- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
-
proof88
addikt
De azért vettem fel ennyit tárgyat - most a specikre gondolok főleg -, mert egy csomót úgyis le kell adnom aug végén-szept elején ütközések és amiatt, hogy nem férek majd be a keretbe... szóval ne gondold, hogy én majd el akarok végezni ennyit.
De legalább 30-35-t el...
A másik az, hogy talán még fejlődhetek tanulás terén, még azért lehetnék szorgalmasabb is, de most már a nyár miatt is nem igazán érdekel a dolog, van egy csomó tennivalóm, ami felhalmozódott, és már mindent el akarok intézni, eddig a suli miatt nem volt időm.
Régen tudtam tanulni, ha kellett, de most már 20 évesen nagyon nem a tanuláson jár az eszem, ill. de, de csak olyan területen, ami érdekel is és amit majd esetleg saját cégen belül is szeretnék csinálni... bár gondolom mindenki hasonlóan van vele.
Azért gondoltam szóbelire, mert állítólag ott könnyebb átmenni.mod: nevalgimp: minden órán 1 versenyfeladatot beszélünk meg, hogyan kéne megoldani, aztán ha megbeszéltük, le kell kódolni a működő programot, azt hiszem, mindegy a programnyelv, de a domináns általában a C++, de sztem lehet másban is, a lényeg, hogy működjön. Általában óra végén kell bemutatni, és úgy kap pontot az ember, ha nagyon nem készül el senkinek, akkor köv órán kell bemutatni a kész programot, ekkor 1 vagy fél pont jár érte. Aztán jegyet aszerint kapsz, hogy hány pont gyűlt össze a félév alatt.
Ezekből voltak a feladatok. -
Finwe
őstag
Hello! itt vannak:
Oldja meg adatabsztrakcióval és függvényabsztrakcióval is a következő feladatot: Az x fájl elemei karakterek, amik kis
betűk vagy nagy betűk vagy helyközök, megengedett művelet az sx, dx, x:read. A csupa betűből álló részt szónak nevezzük.
Írjuk ki az y fájlba azoknak a szavaknak a hosszait, amik csak nagy betűkből állnak! Tehát y elemei természetes számok.Az x fájl elemei nevek vagy természetes számok, megengedett művelet az sx, dx, x:read (azaz nevet vagy természetes számot
olvasunk). Az y fájl elemei párok(név, szám). Írjuk ki az y fájlba azokat a párokat, amiknek az első komponense egy x-beli
név, a második komponense pedig a nevet követő számok összege(természetesen a következő névig) Figyelem: y-nak 0 második
komponensű eleme is lehet! Adatabsztrakciós és függvényabsztrakciós megoldások.A második adatabsztrakciós megoldása már megvan az elsőé egész jónak tűnik de a függvényabsztrakciós nem akar összeállni
Finwe
-
Mawyx
őstag
-
Mawyx
őstag
Felraktam a Vistát, tetszik, csak nagyon szokatlan, netet alig tudtam a gépre varázsolni.
Most meg az sp1-en tanakodok, nem merem felrakni hozzá, olvastam, hogy gondok lehetnek, felrakott szoftverek lehet nem a legfrisebbek... 2napom ment rá mire felraktam a használt programjaimat, beállítgattam kedvemre stb, nem kéne elcseszni. Vagy nem kell túlparázni, rakjam fel és nem lesz gond?Megvan a domain, enyém a becenevemweb.hu
-
terkaz
csendes tag
Én mérnökinfós vagyok az eltével mellett/szemben, csak nézőpont kérdése. :-) Ami azt illeti ez se egyszerű, igaz, hogy ez egy picit gyakorlatiasabbak, de itt is eléggé számon kérnek, itt is szemedbe mondják ha szar vagy, csak egyes tanárok virágnyelven mások meg félreérthetetlenül, de közös bennük, hogy szembrebbenés nélkül megvágnak ha nem tanulsz/hülye vagy.:-) Nem tudom, benneteket mennyire tudlak ezzel elrémiszteni, de idén fizikából a kurzusban 450 emberből 8nak lett aláírása:
Szivesen vetnék egy pillantást, hogy hányan végzik el évente a szakunkat(csak a mi sulinkban) de ötletem sincs, hogy hol keressem, pedig tényleg kiváncsi vagyok rá, egy biztos sokkal többen mint a progmat/proginfet, mert ez szerintem elvégezhetőbb. Összehasonlítani a kettőt meg véletlenül se szeretném, mert más tészta mind2 szak. Én nem programozni/kódolni szeretnék ha elvégzem ezt és ez a jó benne, hogy több dolog közül választhatsz(engem pl. hardwares rész jobban mozgat) mint a kódolás. Bár egyre inkább azon az állásponton vagyok, hogy mindegy melyiket végzi el az ember, úgyis attól függ a jövője, hogy mennyire szereti csinálni és mennyit foglalkozik vele, itt szerintem csak alapokat adnak de azok legalább erősek.
Mellesleg azért kérdeztem, mert felvételikor nem volt bennem annyira kiforrva, hogy elte vagy bme, egyikről se tudtam semmit a ponthatárokon kívül, de egyáltalán nem bántam meg, hogy idejöttem és azért vagyok kiváncsi, hogy ti milyennek látjátok, meg miért pont oda mentetek, hogy kapjak valami képet arról a suliról is.
-
terkaz
csendes tag
Jó troll módjára bepofátlankodtam, ergo csak kinéztem haverom ex-etr accjáról, hogy hol tartja az órát, és szépen becsüccsentem, nem volt annyira nehéz megtalálni. :-) Én Simont nem bántani akarom, csak egyszerűen kiváncsi voltam rá meg az órájára egyébként nekem tetszett is ahogy azt a sok tétel/bizonyítást FEJBŐL
felnyomta a táblára.
RESPECT
Egy óra persze kevés megítélni egy tanárt, de első benyomásra ő az a régimódibb fajta, aki rühelli a BsC-t meg az új oktatási rendszert és ezt szóva is tette az órán. :-)
Azért írtam ide, mert kiváncsi vagyok a ti véleményetekre, hogy mennyire találjátok hasznosnak amit az egyetem tanít nektek. Az én véleményem az, hogy egy programozó nem sokra megy az analízissel(szerintem) meg úgy ilyen mennyiségű/mélységű matekot amit ott letolnak(progmat) van-e értelme erőltetni, mert az ember előbb/utóbb úgyis elfelejti, ha nem ezzel foglalkozik. Hallottam olyat is, hogy ott inkább gondolkodni akarnak megtanítani, de aki csak pl. 2essel átcsúszik minden vizsgán az akkor gondolkodik? :-) -
terkaz
csendes tag
Csak azért gondoltam, hogy könnyebb, mert pl. Analízisből a régi 8 helyett már csak 3 van(numanalt nem számítva), meg csomó tantárgyból már csak egy szemesztert adnak le(pl. régen Linalg, meg Valszám is 2 féléves volt) meg ha jól tudom Simon tanár úr sem tanít már pedig róla regéket hallottam, hogyan henteli a népet. :-) Voltam bent egy óráján, annyi görög betű egy helyen még egy görög szótár 1 lapján sincs szerintem, mint amennyivel ő kitölti a 3 táblát. :-)
-
peterszky
őstag
Elvileg ha távoli asztali kapcsolatban csatlakozol egy nylabos gépre, akkor is lehetett volna változtatni. Még jó, hogy ma bementem, igaz lovi pont zárva volt, de nylabban sikerült megváltoztatni (persze a régire nem lehetett
).
Adatbázis gyakorlat 4-es, már csak ea uv-n kéne átmenni
-
sghc_toma
senior tag
- Lovi operátorok segítenek
- Maulis szerint, ha a Loviban bejelentkezel Windows-ba, felajánlja a jelszóváltoztatást..
- bejelentkezel másik gépre, ahol van kerberos kliens (pl Caeasar) és ott újítod meg a jelszót.. nem értek a kerberos-hoz, úgyhogy csak leírom, mit írt Ádám:
bejelentkeztem a caesarra, mert ott van kerberos kliensott kertem egy INF.ELTE.HU-s ticketet, az INF -es jelszavammal
kinit INF-es mailcímez kozolte, hogy lejart, rakerdezett az ujra, adtam ujat
az ujjal be tudtam lepni a valerie/csirke -re. -
Mawyx
őstag
Írtam egy gigányi privátot
Régen én is jobban úgy voltam, hogy xart nem adok be, de egyre többször van, hogy beadok egy olyan munkát is, amit nagyon nem szívesen adok ki a kezemből, de a kredit többet ér egy 2essel teljesítve, mintha újra fel kell venni a tárgyat. Javítózásra sosincs idő, mindig az aktuális teljesítendő a legfontosabb.
-
Mawyx
őstag
Jaja
De milyen lehet már? Trtrtrtrtrt, trtrtr fúrják a betont, egyszer csak megakad. Te, Józsi, tekerd már föl maxra, ezt nem viszi, trtrtrtr,trtrt, mi a fene ez? Te, álljunk le, ez bombaFizika ea is 1es
15ből 2 ember ment át, 4.legjobb vagyok, de ez csak 1esre elég. Ebből is pót
Megszűnik a tárgy, mégis szopatják a népet
-
Mawyx
őstag
Látom te mindig rohansz, szereted hamar lezavarni a dolgokat, matekot is előre évközben. Én nem vagyok ilyen különc, a többi csoptársammal együt qrvára örülünk ennek a plussz pár nap tanulási lehetőségnek és mivel a mai óra volt a beadnadó határideje, de az óra elmaradt, így a beadandót is meg tudjuk még csinálni.
Júliusig tart a vizsgaidőszak is, semmi kedvem jövő héten letudni mindent, járok, amíg kell, az utsó napig.
Gondolom te az 5éves egyetemet is lezavarnád 1 év alatt -
-
Mawyx
őstag
Max kocsival kísérlek, én leszek a szervizkocsi, mint a tour de france-n, akik adják kifelé a kaját piát a kocsiból
Le vagyok gyengülve teljesen, mindig tetszett ez+az, de nem nekem való, csak tv-ben nézni, meg újságot venni stb. Az átlagsebességem kb 8km/h és jó, ha sacc 5km-t birnék tekerni
-
Mawyx
őstag
Csak webre kéne, tárhellyel együtt, ami 1G tárhelyet ad, az 15ezer kb.
Csak a domain van ahol egy ezres csak, de tárhely nélkül semmit nem ér.
Saját szervert nem rakhatok otthon a kamrába, ami mindig járhat? Vagy ez nem így megy? Miért kéne rá felügyelet? Ha kikapcsol és nem működik a weboldalam 1hétig pl amíg észre nem veszem, akkor sincs semmi, majd bekapcsolom vissza a szervert, ha pl áramszünet miatt leáll. Fölös gép van itthon, ami mehetne szervernek. -
nickwearby
tag
Akkor majd alaposan elgondolkodom rajta, hogy melyiket válasszam.
"később bombázhat minket, megmondjuk kihez vegyél fel mit, ki a jó gyakvez "
Kösz szépen, remélem, majd igénybe vehetem
Már kezd kialakulni a vizsgadrukk, ami jó, mert eddig pont az nem volt - meg is volt az eredménye...Ja, egyébként írtam még egy kérdést a pascalos topicba,
itt nagyon off lett volna. Hátha azt ritkábban olvasod ;) -
nickwearby
tag
Válasz a pascalos topicban elkezdett beszélg-re:
bocs, tényleg 5 szakirány van, a tanáriktól picit 'messze' vagyunk, azokat nem vettem figyelembe. mire akarsz jönni?
nem tolakodás, 4. félévem végénél járok.Szoftverfejlesztő vagy szoftveralkalmazó, a kettő közül még nem tudom,
még mindig nem olvastam át a tantárgylistát.Akkor jövőre végzel is;
mész tovább msc-re?ismétlésnek felesleges nekiállni, nem sokat fog érni. vagy megérted félév közben ami ott van, vagy nem.
Ennyire távol áll a gimnáziumi matektől amit tanultok?
-
Mawyx
őstag
Érdemes felvenni, proginfósok lazán küldik. 2 óra alatt olyan beadandót rittyentettek (bár lehet csak menőzött a gyerek), nekem 2 nap kellett egy gagyihoz, de 5ös lett.Van bejárós kurzus és távoktatásos, vannak beadandó házik + egy nagy zh, átlagolnak, de mindennek 1estől különbözőnek kell lenni.
Ilyen 3D-s dolgokat lehet csinálni, kockát forgatni, hóembert építeni
stb vrml.elte.hu
Doktoránsok tartják (én Papp Olgát választottam), Varga Balázs csak a főmufti.
-
Mawyx
őstag
Jah, igen, a sörözés...
Olvastam itt a hozzászólást, de hallgattam bölcsen, hogy mikorhogysmint... Képtelen vagyok felengedni, sztem nem lennék túl szórakoztatóErre azt szokták mondani, hogy nem udvaribolondot akarnak maguknak egy délutánra, csak egy sör vagy vmi, meg hogy ne én döntsem már el, hogy mit gondoljanak rólam...
Öreg vagyok? Öreg vagyok! Brühühü
-
Mawyx
őstag
Sajna nemtok szintizni
A szalagavatón úgy játszottam, hogy be voltak számozva a billentyűk és a kottámban az volt, hogy melyik bill-t hányszor kell nyomni
Semmi zenei hallásom, érzékem, ez gyorsa kiderült meg drága is lett volna a tanár, magamtól meg nem ment. De szinti van
Képeket nem akartam átszerkeszteni és máshová feltölteni, utsón a sálat kell nézni a függöny tetején
-
Mawyx
őstag
Majd a bme-n megpróbálok szerezni
Egy srác azt mondta jön velem, csak szóljak neki, ilyen téren ő az emberem, megy és besöpör mindent
mi Ágival csak szerencsétlenkedtünk, alig mertünk egy tollat elhozni, pedig ezek szóróajándékok, azért rakják ki, lehet belőle hozni, dehát nekünk ezt lehet magyarázni, bátorságot nem árulnak
Pár kör után aztán csak lett csomó holmi
-
Mawyx
őstag
De qrvajól kézre áll
Megyek haza, húsvét után leszek. Kellemes húsvétot!
Túróslepénysütés lesz, van már 6kg túró, mindenki vett, hogy a másiknak ne kelljen rá költenie
-
Mawyx
őstag
Az én hozzászólásomra írtam. Ezer éve volt, már, de emléxem a 250re. Az autó típusára nem, de Audi volt, családi nagy autó, más nem rémlik.Elég túlzás, hogy egyáltalán kiengednek a gyárból ilyen verdákat, ez azért nem kicsit életveszélyes!
Ladánál 110 és már gondolkozok hogy van a Mi atyánk
-
Mawyx
őstag
Én csak 1x vezettem vmi Nissant, anyuék főnökéé volt, a ballagásomon mehettem vele egy kört, 180ra úgy felcsusszant, hogy észre se vettem
Meg régen No-ban voltunk vmi kiránduláson és családoknál voltunk...buli volt, én meg bealudtam, éjjel a szállásadó fater jött értem és vitt haza, nemtom milyen kocsi volt, vmi gyönyörű fekete Audi, de akkor csak lestem, hogy beszél a kocsi, hogy fordulj jobbra, balra (azóta már nekem is van navim), 250nel mentünk, de semmi nem érződött, nem féltem, pedig bexari vagyok nagyon, én elég nagymamisan vezetek.
Szerk: Az óra lehet meg volt buherálva (vagy a motor), mert nem hinném, hogy egy utcai kocsi tud ennyivel menni, a sportmotorok mennek ennyivel, nem?
Csak ennyi volt, nem jutok jó kocsikhoz. Családi szinten egy Suzuki árát alig birtuk kinyögni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivaldi (böngésző)
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- LEGO klub
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest