Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Spoon16

    tag

    No akkor Skilhunt H02R review:
    A cucc egy ízléses kartondobozban érkezik,több kiegészítővel

    Fejpánt, felső fejpánt, papírok, csuklózsinór, klipsz, tartó, o-gyűrű, o-gyűrű a mágnes helyére és maga a pilács.

    A fejpánt némi töprengés után gyorsan összedobható. A színe borzasztó,de sötétben úgysem látszik :D
    Azt gondoltam nem fog kelleni a felső pánt,de lényegesen kényelmesebb ha rajta van,stabilabban áll a fejen. A szilikon tartóba egész egyszerű betömködni a lámpát,szépen tartja és jól lehet állítani a szöget.

    Hülyét kapok,hogy a gomb nem felfelé mutat :D


    Az anodizálás erősnek tűnik,nem gondolnám,hogy hamar lekopna. A lámpa testén lévő recézések jó tapadást biztosítanak,nem csúszik rajta a kéz még vizesen sem. A klipsz low-rider tipusú, egyszerűen rá kell pattintani a testre és erősen ott marad.
    A kapcsolónak minőségi érzete van,stabilnak érződnek a gombnyomások.

    A mérete egy 18650 cella,egy Olight S20R és egy Convoy S3 mellett:

    110 mm. hosszú, a fej 25 mm. vastag, a test pedig 22,8 mm. Tömege 58 g. üresen,kifejezetten light darab.

    Ennyi részből áll mindössze

    A hátsó elem némi oldásával lehet biztosítani a véletlen bekapcsolás ellen. A kapcsoló szinte a lámpa síkjában van,így nem nagy az esélye,hogy bekapcsoljon véletlenül.
    A végében van egy mágnes,ami lehetne picit erősebb, én nem bíznám rá a lámpát egy hídon lógva :D

    A led szépen középen van és OP a reflektor körülötte.

    Ez ugye az R-es verzió,ami elvileg kevésbé terít és jobban koncentrált a fénye. Ez látszik is,hogy nem sokkal szélesebb a csóva,mint a Convoynál.
    Convoy:

    Skilhunt low:

    Medium:

    High:

    Turbo:

    A fokozatok elosztása volt az,ami engem igazán megfogott,gyakorlatilag nekem papíron tökéletes:
    Turbo: 860 Lumen, High: 400 Lumen, Medium: 120 lumen, Low: 5 lumen.

    Általános,ház körüli szerelésekre a low és a medium is tökéletes, a high ha messzebbre akarunk látni, a turbo meg a brutál :D
    Rövid gombnyomásra ugrik a fokozatok között, hosszabbra kikapcsol. A stroboszkópot a bármely ON álláson nyomott gyors dupla hozza elő. Memóriás, így a legutoljára használt fokozatot megjegyzi és abban kapcsol be legközelebb.

    Egész este kint voltam,pakoltam a sötét garázsban meg szereltem a műhelyben. A NW led fénye sokkal kevésbé megterhelő a szemnek mint a hidegebb fehér árnyalat. A fejpánt is kényelmes, nem felejted el,hogy van a fejeden valami,de egyáltalán nem zavaró.

    Verdikt: Minőségben,kidolgozásban picit a Convoy felett van (árban is),gyakorlatilag érzetre majdnem hozza az Olight szintet. A fejpánt és a szilikonos tartó teljesen jó, az NW árnyalat kellemes. Van ereje bőven, de szépen terít,nincs különösebben zavaró hotspot. Mivel csavaros a lencse,nem nehéz rá valami diffúzor félét tenni, ha valaki még több szórt fényre vágyik. Olvastam valami netes fórumon öntapadós d-c fix tapétáról,amit szoktak ragasztgatni a lencsére,én egyelőre kihagyom.

    Amit én vártam tőle (hogy fejlámpaként is kényelmesen lehessen használni,de ha kell,akkor ellássak vele 30-50 méterre) azt tökéletesen hozza.
    Részemről ajánlott a cucc.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák