el a proci fölött keresztbe az a merevítés ami levesz majdnem 1 centit abból a 7-ből.
-
dunkel
őstag
Vajon elbírja a KODI-t fullhd-ban? [link]
-
dunkel
őstag
Nekem egy Aeon-Nox kérdésem lenne. Hogyan tudom használni a Koncertek nevű besorolást? Ha a koncerteket az általa felajánlott scraperrel húzom be, kb. 20% a találati arány. Ha átállítom a tmdb-re, a találat 80% viszont így a Filmek közé rakja át őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest