- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz hunjah13 #8799 üzenetére
Ez nem rosszindulatúság, egyszerűen nem licitálok arra, amire nincs pénzem.
Mert negatívot is úgy lehet szerezni, ha nem fizet az ember.
Amint viszont fizettél/fizettem, nem is lehet negatívot, vagy semleges adni, csak pozitívot, tudom, mert tapasztalt ebay vásárló, és eladó is vagyok egyben!
Szvsz ha valamit tudom, hogy nem tudok kifizetni, mert nincs pénz, akkor nem fogom megvenni, ez ilyen egyszerű.Így nem lopom az idejét, se az eladónak, se magamnak, hogy millió levelet írjak még, hogy most nem tudom kifizetni, majd később, bla-bla.
Nekem ez a véleményem, de most már legalább tudom, hogy vannak ilyen emberek is mint Te.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
hunjah13
csendes tag
válasz ludsimon #8798 üzenetére
sztem 200böl 4 nem nagy arány, de ugy gondolom te elég rossz indulatú vagy, nézd már meg pl a magyar aukciós oldalakon hány nem fizető ember van, jeleztem után mindig hogy nem kell, azt hiszem ez simán belefér, és te sem hiszed el hogy "szegény" eladó nem tudja azt eladni.
mind1 azért köszi értelmes és hasznos hozzá szólásod, most ugyis engem kezdenek el fikázni mert te ős tag vagy, de ha körbe nézel, ennél nagyobb hülyeséget is csinálnak emberek -
ludsimon
veterán
válasz hunjah13 #8797 üzenetére
Hát gratulálni tudok csak, hogy nyomkodod össze-vissza azt a buy it now gombot, de fizetni meg nem tudsz.
Már nem azért, de képzeld magadat az Ő helyébe, vársz a pénzre már 2 éve, és még mindig semmi, szerencsétlen eladó, meg nem tudja ismét meghirdetni, mert elvileg te már megvetted/megvennéd.
Én teljesen jogosnak tartom kitiltásodat...
[ Szerkesztve ]
undefined
-
hunjah13
csendes tag
válasz Hedgehanter #8796 üzenetére
értem
öszesen a 2év alatt 4nem fizetett tételem van, és kb 200 fizetett
az a 4 az a para hogy az ucsó fél évbe rászoktak haverok hogy rendeljek nekik, aztán meg á nem kell
most az utolsó dolog volt ami miatt letiltottak
irtam az ebaynek, levették az unpaid item strikeot, de nem aktiv még a profil, mit kell még tennem hogy aktiv legye? végleges a letiltás, vagy csak bizonyos ideig vagoyk letiltva?
köszi a segitséget -
Hedgehanter
őstag
Ha valamire biddelsz vagy buy it now-nal beirsz egy arat es tovabbnyomod azzal bevallalod hogy kifizeted az osszeget ha a tied az aru. Ettol nem terhetsz el hacsak nem elb@szol valamit (rossz osszeget irsz, a haverod belep helyetted es vesz valamit meg ilyesmi) lehet irni az ebay-nek hogy bocs eltoltam csinaljatok vissza...
Lehet kerni a Paypal-nal refund-ot ha irsz nekik hogy nem jott meg a cucc, majd megkernek hogy irj az eladonak hogy mizu majd 30 napod van erre aztan elmondod a Paypalnak hogy csak nem jon a cucc es akkor "elbiraljak" az ugyedet es vagy fizetnek vagy nem...
-
hunjah13
csendes tag
sziasztok
segitsetek
rendeltem már nagyon sok cuccot ebayröl, de most elrontottam
megrendeltem kb oktober 4én pár cuccot
mikor a melo hely megszünt, és nem volt pénzem kifizetni
ma kifizettem kb 90ezer forint értékbe 3embernek a cuccot és még3at nem tudtam kifizetni
erre ma kaptam nem fizető csapást vagy mi a fenét és kitiltottak
ilyenkor mit tudok tenni? azoknak akiknek ma fizettem meg van a cimem, igy hogy töröltek? meg kapom azokat a cuccokat még?
köszi
nagyon fontoss lenne, motoros cuccokrol van szó, nagyon hiányozna ez a pénz
szép estés
sziasztok -
mhorvat
senior tag
válasz ludsimon #8792 üzenetére
Félreértetted, nem felszámolásról volt szó, hanem privatizálásról. Országszerte már 400 kistelepülés postáját adták vállalkozásba, tehát a folyamat már megkezdődött, további 800-at akarnak még így vállalkozások kezére adni. Aztán szép lassan észrevesszük, hogy már a posta sem a miénk. Szóval megszűnni nem fog, csak majd tetszés szerint emelhetik a tarifákat, határ a csillagos ég.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Úgy hallottam, aztán lehet, hogy hülyeség, hogy a Magyar Postát is fel akarják számolni.
Mi lesz akkor? Hogyan fogunk ebay-ezni?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
userZ
aktív tag
válasz 8nemesis8 #8786 üzenetére
Ennél a szállításnál tudja igazolni a feladó, hogy tényleg feladta a cuccot, vagy itt nincs semmi adminisztrációs nyom, és ha mondjuk nem adja fel akkor nem is követelhetem a refundot paypalon keresztül (ha nem érkezne meg)?
Más: Tettem egy ajánlatot egy termékre ami "buy it now'- os, most várom az eladó válaszát. Ha áldását adja akkor köteles vagyok elvinni azon az áron, vagy még visszaléphetek?
Stop the Earth, I want to get off!
-
userZ
aktív tag
Tapasztalt ebayezők véleménye érdekelne, hogy az alábbi szállítási móddal érdemes e szállíttatni USA-ból?
Standard Int'l Flat Rate Shipping US $1.99
Mivel nem nagy értékű cuccot rendelnék, így ez kb megfelelne szállítási költségre. De vajon ez mennyire megbízható?
Stop the Earth, I want to get off!
-
mhorvat
senior tag
válasz 8nemesis8 #8782 üzenetére
Hétvégén nem üzemel a számlakezelő rendszerük, nincsenek tranzakciók. Illetve biztos van olyan is, amivel tudsz hétvégén azonnal pénzt utalni, fogadni, de az más tészta.
Más:
Erről tudnátok valamit mondani: 6230i cover case - $4.49
Hong-Kong, free shipping. De azon kívül, hogy szupergagyi műanyag, érhet még valami meglepetés? Visszajelzések alapján megbízható eladó. De egyszerűen a legdrágább ház is 7 dollár 6230i-re eBay-en, free shipping, Hong Kong, nincs "minőségibb".
-
8nemesis8
veterán
-
8nemesis8
veterán
Kaptam tegnap egy üzenetet miszerint nem tudják elküldeni amit rendeltem, mert raktárban volt egy kis elszámolás és már nem volt annyi, mint amennyit megvettünk.
Azt írta, hogy refundot most elvégzik.
Mikorra várható, hogy visszakapom a pénzemet??? -
DJTJ
aktív tag
válasz 8nemesis8 #8769 üzenetére
Attól függ mennyi az értéke, mert ha csak pár ezer ft akkor nem érdemes vele szórakozni, hogy visszaküldöd meg ilyesmi mert többe lesz a posta mint a füles, de ha komolyabb cucc és ez a szín egyáltalán nem tetszik akkor írj az eladónak, hogy nem ezt rendelted, mi a teendő ilyenkor.
-
attika89
senior tag
Üdv!
Váltotta mostanában valaki a forintját euróra paypal-al (szóval nem bankon keresztül)?
Az érdekelne, hogy a paypal milyen árfolyamon váltja az €-t
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
8nemesis8
veterán
Rendeltem egy fülhallgatót, de ne a kért színben érkezett meg.
Szerintetek mit tegyek?
Direkt nem bontottam még ki. -
mhorvat
senior tag
Ok, köszönöm!
-
mhorvat
senior tag
Be kell jelölnöm eBay-en külön, hogy megjött a csomag, vagy elég, ha simán elkészítem az értékelést?
-
kantenare
csendes tag
sziasztok!
van vkinek tapasztalata az ioffer-rel? ugyanis regeltem, de nem enged belépni, tudok mindent 100%-osan(felh.név,jelszó), de nem enged be. Próbáltam firefox-al, exproler-rel, cookiek törölve/eng...sőt a helpdesken "levelezgettem" egy "ügyfélszolgálatossal", de semmi, azt írta, hogy aktív a regem, de minden változatlan, nem tudok belépni.help!!!please! -
mhorvat
senior tag
Hát akkor erősen javítja a csomagom ezt a 2-3 hetes átlagot, mivel a 2009/10/08 feladású csomagom ma, vagyis 1 hét alatt MEGÉRKEZETT Floridából!
USPS First-Class International küldeményként, ami 12 dollár volt.Köszönöm mindenki segítségét még egyszer!
-
mhorvat
senior tag
válasz Winner_hun #8758 üzenetére
Mármost én a 3 Ft-ot PayPal és Banki váltás különbségére értettem, mint példa. Vagy Te nem erre írtad ezt? Korábban írták, hogy még utólag is levont tőle a bank (ez akkor az árfolyam ingadozás).
-
Winner_hun
titán
-
mhorvat
senior tag
válasz pentium4 #8756 üzenetére
Köszi! 186,8-on váltotta a PayPal, amikor én vásároltam, szóval nem vészes kis tétel esetén a különbség, csak, ahogy mondták sok kicsi sokra megy, valamint több ezer dolláros vásárlás esetén 3 Ft árfolyamkülönbség is sokat számít.
USA-ból olyan 2-3 hét a nagy átlag, mire eljut valami a címzetthez?
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
Tudok valahol olyan oldalt, ahol percről percre frissülnek az árfolyamok?
-
PoLizei
aktív tag
A váltásokhoz egy friss példa: most vettem egy terméket, ami 16,99 GBP-be került. A PP 4104,- HUF-ot vont volna a kártyáról, átállítottam, hogy devizában terhelje, és így 4061,- HUF-ot zároltak az értesítő sms szerint. OTP-s kártya szintén. Kicsi összeg, nem jelentős a különbség, de én is kíváncsi voltam az eredményre.
P*L****
-
8nemesis8
veterán
válasz Winner_hun #8742 üzenetére
Linket tudsz adni?
Mert ugye nem mind1, hogy milyen árfolyamon váltják, vagy van valami külön váltási árfolyam?
OTP lenne egyébként. -
mhorvat
senior tag
válasz Winner_hun #8742 üzenetére
És a középárfolyamot kell nézni, vagy pedig valuta vételit?
[ Szerkesztve ]
-
pentium4
senior tag
válasz 8nemesis8 #8732 üzenetére
felmész PP-re, bejelentkezel, profile-ra katt, ezután a középső oszlopba katt a Recurring Payments-re, ezután edit Funding Options, utána conversion options,majd itt kiválasztod ezt: Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
igy már a devizát terheli a számládra!P4
-
válasz mhorvat #8733 üzenetére
Ha beállítod, hogy a bankod váltsa át az összeget, akkor nem fogsz látni Forintban semmilyen kiírást, mivel a PayPal nem tudja, hogy mennyiért váltja a bankod. Ez az opció tehát lutri, mert csak utólag tudod meg mennyit is fizettél valójában.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
pentium4
senior tag
igen cska ott lehet megnézni!
ugy bukott 500 at hogy a ha paypal al váltatod a pénzt akkor többet fogsz fizetni, mintha a bankod váltaná!
a PP kb 4-5ftal többért váltja a devizákat!
állitsd be a PP accodon hogy ne a PP váltsa hanema bankod, igy deviza lesz ráterhelve a kártyádra, a forint helyett!P4
-
dany27
őstag
válasz 8nemesis8 #8727 üzenetére
egyszerű ahol tod állítani azt h mi legyen a primary ott van mellete konvertálás igaz h a miből az mindíg csak a primary pénznem lehet és csak mibe-t tod állítani de egy egyszerű matek számítással kitod számolni az árfolyamot
pl beadsz 1000Ft és megnézed h az mennyi a másikba és egyszerűen kiszámolod h mennyire jön ki egy! Gondolom ez az aktuális alapján számolja...
mhorvat: hogyan buktál 500at?? árfolyam különbség vagy mi??
[ Szerkesztve ]
-
mhorvat
senior tag
Megrendeltem még pénteken a tollat, amit akartam. Azonnal utaltam PayPal-on, rá kb. 3 órával (!!!) már Shipped volt a megnyert termékem!
Remélem épségben ideér a történet, USA-ból lett rendelve. Sajnos a tanulópénz megvolt, már nyomtam a fizetést, amikor észrevettem, hogy a PayPal váltja a pénzem, nem a bank (pedig az eszembe volt, hogy át kell nyomni ), 183 körül váltotta a dollárt. 500 Ft-ot buktam legrosszabb esetben, remélem ennél az összegnél nem lesz több a veszteségem az első rendelésem lezártáig.Köszönöm a segítségeket!
-
dany27
őstag
válasz pentium4 #8723 üzenetére
Okés köszi!
Akkor az alatta lévő dollár amit ír ebay az csak amolyan tájékoztato dolog.És akkor hogy paypal átváltja a GPB-t HUF-ba és annyival terheli meg a kontómat??
Mondjuk akrtam nézni hogy paypal mennyibe számolja a fontot de nem találtam a listájukban ami érdekes. Minden más van. -
pentium4
senior tag
-
addikt
válasz grabber #8721 üzenetére
Bár lényegtelen.Itthon olcsóbb minden,ahogy látom befejezni az aukciókat.A barmok többet licitálnak rá,mintha a boltból megvennék
Még sem jó kezek az oldalak ilyen téren.Router-t akartam venni itthon és a magyar licitálós oldalon drágábban adták a használtat mint az újat -
addikt
Ha paypal-el fizetek,akkor milyen esetben utalják vissza a pénzt,vagy milyen esetben lehet kérni a pénz visszafizetését?
Aki megkapta attól elveszik vagy hogyan működik ez az egész? -
dany27
őstag
hi
egy olyan kérdés hogy ha EU-s országból jön nekem cucc akkor azt ugye nem vámolják??
Pl.: Anglia és kb 150$ lenne az érték...
Jah meg ha fontba van kiírva akkor én mindeképp abba fizetek paypalon vagy átnyomja dollárba?? (ami ki van írva az ebay-es ár alá dollárba)Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz Fecogame #8709 üzenetére
Az túlzás, csak egy része a szövegeknek le van fordítva magyarra, de még így is elég sok az angol, szerintem inkább angolt éri meg használni megszokni, aki nem tud angolul annak sem kell elkeserednie, 25-30szónyi tudással vagy egy fordítómotorral egészen jól el lehet boldogulni már.
-
veterán
Sok HDD egyben, olcsón ---> https://hardverapro.hu/apro/sata_hdd-k_2_5_es_3_5/hsz_1-50.html
-
pentium4
senior tag
válasz 8nemesis8 #8702 üzenetére
ez nem igy van!
bizionyos esetekben van vám EU-n belül is, én műr egyszer megjártam igy Angliából!
történt ugyanis hogy dell notit vettem, fedex el küldte a srác, nagyon jó árba volt, uk billentyüzettel, töltővel, és teljesen uj volt!
feladta, 2 nap mulva már az orzságba volt és hiv a fedex hogy vámot kell fizetni, mondom wtf?
később kiderült hogy pontosan mi is a szitü, az eladó amerikából szerezte be a cuccot és nem fizetett rá adót angliába, mert továbbértékesitésre kellett neki!
igy nagyon faszán rámhárult ez a feladat! és erről egy szót sem szolt az eladó!
drágább cuccoknál mindenig kérdezzétek meg az eladót hogy ki a Manufacturing ország és hogy import cuccról van e szó!!!P4
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest