- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
Új hozzászólás Aktív témák
-
terkaz
csendes tag
Hagy kiváncsiskodjak egy kicsit:
Ti az albizást hogyan oldjátok meg? Énis gondoltam már rá, hogy szedem a sátorfám, de az az igazság, azt valamiből fizetni is kell, alapár + rezsi nem kevés és suli mellett melózni szerintem elég necces, mivel azért előadásokra nem árt bejárni, meg szerintem amúgy halál a kettőt együtt csinálni, előbb utóbb valamelyiket feladja az amber ( vagy mind2t).
Vagy érdemes rá diákhitelt felvenni? -
terkaz
csendes tag
Én mérnökinfós vagyok az eltével mellett/szemben, csak nézőpont kérdése. :-) Ami azt illeti ez se egyszerű, igaz, hogy ez egy picit gyakorlatiasabbak, de itt is eléggé számon kérnek, itt is szemedbe mondják ha szar vagy, csak egyes tanárok virágnyelven mások meg félreérthetetlenül, de közös bennük, hogy szembrebbenés nélkül megvágnak ha nem tanulsz/hülye vagy.:-) Nem tudom, benneteket mennyire tudlak ezzel elrémiszteni, de idén fizikából a kurzusban 450 emberből 8nak lett aláírása:
Szivesen vetnék egy pillantást, hogy hányan végzik el évente a szakunkat(csak a mi sulinkban) de ötletem sincs, hogy hol keressem, pedig tényleg kiváncsi vagyok rá, egy biztos sokkal többen mint a progmat/proginfet, mert ez szerintem elvégezhetőbb. Összehasonlítani a kettőt meg véletlenül se szeretném, mert más tészta mind2 szak. Én nem programozni/kódolni szeretnék ha elvégzem ezt és ez a jó benne, hogy több dolog közül választhatsz(engem pl. hardwares rész jobban mozgat) mint a kódolás. Bár egyre inkább azon az állásponton vagyok, hogy mindegy melyiket végzi el az ember, úgyis attól függ a jövője, hogy mennyire szereti csinálni és mennyit foglalkozik vele, itt szerintem csak alapokat adnak de azok legalább erősek.
Mellesleg azért kérdeztem, mert felvételikor nem volt bennem annyira kiforrva, hogy elte vagy bme, egyikről se tudtam semmit a ponthatárokon kívül, de egyáltalán nem bántam meg, hogy idejöttem és azért vagyok kiváncsi, hogy ti milyennek látjátok, meg miért pont oda mentetek, hogy kapjak valami képet arról a suliról is.
-
terkaz
csendes tag
Jó troll módjára bepofátlankodtam, ergo csak kinéztem haverom ex-etr accjáról, hogy hol tartja az órát, és szépen becsüccsentem, nem volt annyira nehéz megtalálni. :-) Én Simont nem bántani akarom, csak egyszerűen kiváncsi voltam rá meg az órájára egyébként nekem tetszett is ahogy azt a sok tétel/bizonyítást FEJBŐL
felnyomta a táblára.
RESPECT
Egy óra persze kevés megítélni egy tanárt, de első benyomásra ő az a régimódibb fajta, aki rühelli a BsC-t meg az új oktatási rendszert és ezt szóva is tette az órán. :-)
Azért írtam ide, mert kiváncsi vagyok a ti véleményetekre, hogy mennyire találjátok hasznosnak amit az egyetem tanít nektek. Az én véleményem az, hogy egy programozó nem sokra megy az analízissel(szerintem) meg úgy ilyen mennyiségű/mélységű matekot amit ott letolnak(progmat) van-e értelme erőltetni, mert az ember előbb/utóbb úgyis elfelejti, ha nem ezzel foglalkozik. Hallottam olyat is, hogy ott inkább gondolkodni akarnak megtanítani, de aki csak pl. 2essel átcsúszik minden vizsgán az akkor gondolkodik? :-) -
terkaz
csendes tag
Csak azért gondoltam, hogy könnyebb, mert pl. Analízisből a régi 8 helyett már csak 3 van(numanalt nem számítva), meg csomó tantárgyból már csak egy szemesztert adnak le(pl. régen Linalg, meg Valszám is 2 féléves volt) meg ha jól tudom Simon tanár úr sem tanít már pedig róla regéket hallottam, hogyan henteli a népet. :-) Voltam bent egy óráján, annyi görög betű egy helyen még egy görög szótár 1 lapján sincs szerintem, mint amennyivel ő kitölti a 3 táblát. :-)
-
terkaz
csendes tag
És úgy általánosságban a mostani proginf mennyire nehezebb a régi progmatnál? Azt hallottam, hogy a progmat elég brutális volt, irtó sokan kihullottak, még a topicnyitó téma is ez volt, én azt hallottam, hogy nem olyan nehéz most bekerülni és már elvégezni is könnyebb, mert nem annyira elméleti az egész mint régen.
-
terkaz
csendes tag
Üdv IK-sok.:-) Látom általában ugyanazok irkálnak ide, ti hanyadikosak vagytok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1 humoros
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PR-Telecom
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest