Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oalex
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Nem igazán találtam releváns topik-ot, mivel nem igazán HTPC szeretnék, hanem egy sima letöltő-gépet.
Szempontok értelem szerűen (és ebben sorrendben)
Fogyasztás
Ár
EgyszerűségMédia lejátszóm van külön, a nagy-gépem meg vagyonokba kerül (ELMŰ), ha mint most, 24 órában futtatom.
Egyszerűen egy integrált atom okosság kéne, a lehető leggyengébb VGA-val (monitort csak telepítésnél kötnék rá, utána csak "remote desktop" használnám, a fő gépen keresztül vezérelve). FTP-röl töltene (meg egy kis torrent is). folyamatosan futna.
A kérdéseim:
Integrált alaplap, de milyet? Van ügye pár gyártó (Intel, Zotac). Az Intelenk van űgye 15e körl már a Zotac meg 31e ről kezdődik, miért? Mit javasoltok, mit vegyek? alaplap+atom? vagy inkább celeron?
Ahogy mondtam, semmi filmezés nem lesz rajta, így nem érdekes sem a VGA sem a Proci.
Minél kisebb fogyasztású, annál jobb.
Tudjon SATA II és Gigabyte LAN.
Amit gondoltam hozzá 2GB ram, Winyo pedig már van.
Ha meg van az alaplap, akkor milyen jó (hatásfokú) tápban érdemes gondolkodni? Itt is a fogyasztáson lenne a hangsúly.
És ha nem nagy kérés akkor miniITX ház javaslatnak is örülnék (akár már beépített, de jó táppal).Bonus kérdés:
Win7 vagy XP? Ennél a használatnál van jelentősége?Nagyon köszönöm a segítséget.
Üdv.
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- One mobilszolgáltatások
- Windows 11
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple asztali gépek
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest