Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• band1103

őstag

válasz Whito #4293 üzenetére

Köszi a tesztet! Jó képben lenni egy kicsit :)

bikmakk (#4295):
    Hülyeséget nem mondtál csak pontatlan vagy. Minden lejátszáshoz kell codec. Codec-ek nélkül a HW -es HDplay sem megy. Attól még hogy egyes lejátszók már tartalmaznak codec-et beépítve attól még a codec-ek még nem részei a playernek hanem csak be vannak építve. Pl.: A Media Player Classic Home Cinema rengeteg ilyen beépített codec-et tartalmaz, viszont pl.: a beépített Divx codec-e nekem/nálam nem mindig tudja dekódolni a filmet ezért elkélhet egy külső codec is. Ilyen esetekre a player készítők is felkészültek, éppen ezért tartották fent azt a lehetőséget hogy minden egyes beépíttet codec-jét ki lehet külön-külön kapcsolni ha netán probléma adódna vele vagy csak egyszerűen külső codec-et akarunk használni helyette.

Ami a (#4294)-es kérdést illet arra csak azt tudom mondani amit már nemrég mondtam:
    A legtöbb warez-os meg release csapat akik a HD filmrippeket készítik a következőket ajánlják a h264/x264 -es mkv lejátszásához. Ők biztos jobban tudják!:
    Codec-ek:
    CoreAVC,, AC3Filter , DirectVobSub , Haali Matroska Splitter.
    Lejátszó:
    Media Player Classic - Home Cinema

Letöltési linkek a #4277-es hsz-ban.
    HW-es HDplay-t külön be kell állítani ahogy a kollega mondta.A fent említett player esetében pl.: a codec-ek beállításaiban kell a DXVA-t engedélyezni, de pl.:a 1.1.904.0 verzióban már automatikusan felismeri ha a GPU DXVA képes. Ez a DXVA gondoskodik a HW-es HDplay-ről egyes codec-eknél.

Új hozzászólás Aktív témák