Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
GoldhandRent #39 üzenetére
Én nemrég vettem apámnak egy Redmi 10 Pro telefont. Jó nem egy full extras, dehát mégiscsak Pro, meg ugye 120Hz, meg 108 Megapixel ami az alja iPhoneokban nincs.
Aztán feltűnt, hogy nem a legfrissebb Android, meg firmware van rajta, mint amit elvileg megkapott. Elkezdtem utána googlezni és kiderült, hogy egy régebbi frissítésben elcsesztek valamit, s többet sosem tudott leszedni újabb update-etSzóval nekem kellett gépről 3rdparty oldalról leszedni a firmware image-t és xiaomi toollal feltolni rá
Persze már ez firmware és benne lévő android is már több mint egy éves.
S közben a fél évvel idősebb iPhone 12-mre meg hétfőn várom az iOS 18-at, s még valszeg két főverzió frissítést kapni is fog.Hát ennyit a "Pro" minőségről
(A másik vicc, hogy a nagyon menő 120Hz alapból ki volt kapcsolva rajta, s a beállításokban külön kellett bekapcsolni s figyelmeztetett, hogy ez akkó zabálni fogja az akkut, mert ugye nem VRR a kijelző, szóval onnantól fix 120Hz) -
GoldhandRent
őstag
+ bétásoktól kérdezem, hogy a videolejátszó még mindig olyan, mint valami böngészős 3rd party lejátszó ?
Az eddigi (18 előtti) lejátszó szerintem remek volt, erre elbaccák egy ilyennel..
Mik a vélemények, mennyire használható ? -
GoldhandRent
őstag
nagyon off, de
Senki sem kérte egyik androidos gyártót sem, hogy fossák magukból a készülékeket hónapról hónapra... (tisztelet a kivételnek...ha van ilyen)
Én ezért váltottam xiaomiról iphone-ra
F@szom tele volt, hogy vettem egy bármi (redmi nem redmi) készüléket, és 2-3 héttel később már házon belül volt konkurenciája, 1 hónapra rá már a modellt magát frissítették valami formában, és ezalatt az idő alatt is adtak ki még kismillió másik, fentebb vagy lentebb pozícionált eszközt.
Aztán megy a csodálkozás, hogy nem tudnak MAGUKKAL lépést tartani SW-ben, meg a fél éves telefonra már nem jön több frissítés, mert azóta van 50+ újabb készülék xd -
Az iOS 18 béta verziókban már kísérletezik megoldással az Apple. Pl a megszakító piros gomb elmozdítása ilyen volt, olyan pozícióba, ahonnan nem történik hívás indítása, ha a másik fél gyorsabb volt.
Addig is ott van az oldalsó gomb használata a letevéshez, mint alternatíva. -
Velem is elő szokott fordulni, örülnék ha ezt valahogy kiküszöbölnék. Akár legyen megerősítő kérdés a hívás indítása előtt, vagy ne szimpla rákattintással induljon a hívás, hanem oldalra húzással, esetleg egyszerűen a hivásmegszakítás után legyen mondjuk 5sec amíg nem indíthatsz újabbat...
-
2018. őszén váltottam iOS-re, azóta még egyszer sem fordult elő velem ez az akaratlanul történő hívásindítás. Tény, hogy a felhasználók egy részét érinti, valós probléma (noha a való életben egyetlen iOS felhasználó ismerőssel sem történt meg, erre többeknél rákérdeztem), a fórumon rendszeresen visszatérő téma. Szerintem legjobb ellenszere az oldalsó gombbal történő hívásmegszakítás.
Nem szoktam az Előzmények felületről telefonálni. Sokkal praktikusabb számomra a Spotlight kereső alkalmazása vagy az asszisztens lány megkérése, illetve a Kedvencek közül történő választás. -
Zol01
tag
Most már megkérdezem, hogy hogyan használjátok telefonálás közben az ios-t. Én az előzményekből szoktam hívást indítani és ez a beszélgetés végén szokott is problémát jelenteni. Ha a másik fél előbb rakja le a telefont mint én, sikeresen csörgetgetni szoktam másokat mert pont a neve fölül tűnik el a piros kagyló. Én vagyok ilyen béna vagy másnál is előfordul?
-
hapakj
őstag
GPU-oldalról nem sok dolgot kaphatnak. Max pár szoftveres dolgot, tekintve, hogy a hw adott és nem-megváltoztatható.
Az hogy a hw adott az tény, de hogy milyen lehetőségeket kap a fejlesztő annak kihasználására az elég fontos. A metal fejlődésével csomó jó lehetőséget adtak a régi chipekhez is.
S ahogy írtam, ez pl a Google-nek nem sikerült a saját referencia készülékein megugrani, pedig egy OpenGL ES -> Vulkan ugrás még jelentősebb lett volna. -
Eclips21
őstag
válasz
Bathorypeter #8 üzenetére
Ez egy bug szerintem, nálam is megjelent. Bekapcsoltam a beta profilt majd ki és nem jelent meg újra.
-
hapakj
őstag
Én akkor fogtam a fejem, amikor az Android referencia készülékek a Nexus 6 és a Nexus 9 az Android 7-el nem kapta meg a Vulkan API-t, annak ellenére, hogy mindkettőnek a hw-e elméletben támogatta.
Bezzeg a Samsung meg az nVidia is már megoldotta Android 6-n a Galaxy S6-on és Shield tableten
De ahogy nézem GPU driver szempontjából a droid még mindig katasztrófa platfrom. Vicces, hogy az iOS eszközök a MoltenVK metal fölött vulkan implementációval modernebb vulkant támogatnak mint az android telefonok, ahol natív API -
hapakj
őstag
Tény, hogy a régebbi készülékek kevesebbet kapnak, de azért ne degradáljuk le alkalmazás frissítésnek. Pl. teljesen régi készülékek is megkapták a widgeteket, meg fejlesztői oldalról is láttam, hogy pl iPhone 5s / iPad Air is elég hasznos képességeket kapott GPU oldalról sok évvel később.
-
doooo
veterán
Ezek a frissítések nem úgy működnek, mint az androidosok.
A legrégebbi támogatott modellek nem kapnak kb semmit sem, csak ilyeneket, hogy "az Üzenetek applikáció frissül". Ez máshol nem rendszerfrissítésnek van besorolva, hanem szimpla alkalmazásfrissítésnek.
El kell olvasni az apróbetűs részt is. Abból kiderül, hogy kb. az összes dolog a 12-es szériától felfelé lesz csak elérhető. -
Sypush
csendes tag
Igen, lehetséges és előre rangsorolja a nem fogadott hívásokat.
-
Itt olvasható egy fontos részlet, amit írtál: a munkád során. Nyilván nem mindenkinek jó egy adott gyártó adott operációs rendszere, ez vitathatatlan. Ami neked hátrányként jelentkezik (fapados), az más számára vonzó, előnyös tulajdonság. Nekem ez az egyik legjobb, ami történt velem, amióta iOS-t használok: azaz egyszerű, fapados, nekem jobban kézreeső és kellően logikus, felhasználóbarát rendszert használok a mindennapjaim során. Más számára pedig pont az ellentéte jut az eszébe ugyane kérdést vizsgálva. Így kerek a világ.
Nekem ez, neked pedig más a jobb rendszer.
-
Hallosz
senior tag
válasz
Bathorypeter #17 üzenetére
Kíváncsi vagyok a tapasztalatodra. Engem egy dolog érdekel benne, a hívás előzményekben lehetséges lesz-e a keresés.
(mint bármelyik konkurens Os-nél)
-
ddaydome
senior tag
-
hapakj
őstag
Ez szerintem nem teljesen igaz. A fejlesztés alatt álló android betak nem szabadon hozzáférhetőek? A gyártóknak biztos, mert ők is kiszoktak beta androidot adni a telefonjaikra, szóval a google-lel párhuzamosan dolgozhatnak az adaptáláson.
Az tény, hogy az applenek kevesebb hw-et kell támogatni, de igazából a többi gyártó sincs kényszerítve, hogy több fajta hw-el kiadjanak csomó telefont. Szóval csak maguknak csinálják a gondot. Nomeg rengeteg átnevezésről hallani Poco, Xiaomi meg Redmi táján, hogy lényegében ugyanaz a telefon más névvel.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Bathorypeter #17 üzenetére
Látod, h Sypush-nak is ki volt kapcsolva mégis megjelent. Igazából tök mindegy, mert jöv hétfőn este jön a stabil 18...
-
Bathorypeter
tag
válasz
MikeWazowski #16 üzenetére
Felrakom akkor lessz ami lessz,de nekem ki van kapcsolva a beta frissités
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Bathorypeter #14 üzenetére
Szerintem felteheted, tuti, hogy az rc beta mert más nem lett kiadva.
-
Sypush
csendes tag
Nekem tegnap este jelent meg a frissítés (nekem sincs a béta bekapcsolva) és felment két eszközre is. Az aksimenedzsmentje jobb. 75%-os kapacitással ilyenkor már 70% alatt szokott lenni, most épp 78%-on vagyok. A témázásnál egy picit megdöccent a rendszer, de alapvetően hibátlannak és stabilnak mondanám. 2 év után végre takarékosabb lett az iOS!
(Dual eSIM + 5G)
-
Bathorypeter
tag
válasz
MikeWazowski #9 üzenetére
nincs beállitva a frissités.Letöltöttem de nem akarom telepiteni,mert nem tudom miért kaptam meg.Ha másnak nem érkezett meg,akkor félek felrakni
-
atiska007
senior tag
Lehet megvárom a 18.1-et a 13Pro-ra
Majd a többi user addig jól kiteszteli -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
MikeWazowski #9 üzenetére
de ha nincs bekapcsolva a béta frissítés, akkor ezt így hogy?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
és #3 babkukta
Szuper, hogy ilyen sokáig ad támogatást. Ezért riszpekt az Apple-nek.De azt vegyük figyelembe, hogy ők elég korlátozott számú típusra adják ki. És ők a fejlesztés során tudják is az összesen tesztelni.
Android vonalon ugye minden gyártónak ki kell várni, amíg a Google kiadja a végleges verziót, és csak utána tudják a saját készülékeikre adaptálni. -
MikeWazowski
veterán
válasz
Bathorypeter #8 üzenetére
Szerintem ez az rc verzió.
-
Bathorypeter
tag
Sziasztok.Ma reggel feldobta nekem.Frissitette már valaki?
-
Imilenni
addikt
Ez a szatelites beszélgetés usa only?
-
babkukta
senior tag
válasz
MikeWazowski #2 üzenetére
Valóban, főként, hogy a 6 éves XS szériára is érkezik
Terméktámogatásban jeleskedik az Apple. És jellemzően, vagyis tudtommal majdnem egyszerre elérhető minden támogatott készülékre, ami ismételten nem jellemző más gyártókra
-
MikeWazowski
veterán
Durva mennyi eszközre érkezik.
-
anulu
félisten
"iPad Pro 11” (minden generáció)"
o rly? nem arról volt szó, hogy a 2017-esre már nem megy fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az iOS és iPadOS 18 és a watchOS 11 is jövő héttől lesz telepíthető azoknak, akik nem vettek részt a bétában.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest