- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola32
őstag
válasz
Bandus99 #9751 üzenetére
mind a hármat egy könyvtárba kell tenni.
és célszerű a sorozat nevére elnevezni a részeket.
pl. bones s01e01
az epizódcímeket utána hozzáírja az XBMC méditár módban.
ha a thetvdb scappert használod (sorozatok), néha célszerű az oldalon rákeresni, hogy az adott sorozatnak van e magyar vonatkozása.
ha igen, akkor azon a néven kell elmenteni a sorozatot.a scrapper beállításokban is magyar nyelvre kell beállítani a keresését.
ha nem talál magyar vonatkozást, helyettesíti az angollal. -
zsola32
őstag
válasz
Viktoár #9745 üzenetére
gondolom a thetvdb scrappert használod. a tv műsok alatt....
ha nem, akkor ezt kell használni, a beállítások fülben a nyelvet átállítani magyarra.
egyébként erre az oldalra is fel lehet menni és megnézni hogy az adott sorozatnak van e magyar vonatkozása.
(közben megnéztem, az általad említett sorozatnak ezen az oldalon nincsen magyar vonatkozása, tehát angol tartalmat és epizódinformációkaz fogsz kapni - ha a thetvdb scrappert használod) -
zsola32
őstag
sziasztok
VGA kártyával szeretném "izmosítani" I3-as rendszeremet.
jelenleg integrált megoldással működik a PC.
Blu Ray lejátszására kellene - HDD-ről - ventillátor nélkülit szeretnék és a HD hangformátumokat is vigye az erősítő felé gond nélkül.
játékok (3D) nem érdekelnek, csak "2D"-s médiatartalmakra szeretném kihegyezni.
(400 w-os a tápom, 6 green vínyóval üzemel a gép jelenleg)
ebben kérném a segítségeteket.
köszi
-
zsola32
őstag
válasz
macimeister #9476 üzenetére
jól látod, kb. ez a szitu.
én is gondolkodom egy brazos rendszer építésén.
ion-os rendszerem már van egy, linuxos xbmc live-val működik, azzal nagyon gördülékeny a ketyere.
Win7 is van rajta, böngészni illetve "más" belépő célokra is alkalmas.
-
zsola32
őstag
válasz
fgordon #9266 üzenetére
szia
nekem I3-as az egyik gépem.
a gyári hűtőt levettem és egy NOCTUA NH-U9B-t tettem a helyére.
így tényleg hangtalan a ketyere.
azért arra figyeljél, merre kavarja a levegőt a procihűtő.
én egy Silverstone LC20-as házikóba pakoltam a gépemet, a hűtő nem fölfelé/körbe kavarja a lebegőt, hanem előről hátrafelé szellőztet.
ezért ideális az említett házba is.
(pont belefért, 0,8 cm-el magasabb a ház)nekem egy 400 w-os tápom van, venti nélküli, tehát ez is hangtalan.
a házba NOISEBLOCKER ventiket választottam, eddig rendben működnek.
-
zsola32
őstag
igen, ha pendrájvra teszed a LIVE-ot, az sajnos lassú.
nekem vinyón van a LIVE, egy másfél terráson.
(először feltettem a win7-et, 60 gigára.
a többi részt, ami visszamaradt a vinyón, még nem formáztam.
utána feltettem a LIVE XBMC-t
ez 10 giga ugyanazaon a vinyón és kapott a LIVE egy 5 gigás SWAP csere fájltárolót.
ez a két partíció /ext4-re van formázva.
utána WIN7-ből leformáztam a megnaradt 1.5- 75 giga részt
XBMC LIVE-ban be kell mountolni a NTFS vinyót és kész.)a LIVE partíciókezelőjét picit szokni kell, de értelemszerűen végig lehet menni rajta.
nekem ezen kívül még két vinyóm van a gépben, ezeket is láthatóvá tettem a LIVE számára.
a mountolással sokat szívtam, Bitlisz fórumtárs sokat segített.
meg persze másban is.
XBMC LIVE-ból is láthatod a többi géped - ha van.
előtte a WIN-es masinákon meg kell osztanod a winyókat, egyébként nem látja az XBMC.más: járt már valaki így?
ha WIN7-re feltelepítem a LIVE mail-t, nem működik a hálózat win7-LIVE XBMC között.erről olvastam külföldi fórumokn is, meg én is így jártam.
-
zsola32
őstag
ha két masinád van, természetesen látni fogja egyik a másikat.
a LIVE XBMC ahogy írták már, egy fapados linuxos rendszer.
ezért írtam, hogy egy vinyóra pakold fel a WIN7-ET és a LIVE XBMC-t is.
(ez összesen 4 partíciót jelent a vinyón)ezzel kapsz egy tuti média gépet (LIVE XBMC)
és ha a WIN7-et indítod akkor ugyanezzel a géppel tudsz töltögetni, illetve netezni.egyébként alapból a LIVE indul, 10 másodperced van indítani a WIN-t.
mindkét op.rendszer hálózatba fogható természetesen.
-
zsola32
őstag
szia
nekem i3-as integrált vga-s konfigom van.
alapból jól viszi a hd tartalmakat (720p - 1080p .mkv)
extrémebb méretű filmekkel azonban néha meggyűlik a baja.
(ez kb. 100-ból egy)ha nem raid-ba kötöd a vinyókat, akkor amelyiket nem használod ki tudod kapcsolni win alatt.
így nem hangoskodik.egyébként össze lehet hozni a hangtalan gépet, nekem is sikerült, pedig 5 venti dolgozik a gépemben.
be fogsz férni rendesen a LIan Li házikóba?
ha javasolhatom, nézzél körül a Silverstone házikóknál is, találsz néhány 5-6 vinyós fekvő házat. -
zsola32
őstag
jó konfigot választottál. (ION)
ha csak multimédia pörgetésére használod, ém sem ajánlom a WIN7+xbmc verzióta LIVE XBMC-vel jobban jársz.
nekem is ilyen az egyik gépem.
ha böngészni is akarsz, akkor fel lehet két rendszert is pakolni egy vinyóra.(XBMC LIVE + WIN7)
(én most így használom az ion-os gépem.)ha elakadsz a telepítésben, biztos kapsz segítséget
én is kaptam, ha tudok segítek.
valamit kihagytam, XP felejtős, nem működik vele rendesen a HD tartalom.
-
zsola32
őstag
sziasztok
tegnap feltettem és is az ION-ra a win7-et.
eddig linuxal ment, de a tárolók átcsoportosítása illetve néhány eladása után, itt volt a legjobb alkalom egy win7 felrakására.
az alaplap zotac ion a-e
vettem hozzá múlt héten még kék giga ramot, így most összesen 4 giga dolgozik a gépben.
egy 64 bites ultimate win-nel próbálkoztam.telepítés közben - ami már korábban is előjött - találkoztam egy problémával, miszerint nem tudtam feltenni a wi7-et a gépre.
megvan a megoldás, miért nem ment.
telepítés közben be volt dugva a hdmi kábel a tévébe - dvi-n meg a monitor ment .
mire rájöttem, hogy telepítés végéig ki kell húzni a spagót......(a tévéből)elég gyors lett a masina, eddig csak pozitív a véleményem róla.
-
zsola32
őstag
válasz
bubuka0267 #8983 üzenetére
szerintem ocsóbbak a dd3-as ramok, mint a ddr2
-
zsola32
őstag
válasz
bubuka0267 #8982 üzenetére
ha tényleg csendes tápot szeretnél akkor vegyél seasonic x400-at.
van tápos fórum is hozzáértő emberekkel, nézzél át oda.ha tehettem volna én is dd3-as ramot veszek az ION-ba, de az én lapom csak a ddr2-t támogatja
(és ha nem csipkedem magam, le is maradok a +2 giga vásárlásáról, mert egyre kevesebb boltban található sajna) -
zsola32
őstag
ezzel kezdtem: win7 alatt...
linux alatt nem kockásodik a kép (zotac ion a-e 2 giga ram), semmilyen körölmények között sem.
beleértve az indítást, tekerést (16x), megállítást.többek között ezért használom LIVE-val az ION-t.
win7-el nekem indításkor szarkodott a kép - szétesett - kb. 2 másodpercig. utána már folyamatos volt a film lejátszása.
nekem csak 2 giga ramom van, ettől is lehet a probléma. (végülis mindegy)egyébként a LIVE-ot feltettem egy 1 terrás vinyóra, gyors mint a fene és mindjárt van bent egy jókora tár is.
hálózatra is rá van kötve, innen is tudom táplálni.apropó hálózat: cat 5 - cat 6 spagónak mennyi a jeletősége?
egész pécsen nincs a boltokban, múlt szerdán rendeltem kettőt, holnapra talán megérkezik a boltba.azaz Media marktban van, 3m-es, 4000 forintra jóárasítva.
-
zsola32
őstag
válasz
szabi__memo #8963 üzenetére
szia
ha win7 van rajta, akkor szerintem normális
nekem is így működött. (zotac ion a-e, ddr2-2 giga ram, win7 home) -
zsola32
őstag
lenne 1 kérdésem, Ki mit használ XBMC - Videók fülben
interlace/képskálázás pontokban? -
zsola32
őstag
válasz
szabi__memo #8897 üzenetére
nálam is csak 2 giga van, (single)
ddr2 800 mhz
(KVR800D2N6/2G)
linuxos xbmc alatt eddig minden ment - megy, de igazság szerint win7 alatt is próbáltam és ott sem tapasztaltam semmilyen problémát.
mondjuk engem zavart win7 rendszerrel, hogy az első 2 másodpercben szétesett a kép. utána már semmi gond nem volt vele.
Live alatt pörgeti szépen 16x-os sebességgel is. (jelenleg is ezt használom, Bitlisz sokat segített a beállításokban)"éljen Pécs"
-
zsola32
őstag
szia
én nem sírtam csak leírtam 1 egyszerű tényt
400-ból 1 nem ment rendesen az i3 procival.
hozzá kell tenni azért, hogyha ezt az egy múvit nem nézem akkor semmi gond nincs a ketyerével.sőt, gyors mint állat és az én konfigom minden htpc szempontnak megfelel (nekem).
(fogyasztás, csend - bővíthetőség.....)
a vga kari biztos jó bele, de momentám nem tartom fontosnak beszerzését az összkép alapján.
az ION nálam a médialejátszó, az i3 meg olyan csendes mindenes.
-
zsola32
őstag
sziasztok
az i3 - integrált vga korlátai....
ma belefutottam az első olyan .mkv tartalomba, amit nem visz az i3 (integrált vga-val)
a kép alsó szelete szétesik.Videó formátum…...: mkv
Videó Kódolás……..: x264
Videó bitráta………..: 16200 kbps
Fps…………………...: 23.976 fps
Felbontás………..….: 1920x1080a többi filmemnél nem tapasztaltam ilyen problémát, igaz a bitráta sem ekkora.
az ION 330, Live XBMC-vel gond nélkül viszi, még pörgetni is lehet folyamatosan.
kérdezték előttem néhányan, milyen konfigot vegyenek filmek - hd-k nézésére.
itt a válasz egy része gondolom. -
zsola32
őstag
sziasztok picit off, de felteszem itt...
az xbmc szerintetek viszi a 6 ch flac /mkv formátumot?
(10.0)
köszi
-
zsola32
őstag
válasz
spidersoft #8664 üzenetére
az ION-os konfog azért nem rossz.
HD tartalmak lejátszására nagyon jó, akár WIN7 alatt is.nekem egy Zotac ION A-E lapom van, tökéletesen megfelel a célra, igaz csak két giga ram van benne. (még)
véleményem szerint média mindnesnek célszerű használni a ketyerét, minden más azért lassú rajta.
ez nem azt jelenti, hogy nem műxik, csak lassú egy picit. (xp-vel jobb a hangulat, csak ugye a hd filmek...)
Picopsu nagyon jó megoldás, én számolnék vele a helyedben.
Ion-os géphez tökéletes választás.PL [link]
a másik gépem egy i3-as keytere.
mindent tud amiről írtam és tudsz vele 100 oldalt nyitni egyszerre.
csak ugye az ára.. az ION-hoz képest.nem a bele a drága, hanem hogy be lehessen vinni a szobába.
ház, táp, csendességre hangolva.
elgondolkodtató....egyszóval mindent meg lehet oldani, kitűzöd maganak a 10-12 decibelt, alkatrészenként és összeszegeled. bizti csendes lesz, csak körül kell járni a témát.
-
zsola32
őstag
válasz
LordAndrew #8632 üzenetére
van alacsony profilú is
-
zsola32
őstag
közben keresgéltem, van passzív hűtésű is.
-
zsola32
őstag
szia
nekem is kb. ez a konfigom van
én tennék bele még 2 giga ramot. nálam 4 gigával elég pengén fut a rendszer.
nem gondolkodtál egy "gyorsabb vinyóban"?
teszteltek itt a prohardveren 500 gigás vinyókat, a seagate volt a befutó.
vettem én is egyet, meg vagyok vele elégedve.arra készüljél, hogy a procihűtő irdatlan hangos és terhelésre változtatja egy kissé a hangját. (i3 550) tesómnak 540-es van, az is ugyenzt csinálja dettóban
ezt bizti le kell cserélni.
fentebb írtam, hogy vettem egy Noctua hűtőt, neki kell a 125 mmm magasság.
(a Noctua oldalán találsz egy listát, hogy mely deszkákhoz jó a hűtő, ha jól emlékszem az N-es lapra is be lehet szerelni)"win7 homepremium élményindex": h55M usb3, 4 giga, integrált vga, i3 550 proci, seagate 500 gb:
proci: 6.9
memória: 7.3
vga: 4.9
játékra szolgáló vga: 5.2
elsődleges merevlemez: 5.9az xbmc nagyon tuti rajta, a filmek is természetesen.
még valami: az alaplapi füzetben ez olvasható: (h55 M)
két digitális kimentre egyszerre nem teszi ki a képet a vga kártya.
ez így nem igaz. kiteszi mindkettőre (pölö klónozás) de az xbmc-ben nézett hd tartalom már azért néha beakad.az usb3 is nagyon jó, nagyobb tartalmakat 100-1120 megával tudsz másolni.
gondolom számít a vinyó is sokat, szerintem az általad belinkelt samu vinyó nem tud ennyit.
szerintem jól választottál.
-
zsola32
őstag
-
zsola32
őstag
nálam fontos volt a fekvő ház, ami belepasszol egy házimozi rendszerbe.
én egy silverstone Lc20 házat szemeltem ki erre a feladatra.
az i3 proci hűtőt kidobtam és vettem helyette egy Noctua NH-U9B SE2 hűtőt.
125 mili magas, tehát a silverstone 135 milis magasságába elfér.
a hűtőhöz jár két venti is, amiket 1000rpm/7.9 db-re le lehet folytani. (bőven elég az i3-nak)(van a dobozban két spagó melyek be vannak állítva bizonyos kimenő volt-ra)
tettem a házba még 2db 92 milis Noiseblocker hűtőt, amit a megmaradt procihűtő spagóval szabályoztam vissza.
a tápom hangtalan (seasonic x400)szóval a végére összeállt a htpc gép valahogy.
a jézuska meg hozott egy silverstone 3,5-ös belső kártyabeolvasót, ami meg azért érdekes mert van rajta 5 illetve 12 voltos csati.
természetsen kábelt is adtak hozzá, így ha rackot dobok a gépre, nem kell a tápjával szarakodni.a másik gép egyszerűbb, mivel ION-os.
a hűtőbordára szereltem egy Noiseblocker 8 decibeles hűtőt, oszt szeva.
külső tápos, így szinte hangtalan.
a ház amiben van, rezgéselnyelős megoldással van szerelve, így elég jól mossa a HDD-k hangját. -
zsola32
őstag
válasz
Bitlisz #8583 üzenetére
pont ma akartam kipróbálni az Ion-on a Live 10.0 pendrive megoldást.
akkor lehet hogy hanyagolom és köszönöm hogy Te letesztelted.jo gép a kis Zotac, rákerestem amit belinkeltél.
szerintem és is pakolok a gépbe még 2 giga ramot
most már csak arra keresem a választ, hogy a két gép közül melyekin mit fogok csinálni.
(két gépem van, egy ION-os és egy I3-as ketyere)
az egyiket csak médialejátszóként használnám a másikkat meg pörgetném napi nyolc órákat
ha az ION-ban gondolkodom, akkor 3 sata csatim van - és akkor nincs dvd olvasóm. az I3-as lapon 7 sata csati van, ezzel jobban járnék ha ö lenne a médiamindenes.
az bizti, amilyek gép sokat megy abba nem jó bepakolni a vinyókat.
ami még a win7+XBMC mellett szól, hogy mindkét masinát így rá tudom kötni monitorra illetve plazmára is.
-
zsola32
őstag
(ION-os deszkáról beszélünk, 2 giga rammal)
feltelepítette magát a win7 és utána első újraindításkor befagyott, akkoriban feltettem még1x, ugyenzt csinálta.
mondjuk akkor egy sata I-es 7 éves 80 gigás vinyóra próbáltam feltenni, most meg találtam a szekrényben egy új 1terrásat. (lehet hogy a jézuska elfelejtette berakni a fa alá....)
a memóriára gyanakodtam még, de ez mostanra megdőlt, elég neki a 2 giga.
ha tennék bele még 2 gigát és 512-re állítanám a vga memóriát gondolom azért simábban menne...szerintetek?
(win7 home premium 32 bit oprendszerről írtam)
-
zsola32
őstag
más
tavaly vettem egy Zotac ION-os masinát, 2 giga rammal.
akkoriban az istennek sem tudtam feltenni rá a WIN7-et.tegnap még aludtak a gyerkőcök, ismét megpróbáltam, ezúttal sikerrel.
elég zökkenőmentesen indul rajta az op.rendszer.
telepítettem az XBMC 10.0-t.első blikkre úgy tűnik, menni fog, plazmán ma fogom tesztelni. (720p-1080p)
van Valakinek tapasztalata ION+WIN+XBMC csapatról? (köszi)
belenéztem a BIOS-ba, úgy láttam hogy a memóriából 256 mb-ot foglal le a vga kártya.
szerintetek van értelme 512-re felnyomni?
(XBMC LIVE tekintetében is kérdezném)Boldog új évet mindenkinek
-
zsola32
őstag
szerintem a HTPC építésnél fontosabb szempont, hogy a ketyere csöndes legyen, mint hogy a végére milyen spagót akasztasz.
8000 vagy 30000
mert ugye, ha jól gondolm nem a spájzban lesz a vas.
ha ezt a kérdést letisztáztuk, utána jön a küllem.
van aki szerverszobának építi, van aki 2-3 vinyót tesz bele és van aki csak a minimális hardvert szeretné beépíteni.
persze itti s lehet finomítani.
ha pölö pendrájvról megy a ketyere és usb-s vinyóról dolgozol és még külső tápos is a kicsike, már nyert ügyed van.
aztán érdekes még a hűtés kérdése is...milyen ventik, hány venti, mennyi kakaót kapjon és a procihűtő csak a hab a tortán.ezek szerintem mind fontosabb dolgok, mint egy digitális kábelen rágódni, egy adott szegmens felett
egyébként itt mindenre meg lehet kapni a választ, szerencsére vannak nagyon nagy tudású emberkék a fórumon....
az Ő segítségükkel raktam és is össze a gépeimet és nem csalódtam.
-
zsola32
őstag
válasz
zsola32 #8494 üzenetére
közben benéztem a progiba
tehát: rendszer - arculat - főképernyő lehetőségek
itt fogod megtalálni a sorozatokat a főkérnyőre.
ez mindjárt médiatár módban fog dolgozni.
amit beléptetsz a médiatár módba, az minden megjelenik.
arra figyelj hogy a scrapper a sorozatok scrapperből választódjon ki, mert csak akkor fog oda menni. -
zsola32
őstag
a rendszer menüpontban kell kippipálni a tv sorozatokat,
akkor látszik médiatár módban is.
az xbmc autómatice a sorozatokat oda rakja.scrapper: én annó - pár hónapja - sorozatokra a thetvdb adatbázist használtam.
amit nem talál meg az xbmc, azt szerintem a legegyszerűbben így lehet belőmi:felmész az oldalra és kikeresed at adott sorozatot. elég sok már magyarul is megvan.
egy fórumos kolléga hősiesen tötögeti a magyar vonatkozásokat.
(pár hóbapja még így volt, köszönet a munkáért)
ha megtaláltad, azon a néven célszerű elmenteni a sorozatot.
xbmc-ben meg a magyart kell beállítani, a tvdb alatt.
néhány sorozat sajnos még nincs kész magyarul - epizódtartalmak - de a sorozat tartalma ha magyarra állítottad , magyarul jön ki.
ha epizódtartalmat nem talált magyrul, akkor angolul fog megjelenni - ha van hozzá.ha mappákat szeretnél betenni a médiatárba, akkor először a tartalommegadás pontban meghatározod, melyik scrapper dolgozzon.
elsőre ennyi ugrott be, nekem is meg kell csinálnom az egsész adatbázist nég1x, mert elfuseráltam valamit az xbmc-ben és újra kellett telepítenem mindent.
üdv:zsola
-
zsola32
őstag
szia
nekem is kb ilyen konfigom van mint Neked.
h55 m-usb3 alaplap, i3 550 proci és 4 giga ram.4 napja tesztelgetem a rendszert, eddig nagyon szimpatikus.
egy full hd felbontású monitoron néztem a hd tartalmakat, nem tapasztaltam semmilyen döcögést xbmc alatt.
rendszer menűben is átállítottam max-ra a felbontást, úgy is ment.ez a 32 bites win7 verzióra igaz.
64 bitessel is tettem egy próbát.
lomhább lett a gép indításkor és az xbmc kezelhetetlen sajnos.maradt a 32 bites verzió.
a napokban megnézem plazmán is a minőséget, gondolom nem fogok benne csalódni.a másik gépem nekem is egy ION-os masina, én sem tudom mire fogom használni....
momentán úgy tűnik hogy az IOn-ra egy Live verzió megy - most is az van rajta.
az i3-as meg mindenes gép lesz.
b megoldás: Ion-ba bepakolni 3 vinyót és Nasként funkcionálna...a tesztek eldöntik majd a dolgot.
egy szombat délutánom ráment hogy kicseréltem a házakban a két rendszert, közben a 3 éves lányom hozta-vitte a csavarokat....kemény menet volt.
-
zsola32
őstag
sziasztok
a segítségeteket kérném
felépült a második gépem, ilyen konfiggal:2x2 giga ram (dual)
gigabyte h55 m-usb3
core i3 550 (integrált vga)arra gondoltam, hogy feldobnék rá egy win7-et.
de melyiket? 32 vagy 64 bites verziót javasoltok?
annak tükrében, hogy egy win-es xbmc-t is fel szeretnék rá tenni.a boltban ahol vásároltam, azt mondja a tag, hogy 4 giga ramot csak a 64 bites verzió támogat a 32 bites nem.
köszi a segítséget
-
zsola32
őstag
lassan összeáll a második htpc gépem, ha kész lesz, dobok képeket.
-
zsola32
őstag
sziasztok
már vagy két hete vacilálok a pc kuckók között.
Lian Li házat szeretnék, amibe legalább 4-6 hdd-t el tudnék helyezni.
az alaplapom GA-H55M-USB3 (már megvan)egy oldalon keresgélve találtam ezt: Lian Li BZ-H06B
ha jól értem, ez egy olyan Switch, ami max. 6 hdd-t képes kezelni illetve lekapcsolni, ha nincs használatban.szerintetek teljesen lekacsolja a vinyókat illetve win7 alatt-közben életre lehet kelteni amelyik kell?
mert ha ez egy így van, elég okos ketyere.
köszi a válaszokat
-
zsola32
őstag
sziasztok
valamit nem értek, segítsetek legyetek szívesek.ha veszek usb 3.0-val rendelkező alaplapot, ami a hátsó csatikon található, akkor hogyan lehet ezt beépíteni olyan házba amin viszont megtalálható az usb 3.0 mint kimenet és az előlapon található. (lian li féle kuckók közül van néhány, ami ilyen - Lian Li PC-V352B )
köszi
-
zsola32
őstag
közben olvastam valahol hogy integrált videókártyához nem jó....
Ti tudtok erről valamit?
-
zsola32
őstag
sziasztok
core i3-as rendszert kiszolgál ez a táp?
(max. 3 vinyó lenne a gépben, külön vga nélkül)ZEN FSP300-60GNF
ami fontos az a hangja, szobában lesz a gép, ezért szeretném ha minél hallkabb lenne
köszi
-
zsola32
őstag
szia Bitlisz
akkor ha jól gondolom, han xp-m van és feldobom rá az új xbmc-t zökkenőmentesen mennek a hd tartalmak.
(pedig olyan jól szuperál az XBMC Live)
-
zsola32
őstag
sziasztok
jól látom hogy ez a rack már usb3-mal is fel van szerelve?ha így van akkor tökéletes választás lenne hozzá ez az alaplap
Gigabyte GA-H55M-USB3
van valakinek személyes tapasztalata az usb3-as sebességekről?
köszi
-
zsola32
őstag
szívesen olvasnék egy tesztet egy core I3-s rendszerrel szerelt htpc-ről.
ha van valakinek tapasztalata kérem írjon valamit.a hd tartalmak lejátszására lennék kíváncsi illetve a fogyasztásra.
(integrált VGA-val természetesen)
-
zsola32
őstag
éppen ezen a házon gondolkodom - Lian Li Q08.
a Zotac egy Lian Li PC-C37B Muse házban tekereg.
járt a házhoz 2 HDD venti. mivel a gépben csak egy vinyó van a másikat befogtam a Zotac hűtésére.egyébként nem is a ház a problémám, hanem az alaplap.
a szempontok amiknek meg kellene felelni a rendszeremnek 2 de lehet hogy 3 gépet igényelne.
a Zotac ami most van igazi lejátszó masina, XBMC live verzióval - Bitlisz fórumtárs segített a telepítésben. Ha Ő nem segít......ezt a masinát lehetne összehozni úgy hogy 4 vinyót vigyen egyszerre - persze maradna az XBMC Live.
ekkor nem kellene a NAS.
a második gépet szeretném böngészésre, szövegszerkesztésre stb. használni.
ez a gép fajlagosan sokat menne, tehát fontos a fogyasztás. (op. rendszer Win lenne)a két ketyerét össze kellene kötni, hogy lássák egymást.
a harmadik gép akkor játszik, ha a Zotac-ba nem pakolom bele a vinyókat, vagy a második gép egy erősebb masina lenne.
szóval nagy a dilemma.
és akkor az is érne egy misét ha 2 gépem van, a másodikra melyik win-t teszem fel.
xp-m van természetesen saját jogtiszta, de látom a határait, egyre nehezebb beállítani rajta az új kütyüket.
a win7-et nem ismerem és durrom sincs hogy muzsikál egy ION-os gépben.
ha jól akkor bőven elég lenne kettő ION-os masina. az egyik LIVE + a vinyók a másik meg böngészni, szöveget szerkeszteni. -
zsola32
őstag
válasz
zsola32 #7949 üzenetére
igazság szerint amikor én vettem az ION-t, két alaplap közül lehetett választani
a Zotac és az Asus között. akkoriban az Asus-t nem ajánlották a hangos venti miatt itt a fórumon.azért választottam a Zotac-ot mert külső tápost akartam venni a hang miatt és szerettem volna Wifi-s verziót.
azóta itt az Asrock, ami árban nagyon jó alternatíva.
a többit Neked kell eldöntened, hogy mit tartasz fontosnak.
külső táp, wifi, sata csatik száma, e-sata.... stb.én is gondolkodom még egy gép összerakásán - NAS lenne belőle - de még nem kristályosodott ki a történet.
-
zsola32
őstag
ami kimaradt nekem Zotac IOn 330-as gépem van
-
zsola32
őstag
ha jól gondolom win 7-et szeretnél rárakni.
xp-vel megy rendesen az ION (saját tapasztalat), böngészésre letöltésre tuti és filmet az MPC-HC vel tuti minőségben tudsz nézni.De:
Az XBMC Live szebb képet ad, viszont akkor csak filmnézős lesz a ketyere. (nekem most ilyen van Bitlisz fórumtárs segítségével)Win7-el + XBMC nem próbáltam a kütyüt, szerintem így lenne az igazi, csak nem tudom hogy muzsikál az ION-al.
-
zsola32
őstag
felkeltette a figyelmem ez az alaplap és a fogyasztása.
szerinted a GigaByte GA-H55M-S2H i3 procival elvinné a filmeket (720p-1080p)?
a vga ha jól néztem integrált, jótékonyan hat a fogyasztásra és max. 1 rendszervinyót tennék bele.
mert ha megfelene a célra, akkor a jelenlegi ION-os gépemből csinálnék egy NAS-t.
köszi
-
zsola32
őstag
több féle scrapper létezik, Neked a port.hu-s scrappert kell feltenned.
(nekem is ez van fent (XBMC Live)
ha ezt használod, magyar lesz a tartalom és kiadja a teljes színészgárdát.filmcímekkel kapcsolatosan:
ajánlatos angol nyelven is megadni a filmcímet.
ha a magyar adatbázisban nem találja (port.hu) akkor az IMDB-n keresi.
ha nem találod a port.hu scrappert jelezzél, holnapra megkeresem az oldalt.
-
zsola32
őstag
válasz
szabi__memo #7886 üzenetére
ezen az oldalon (prohardver) van egy külön asrock ion topic, ott minden le van írva részletesen.
a hűtőcsere is konkrétan.ha nem találod belinkelem az oldalt...
szerintem jó kis alaplap, a második ion-om nekem is ilyen lesz szerintem.
-
zsola32
őstag
sziasztok
ezt a házat néztem ki: Lian Li PC-Q08Bmilyen tápot javasoltok hozzá?
elsődleges szempont lenne a hangja
4 vinyót tennék bele, ion-os alaplapot és xbmc live lesz a lelke
köszi a válaszokat
-
zsola32
őstag
szervergépnek egy idális házikó?
-
zsola32
őstag
válasz
UsagiYojimbo #7331 üzenetére
szia
mennyit fogyaszt az általad használt konfig?
köszi
-
zsola32
őstag
-
zsola32
őstag
nekem is van egy ilyen.
használható xbmc-vel.
bekapcsolni tényleg nem lehet. -
zsola32
őstag
válasz
chesterboy #7242 üzenetére
"Unbranded MCE remote"
ezt itt az egyik kollégától a fórumon nagyon jó áron lehet venni.
(nekem is van egy ilyen) -
zsola32
őstag
én a Gigabyte MIB T5140 házat néztem a rendszerhez, külső tápos 60 w-os (néhol 65 W
-t írnak)
a tetejére rádobnám a monitort.Bővítőhelyek:
- 1 x 5,25" külső
- 1 x 3,5" külső
- 1 x 3,5" belsőTápegység:
- 60 W-os adapterVentilátor helyek:
- 1 db 60 mm-es hátlapiElőlapi kivezetések:
- 2 x USB, fejhallgató, mikrofonMéret (szé x ma x mé):
- 250 x 65 x 445 mmSzín:
- feketeEgyéb:
- mini ITX -
zsola32
őstag
tényleg jók az ION-os gépek.
azon gondolkodom, hogy eladom az a110-es popcorn-t és veszek még egy ION-os gépet.
a Bitlisz által leírt masina jó kis választás, én is úgy számoltam hogy 60ból kijönne.
(hdd nélkül, xbmc live pen-ről)mondjuk ami a popcorn mellett szól az az, hogy viszi a no DXVA filmeket is rendesen.
(ezidáig 3 ilyen filmmel találkoztam a "sok"ból)egyébként Bitlisz fórumtárs segítségével összejött nálam is XBMC Live ionon.
tuti kép és hang.
egy darabig működött egymás mellett a kép operációs rendszer, de a LIve verziót elraktam a fiókba. (persze a Bitlisz fórumtárs által beállított ninden paraméter megmaradt)a kényes része ott volt a rendszernek, hogy a plazmán akkor jelent meg a másik rendszer, ha kihúztam a momitorból a DVI kábelt.
biztos be lhet állítani valahogy, de nekem jelenleg szimpatikusabb az ION mint a popcorn, szóval nagy a dilemma.... -
zsola32
őstag
nem tudtam beállítani a vinyót sajnos
segítsetek legyetek szívesek
-
zsola32
őstag
Sziasztok
feltettem az XBMC LIVE verziót egy penre.
végre megkaptam amit vártam, nagyságrendekkel szebbb kép, minden formátumon.
az atomos gépen megy rendesen az 1080p is. a Popcorn-hoz tudok hasonlítani, win alatt gyengébb képet kaptam (sd-hd), a Live partiban van vele.közben kitaláltam, hogy viszem a plazmába a képet.
analógra állítva a hangot, kijön a plazmán. (szerencsére)
digitális hang is megy rendesen, optikai kábellel csatlakozik az erölködőhöz.
kis fejtörést követően rájöttem, hogy optimalizáljam az XBMC képét a plazma képernyőjéhez.
AZ USB-s adattárolókat is teljesen jól felismeri, lejátszik róla mindent.win xp volt a gépen. ezt a vinyót átszerelem egy e-sata rackba, innentől mindkét rendszerrel zökkenőmentes lesz a gép.
azon gondolkodom közben, lehet hogy be kellene építeni egy vinyót a számítógépbe is.
(vajon látni fogja az XBMC?)amit még nem tudok és szeretném a segítségeteket:
új scrappers beintegrálása (szmore fórumtárs munkáját szeretném beintegrálni)
köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest