- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
duvi
nagyúr
válasz
Black_Sheep #42737 üzenetére
Ne aggódj! Mindenki így kezdte
Repülési alapoknál összegyűjtöttem a legfontosabb tényezőket, amik elengedhetetlenek a "légi" harchoz. Persze ez a leírás csak egy mankó, ami az elméleti alapokban segít. Ahhoz, hogy célon tudj maradni, egyszerre kell használni a FA ON/OFF + thrusterek + kék tartományban fordulás + tolatás + boost funkciókat. Elsőre ijesztően hangzik, de idővel bele fogsz jönni
Vindicator Jones oktató videóit szoktam javasolni a kezdőknek. Gyakorlásra nagyon jó a CQC Arena, mert ott semmit nem veszíthetsz! Ezen kívül tudom ajánlani az EDHU Discordját, mert ott több profi PvP pilótát is találsz, akik szívesen segítenek a kezdőknek.
-
duvi
nagyúr
válasz
Black_Sheep #42735 üzenetére
A lényeg, hogy sikerült beüzemelni az X56-ot. A többi csak gyakorlás kérdése
-
buke
tag
válasz
Black_Sheep #42653 üzenetére
Szia, lehet nekem is hasonló vagy ugyanaz a problémám volt új joy beüzemelésnél, lényeg, hogy amint beállítottad mentsd ki a fájlokat az AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings mappából valahová és nem elég a binds. fájl és backupjai, fontos , hogy a StartPreset.start fájl is mentve legyen. Itt a hivatkozás amit éppen ment. Custom stb. Nekem ez oldotta meg, így már megmaradt a beállítás az aktuális joynak és vissza másolva ment a régi joy összes részletes beállítása.
-
Raymond
titán
válasz
Black_Sheep #42700 üzenetére
Nem egy ujkeletu problema: [link]
-
Peppo
őstag
válasz
Black_Sheep #42700 üzenetére
Akkor passzolom. Küldj egy ticketet a supportnak. Eddig jó tapasztalataim voltak ezzel kapcsolatban. Kétszer is beszéltem már velük, segítőkészek voltak, és ami a lényeg, meg is oldották a problémát.
-
orientcx
őstag
válasz
Black_Sheep #42693 üzenetére
"Mivel még mindig várok OrientMZ/X birodalmi herceg beígért Kraitos videóira, de hiába, ezért búskomorságba estem, így eshetett, hogy egy Logi X56-os véletlenül megrendelődött"
Na jól nézek ki, nem elég az, amit eddig az éhes szájaktól elvonva a Frontier-re költöttem(nem keveset), de még a te X56-osodért is én vagyok a felelős, amivel egy újabb család anyagi helyzetét döntöttem romba? Csak ki ne derüljön, hogy az ED pilótái között fellelhető vr sisakok vásárlása is mind az én lelkemen szárad.
Márpedig videó sajnos egy jó darabig nem is lesz, mert továbbra sem vagyok otthon, és csak a laptop van nálam.
Csak ez nehogy oda vezessen, hogy a késlekedésem miatt a gamerek tömeges Emperor 1510 Workstation vásárlásba fojtsák a bánatukat
Amúgy gratulálok az új szerzeményhez, ez a játék hotassal az igazi.
duvi - " Ezennel el is búcsúztunk az év végi DLC megjelenéstől "
Kezd kialakulni egy fej-fej melletti küzdelem a SC, az Elite DLC, és a világvége között a "ki érkezik hamarabb" elnevezésű galaktikus vetélkedőn.
(én csak azért nem fogadok a világvége győzelmére, mert egy úriember biztosra nem fogad) -
Peppo
őstag
válasz
Az biztos, hogy az egyik legjobb cucc, amivel ezt a játékot irányítani lehet. Először megijedtem, mikor megláttam, hogy mekkora, de hamar hozzá lehetett szokni, és egy nappal később már el sem tudtam volna képzelni, hogy bármi más joyt/hotast használjak. Leszámítva, hogy kicsit nyikorog, más bajt nem tapasztaltam. Az sem különösebben zavaró, mert ha rajtam van a fejhallgató, akkor alig hallom.
Elvileg legkésőbb akkor, mikor kilépsz a játékból, lementi a változásokat. Kivéve persze ha feladatkezelővel lövöd ki.
Nem lehet, hogy valami jogosultság probléma van, és nem tudja a játék írni az adott könyvtárban lévő fájlokat?
-
Submarine
senior tag
válasz
Gratula!
El ne áruld neki a pontos árát, mert még én is görcsöt kaptam.
Bemásoltad a megfelelő helyre, utána ha játékon belül változtatsz valamit, apply, save, akkor el kell hogy mentse.
Valami nem kerek, ha nem ezt csinálja -
orientcx
őstag
válasz
Black_Sheep #42654 üzenetére
Nem tudom, ki ez az orifon x izé, vagy valami ilyesmi, akinek a videóit nézed, de számomra ez az illető már első látásra is egy nagy arcú szélhámosnak tűnik, szerintem ezeket a videókat valamelyik kocsma valamelyik játékgépén vette fel "apprentice" állásban. Ezekből a videókból csak úgy árad a lavian whisky, és az onion head szaga, én a helyedben kerülném!
De komolyra fordítva azért tényleg vigyázz az Assault ship-es videókkal, ahogy a címükben külön jelzem is, nagyon régiek, rengeteg dolog teljesen máshogy van manapság. Sajnos mostanában nemigen vagyok otthon, és csak a laptop van nálam, amin játszani nem lehet, de ha lesz lehetőségem, akkor fogok csinálni egy aktualizált verziót a mai viszonyokat mutatva. Annyit viszont már most megjegyeznék, hogy egy jól összerakott Krait MKII-es manapság messze a legjobb választás, és rang sem kell hozzá. Én amióta kijött, más hajóba nem is ültem, szegény Corvette neheztel is rám..
.
pcnet
Ha felderített az a rendszer, amelyikbe ugrani akarsz az FC-vel, akkor megmondhatod, hogy pontosan hol parkoljon le. Én pl a kedvenc HazRES-em mellé 1 - 0.5 Ls-re tudtam lehorgonyozni(ennyit ingadozik a táv). És ha veszel rá shipyard-ot, akkor a többi hajódat is mind ott tárolhatod. Persze ha tankolni is akarsz, meg rearm-ot, meg repair-t, meg modul tárolót is, akkor egy rakás extra egységet külön meg kell venned a carrieredre, egy rakás pénzért, és fenntartási költségért, de a kisírt rezsicsökkentés eredményeképp ez már nem lehet gond(ki hitte volna, hogy Mr Braben még a mi nagyvezírünknél is nagyobb rezsicsökkentő huszár, nehogy ezt is kötelező legyen majd kiplakátolni a lépcsőházakban, mint a Viktorka félét
).
És ha nagyon lusta vagy, akkor át sem kell ülnöd egy kisebb hajóra, hogy átugorj a helyi outpostra a fejpénzekért, mert még bounty ügynökség modul is kapható a FC-re(persze a 25%-ot lenyúlják a kis mohók). Még egy mati kufár egység kellene, és fullos lenne a luxus. -
oke
senior tag
válasz
Köszi a tippeket, még ilyen nagy volumenbe nem vágnék bele, csak megtanulom, mit hogy kell, egy cobra-ám van jelenleg. A tripla hotspot mit jelent, hogy 30% körüli a nyersanyag tartalom?
-
pcnet
addikt
válasz
Köszi az infót!
Borann még él? Mintha azt olvastam volna, hogy már nincs ott tripla hotspot, de már keresnek új helyet. Bocsi, mostanában nem nagyon követtem a történéseket.
-
duvi
nagyúr
válasz
Black_Sheep #42654 üzenetére
Orientcx-re gondolsz, aki nagy Clipper rajongó és úgy megy át az ellenfelein mint az Orient Expressz?
-
orientcx
őstag
válasz
Black_Sheep #42637 üzenetére
"A WoT évekre függővé tudta tenni az embert, az Elite viszont - a benne rejlő potenciál ellenére - közel sem. Túl könnyű előrelépni, nem motivál eléggé."
Akkor te csak sajnálhatod, hogy nem még a 2014-es kezdeteknél csatlakoztál. Akkoriban nemhogy egy hajóért, de egy-egy jobb modulért is keményen meg kellett küzdeni. Emlékszem, mekkora királynak éreztem magam, amikor meglett az akkori idők csúcsragadozója, a Python(na jó, mondjuk egy Fed bugris mindig nagy királynak érzi magát).
Már többször kifejtettem a véleményem, hogy hatalmas hibának tartom, hogy egy újonnan csatlakozó játékos hetek alatt sok mindenhez hozzájut, ráadásul azt is főleg lélekölő grinddel. Azt ugyan nem tudom megmondani, hogy üzletileg mi a kifizetődő konstrukció, de ez az új játékosokkal mindenesetre óriási kiszúrás, így valóban nagy a villámgyors kiégés kockázata. Mondjuk azért annyi kiegészítéssel élnék, hogy a gyors anyagi felfutás csak egy része az ED-nek, a játék kiismerése, a fogások megtanulása, a galaxisban rejlő sok érdekesség felfedezése azért még bőven megmarad az érdeklődőbb pilótáknak(a mérnökölésről nem is beszélve), de kétségtelenül sokak ezt a hosszabb utat már nem járják be, mert ezen az úton folyamatosan ott ólálkodnak a grindelés gonosz démonai akiknek egyetlen céljuk a játékélmény tönkretétele. Viszont az meg már mindig az adott játékoson múlik, hogy az anyagiakon felül megtalálja-e az egyéb elérendő célokat is, amely célok sokkal lassabban, és nehezebben érhetőek el, mert azok hozhatják el az általad hiányolt rengeteg önfeledt játékórát.
Igazsága 42861 kollégának, aki igazán ráérez az ízére, pláne ha még a commodore-s időkben a lelkébe égett az Elite világa, akkor igenis nagyon hosszú ideig itt is tud ragadni. Jelenleg a témában nincs jobb, de még csak olyan sem, ami egyáltalán megközelítené. -
duvi
nagyúr
válasz
Black_Sheep #42648 üzenetére
"Ez napi átlag 12 csata, ami brutálisan sok, de volt motiváció, pont ez az, ami az Elite-ből hiányzik."
A sok nerfelés ellenére, még mindig bőven van mit csinálni az ED-ben. Főleg egy kezdő játékosnak! A fent említett csatákat itt is megkapod. Sőt, ennél sokkalta többet is ha szeretnéd elérni a combat Elite rangot, vagy szeretnél belépni egy játékosfrakcióba, esetleg elköteleződni egy Powerhez. Az tény, hogy hetek alatt bele lehet ülni a nagy hajókba, de ez az idő kb. semmire sem elég ha ténylegesen meg akarsz tanulni repülni és harcolni. Ezek a "kéthetes pilóták" csak repülő agyaggalambok a régi játékosoknak, mert azt se tudják, hogy mit csináljanak a frissen szerzett hajóikkal. Sokat kell tanulni és gyakorolni, hogy elsajátítsuk az űrharc rejtelmeit! Ebben sokat segíthet az Arena mód. De nem csak harcolni lehet az ED-ben. A békésebb játékosoknak is van mit csinálniuk. Pl. a felfedezés egy igazi relax játékmód és rengeteg érdekes, szép dolgot lehet találni a galaxisunkban. Mindent lehet szólóban és társaságban is játszani, bár utóbbi lényegesen szórakoztatóbb.
-
Balcsix
senior tag
válasz
Pont hogy a WoT-ban is simán ki grindelhető már 600-700 csata alatt egy X-es tank kezdőként is, miközben anno még bőven kellet hozzá 7-8 ezer csata is akár...
-
Deaxus
tag
válasz
Azért nem kellene a Wot-ot ehhez a játékhoz hasonlítani.És ha már hasonlítod,akkor ne ilyen szubjektíven tedd.
Először is az Elite-ben pont az lenne a lényeg,hogy vegyél hajót,fejleszd fel,és élvezd az űrben való repkedést(mindegy,hogy harcolsz,kereskedsz vagy felfedezel)NEM KELL megfelelned semmilyen másik játékosnak és nem kell senkivel sem összehasonlítanod magad.
Ha pedig mégis pvp-re vágysz,akkor úgyis szarrá fognak lőni a tapasztaltabbak,mert semmit nem tudsz az űrharc fortélyairól.
Baromira nem a kreditszerzés itt a lényeg,hanem minden,ami mögötte van.
Másrészt,ha megvan a hajód(nyilván harci hajóról beszélünk),akkor a minimum hogy felmérnökölöd és azzal még jópár órát el lehet lenni.A thargoidokról nem is beszélek,ami egy külön fejezet.
Ha Neked ennyi a tartalom,hogy megveszed a legnagyobb hajót és felszereled,akkor ez tényleg nem a Te játékod.
És egy zárómondat a Wot-ról.Nem az baj,hogy a WG könnyen odaadja a 10-es tankokat,hanem hogy a játékosok nagy része azt hiszi,hogy ha van egy 10-es,akkor már tud is játszani.Pedig baromira nem.Annyiban mindenképp egyetértek Veled,hogy lehetne még egy rakás fejlesztést beletenni a játékba(pl az srv variálhatóságát) de valamiért nem hajlik rá a készítő.
-
oke
senior tag
válasz
Sajnos a WOT is elment ebbe az irányba, pont írta valaki a fórumon, hogy a progetto TOT alatt 10 napba telt a 10-es tank kihúzása, asszem 110 csatából. Ott jöttek a XP szorzók, gyorsítók stb...
-
duvi
nagyúr
válasz
Black_Sheep #42633 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Régen nem így volt (régen minden jobb volt
). Anno nekem az Anaconda kb. fél év gyűjtögetésembe került és akkor még a fasorban se voltak az engineerek. Pár év után elkezdődött a Frontier fórumokon a sírás, hogy olyan nehezen lehet eljutni a nagy hajókig, mert alig jön a pénz. Először felpörgették az utasszállítás és abból már rövidebb idő alatt össze lehetett szedni egy Condára valót. Aztán tovább dőlt a sótenger, hogy mire jó a bányászat, mert abból se lehet értelmes pénzt keresni. Frontier gyorsan bólintott egy nagyot és megdobták a bányászati bevételeket (természetesen nem kicsit, mert ha már lúd...). Persze ez se volt elég, mert egyesek szerint sokáig tartott elérni az Elite rangokat és a federációs reputációkat a rankhoz kötött hajókért, ezért ezeket is nerfelték. Már csak az engineerek maradtak mint "időrabló" tényezők, de ezen a téren is történtek könnyítések. Így jutottunk el a mai állapotokig. Egy kezdő játékos megnéz pár YT videót és kb. 2 hét múlva egy Federal Corvetteben ül, ha van egy kis ideje játszani. A Frontier impotenciája miatt jutottunk el ideáig, mert egyre inkább meg akartak/nak felelni, egy hangosan síró kisebbségenk.
Szerk: egyébként az alaphajók már kb. semmit se érnek mérnökölés nélkül. Még akkor se ha mindenből a legjobb modult /fegyvert tesszük fel, szóval jelenleg a mérnökölés és a játékosfrakciózás az igazi endgame tartalom. -
Peppo
őstag
válasz
Black_Sheep #42588 üzenetére
A mérnökökről annyit, hogy egy harci hajó teljes mérnököléséhez hosszú út vezet, és ha ez megvan, akkor igazán hatékony a hajó.
DE! Ez nem jelenti azt, hogy fel kell add a harcot. Már elég hamar elérhetők azok a mérnökök, akik mondjuk a multi cannont, a shieldet vagy a shield boostereket fejlesztik, és ezekkel azért már lehet próbálkozni. (szerintem amúgy a pajzs és a boosterek a legfontosabbak)
És egyelőre semmiképp se haz resbe menj, viszont bármelyik másikba (igen, akár még high-ba) is mehetsz, mert ott lesznek rendőrök is, akik segítenek neked, ha összeakaszkodsz egy wanted státuszú hajóval, ill. ők maguk is megtámadják ezeket, ha kiszúrnak egyet-egyet. Itt lehet a zavarosban halászni úgy, hogy megvárod, míg a zsaruk nekimennek a célpontnak, és aztán te is elkezded óvatosan lövöldözgetni. Ezt alacsonyabb szintű res site-ok mellett kitapasztalhatod, és akkor akár mehet a high is. Ott magas szintű kalózok vannak jó fejpénzért. Persze azért óvatosan velük, lehetőleg ne te lődd meg őket először.Aztán, ha már ráéreztél, vehetsz fel küldetéseket is az adott kalózbanda likvidálására, és akkor már igazán jól fizet a dolog.
(#42585) duvi Várható volt valóban.
Azért ezek a fenntartási költségek tényleg durvák voltak. Mondjuk 80-90%-kal nem aprózták el a dolgot, kicsit talán átestek a ló túloldalára. A cartographics dolog hülyeség volt, azt javítaniuk kellett. Ellenben a trícium szerintem rendben volt, azt nem bántottam volna. Az ugrási idő változtatásának viszont kifejezetten örülök. Egy hosszabb út kínszenvedés lett volna a régi rendszer szerint. -
Raymond
titán
válasz
Ha meg van kedved gyogyszereket vagy mast szallitani akkor ott van 1mil-ert a Type-6. Azzal egy A-s FSD-vel es D-s tobbivel szerelve lesz egy 100T+ hajod ami 30-at ugrik uresen es 20-at teli. Aranylag hamar megterul ha mar ott vagy hogy a helyi frakciok tejelnek rendesen. A-s thruster-ekkel nem egesz 1Ly-t aldozol az ugrasbol de legalabb mozgekonyabb lesz.
-
duvi
nagyúr
válasz
Frame Shift Drive Interdictor modullal.
-
duvi
nagyúr
válasz
Black_Sheep #42583 üzenetére
Szia!
- Üdv a fedélzeten!A FAS nagyon jó kis combat ship, de rankhoz van kötve a megszerzése . A Vulture szintén egy nagyszerű vadász, de (mert itt is van egy de
) amíg nem fejleszted fel mérnökökkel, addig nagyon energiaszegény hajó (kicsi a reaktora), ezért alapállásban nem lehet maximálisan kihasználni a képességeit. Mérnökök nélkül csak erős kompromisszumokkal (fegyverzet vs. pajzs) lehet összeállítani egy használható fittet.
- Rail gunt fel lehet tenni a Cobrára, de ehhez nagyon ki kell ismerni a működését és meg kell tanulni célozni vele (ebből nincs gimball, csak fix verzió).
(#42586) Raymond
-
gentlelynx
tag
válasz
Black_Sheep #42583 üzenetére
Üdv a játékban!
Az alábbiak kizárólag a saját véleményt tükrözik, nem képeznek vitaalapot
A hajóválasztás az első időszakban nálam inkább a profit és a biztonság növelését célozta. A többnyire harcra teremtett hajóknál figyelmbe kell venni, hogy - főleg a játék kezdeti időszakában - csak korlátozottan hatékonyak. A low és high res-ek és nav beacon-ok, ahol van rendfentartás esetleg jó gyakorló terep lehet, de mindenképp figyelni kell arra, hogy mindig legyen annyi pénzünk, amennyi a hajó biztosítása.
Én már sokszor sok helyen leírtam, hogy nekem a Python jött be a leginkább, mert főleg kezdetben elég általánosan használható és megfelelő ütemben lehet vele profitot termelni és a mérnökök sorbavétele után akár harcra is alkalmassá tehető, de az önvédelmi szintet viszonylag hamar el lehet vele érni.
Kettős (hármas-négyes-akárhanyas) csillagú rendszerekben, mint általában az 1-es számú csillag mellett van a rendszerbe érkezési pont, ezen nem lehet változtatni. Minden más égitest pozíciója és távolsága innen számolódik.
A fegyvereknél az energiafogyasztást és a sebzés mértékét érdemes elsősorban figyelni, de nem elhanyagolható a muníció igénye sem. Ezeket kell mérlegelni, illetve, hogy mennyire vagy képes célozni a fegyverzettel. Fix-nél a legnagyobb a sebzés, viszont nehéz vele célbatalálni, gimballed az bizonyos korlátok között célratart, de kisebb a sebzése, a turret-es fegyverzet meg akár hátrafelé is tud lőni, viszont a legkisebb a sebzése.
Azt tapasztaltam, hogy a legtöbben kipróbálnak többféle fegyverzetet, aztán megtalálják a számukra legmegfelőbbet. Ez egy időigényes folyamat lesz, szerintem nálad is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged