- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Aktív témák
-
rdi
veterán
Szóval egyrészt a netcápához ott van az ingyenes szerkesztő, de van még egy sor szabadon használható wisivig honlapszerkesztő program.
Másrészt, ha valamit sokszor kell leírni, mondjuk text fájlban, akkor a legjobb megoldás a copyzás, viszont ahhoz meg kell valami tudja kezelni a töbszörös vágólapot.
Konklúzió: ha keveset akarsz írni akkor le kell tölteni valamilyen programot. :t -
róland
veterán
Én nem csinálok honlapokat, sőt csak egyszer tettem egy kósza kísérletet. Akkor FrontPage98-at használtam. Tudomásom szerint az IE-hez jár a FrontPage Express. De, ha letöltesz egy Netscape-t, ahhoz is adnak valamilyen szerkesztőt. A számítástechnikai újságok CD mellékletein is fel-fel tűnik 1-1 újabb szerkesztő.
Végső megoldásként jó a Prószéki és csere páros is.
Jó honlapszerkesztést. :))
PS.: Előbb utóbb szükséged lesz, valamelyik komolyabb szerkesztő programra, akkor meg megoldódik az ékezetek gondja is. Fel a fejjel! :)) -
Dr.Momo
tag
Elrontottam, na mind1
<A HREF=''http://www.tilb.sze.hu/~phubi/kod_hu.html''> http://www.tilb.sze.hu/~phubi/kod_hu.html </A> -
Dr.Momo
tag
Ehhez csak enyit tudnék hozzáfűzni:
<A HREF=''http://www.tilb.sze.hu/~phubi/kod_hu.html''http://www.tilb.sze.hu/~phubi/kod_hu.html</A>
Cső! -
róland
veterán
A meta-tag-el elégedetlen volt. Lásd feljebb. :))
-
róland
veterán
Szerintem meg van értelme. Ha angol a billentyűzete, elég gyorsan lehet az ékezetes betűk helyett ezeket a kódokat gépelni. A végén meg 1-2 csere és már szép is a WEB oldal kinézete.
PS.: Még mindig nem válaszoltál arra, hogy milyen is a Beretta hangja? Hol lehet meghallgatni? -
róland
veterán
Kipróbáltam (WordPad), működik, hogy & a acute-ra cseréljem az a1-et. :))
-
pip
aktív tag
win98SE-t hasznalok, van Wordpad, vannak ekezetes karakterek, a baj akkor van amikor megnezem az eredmenyt, azaz megnyitom az IE-el az oldalt. Sajnos mas bongeszovel nem tudom megnezni mert csak ez van telepitve. A honlap pedig meg csak a vinyomon van, eleg kezdetleges allapotban. Lehet hogy a Microsoft Word rendesen csinalja a karaktereket, de azt meg probalom nem hasznalni hacsak nem muszaj, mert neha rettenetes dolgokat general ha html-kent mentek. Frontpagem meg nincs mert regebi verzioju az Office-om. Letoltottem egy ''proba'' Dreamvawert, azzal meg nem volt lehetosegem kiprobalni, mert a regi jo cracker bevetesere ugy reagalt hogy ''trial period expired'' es most nem birom ujratelepiteni.
Miert nincs siros szmajli? -
róland
veterán
Nem is a beírással van baja, hanem a megjelenítéssel. Szóval a notepad az a jegyzettömb, de gondolom, hogy win95 vagy későbbi verziót használ, így lennie kell WordPad-nek is (a korábbi kiadásokban Write). A WordPad pedig tudja a keresés-csere funkciót. Cserélni meg a1-ről á-ra is lehet. (Remélem nem cseréli ki a progi, de ha mégis akkor: a1-ről & a acute-ra (szóközök nélkül)).
Hogy is szól az a Beretta? :)) -
pip
aktív tag
Ezt mar betettem. Addig nincs is baj amig szerkesztem (notepad felejtve), amikor bongeszovel nyitom meg, akkor nincs meg a nyito kerdesben emlitett ket karakter, illetve sima ''o'' illetve''u'' van helyettuk. Lehet hogy szar a bongeszom? Valami regebbi verzioju IExplorer, ami a Win98SE resze.
-
róland
veterán
Nem tudom ki ismeri a Prószéki karaktereket. Ez egy derék magyar úr által kitalált karakterkiosztás a magyar karakterek helyettesítésére. (Pl.: á=a1, ö=o2, ő=o3) Azaz mint a fentiekből kitűnik, a sima ékezetet mindig 1-es, az umlautot (kettőspont a betű felett) mindig 2-es, a hosszú umlautot (vagy kettős ékezet) mindig 3-as jelöli.
Na leírom a kódokat:
á=a1
é=e1
í=i1
ó=o1
ö=o2
ő=o3
ú=u1
ü=u2
ű=u3
Ha ezekkel írod meg a kérdéses szöveget, már csak 1-2 keresés-csere műveletet kell végrehajtani a megfelelő paraméterkkel, a megfelelő (html/szöveg)szerkesztőben. Olyan szövegszerkesztőd csak van amelyik tudja a keresés-csere funkciót. :)) -
pip
aktív tag
Kedves Kovacs Ur eppen ezt probalom elkerulni, hogy ne kelljen minden egyes ekezetes betu helyett ezeket a kodokat bepotyogjem, mar az is elgge lelassit hogy kell keresgeljem oket az US billentyuzeten. Valoszinuleg nem fogalmaztam meg eleg vilagosan a problemat. Mindenesetre nagyon koszonom a segitokeszseget.
-
róland
veterán
Javaslom látogasd meg a World Wide Web Consortium honlapját. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, ugyanis ők készítik az egyes html verziók szabványait.
Link:
[L]http://www.w3.org/[/L]
Ui.: 1,5 nap alatt újoncból kvázi-tag lettem. :)) -
KovacsUr
addikt
Sőt, használhatod a karakter kódját is decimálisan vagy hexában:

À À -
pip
aktív tag
-
bazs
aktív tag
Eh, mire megtaláltam egy html-fileomat...
-
Kucy
csendes tag
Hű, egy kicsit lekéstem :)))
-
róland
veterán
Na kijavította a gép, így most szóközökkel írom le, de Te azok nélkül használd.
& o tilde; & o acute; & o uml; & o circ
De egyszerűbb, ha megfogadod a META tag-re vonatkozó tanácsot. -
KovacsUr
addikt
Ez egy kicsit ködös... ^_^
Mi az, h a ''Notepad nem ismeri az ékezetes betűket''?
Sebaj... a következő lehetőségeid vannak:
1/a:
<head>
.......
<meta http-equiv=''content-type'' content=''text/html; charset=windows-1250''>
.....
</head>
Ezzel magadra haragíthatod a nem window$-t használókat :D
1/b:
<head>
.......
<meta http-equiv=''content-type'' content=''text/html; charset=iso-8859-2''>
.....
</head>
Ezzel mindenki jól jár
2:
á helyett á
stb
3:
Unicode html -
pip
aktív tag
Megneztem, kosz, azt tudom hogy ez mukodik de kell legyen egyszerubb modja is. Eleg gaz minden betu helyere beirni ezeket a kodokat..... Olvastam valahol hogy be kell tenni a META reszbe valami charset=iso.... (nem tudom fejbol de betettem) es akkor minden OK, de nalam ugysem OK.
-
Turmoil
senior tag
Ha teljesen platformfüggetlen akarsz lenni, akkor ne ékezetes betűket írjál, hanem a html megfelelőjüket.
é ö &bxxxx;
Azaz & a betü alapja, az ékezet típusa, és ; bezárásnak. Hogy pontosan mik vannak, azt nem tudom felsorolni.
A notepadban meg állítsd át a betütípust mondjuk Lucida Consolra, abban vannak ékezetes karakterek, ha mégis csak simán begépelni akarod ékezetestül. -
bélanéni
őstag
én nem igazán értem a problémát.
esetleg válassz valamilyen jó szövegszerkesztőt. ajánlom a ConText progit, amit egy programozó srác ''unalomból'' írt, mert nem talált igazán jól használható szövegszerkesztőt. ehhez képest igazán profi, és ráadásul teljesen ingyenes. nem tudok címet, keress rá a google-vel. -
pip
aktív tag
Magyar karaktereket szeretnek hasznalni honlap szerkesztesenel, de nem tudom hogy. Elso lepeskent telepitettem a gepre magyar betuket, igy most szovegszerkesztoknel at tudom klikkelni a billentyuzetet magyarra. Nincs html szerkeszto progim, igy notepadot hasznalok, az viszont nem ismeri az ekezetes karaktereket. Probaltam Wordpadban, az felismeri, de nem jelenik meg a hosszu ''ü'' es ''ö'' amikor megnyitom a bongeszovel. Mi a megoldas?
Aktív témák
Hirdetés
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest