- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Aktív témák
-
róland
veterán
Én nem csinálok honlapokat, sőt csak egyszer tettem egy kósza kísérletet. Akkor FrontPage98-at használtam. Tudomásom szerint az IE-hez jár a FrontPage Express. De, ha letöltesz egy Netscape-t, ahhoz is adnak valamilyen szerkesztőt. A számítástechnikai újságok CD mellékletein is fel-fel tűnik 1-1 újabb szerkesztő.
Végső megoldásként jó a Prószéki és csere páros is.
Jó honlapszerkesztést. :))
PS.: Előbb utóbb szükséged lesz, valamelyik komolyabb szerkesztő programra, akkor meg megoldódik az ékezetek gondja is. Fel a fejjel! :)) -
róland
veterán
A meta-tag-el elégedetlen volt. Lásd feljebb. :))
-
róland
veterán
Szerintem meg van értelme. Ha angol a billentyűzete, elég gyorsan lehet az ékezetes betűk helyett ezeket a kódokat gépelni. A végén meg 1-2 csere és már szép is a WEB oldal kinézete.
PS.: Még mindig nem válaszoltál arra, hogy milyen is a Beretta hangja? Hol lehet meghallgatni? -
róland
veterán
Kipróbáltam (WordPad), működik, hogy & a acute-ra cseréljem az a1-et. :))
-
róland
veterán
Nem is a beírással van baja, hanem a megjelenítéssel. Szóval a notepad az a jegyzettömb, de gondolom, hogy win95 vagy későbbi verziót használ, így lennie kell WordPad-nek is (a korábbi kiadásokban Write). A WordPad pedig tudja a keresés-csere funkciót. Cserélni meg a1-ről á-ra is lehet. (Remélem nem cseréli ki a progi, de ha mégis akkor: a1-ről & a acute-ra (szóközök nélkül)).
Hogy is szól az a Beretta? :)) -
róland
veterán
Nem tudom ki ismeri a Prószéki karaktereket. Ez egy derék magyar úr által kitalált karakterkiosztás a magyar karakterek helyettesítésére. (Pl.: á=a1, ö=o2, ő=o3) Azaz mint a fentiekből kitűnik, a sima ékezetet mindig 1-es, az umlautot (kettőspont a betű felett) mindig 2-es, a hosszú umlautot (vagy kettős ékezet) mindig 3-as jelöli.
Na leírom a kódokat:
á=a1
é=e1
í=i1
ó=o1
ö=o2
ő=o3
ú=u1
ü=u2
ű=u3
Ha ezekkel írod meg a kérdéses szöveget, már csak 1-2 keresés-csere műveletet kell végrehajtani a megfelelő paraméterkkel, a megfelelő (html/szöveg)szerkesztőben. Olyan szövegszerkesztőd csak van amelyik tudja a keresés-csere funkciót. :)) -
róland
veterán
Javaslom látogasd meg a World Wide Web Consortium honlapját. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, ugyanis ők készítik az egyes html verziók szabványait.
Link:
[L]http://www.w3.org/[/L]
Ui.: 1,5 nap alatt újoncból kvázi-tag lettem. :)) -
róland
veterán
Na kijavította a gép, így most szóközökkel írom le, de Te azok nélkül használd.
& o tilde; & o acute; & o uml; & o circ
De egyszerűbb, ha megfogadod a META tag-re vonatkozó tanácsot.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest