Keresés

Aktív témák

• karib

addikt

válasz Nedudgi #6 üzenetére

Ilyen alapon nem lehet összevetni a hangosságukat, meg kell nézni. Láttam már teljesen csendes desktop procis gépet is (DTK notesz).

Használtra is lehet még garancia, jobb IBM, Toshiba, esetleg HP gépekre 3 év világgarancia van, Asusra és sok másra is 2 év jár. Sokszor meg az eladó bolt vállal több-kevesebb garanciát. De mindenképpen több körültekintést igényel, és a használt gép akkuja főleg rizikófaktor. Szerintem ennyi pénzért tisztességes ajánlat újonnan, 2 év garral.

• karib

addikt

válasz Nedudgi #3 üzenetére

1,6 GHz P4 nem valami izmos, szívem szerint inkább valami használt Tualatin P3-as gépet néznék, mert egy 1,2-es TuaP3 agyba-főbe kalapálja ezt a gépet :)

Ettől függetlenül, nem tűnik rossznak, és főleg az ára tisztességes, valszeg egy bennragadt készletet szórnak ki.

ECS: középszerű gyártó, ahogy mondtad. Nem tudom, hogy a notebookjaikat maguk gyártják-e, vagy csak valakitől veszik. Én a G732-t és G732E-t használtam eddig, ami meglepően kellemes darab volt, kivéve hogy piszok hangos volt. Azok 2 órát futottak akkuról teljes terhelés alatt (Battery Eater Pro grafikus teszt), 2,2 GHz Celeron és 2,4 GHz P4 (desktop) procival. Szerintem kb. 2-3 órára lehet számítani, 4-et a Centrinók is csak ultrakönnyed használat mellett húznak ki.

A döntő érv az lehet, hogy ilyen áron 2,6 kilós noteszt nemigen találni újonnan, szerintem pedig ez a napi hordozhatóság felső határa (2,4-2,5 kg).

Ha veszel, akkor lehetőleg olyan helyen tedd, ahol megadják a rendes 2 év garanciát az ECS-re.

Averatec márkát nem ismerem, valszeg valami átcímkézett Clevo vagy más márka. Itthon nem láttam ilyesmit.

• karib

addikt

válasz Nedudgi #1 üzenetére

Előny: 2,6 kg még hordozható méret és van SXGA+ kijelző is, ha akarsz

Hátrány:
    - csak 400 MHz FSB
    - csak integrált grafika
    - P4 nem a legjobb mobil platform, talán zajos lesz, bár van csendes P4 is

Mennyi az a jó ár amúgy?

Aktív témák