- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oalex
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Nem igazán találtam releváns topik-ot, mivel nem igazán HTPC szeretnék, hanem egy sima letöltő-gépet.
Szempontok értelem szerűen (és ebben sorrendben)
Fogyasztás
Ár
EgyszerűségMédia lejátszóm van külön, a nagy-gépem meg vagyonokba kerül (ELMŰ), ha mint most, 24 órában futtatom.
Egyszerűen egy integrált atom okosság kéne, a lehető leggyengébb VGA-val (monitort csak telepítésnél kötnék rá, utána csak "remote desktop" használnám, a fő gépen keresztül vezérelve). FTP-röl töltene (meg egy kis torrent is). folyamatosan futna.
A kérdéseim:
Integrált alaplap, de milyet? Van ügye pár gyártó (Intel, Zotac). Az Intelenk van űgye 15e körl már a Zotac meg 31e ről kezdődik, miért? Mit javasoltok, mit vegyek? alaplap+atom? vagy inkább celeron?
Ahogy mondtam, semmi filmezés nem lesz rajta, így nem érdekes sem a VGA sem a Proci.
Minél kisebb fogyasztású, annál jobb.
Tudjon SATA II és Gigabyte LAN.
Amit gondoltam hozzá 2GB ram, Winyo pedig már van.
Ha meg van az alaplap, akkor milyen jó (hatásfokú) tápban érdemes gondolkodni? Itt is a fogyasztáson lenne a hangsúly.
És ha nem nagy kérés akkor miniITX ház javaslatnak is örülnék (akár már beépített, de jó táppal).Bonus kérdés:
Win7 vagy XP? Ennél a használatnál van jelentősége?Nagyon köszönöm a segítséget.
Üdv.
Alex[ Szerkesztve ]
!!!Légy jó mindhalálig!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest