-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
orientcx
őstag
válasz
Submarine #43755 üzenetére
Ha már érdekes arcok, akkor itt van néhány űrceleb
Ő idén lett középsős, és koponya a jele az oviban. Még sokra viheti.
Őőő ... természetesen csakis valamilyen civilizáltabb formában én benne lennék...És persze itt vannak a folyton visszatérő klasszikusok, mint pl Dömötör Gábor, vagy Attila Tajti, de minden valamire való CMDR-nek életében legalább egyszer be kell gyűjtenie Tereskova skalpját is. Én speciel ezt az elite cím megszerzéséhez feltételül szabnám.
Mindazonáltal a király természetesen továbbra is Gombóc Artúr! -
sto1911
veterán
-
Black_Sheep
tag
válasz
Submarine #42694 üzenetére
A változtatás után apply, el is fogadja, de amikor újra visszalépek egy másik opciót megváltoztatni, elfelejti az addigi változtatásokat, kezdhetem előről. Nem értem.
Köszönöm, összehasonlíthatatlan a játékélmény a korábbi Saitek Cyborg Evo-hoz képest.
Úgy gondolom, hogy a hobbira költeni kell. Jobb esetben egy csomó időt töltesz vele, így nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények között teszed. Asszonynál is támogatom a hobbijait, költök a minőségre, de cserében én is megveszem, amit szeretnék. Nem állítom, hogy egyszerű volt megértetnem ezt otthon, de megérte a belefeccölt időt és energiát. -
fejesg2
senior tag
válasz
Submarine #42546 üzenetére
Belemásoltam ugyanazt, azzal nincs baj. Viszont az GraphicsConfigurationOverride.xml file-t amikor megnyitom midössze ezt tartalmazza: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<GraphicsConfig />
Ezen kívül semmit. Ez alá másoltam be a kiválasztott, készre írt színt de semmi eredmény. Az eredetiről természetesen van másolat. -
duvi
nagyúr
válasz
Submarine #42465 üzenetére
Egy csomó minden változni fog, mert nem gondolta át a Frontier, hogy mit is csinál. Játékosfrakcióknak szánt anyahajót, odaadott a solo játékosoknak, de nem változtatott a paramétereken
"Kíváncsi leszek erre a trícium fellelhetőségre is."
Ice ringekben lehet majd bányászni. -
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #42323 üzenetére
Patch óta nem bányásztam, előtte nagyjából megbízható volt. Jó lenne, ha frissítené a készítő az új rendszer alapján, mert amúgy praktikus oldal.
"visszafele sanszos hogy thargiék kiszednek a hipertérből, de csak meggusztálnak"
Hacsak nem követte el azt a hibát, hogy valami cargo típusú cuccot is hoz tőlük, mert akkor belülről is megnézik a hajót.
Ezt mondjuk nem értem. Tudtommal a thargoidokkal továbbra is ellenséges a viszony. Egy csomó rendszerben harcolunk velük. A régi Elite-ben ha kiszedtek ugrás közben, azonnal támadtak is. Itt meg hacsak nem piszkálod fel őket, nem bántanak.
"Fontos, ha mindkét méretű Gausst szeretnél, az két Weapon Blueprint!"
Ha meg turreted verziót, akkor plusz négy, mert annak meg darabja két weapon blueprint. Viszont ezt szerezni a leggyorsabb. 10-15 perc egy kör.
-
Borote
addikt
válasz
Submarine #42318 üzenetére
Egyszer volt Schrodinger Cityben LTD vásár
Amúgy ja, mázlim volt, azzal számoltam, hogy 1,1 milla környékén tudom eladni. Nagy volt a meglepetés, amikor láttam Inarán, hogy régi Void Opal áron megy az LTD
(#42320) Deaxus : ha azokra a kéken derengő oszlopokra gondolsz, akkor azokból jön a Pattern _görögbetű_ Obelisk Data, szóval azokból is kell párat scannelgetni. Én anno megcsináltam a Ram Tah küldit, kb 2 nap alatt megvolt, és 110 milla akkor igen jól jött
Sensor fragmentet lehet bizonyos crash site-okon is találni (reloggolás után respawnolnak), vagy thargoid scavengerek hentelésével. Én az előbbit csináltam, utóbbi sokkal izgalmasabbnak hangzik.
Itt megtalálod, hogy mihez mennyi blueprint kell, mi az, amit mindenképp szeretnél. Amit tudok javasolni: FSD Booster (ez minden hajón jól jön), Powerplant, Distributor (ezek a nem harcra kihegyezett hajók esetén tudnak sok engineeringet megpsórolni), Gauss Cannon (ha később szeretnél thargoidot vadászni - Hull és Modul reinforcement dettó). Nekem nagyon tetszett még a Trident vadász is (ahhoz kell vinni egy lézert is a hajódon). Shield Booster talán a kisebb hajókra éri meg, én se mediumokon, se a Corvetten nem használom.Fontos, ha mindkét méretű Gausst szeretnél, az két Weapon Blueprint! A többi fegyver elég mehh...
Also, arra figyelj, hogy komponensből is legyen elég, azt a különböző oszlopok, épületek oldalán látható fedelek alól lehet kilövöldözni -
Borote
addikt
válasz
Submarine #42130 üzenetére
Remélem vittél SRV-t is
Amúgy best thing ever, ha raw-t kell gyűjteni. Egyedül a Selenium amit máshonnan kell megoldani.
(#42132) Attila 1984 - a linketl képen raw materialokból gyűjtögetem a legritkábbakat, amiket aztán gazdaságosan lehet becserélni minden másra. Guardian cuccok a Synuefe régióban vannak.
Thargoid vadászat az komoly dolog, a fent linkelt oldalon (sajnos csak angol nyelven) nagyon jó leírást lehet találni. Sok-sok engineering, guardian cuccokból pedig a Gauss Cannon a must have kategória. -
Attila 1984
tag
válasz
Submarine #42101 üzenetére
Elvileg borann a2 az zsír amennyiben low temperature diamondot keresel...onnan tollasodtam meg
nem passengerkedek többet...negyed annyi idő alatt megvan és kb 5x annyit lehet vele megkeresni....olyan 70 low t diamondál sose tudtam többet összeszedni...de az végül is 70 Millió 1 másfél óra attól függ hogy találom a köveket...
-
-
-
Raymond
titán
válasz
Submarine #42005 üzenetére
Az a helyzet az unlock-okkal hogy a hajokon kivul a tobbi lenyegtelen. A listabol latszik hogy par eve a legelejen biztos voltak story tervek amik aztan sokminden massal egyutt kukazva lettek, csak az unlock-okat nem valtoztattak meg igy kapsz egy csomo a gyakorlatban ertektelen permit-et.
-
Deaxus
tag
válasz
Submarine #41998 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Olvastam ezt a leírást,épp ezért nem volt világos mi nem működik.Aztán rájöttem mi a gond.Olyan rendszerekben próbálkoztam felszedni a cumót,ami ugyan Mahon fennhatósága alatt áll,de nem az övé.A "pajzsos" ikonos rendszerek a jók.Hát igen,azt még tanulni kell. -
FehérHolló
veterán
válasz
Submarine #41885 üzenetére
Szerintem meg az nem megengedhető, hogy valakit látatlanban ostobának nevezzünk, és a többiekkel való jó ismeretségre hivatkozva magas lóról leugassuk, hogy vegyen vissza az arcából. A többi ennek a következménye volt.
De valószínűleg velem van a baj, úgyhogy további jó ismerkedést és veteránkodást kívánok! -
-
Cooper911
senior tag
válasz
Submarine #41757 üzenetére
"Van valami nyűgje-háklija az ED-nek W10 alatt, akár amd akár nvidia oldalon?"
AMD oldalon nincsen. A kérdés, hogy milyen kontrollert használsz és hogy azt támogatja e a WIN10.
(#41762) Peppo
"Ez a powerplayes szállítgatós dolog talán a legfrusztrálóbb része az egész játéknak."
Sajnos sok olyan része van a játéknak amin érződik, hogy angol logikával készültek és nem is ez a baj, hanem az hogy nem is változtatnak rajta. Lásd powerplay, szintlépések stb. -
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41750 üzenetére
Bányászathoz nem is kell teljesen mérnökölni. Az enyém is csak azért ennyire húzott, mert korábban lövöldöztem vele. Amúgy nem foglalkoztam volna vele ennyit. De azért a thrustert és az FSD-t érdemes, ill. hogy bírja a bányászlézereket, kell bele egy jó distributor is. Core miningra nem igazán jó, mert túl nagy és lomha, de painite-ot vagy LTD-t nyalogatni nincs ennél jobb.
A jövő héten amúgy tervezek egy kis pénzgyűjtést. Wingben a bányászat is jobb. Ha esetleg úgy érzed, csatlakozz!
-
Submarine
senior tag
válasz
Submarine #41577 üzenetére
Na kibogoztam, hogy lehet AutoHotkey-ben gombot lenyomva tartani, példa:
;Sys4 Eng0 Wep2
Numpad7::
Send, {RCtrl down}
Send, {Down}
Send, {Left}
Send, {Left}
Send, {Right}
Send, {Left}
Send, {RCtrl up}
returnA játék menüjében átállítottam az energia elosztást jobb control + fel/le/jobbra/balra gombokra.
Ez a két sor a lényeg:
Send, {RCtrl down}
Send, {RCtrl up}
Ezekkel a kapcsolókkal tartom benyomva, és engedem fel a jobb controlt. Vagy amit akarok.
Minden szabadon változtatható.
Így a nyíl gombokat most felszabadítottam.
Hátha valakinek kell majd még valaha. -
FehérHolló
veterán
válasz
Submarine #41581 üzenetére
Köszi szépen! Felvettem a küldetést.
De ez komoly, hogy a rendszeren belül egy 250 ezer fénymásodpercre lévő helyre küld?
20 perc mire odaér...Kis türelmed kérem, nem találom az itthoni gépen, hogy mivel szoktunk GUI-t tesztelni.
Közben: milyen oprendszered és beviteli eszközeid vannak (pontos típus)?duvi: ott még nem tartok.
-
Submarine
senior tag
válasz
Submarine #41576 üzenetére
Jelenleg ez működik, de még van mit csiszolni rajta:
#IfWinActive ahk_class FrontierDevelopmentsAppWinClass
SetKeyDelay, 100, 50
;s4e1w1
Numpad1::
send {Down}
send {Left}
send {Left}
return;s1e4w1
Numpad2::
send {Down}
send {Up}
send {Up}
return;s1e1w4
Numpad3::
send {Down}
send {Right}
send {Right}
return;RequDock
Numpad0::
send, 1
sleep, 500
send, ee{Space}d{Space}e1{LControl}
return;QuickSC
NumpadDot::
send {LShift}
send {NumpadDiv}
send 7
send u
send {Tab}
returnCsak az alsó Num gombsort tettem be mutatóba, de a szisztéma mindenhol u.a.
Ez egy régi AH-hoz készült (találtam fórumon - már átírtam) de még működik.
Most próbálgatok hozzá egy gyors fighter deployt, csak valahogy a menü nem mindig ugyanoda teszi magát.
Az utolsó, az egy auto supercruise cargo ajtó becsukással, fegyverbehúzással, fullgázzal, meg egy boost becsempészésével.Valami a legelső sorral nem smakkol, de nem lenne hülyeség, hogy a script csak aktív elite ablakban működjön. Még nem másztam bele jobban hogy hogyan kellene átírni.
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41559 üzenetére
Azt én sem értem. Bőven lett volna benne lehetőség, és az ezredforduló környékén még volt piaca is az ilyen jellegű játékoknak. De talán még most is lenne.
A space legs engem sem nagyon érdekel, ellenben a Fleet Carriert nagyon várom. Azzal együtt megoldhatnák a hajók ill. modulok tárolását is, mert ami most van, hogy az ember egy rakás hajóval csövezik a Jamesonon, az elég szánalmas. A modulokról nem is beszélve. Alacsony a tárolókapacitás, és macerás az egész. Valami armory jellegű cucc kellene, ahol tárolhatnád mindened, és ott lehetne összeállítani és elmenteni különféle buildeket, amelyeket aztán egy gombnyomással fel lehetne pakolni a hajókra. Ha meg nem ott van egy hajód, akkor igenis fizess egy komolyabb összeget a parkolásért! Pénz úgyis van a játékban, amennyit csak akarsz.
A DC probléma nekem is fáj. Simán lehetne az is meg az SC assist is a hajók része.
Abban azért bízom, hogy nem csak mi és a bogarak vagyunk a galaxisban. Legalább a Guardianok előkerülhetnének.
A szavazás is lehetne egy opció. Bár én ott általában kisebbségben maradok.
Na akkor nem csak engem zavar, hogy százméteres, ezer tonnás hajók kis vadászgépeknek tűnnek repkedés közben. Abszolút nem érezni sem a méreteket, sem a távolságokat. Emlékszem, ez már az őskorban is így volt, pl. az X-Wing széria is ugyanezzel küzdött. Nem is tudom, hogy volt-e olyan űrszim, amelyben ez jól meg lett volna csinálva.
Szerintem a kereskedelemre férne rá némi buff. Az most nagyon harmatos. Gyakorlatilag egy szállítóküldetéssel a sokszorosát meg lehet keresni jóval rövidebb idő alatt. A bányászat meg tényleg nagyon op. 200milla/órás hozamok mellett a legdrágább hajó full A modulokkal is megvan egy nap alatt.
Személy szerint a powerplayt fejleszteném még. Abban volna lehetőség, hogy hosszabb időre lekösse a népet. De most leginkább csak arra használja mindenki, hogy kifarmolja a speciális modulokat/fegyvereket. -
Raymond
titán
válasz
Submarine #41559 üzenetére
Ezt a space legs oruletet en se ertem. Van kismillio masik dolog amit javithatnanak vagy fejleszthetnenek mielott annak nekiallnak. Pl. hogy mas bolygokra is le lehessen szallni, egy update a bolygofelszinek generalojanak is jot tenne, a hajokon is pofozhatnanak egy kicsit hogy a mereteket normalisabban lehessen megitelni mert most sokszor az van hogy a 40 meteres hajo olyan mintha csak picivel nagyobb lenne mint egy Ford Galaxy. Na meg ott a jatekmenet amin szinten lenne mit tekerni hogy pl. ne legyen egy dolog amivel milliardokat kereshetsz mint a banyaszat most hanem lehessen mas tevekenysegel is ilyet elerni. Vagy valaminek buff vagy a banyaszatnak nerf. Igaz kolteni nemigen van mire igy a sok penznek nem sok ertelme van. Vagy hogy a community goals (vagy ahogy most hivjak initiatives) valami tobb legyen mint hogy X tonna akarmit kell egy allomasra odahordani par nap/het alatt.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Submarine #41556 üzenetére
Nem volt rossz a freelancer és toltam anno sokat, de akkoriban én valami olyanról álmodtam mint a mostani elite, csak kiegészítve a spaceleg-el is. Nagyon remélem, hogy a köv kiegészítő bejelentésekor megvalósulhat az álmom. Persze igen lesz Star citizen egyszer valamikor, de én az egész galaxist akarom!
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41556 üzenetére
Az a helyzet, hogy nekem egy nagyon hosszú szünetem volt az ilyen jellegű játékokban, így a Freelancer már pont kimaradt. De talán egyszer még pótolni fogom. Az ED-t megelőzően utoljára kb. 20 éve az X-Wing Alliance-et toltam ezerrel, ami űrhajós, lövöldözős játéknak tekinthető.
Na ha még annak csinálnának egy új verziót...
-
pcnet
addikt
válasz
Submarine #41539 üzenetére
Köszi szépen az infót!
Este vettem pár 10es csomagot, de rájöttem, hogy nincs sok értelme, mert csütörtökön úgyis megfelezik. A videóban a srác 4 hét 1 nap után kezdett meritezni. Ha meglesz a 4 és utána viszem a 750 meritet, akkor azonnal megkapom a prismatic shield generatort, vagy majd csak következő csütörtökön? Tehát szintet azonnal lépek a powernél amint megvan a merit, vagy csak csütörtökön lépek szintet az aktuális meriteim alapján?
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41513 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy keresek egy olyan helyet, ahol jó sok frakció tanyázik az állomáson, és ezek adnak is massacre küldetést valamelyik szomszédos rendszerbe. Aztán megnézem azt a szomszédos rendszert, hogy van-e ott gyűrűs bolygó, és ha igen, akkor milyen res site-ok vannak ott. Igazából a haz res nem kötelező, a high is jól fizet, és biztonságosabb is, mert ott vannak rendvédelmi hajók is, akik segítenek. Ha gyengébb hajóval mész, akkor meg a sima vagy low res site ajánlott, ott könnyen szétlőhető kalózok vannak. A küldetés szempontjából mindegy, hogy harmless vagy elite, akit szétszedsz. Darab-darab. Nem árt az sem, ha az adott helyen van manufactured material trader, bár ez csak kényelmi szempont.
Vannak még dolgok, amelyekre érdemes figyelni. Lehetőleg a hely, ahol felveszed a küldetést, ne adjon túl sok környező rendszerbe massacre küldetést, mert akkor ezer év, mire összeszeded egy helyre azt, amennyi már elég. (Én általában 15-20 ilyet összeszedek, mielőtt nekiállok lövöldözni.) Az sem árt, ha a frakcióknál nagyjából egyenletesen vannak elosztva a küldetések. Ha mondjuk mindenkinél kb. ugyanannyi kilövendő ellenfél van, az nagyon jó. Aztán még lehet válogatni a jutalom szerint. Én mindig előnyben részesítem azt, amelyik valamilyen ötös szintű matit ad. Fel lehet még venni nevesített kalózos küldetést is, csak ennél nem árt vigyázni, mert ezek erős négyes wingek is tudnak lenni.
Ja és általában winges massacre küldetéseket keresek, mert ezekre egy hét a határidő, ill. ha van aki jön velem, akkor ő is le tudja adni. Még jobb, ha ő is vesz fel párat, és a végén az övéit is leadjuk. Abban van pénz igazán. Persze ha van valami jó egyszemélyes küldetés, azt nem hagyom ott, de akkor arra figyelni kell, hogy lehetőleg aznap megcsináljam.Kb. ennyi. Ha konkrét tipp érdekel, én mostanában a Heveri rendszerben veszem fel ezeket. Ez ott van a Shinrarta mellett, oda járok amúgy is material traderhez. Ott két szomszédos rendszerbe szokott adni küldetést, (Logoni, Paitina) ezek egész jók. Nem a legtökéletesebb hely, de a legtöbb feltételnek megfelel. Általában amelyikhez az adott pillanatban többet ad, azt elkezdem gyűjteni, aztán ha van 15-20, akkor elkezdem. Két külön rendszerbe egyszerre nem ajánlott felvenni küldetést, nem csak azért, mert nem gazdaságos, hanem mert olykor bugos is, és volt már olyan, hogy nem jelentek meg a mission target hajók.
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41511 üzenetére
Ha belépsz a CZ-ba, akkor válaszd ki magadnak azt a frakciót, amelyik oldalán lövöldözni szeretnél. Ilyenkor azok azonnal zöldre váltanak a radaron, a másik banda meg pirosra, és máris tudod, kit kell lőni. Persze ezzel egyidőben ők is tudni fogják, hogy te nem velük vagy.
Mert egyébként tényleg sokszor előfordul, hogy hasonló a nevük, mert általában ugyanabban a rendszerben van mindkettő.
Mondjuk küldetésfelvételnél én eleve hanyagolom ezt a típust, és csak arra megyek, amelyekben kalózokat kell irtani. Pénzben is jobb, mert nem egy, hanem egyszerre több frakciótól veszek fel küldetést ugyanannak a bandának az irtására.
Egyébként ezekre a massacre küldetésekre szerintem jobb egy resource site vagy egy compromised nav beacon. -
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41506 üzenetére
Attól függ, mit tartunk elégnek.
Nekem a Corvette-ben két darab 7-es volt, mikor kifejezetten a matik gyűjtésére mentem. Persze ha az ember nem szedi az 1-2 szintű cuccokat, akkor elég lehet egy is. Én akkor nem válogattam, szedtem mindent.
Ha felveszel mellé pár massacre küldetést, ami szintén ad magas szintű cuccokat, (ill. bármilyen küldetést, ami 5-ös matit ad) akkor kb. a manufactured materialok gyűjtése ezzel meg is van oldva. Mellé még jön pénz és reputáció is, szóval tuti a dolog. -
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41500 üzenetére
Igen, erről összevissza írnak mindenfélét. A lényeg, hogy egy állomás egyszer számít, de pl. nekem volt olyan, hogy a vételt nem írta fel egy-két alkalommal (gondolom, csak bug volt, nem direkt), ezért aztán én azt csináltam, hogy vettem egy csomó értéktelen valamit, és mindenhol eladtam belőle párat. (A profit tényleg nem számít) Amúgy talán ez volt a legidegesítőbb quest a játékban.
Guardianozni élvezetesebb wingben és gyorsabb is. Olyankor az sem baj, ha 3-4 sentinel jön egyszerre, mert szétesnek pillanatok alatt. (Meg az sem utolsó szempont, hogy a monoton gyűjtögetés közben van kivel beszélni.
)A hangulata egyébként tényleg nagyon jó. A zene is olyan kicsit beszaratós. Ráadásul én éppen az Alien újranézése után mentem oda először, így tényleg megvolt a fíling.
Amúgy én is vagy 5-6 alkalommal voltam ott, mire az összes tervet kiszedtem. Pár óra bőven elég belőle egyszerre, és amúgy sem tudsz annyi guardian materialt tárolni, hogy egyszerre meg lehessen csinálni az összeset. De vicces módon pont a vége felé kezdtem már élvezni a dolgot. -
gentlelynx
tag
válasz
Submarine #41442 üzenetére
A HUD-al mindig variálnak valamit... Gondolom azért, mert ez mindig elsőként látható és a pszichológia az, hogy "látványos dolgokat csinálnak". Nekem annyira nem zavaró... A DC megtalálja akkor is, ha el sem olvasom
Kis járművön, ahol nincs DC-m, ott meg eddig mindig megtaláltam a helyem a placcon
Sajnos nagyon sok "apróbb" hiba van, amivel foglalkozniuk kellene... Ebben úgy tudunk segíteni, hogy egyrészt bejelentjük, másrészt, ha már van róla bejelentés, akkor megtámogatjuk a hibajegyet a https://issues.frontierstore.net/ oldalon. (Mondjuk ez sem egyszerű néha... Rátalálni egyáltalán egy-egy hibára...)
-
duvi
nagyúr
válasz
Submarine #41426 üzenetére
Az összefoglalóban lévő Enginers leírás elavult, amit külön ki is emeltem az elején:
" Az alábbi leírás már nem aktuális, mivel a 3.0 Beyond frissítéssel megváltozott az engineers rendszer működése!"
Mivel nem készült még újabb verzió, ezért bent maradt, hogy adjon némi támpontot a funkciójáról és működéséről.Fejlesztésnél nem kell minden szintet kimaxolni! Csak addig kell húzni az adott szintet, amíg be nem adja a következő szintet. Egyedül grade 5-öt kell kimaxolni, mivel az a plafon.
Pitya készített magyar nyelvű feliratot a hivatalos PP videókhoz. Ezen kívül [HUN]METAXX írt egy PP cikket régebben.
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41426 üzenetére
Lehet, régebbi leírást olvastál a mérnökökről. Az összefoglalóban is egy ilyen van. Akkoriban még sokkal kiszámíthatatlanabb eredménye volt a fejlesztéseiknek. Ma már ez másképp megy, egyszerűbb lett az egész. Tényleg azt kapod, amit pörgetsz, és van összesen öt szint, amit végig tudsz pörgetni. Plusz tehetsz még rá egy ún. experimental effect-et is, de ott is pontosan azt kapod, amit kérsz. És ennyi az egész.
Ha csak a különleges cuccok megszerzésére kell a powerplay, akkor nem nagyon kell róla komolyabb leírás. Be kell állni az adott emberhez, és ha négy teljes hétig nála voltál (csütörtökönként van a fordulónap), akkor kell szerezni 750 meritet. Ehhez a legegyszerűbb, ha elrepülsz abba a rendszerbe, ahol az illető főhadiszállása van, ott a power contact menüben fel tudsz venni különleges rakományokat. Ezekből 750-et le kell szállítani az illető egy másik bázisára, ahol azt a fajta rakományt várják. Ha ezt megtetted, és a következő fordulónapra megvan a négy heted is, akkor meg tudod venni az adott fickó által kínált spéci cuccot.
Tehát ha pl. a legtöbbek által kedvelt Prismatic Shieldet akarod megszerezni, akkor beállsz Aisling Duvalhoz, négy hétig azt csinálsz, amit akarsz, majd elmész a bázisára a Cubeo rendszerbe a Medupe City állomásra, ott felpakolsz 750-et az ott található cuccból (valami Media Materials a neve), és elviszed mondjuk a Lambda-1 Tucanae rendszerbe, ott leadod a Riess Hub nevű állomáson, és a következő fordulónapon már veheted is a spéci pajzsot. Ilyenkor egy heted van a vásárlásra, ha utána is akarsz, akkor még időben szállíts neki újabb adagot. Ha elhagyod Aislingot, vagy a merited lemegy 750 alá, akkor nem tudsz venni már pajzsot. (De később újra beállhatsz hozzá, csak akkor a 4 hét is nulláról indul.)
És kb. ennyi. A többieknél is ugyanez van, csak mások a helyszínek, és más a szállítható cuccok neve, de amúgy tök ugyanazt kell csinálni.Ha komolyabb célod van a powerplayben, arról mások tudnak többet mesélni.
(#41427) Raymond Igen, ennyi véletlenfaktor azért maradt benne. És az utolsó szint maxolása általában elég sok pörgetés szokott lenni. Az utolsó pár % lassan jön.
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41423 üzenetére
És valószínűleg ki is fog szedni, mert ilyenkor sokkal nehezebb elkerülni a dolgot, mintha NPC próbálkozna vele. Szóval amíg nincs fullos hajód, amelyikkel kezelni tudod az ilyen helyzetet, addig jobban jársz, ha az open playt kerülöd. Főleg népszerűbb helyeken, mint pl. azok a rendszerek, ahol mérnökök vannak, vagy egyéb okból gyakran járnak arra játékosok, pl. Shinrarta Dezhra. Ezeken a helyeken szinte mindig lesz valaki, aki megtámad és szét is lő.
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41414 üzenetére
Massacre küldetést csinálok most is. Nem annyira a pénz miatt, bár azt is szépen ad, hanem mert ötös szintű materialokat ad. Miután felvettem belőlük egy csomót, szépen beveszem magam egy high res site-ba, és ott irtok annyi mission targetet, amennyi csak jön.
Az infested vessel küldetéseket viszont már mások is szidták, olvastam róla korábban fórumon. Olyat nem szabad felvenni.
Néha én is benézem a dolgot, és egy menekülő hajóra reflexből rálövök kb. egy tizedmásodperccel az azonosítás után. Az esetek 99,9%-ában wanted az illető, de néha bounty a vége. Olyankor futás van.
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41410 üzenetére
Általában nem ilyen helyeken szoktam csinálni a küldetéseket, mert túl lassú. Meg azért is, mert nekem is volt már, hogy egy ilyen helyen nem azokat találtam, akiket kellett volna. Voltak kalózok, csak más frakcióhoz tartoztak, így aztán csak a rend kedvéért lőttem szét őket. (Meg azért, mert az egyik Anaconda volt, és abból mindig szép dolgok esnek.) Szóval nem nagyon megyek már ilyen helyekre. Egy jó res site (már ha van az adott rendszerben) inkább alkalmas erre. Hajód felszereltségétől függően low vagy sima, ha még alap cuccaid vannak, és high vagy hazardous, ha már bármivel elbírsz. Utóbbi esetben ha van compromised nav beacon az adott rendszerben, az is jó lehet. Ott csak úgy hemzsegnek a kétes erkölcsű pilóták.
(#41411) Submarine Ja, hogy infected vessels. Az más. Na azokat én sem találtam meg sosem. Olyan küldetést nem veszek fel.
Más:
Megint powerplay problémák. Mivel mostanában legfeljebb bányászni járok, gondoltam elhozom Zeminatól a spéci bányászlézerét. Már három hete vagyok nála, ezért gondoltam, elmegyek, leszállítom neki a 750 merithez szükséges cuccokat. Éppen csak az a baj, hogy nem tudtam semmit berakodni a powerplay menüben. Nem jelent meg az a gomb, amivel meg lehetne venni a cuccokat. Ráadásul a heti "zsoldomat" sem tudtam felvenni.
Mivel már eddig is voltak problémák a játék vezérlésével, nem kezdtem rögtön a tickettel, és némi anyázás után sikerült is rájönni a hiba okára. Az van, hogy a power contact menüpont alatt nem működik az egér. Mindenhol máshol meg igen. Szóval joyjal be tudom pakolni a cuccokat, csak egérrel nem. Agyf.sz.Azért még szeretem a játékot. Csak néha nem annyira.
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41394 üzenetére
Hyperdiction. Arrafelé időnként előfordul. Aki játszott az Elite régi részeivel, annak ismerős a dolog, persze itt azért jóval látványosabb.
Az ED-ban annyiból jobb a helyzet, hogy nem támadnak meg automatikusan a bogarak, csak szkennelnek, és ha nem idegesíted fel őket valamivel, akkor le is lépnek hamar. Más kérdés, hogy felidegesíteni őket nem annyira nehéz.
Elég, ha van nálad valami olyan rakomány, ami hozzájuk köthető. És persze azt sem szeretik, ha rájuk lő az ember. Mikor egy nagy rakomány meta alloyt vittem visszafelé, nekem is kicsit tele volt a naci, hogy nehogy pont most szedjenek ki.
Amúgy ha van wake scannered, érdemes szkennelni az ugrás után általuk hagyott nyomot. Azt nem tudom, jó-e valamire, de elvileg az is valami egyedi adat. -
orientcx
őstag
válasz
Submarine #41379 üzenetére
"Ez még a builded?"
Azóta sem változtattam rajta, mert szerintem jelenleg ennél számomra nincs hatékonyabb szett. És mióta mati kufárok vannak, a lőszerrel sem kell takarékoskodni. Lényeg az, hogy a lőszergyártáshoz szükséges négy alapanyaghoz való ritka csereanyagokból kapirgáljunk össze amennyit csak tudunk, és akkor intenzív HazRES partizás mellett is hónapokig jók vagyunk(pl egy árva db yttrium-ot 3x3x3=27 db carbon-ra cserélhetünk). Ily módon könnyedén a max 300-ra tudjuk tölteni a szintetizáláshoz szükséges alapanyagok mennyiségét. Pl így a kavicsok közt is pontosan 73x tudok újratölteni egy kiürült frag cannon tárat. Ennyivel pedig jó néhány kuncsaft pociját meg lehet csiklandozni.
wollnerd - "Jó'meghányattad" - "Nem hiszem h sikerülhetett neki, evégre nincs gravitáció"
-
Nem-e? Láttad volna a szélvédőjét, zubbonyát, meg a műszerfalát! Mert gravitáció ugyan nincs, de centrifugális erő, meg tehetetlenség az van. És ha netán nem is lenne, én, mint Fed szájhuszár akkor is azt hazudnám, hogy márpedig akkor is van, és az ügyfél igenis összehányt mindent, és punktum! -
Raymond
titán
válasz
Submarine #41356 üzenetére
"Szóval koordináták alapján megtaláltam"
Hiaba tudod hol van az Inara-rol, a jatekban meg nem tudod hol van:How to discover
Public sources.
Az a public sources nem azt jelenti hogy te megkeresed valahol hanem azt hogy a jatekban megtudod hol van, ugyanugy ahogy Farseer-rol is kaptal uzenetet a legelejen. Ha meg nem kaptal a jatekban uzenetet hogy mehetsz oda es nincs a rendszernel a Galaxy Map-ben jeloles akkor hiaba mesz oda, nem fogsz bejutni. -
Submarine
senior tag
válasz
Submarine #41355 üzenetére
Szóval koordináták alapján megtaláltam, de nem engednek be, tehát valami hiányzik.
"Location:Demolition Unlimited | Eurybia
How to discover
Public sources.
Meeting requirements
Gain Cordial or Friendly status with Eurybia Blue Mafia.
Unlock requirements
Provide 200 units of Landmines.
Reputation gain
Craft modules.
Sell commodities to Demolition Unlimited.
Note: Station services won't be available immediately after the engineer is unlocked. Please re-log to make them available." -
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41348 üzenetére
Kétféle dolgot tudsz a hajóban szállítani.
Az első a normál rakomány. Ezt tonnákban mérik, állomásokon el lehet adni őket pénzért, vagy ki lehet dobni a raktérből, és ha a hajód felrobban, ezeket is elveszíted. Ilyen cuccok pl. a bányászott painite, low temperature diamond, void opal, stb. a különféle gépek, kaja, víz meg még egy csomó minden.
A második meg a különféle materialok, amelyeket majd a mérnököknél (meg még 1-2 helyen) tudsz felhasználni. Ezekből három altípus van, a raw material (pl. vas, szén), a manufactured (pl. biotech conductor, focus crystal, guardian technology component) material, meg a data (pl. consumer firmware, strange wake solutions). Mindháromhoz külön material trader van, akinél csereberélheted ezeket a cuccokat elég rossz arányban. De sajnos szükség van rá, mert van olyan cucc, amit máshogy elég nehéz szerezni. A guardianoktól ill. thargoidoktól szerezhető cuccokat egyáltalán nem lehet cserélgetni. A materialoknak saját tárolójuk van, és mindig nálad vannak. Ha a hajód felrobban, akkor sem veszíted el őket. Pénzért eladni nem lehet őket, és venni sem. Küldetésekért kaphatod, vagy pedig a terepen szedheted össze őket. Minél magasabb szintű cuccokról van szó (öt szintjük van), annál ritkábbak.
-
Raymond
titán
válasz
Submarine #41348 üzenetére
Kevered a Materials-t a Commodity-val. A Materials-t nem lehet venni vagy eladni es a Material Trader-nel is csak mas fajtara lehet valtani hogy ha peldaul kell 2 darab X es neked nincs de van 20 darab Y es a ketto valthato akkor a MT-nel atvalthatsz mondjuk ugy hogy kapsz 1 darab X-et 5 darab Y-ert. Aztan lehet mernokolni mert megvan az anyag hozza
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41289 üzenetére
Ha a pénz a cél, akkor inkább bányászni érdemes. Egy Cobra elég is az induláshoz, aztán meg igény és pénztárca szerint jöhet az AspX, Krait II, Python trió valamelyike. Azokkal már bármit is lehet csinálni.
Eddig nem unták meg. Régóta így szedi a nép a cuccokat. Azért kitalálhatnának helyette valami elfogadhatóbb módszert, mert ez tényleg nevetséges.
-
Submarine
senior tag
válasz
Submarine #41288 üzenetére
Ezt a sima relogolást nem fogják megunni a Frontiernél?
Egy másik játékban "ez" úgy ment, hogy egy 150-200 főt igénylő event után, elkezdtük felszedegetni a jutalomládákat, majd szervert váltottunk (hamar kialakult a mikéntje) és ott is felszedtük. Aki végigcsinálta az eventet, annak gyakorlatilag az idő visszaszámláló korlátozta a felszedhető ládákat (újraindult az event).
Majd annak rendje-módja szerint, direkt szerveződtek a csoportok, 10 különböző szerverre egy időben. Ha elég gyors voltál mindet ki is tudtad lootolni.
Szóval jó kis revard esőt jelentett. Kb. egy fél év után mondta azt a kiadó, hogy na jó, mostantól csak napi egyszer lootolhattok..Itt meg csak fogom magam, relogolok, és respawnol a felszedhető item.
Már 2 óra után szedegetés után szégyellem magam..
-
Peppo
őstag
válasz
Submarine #41258 üzenetére
A pin arra jó, hogy egy mérnöktől egy tervet el tudsz vinni magaddal, és bárhol is vagy, fel tudod pakolni a hajódra. Annyi a korlátozás, hogy mérnökönként egy tervet vihetsz csak, és az experimental effectet nem tudod felrakni így a hajóra, azt csak személyesen a mérnököknél lehet megcsinálni.
Hajtóműnél (meg minden másnál is) az a lényeg, hogy mi a célod a hajóval. Már fejlesztések mennek harci buildek esetén, mások, ha felderítő hajót csinálsz, és megint más, ha szállító vagy bányászhajót. És persze függ attól is, milyen hajóra teszed.
-
4580693
senior tag
válasz
Submarine #41109 üzenetére
Engem csak kétszer szedett ki pár másodpercen belül ugyan az az ipse ( cmdr albino sanches ). Egy Krait MK II-vel volt és ahogy láttam arra specializálódott, hogy a Sotis - Ceos rendszerpárosban gyilkolássza a gyanútlanul fed rangot húzó játékosokat. Második interdiction során szerencsém volt, kidobott a játék. Az újraindítás után megint összefutottam vele, megint kiszedett, de el tudtam iszkolni. Ha nincs mérnökölve az fsd-m, akkor biztos pusztulás várt volna rám.
-
Cooper911
senior tag
válasz
Submarine #41109 üzenetére
"Az milyen már, hogy 4x-egymás után tolja rám az interdictiont?"
Előfordul, hogy wingben jönnek és nem ugyanaz próbál kiszedni. Egyébként ha nem elöször próbálkozik ugyanaz az illető, akkor gáz 0-ra hagyd hogy kiszedjen, utánna full gáz boost és FSD. Ő még mire összeszedi magát addigra te elhúzol."És az hogy van, hogy van vagy 4 kockám az jelzőívben és kiszed sc-ből?"
Ha nagyobb hajó próbál kiszedni akkor előfordul. -
Peppo
őstag
válasz
Submarine #40957 üzenetére
Általában két helyen van esélyük próbálkozni. Közvetlenül az ugrás után, mikor még a csillaghoz közel vagy, és lassan mész, illetve az út végén, mikor már megint lassan mész, és utol tudnak érni. Azon a szakaszon, ahol gyorsan mész, nemigen jön sosem interdiction.
Ezen kívül ritkán megtörténhet az, hogy ha útközben egy bolygóhoz/csillaghoz közel mész, és lelassulsz, ott is be tudnak fogni, de amúgy pont ilyen helyeken le is lehet rázni őket, ha megkerülöd a bolygót, a hülye NPC meg túl közel megy hozzá.
És persze ha valami egyéb okból lelassítasz, akkor is elkaphatnak.
És amúgy igen, egyszerűen az interdictiont meg kell tanulni kivédeni. NPC ne tudjon kiszedni sosem, csak ha te is akarod!
Láttam pár hete egy videót, amelyben pont azt magyarázta a fickó, hogy SC assisttal kicsit gyorsabbá teheted az utolsó szakaszt. Majd ránézek, hátha megtalálom megint, mert érdekesnek tűnt.
-
Raymond
titán
válasz
Submarine #40957 üzenetére
Ott probalnak kihuzni ahol epp utolertek, ez lehet roviddel az erkezes utan is meg a csillag kozeleben es lehet az allomas kozeleben is. Van hogy mar csak par milla tavolsagra vagy es ott a SC elhagyas gombon az ujjad amikor probalkoznak. De mindegy mert PvE-ben nem kene hogy kiszedjen semmi.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Submarine #38856 üzenetére
Dehogy nem látod. Viszont ami gáz, hogy hiába is veszi meg magának valaki az összes festést meg mindent, az NPC-k nem használják sem a festéseket sem pl a hajóra szerelhető spoilereket. Pedig sokkal színesebb lenne a játék, ha a rengeteg festés és elég sok variációban használható spoilereket random használnák NPC-k.
Nekem, cobrára, pythonra, anacondára, T10-re, corvettre+még pár egyéb hajóra vannak spoilerek, és plusz metál illetve chrom festéseim, mást nem vásároltam. Amiért viszont szívesen fizetnék azért sajnos egyelőre nem lehet:
Komoly fizetős tartalom ami nagy mértékben kitolná a lehetőségeket, space-legs fps mód, légkőri leszállás és mindaz amit ígértek.
Kíváncsi vagyok melyik irányba indulnak most el, C4 tényleg jól sikerült gatyába rázták a felfedezés meg a bányász részt is, mind a kettő nagyon jó lett, és ezek alapján kezd visszatérni a hitem, hogy talán van még a tarsolyba ez az, ami egy köv fizetős kiegészítőben még meglephet minket.
-
Cooper911
senior tag
válasz
"Játék közben te sem látod, meg más sem."
Hogyhogy más sem? Ha nem szólóba nyomod akkor látja más is. A Raider pack egyes elemei belülről is látszanak.
Aki meg járja a világot és screenshotokat készit annak jól jön ha nem csak az alap festésekkel tud képeket csinálni a hajójáról.
Akinek meg nem tetszik az nem vesz. -
duvi
nagyúr
válasz
Gondolom leginkább egyedül játszol. A közösségi eseményeken és winges repüléseken nagyon jól érvényesülnek a festések
A CMDR Deluxe Editionben benne van az alapjáték és a Horizons DLC is. A hozzá adott festések csak bónusz ajándékok.
(#38855) Cooper911
Utólagos engedelmeddel kiposztolom a FB csoportba is a hajónaplódat. Fly Safe CMDR!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Milyen egeret válasszak?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Renault, Dacia topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged