Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gurabli

őstag

válasz #75912448 #36661 üzenetére

Openelec mozigépnek (arra amire mi használjuk) teljesen alkalmatlan, szimplán nagyon jó médialejátszó program még mindig. De azért próbáld ki, fejlődik minden.

Amit linkeltem OE-t az finoman fogalmazva is más, mint amit eddig használt bárki is. Csak Intel támogatása van, de az nagyon komoly. És ez egy WIP, szóval lehet még benne bug, de már rengetegen használják, többek között fullos "moziszobában" vetítővel.

Egy próbát megér, van összehasonlítási alap is. Megfelelően kell beállítani a Kodit (deinterlacing, ha interlaced anyag is van, Lanczos3 upscaling, Limited/Full RGB range, dihtering, stb.) és meg kell nézni mi az eredmény.

Ez már csak azért is érdekes, mert ugyan a minőség megítélése meglehetősen szubjektív dolog egy bizonyos szint után, de azért képet kapunk arról is, hogy miként muzsikál a dolog a mostani fejlesztésekkel egy komolyabb vetítővel, hangrendszerrel. Az egész felpakolható és beállítható kb. 30 perc alatt és most sokat mondtam, így egy próbát szerintem bőven megér. Engem pl. kimondottan érdekelne a vélemény.

Látom tudja mindenki az igazsághoz vezető utat, épp csak figyelmen kívül marad a megjelenítő, annak mérete, hangrendszer, moziszoba vagy nappali, esetleg pc monitor előtt ülve. stb. :W

Nem marad figyelmen kívül, aránylag kevés megadott infó alapján szerintem egész korrekt válaszokat lehet itt kapni. Lényeges különbség vetítő és minőségesebb TV esetén lehet (utóbbi vagy régebbi plazma, vagy új OLED, véletlenül sem lcd), a PC monitorra pedig gyakorlatilag kár azon görcsölni, hogy milyen a minőség, stb. Oda eleve nem OE kell, mert feltételezem ha valaki htpc-t akar, az nem egy asztali gépen használná monitorra kötve, akkor ott a Win/Linux alatt futtatható lejátszók sokasága, vagy éppen a Kodi.

Új hozzászólás Aktív témák