Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • duvi

  nagyúr

  Hajónkat három tengely mentén tudjuk elforgatni:
  - Yaw (a hajó orrát jobbra vagy balra fordítja)
  - Pitch (bólintás, amivel a hajó orrát le-fel mozdíthatjuk)
  - Roll (gördülés, amivel a hajónk hosszanti tengelye mentén fordulhatunk el)

  Fenti hármas mellé kapunk még plusz manőverezési lehetőségeket is:
  - Thrusterek: manőverező fúvókák, melyek segítségével további elmozdulások lehetségesek (előre-hátra, függőleges és oldalirányú)

  - Flight Assist: repülés rásegítés, melynek használatával légköri manőverezést kapunk. Viszont ennek kikapcsolásával, átváltunk a csillagközi fizika szabályaira. Konkrétan a súlytalanság törvényei fognak érvényesülni manőverezéskor (pl. nehezebb megállni, viszont könnyebb fordulni) A Controls menüben érdemes átállítani Toggle üzemmódba a kapcsolását!
  - Boost Speed: extra gyorsítás, mely csak rövid ideig tart. Használatakor nem csak a sebességünk ugrik meg, hanem a fordulékonyságunk is megnő, ami harci manővereknél nagyon jól jön.
  - Tolatás. Ez egyszerűen hangzik, de sokan nem is gondolnak rá, hogy harc közben használják.
  - Fordulékonyság. Hajónk akkor fordul a legjobban, ha sebességünk a kék tartományban van.

  Ezek a képességek önmagukban is hasznosak, de harc közben csak együttes használatukkal tudunk az ellenfelünk fölé kerekedni! Ez elég ijesztően hangzik egy kezdő pilótának, de némi gyakorlással mindenki elsajátíthatja az űrharc rejtelmeit.

  Háromféle térben tudunk utazni:
  - Normál térben, ami a leglassabb, viszont itt történik a legtöbb interakció.
  - Supercruise mód a rendszereken belüli hosszabb utazásokra használható.
  - Hipertérben hatalmas távolságokat tudunk megtenni, de csak a rendszerek közötti ugrásokra használhatjuk.
  A beépített gyakorlóküldetések és a Pilot Training Series videók ellenére előfordul, hogy a kezdetekkor gondot okoz a hajónk irányítása. Leggyakoribb probléma a Supercruise (SC) módból való kilépés szokott lenni.
  "SC-ből hogyan lehet kilépni? Lassítanom kell folyamatosan?"

  Összefoglalva a SC-ből kilépés menetét:
  Hipertérből kiugráskor állítsuk célra a hajónkat. Ha ez megvolt, akkor mehet a padlógáz (néha felugrik a lassítás figyelmeztetés, ilyenkor vegyük vissza a kék tartomány csúcsára, aztán mehet újra maxon). Amikor az érkezési idő 0,10 körül jár, akkor rákészülünk, 0,07-nél pedig gyorsan visszavesszük a kék tartomány közepéig, (vagy 75%-ra, ha beállítottunk rá gyorsbillentyűt) a gázt. Innentől csak tartani kell az irányt és a fedélzeti computer automatikusan csökkenti a sebességünket, egészen a kiugrás pillanatáig. Ha 0,06 alá esik az idő, akkor az esetek többségében (Két kivétel: ha van egy közeli bolygó, akkor a gravitációs mezejével rásegíthetünk a lassításra, illetve ha gyorsan megszüntetjük a cél kijelölést és nullára vesszük a gázt) már nem tudjuk megakadályozni a túlszaladást. Ilyenkor teljesen visszavesszük a gázt és megvárjuk, hogy lelassuljon a hajónk, majd visszafordulunk a célpontunk felé és újrakezdjük a megközelítést. Amennyiben nagyon közel van az állomás és tutira akarunk menni, akkor egyből beállíthatjuk a kék tartomány közepére a sebességet. Onnantól csak célon kell tartani a hajónkat, egészen a kiugrásig. Amikor megjelenik a "SAFE DISENGAGE READY" felírat, akkor nyomd meg a J (alapértelmezett kiosztásnál) billentyűt a kiugráshoz.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák