- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
GoldhandRent #39 üzenetére
Én nemrég vettem apámnak egy Redmi 10 Pro telefont. Jó nem egy full extras, dehát mégiscsak Pro, meg ugye 120Hz, meg 108 Megapixel ami az alja iPhoneokban nincs.
Aztán feltűnt, hogy nem a legfrissebb Android, meg firmware van rajta, mint amit elvileg megkapott. Elkezdtem utána googlezni és kiderült, hogy egy régebbi frissítésben elcsesztek valamit, s többet sosem tudott leszedni újabb update-etSzóval nekem kellett gépről 3rdparty oldalról leszedni a firmware image-t és xiaomi toollal feltolni rá
Persze már ez firmware és benne lévő android is már több mint egy éves.
S közben a fél évvel idősebb iPhone 12-mre meg hétfőn várom az iOS 18-at, s még valszeg két főverzió frissítést kapni is fog.Hát ennyit a "Pro" minőségről
(A másik vicc, hogy a nagyon menő 120Hz alapból ki volt kapcsolva rajta, s a beállításokban külön kellett bekapcsolni s figyelmeztetett, hogy ez akkó zabálni fogja az akkut, mert ugye nem VRR a kijelző, szóval onnantól fix 120Hz) -
hapakj
őstag
GPU-oldalról nem sok dolgot kaphatnak. Max pár szoftveres dolgot, tekintve, hogy a hw adott és nem-megváltoztatható.
Az hogy a hw adott az tény, de hogy milyen lehetőségeket kap a fejlesztő annak kihasználására az elég fontos. A metal fejlődésével csomó jó lehetőséget adtak a régi chipekhez is.
S ahogy írtam, ez pl a Google-nek nem sikerült a saját referencia készülékein megugrani, pedig egy OpenGL ES -> Vulkan ugrás még jelentősebb lett volna. -
hapakj
őstag
Én akkor fogtam a fejem, amikor az Android referencia készülékek a Nexus 6 és a Nexus 9 az Android 7-el nem kapta meg a Vulkan API-t, annak ellenére, hogy mindkettőnek a hw-e elméletben támogatta.
Bezzeg a Samsung meg az nVidia is már megoldotta Android 6-n a Galaxy S6-on és Shield tableten
De ahogy nézem GPU driver szempontjából a droid még mindig katasztrófa platfrom. Vicces, hogy az iOS eszközök a MoltenVK metal fölött vulkan implementációval modernebb vulkant támogatnak mint az android telefonok, ahol natív API -
hapakj
őstag
Tény, hogy a régebbi készülékek kevesebbet kapnak, de azért ne degradáljuk le alkalmazás frissítésnek. Pl. teljesen régi készülékek is megkapták a widgeteket, meg fejlesztői oldalról is láttam, hogy pl iPhone 5s / iPad Air is elég hasznos képességeket kapott GPU oldalról sok évvel később.
-
hapakj
őstag
Ez szerintem nem teljesen igaz. A fejlesztés alatt álló android betak nem szabadon hozzáférhetőek? A gyártóknak biztos, mert ők is kiszoktak beta androidot adni a telefonjaikra, szóval a google-lel párhuzamosan dolgozhatnak az adaptáláson.
Az tény, hogy az applenek kevesebb hw-et kell támogatni, de igazából a többi gyártó sincs kényszerítve, hogy több fajta hw-el kiadjanak csomó telefont. Szóval csak maguknak csinálják a gondot. Nomeg rengeteg átnevezésről hallani Poco, Xiaomi meg Redmi táján, hogy lényegében ugyanaz a telefon más névvel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Háztartási gépek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Contra: Operation Galuga teszt
- Cpu?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Acer Predator Helios Neo 16 - 16"WQXGA IPS 165Hz - i9-14900HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest