-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seniorvs
újonc
Sziasztok!
Csak érdekesség képen (vagy tanulságként? )
Nemrég vásároltam használtan egy Imalent DT35-öt, és azt vettem észre, hogy ha a beépített töltőjével töltöm fel az akkukat, akkor multiméterrel rámérve, minden akku 4,30V-on van.
Ezt kérdésként itt a fórumon fel is dobtam, hogy normális-e, amire írtátok, hogy természetesen nem.
Mivel külső töltővel szerettem volna tölteni az akkukat, így nem érdekelt különösebben a dolog.
A lámpát azóta sem használtam, majd kölcsön adtam a sógoromnak, aki lemerítette az akkukat, majd feltöltötte egy LiitoKala Lii-402-es töltővel és így adta vissza.
Amikor megkaptam, kíváncsiságból rámértem az akkukra, és legnagyobb meglepetésemre megint 4,30V-on volt az összes.
Ekkor kezdett gyanús lenni a dolog. Használtam egy kicsit a lámpát, majd a saját töltőjével feltöltöttem, és most egy másik multiméterrel mértem meg akksikat.
Láss csodát, egyenletesen 4,13V-on van az összes
Most örülök, mert kiderült, hogy a lámpa jó, viszont vehetek egy normális multimétert, bár ez nem gond, mert igazság szerint a régi az kb 30 éves, és már akkor sem képviselte a csúcskategóriát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest