Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
somnia
senior tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
...te hol látsz kényszerítést?...árat emelt és felajánlotta a refundot...
-
Csabesz666
aktív tag
Erröl a csomagról valaki megtudná mondani, hogy merre lehet? : LVS2016933300231096N1 Köszönöm előre is!
-
Remekelek28
őstag
Mint már irtam,amig a konversio működött hozzávetőlegesen annyit is fizettem,amennyi ki volt irva,talán egy ezresnél tiz forintal fizettem többet kb.. Ez a kis nyilas megoldás volt.. Mindig vissza is számoltam az sms-ben kapott egyenleg kivonással.. a másik két megoldásnál pedig azonosan,kb ezer ft-onként 50 ft-al fizettem többet,de lehet 60 is.van..
Szóval van különbség.. 6000 ft-nál,már 250-300 ft..ráfizetés. -
ktamas76
csendes tag
Találtam egy nagyon akciós TV boxot. Az eladónak 98% feletti pozitív értékelése van 300.000+ eladásnál, így megrendeltem. Lóvé elment, jött is az értékelés, aztán 2 nap múlva ír, hogy a beszállítója rossz minőséget küldött, így inkább visszafizetne, de közben (megemelt áron) tovább árulja a cuccot. Ilyenkor megteheti, hogy nem küldi?
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
amennyi ki van irva az ebayen Forintban sohasem fogsz annyit fizetni.
Annyit fizetsz egyébként amibe kerül, mert a kiírt devizás ár, nem pedig a forint összeg az igazi.
Nem számol senki, semmit felfelé.
Amit az eBay-n forintra konvertálva látsz, ahhoz semmi köze a bankod árfolyamának, mivel azt, mondjuk úgy képtelenség lenne beépíteni az eBay rendszerbe.
Nagyon sok bank van a Világon amit használnak az eBay felhasználók. Egy tájékoztató devizaárfolyammal számított értéket látsz.
Ezt látom az eBay-n: Price: EUR 79.90 Approximately 24,730.00 HUF
Megveszem az alsó kártyás módon.
A bankom felé a Visa elküldi azt, hogy fizettem 79.9 €-t, amit ő 79.90 Euro = 24,766.14 Hungarian Forint-al számolt el, ezt az összeget a bank az ő kártyás fizetés elszámolási módszerével majd 1-3 nap múlva ténylegesen levonja.
Változó a kártyatipustól és a banktól függően, de nincs köze a hozzávetőleges eBay forint árhoz. -
Remekelek28
őstag
Magyarul ugyanannyit fizettem ,mint amennyit kiirt a paypalos vásárlásnál fotintban. 1260 ft volt a termék mikor leütöttem buy it now. Átlépek a fizetéshez 1320 van kiirva a paypalos résznél,de nem ezt választottam,hanem alatta a kártyást és ott is 1324 ft ot vont le. Tehát itt is inkább felfele számol jóval.
Viszont amig működött a konversio,addig max 1270 et kellett fizetnem.
Paypallal,csak az ebayről szoktam vásároni. Mostcén nem tehetek arról,hogy köztük nem működik valami,de ne velem fizettessék meg a többletet. Annyit szeretnék fizetni,amennyi ki van irva az ebayen. -
Surda-
őstag
Köszönöm a segitséget.
Csak úgy mellékesen kérdezném,hogy ebben az egész szállításban hol vett részt a Swiss Post?

Hongkokból jött, 1 hónap alatt ért ide és 15$ volt a postaköltség,de felmerül bennem,hogy mire fizettem én ezt a postaköltséget?
Ha mondjuk teljesen jóindulatúan állunk a kérdéshez, részt vett ebben az egészben a Swiss post?
csaba17 Más track számom van,magyar posta is látja.
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Ezt nagyon nem értem: a kártyás fizetésnél is többet kell fizetni,
A bankod konvertálja a devizát, ha az alsó részt választod Credit or debit card, a PayPal nem konvertál semmit, egyszerűen deviza terhelés megy a bankod felé.
Írtam már azt is, hogy ilyenkor minden esetben van az 1$-os próbaterhelés a kártyaszám ellenőrzéshez, de azt ténylegesen nem vonják le, zárolás és sztornó. Ezért látszik 2 tétel közvetlen a vásárlás után a kártyazárolásoknál.
De működik a PayPal konverzió, ha nem az eBay-n vásárolsz, így csak ott probléma: eBay-PayPal vásárlás.
-
válasz
Surda-
üzenetére
Arrival at delivery office megérkezett a kézbesítő hivatalhoz, a postádhoz
Swiss Post ez a nyomkövetési bejegyzést magyarázza, melyik posta írja be az adatot, röviden csak megjegyzés.
Magyarországon csak egy posta működik, bár elméletben -jogilag lehetséges- lehetne konkurencia, de egy állami vállalat ellenében senki sem..... -
Surda-
őstag
Sziasztok
Csomagom így áll:
Dec 27, 2016
07:22 am
Arrival at delivery officeSwiss Post
HU1577, HungaryDec 26, 2016
09:32 pm
Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sortingMagyar PostaDec 23, 2016
09:35 am
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryMagyar PostaDec 23, 2016
09:35 am
Arrival at border point in the destination countrySwiss Post
HUBUDA, HungaryA Swiss postnak van Magyarországon irodája? ?
Nem találok erről semmi infot.
-
válasz
Hunter2
üzenetére
Minimum üzleti regisztráció kell szerintem a shop nyitáshoz. Csak azzal indítani hogy eBay webshop logikátlan, kell előzmény fiók mert az van shop felülettel megáldva.
És még az eredeti kérdésedhez visszatérve van a magánszemélynek is feltöltési díj, ha eléri a havi limitjét. -
madle
őstag
Sziasztok,
Eleg reg ota nyitottam egy case-t, mert nem ert ide mar honapok ota a rendelt termek es a megadott tracking szamon semmit nem lehet latni. Az eladoval beszelve, eleg nehezkes a kommunikacio mert alig akar irni. Mar vagy harmadszorra ajanlja fel, hogy ujrakuldi a tokot. En meg mar harmadszorra mondom neki, hogy nincs ehhez turelmem es refundot kerek. Es egyszeruen mimtha valami szellemi fogyatekoshoz beszelnek, mert minden irasaba azert beleirja hogy nagyon megerti a haragom es ujrakuldene azonnal a tokot es varjak meg turelmesen par hetet... Illetve ha nem felel meg ez akkor jelezzem... Na ezt mar haromszor jeleztem de nem fogja fel.
Ilyenkor mit lehetne tenni? Mert mar bosszanto a dolog. -
ficere
aktív tag
Sziasztok!
Olyan létezik,hogy egy termék a mobilos app-ban free, ugyanaz már gépen nézve postaköltséggel van. -
-
Hunter2
addikt
Komolyan mondom ezt nem hiszem el, sehol nincs leírva hogy ha nulláról nyitok egy ebay shop-ot akkor ott lesz-e feltöltési és összeg határ mint a sima accountnál.
Ha tudja erre valaki a választ az ossza már meg velem. Előre is köszi. -
Ne legyen fix ár megadva, csak a kezdő licit és más sem. Akkor ingyenes a limit erejéig vagy olyat adsz el ami ingyenes hirdetéssel lehet.
Szerkesztéssel indítsd újra, akkor a második képernyőn ott az összesítés, hogy mi van felszámítva. Az első tétel free lesz. Megnéztem, kipróbáltam nincs díj.
Ha csak nem neked elfogyott a kedvezményed valamiért, mondjuk havi limit betelt.

-
GAbre
veterán
Jól látom megszűnt az ingyenes licites eladás ebayen?
0,37 dolcsit kér 1-2 hete,eddig ingyenes volt legalább ez. -
Hunter2
addikt
Most csinálok a cégemnek ebay accountot és kezdésnek csak 500 USD-nyi cuccot lehet felrakni, ez az eladásokkal növekedni fog de nekem nincs annyi időm. Ezért felmerült hogy ebay shop-ot kellene nyitni akkor talán nem lenne ez a korlát. Tud valaki valamit ennek a költségeiről esetleg hogy van-e havi díj avagy ilyesmi?
Magánszemélyként nincs listázási díj azt tudom de shop-ként vajon van? -
fulton
addikt
válasz
Silent77
üzenetére
Ezt kaptam:
Hi. Sorry for the shipping trouble.We guess they may be lost during transportation. To deal with it soon, how about we refund full of the payment for you? Do you accept it? We will do it once you confirm back. We apologize for all the trouble. Waiting for your reply. Thank you.
most jól értem azt mondja hogy valszeg elveszett a csomag, és elnézésem kérik, mit szólnék ha vissza fizetnék nekem a vétel árat. Elfogadom e ezt, erősítsem meg kérésem. várják válaszom. Mit is írnak pontosan?.
-
válasz
Directors
üzenetére
Vámeljárást írtam, nem vám mértéket. Az import termékek esetén ha csak áfát kell meghatározni, az is a vámeljárás megnevezésű munkafolyamat során lesz megállapítva, ennek van költsége.
És nem csak az alapár, hanem a szállítási költség és az egyéb a megszerzéshez kapcsolódó költség beleszámol a vámalapba, ami az áfa kiszabásának az alap összege. -
válasz
Nooeca
üzenetére
Ez már régóta így működik, már 2015 júniustól ezt lehet használni -akkori a kép amit most megnéztem-:
More actions
Contact seller
és az első rádió gomb: I have a question about using my item or I want to send the seller a message
Van egy kérdésem a hirdetéssel kapcsolatban vagy üzenni szeretnék az eladónak.
Ez mindegyik hirdetésnél ott van, ugyanaz mint ha benne lenne a menüpont felsorolásban.
Másik lehetőséged küldesz kérést -request- a probléma jelzésével, úgy hogy előtte már eldöntöd milyen irányt szeretnél a megoldásban. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Összefoglaló:
Case-t a (legkésőbbi becsült - Estimated Delivery) érkezéstől számított 30 napon belül tudsz nyitni az eBay felületén keresztül, ha nem egy országban vagy az eladóval, ha azonos az ország, akkor 7 nap.
Ha egy vásárlásnál nincs megadva Estimated delivery, akkor a vásárlás napjától 30 nappal kell számolni a várható szállítási időt, és ha az letelt, attól a naptól 30 napig van vásárlói védelem. -
-
fulton
addikt
válasz
Silent77
üzenetére
na hát én ezt nem értem, arra mentem a more action-s nál hogy contact seller, ott rávezetett erre:
I want a refound. Ott írtam meg neki, de ez most case is lett?direkt nem arra mentem hogy: "nem kaptam meg a terméket" a more actions-nal
de ugy látom case lett ebből..fene se tudta de ezt látom:
1 request is still openDe ha az is, miért gond ha case-t nyit az ember? ez valami hátrány az eladónak akkor is ha záródik rendben?
-
Nooeca
senior tag
Lehet hogy bunkóságnak tűnik, de visszakértem a pénzem az ingek ügyében el is utalta azt. 12.11-én máshol 12.12-én szintén máshol pedig 12.13-án meg kellett volna érkeznie az ingeknek. Tudom hogy csúszás van, de a nyomkövetés nélküli termékeim így is gyorsan jönnek.
3x rendeltem, immáron 3. eladótól ugyanazon ingeket, máig nem érkezett egy sem. (nyáron és tavasszal volt a korábbi).
u.i: Nem tudom miért, nem tudtam üzenetet írni az eladónak, nem volt ott a listában az opció, csak az hogy refund kérés. "Contact" seller hiányzott ott.
-
válasz
fulton
üzenetére
Csak írd meg neki, ha addig nem jön meg, megírod, hogy kéred vissza a pénzt.
Mennyi idő telt el feladás óta?
Én várni szoktam legalább 40 napot, de van ahol kivárok 45-60 napot is.
Nem nagyon kell case-t nyitni. Én évek óta nem nyitottam.Szerk: Elnézést nem láttam a feladási dátumot.
Január 7 korrekt, utána pénz vissza. -
fulton
addikt
válasz
fulton
üzenetére
Erre gondoltam hogy elküldöm neki:
Dear Seller.
Unfortunatelly, I haven't received the product yet. (December 22 was the deadline) And I have not received any notice from the customs.
I can be waiting until january 7.regards xy
Ezt csak levélként küldjem neki, vagy már nyissam meg a caset? nem akarok bele menni semmi olyanba hogy várjak még , január 7 után is..., meg hogy ujra küldi. Igazándiból csak itt olvastam hogy "illő" elsőnek az eladónak írni. De nem tudom mit tudna Ő is tenni (semmit...) mivel nem volt tracking number...csak feladta postán.
-
fulton
addikt
Kellemes Ünnepeket.
Van egy termék amit nem kaptam meg határidőre dec 22 volt (a határidő vége). Ilyen esetben mit tudok tenni?
Van értelme írni az eladónak? gondolom felkínálja hogy küld egy másikat, igen ám de én azt nem szeretném megvárni, mert akkor kifutok a "case" nyitás idejéből. Írjak neki hogy szeretném vissza kapni a vétel árat? vagy hogy járjak én most el. Soha nem volt még nekem ilyen ebay-en. A vám hatóságtól sem kaptam semmilyen értesítőt.Még annyit hogy nem volt nyomkövetési szám rajta, simán csak feladta. (hongkong-ból) nov 15-én
Hongkong-ból jött a cucc, és elvileg vámköteles volt.
-
válasz
Directors
üzenetére
Ez kb 31,5 € lenne, úgy 10000 Ft lenne a vámolási érték, áfa és a posta vámeljárása +5200-5500 Ft kiadás a vételárhoz, a magyar bolti 40k-hoz viszonyítva féláron megkapható, bár találtam hasonlót 19900 Ft-ért itthon is. Erre biztos a magyar garancia.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Ezt a kütyü 100m-ig lehet használni ? Addig fogja a wifi jelét ? Illetve 40m mélységig érzékel ?
[link] -
válasz
peter889
üzenetére
Váltózó a szállítás jellemzően azért 21-40 nap nem pedig 60.
Nemrég kaptam küldeményt 8 napra Kínából, az elmúlt 1,5 hónapban ez volt a legrövidebb és 61 nap volt a leghosszabb, de 27 vásárlás átlaga 29,5 nap, úgy hogy ebbe a 11.11-es és karácsonyi szállítási dömping is beleesik. -
peter889
őstag
válasz
tilla311
üzenetére
Köszönöm az infókat; az tényleg fejlettebb modem.
Azt én is tudom, mennyi az átlagos érkezési idő; de a kérdésem a mostani megrendelésekre vonatkozott.
Márpedig azt hallottam a médiából, hogy 2-3 hónappal lehet számolni; csak nem tudom, hogy az a mostani, vagy a 2-3 hónappal ezelőtti rendelésekre vonatkozik.
Ahogy látom, többen jelzik itt, hogy a 2 hónapja rendelt dolgokat most kapják meg - de abból ugye önmagában nem következik a mostani rendelések postázási ideje.Mert ha 2 hónap, akkor inkább venném meg itthon.
Ezt most akkor próba szerencse, megjön amikor megjön? -
faki_
senior tag
Köszönöm, ilyen válaszban reménykedtem!
El is hamarkodtam a kérdést... Összehasonlítottam a 17track.net-en egy kézbesített csomagszámmal és ott is kitűnik, hogy kamu. A kézbesítő cég nincs feltüntetve, a beírtak ellenére is "In Tranzit"-nak jelöli. Az idő ugyan nem kerek érték, de így már mindegy is.
-
faki_
senior tag
Van pár 1,5-2 hónapos elmaradt csomagom, eddig nem foglalkoztam velük, betudtam a posta bedőlésének. Közeledik az idő, amíg még reklamálhatok az eBay-en és észrevettem, hogy az egyik ~5 dolláros cucchoz adtak követési számot YTx...x (x...x = 16 db szám) formában. Ez a Yun Express nevű céghez tartozik, a sajátjuk és a nemzetközi nyomkövető oldalak is kiadják, hogy a feladástól számított 8. napon, november 14-én megérkezett a helyi postára, már ha az alábbi ezt jelenti:
"helységnév, HU, Package arrived at the carrier facility (Yunexpress's Track End)"

Hitelesnek tekinthetem ezt??? Ezzel mehetek reklamálni? A Magyar Posta oldala nem ismeri, azóta hoztak kisebb vackokat, ezt nem. Nem akarom a kereskedőt szívatni a visszafizetéssel és magamat sem a majdani újbóli fizetéssel, ha egyáltalán megkapom még...
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Én hetente -épp az imént- írtam- hogy egy vásárlásnál mennyi a veszteség a konverzió nem működése miatt.
Októbertől nagyon sokan, a Világ többi részéről is írogatnak nekik. Itt idéztem a múltheti válaszuk lényegét.
De nyugodtan fizethetsz ha lényeges a bankod konverziójának használata a PayPal vendég móddal. Az is biztonságos, akiknek nincs PayPal fiókjuk azok azt használják az eBay-n fizetésre, nem igazán olvastam visszaélésről. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Pár hsz-el ezelőtt írtam (#65421) tilla311 kérdésére:
Ha az eBay-n ezt választod akkor is a PayPal felületet használod, az eBay kereskedő nem kap kártya információt, viszont úgy számolj, hogy 1 vásárlás 2 tranzakció lesz, a kártya ellenőrzés 1$ -amit később sztornóz a bank- és a vásárlás, ez akkor számít ha kicentized a kártyán lévő pénzt, vagy a bank napi vásárlási darabszámot számol (Erste alap 5 db), de ilyenkor mindig a bank vált.
Ez a PayPal vendég üzemmódban történő fizetés, ez nem jelenik meg a PayPla vásárlási történetbe, mert "külső" fizetés. A bankod megkapja a fizetési kérést az adott devizában és az ő elszámolása alapján vonja le a pénzt.
A különbség az, hogy itt hivatalosan csak az eBay vásárlói védelmet tudod igénybe venni.
Én azt javaslom, hogy ha jó a visszajelzése az eladónak, akkor nincs a védelemben olyan kockázat hogy ne lenne egy védelem elegendő és 50 $ felett van a 4-5% + költség a PayPal váltás miatt már esetleg nem elenyésző mértékű.
De bármikor vásárolsz neten, mindig van egy fizetési kliens, ami nem továbbít bankkártya adatot a kereskedőnek, ezek biztonságosabbak, mint a boltokban telepített terminálok, mert azoknál ott marad a terminálon a kártya adat és le is szedhető, "újrahasznosítható".
Mindenképp lépniük kell a PP-n a hibára az eBay-l együtt, mert ahol nem $-os az elszámolás, ott a felhasználók veszítenek pénzt. -
Remekelek28
őstag
Erre a konvertálás hibára visszatérve..
Ha nem a paypalt választom,mikor feljön a fizetési mód,hanem credit or debit card,akkor ott konvertál valamit? vagy azt kell kifizetnem ami dollárban szerepel,mintha a kis nyilas módszert választanám?
Csak ugyebár itt be kell irni a kártyaszámot stb.. -
válasz
RAiN91
üzenetére
A 3-5-től 5%-ig terjed a jutalék a vevő lakhelyétől függően, ha eladási árként jön be, a bejövő pénz sorát kinyitva ott a költség, a fee.
Ha baráti, családtagos küldéssel jön pénz, akkor nincs jutalék levonva, még akkor sem ha eladtál valamit.
Ha nem Paypal-t használsz elkerülhető, illetve ha a vevő olyan hülye, hogy vásárlói védelem nélkül fizet neked a fenti módszerrel: baráti, családtagos küldéssel. -
RAiN91
őstag
Eladtam pár dolgot ebay-en. Azt nem tudtam, hogy az ebay mellett a paypal is levon még jutalékot, 51$-nál 2,54$-t von le, ezt nem lehet elkerülni?
szerk: a 3 héttel ezelőtti eladásomnál nem vont le semmit.
-
válasz
tilla311
üzenetére
Kikerülnek a bankkártya adataim az eladónak Bármilyen netes fizetés esetén nem iagazán kerülnek ki ezek az adatok.
Ha az eBay-n ezt választod akkor is a PayPal felületet használod, az eBay kereskedő nem kap kártya információt, viszont úgy számolj, hogy 1 vásárlás 2 tranzakció lesz, a kártya ellenőrzés 1$ -amit később sztornóz a bank- és a vásárlás, ez akkor számít ha kicentized a kártyán lévő pénzt, vagy a bank napi vásárlási darabszámot számol (Erste alap 5 db), de ilyenkor mindig a bank vált.
A case az eBay-n működik, független, hogy miként fizetsz.
Ez tévedés: és csak akkor indítható case, ha a paypal zöld utat ad. Honnan vetted, mert nem igaz.
Ez esetben is elérhető egyébként a PayPal védelem, segítség ha az eBay-n nem tudsz megegyezni, de ez már más dolog.De hozzáteszem az eBay miatt került ilyen helyzetbe a PayPal, az eBay változtatott a fizetési résznél, más webshop oldalakon működik a konverzió átállítása.
-
gojko.m
senior tag
Tudna valaki segíteni ebben az ügyben? -> #65416
Még nem csináltam ilyet és nem találok ezzel kapcsolatos infót. -
Pacino68
tag
Megjött a két hónapja rendelt termékem, ne csüggedjetek ha késik, van remény! 😎
-
tilla311
tag
Szia!
Három ötlet, amiben kérném szépen a véleményed:
- Az Android mobilalkalmazással vajon működik-e a váltás, addig, ha lehet nem telepíteném, amíg nem biztos.
- Fontolgatom, hogy közvetlenül bankkártyával indítok vásárlást, mert most már azzal is lehet, és akkor kikerülném az átváltási problémát. Vajon ezzel milyen hátrányt szenvedhetek? Kikerülnek a bankkártya adataim az eladónak, vagy csak az ebay kapja meg? Ha esetleg case-t kell indítanom, a vásárlásvédelmet ez nem csorbítja? Mert case indítása esetén az ebay aktívan adatokat kérdez le a paypaltól, és csak akkor indítható case, ha a paypal zöld utat ad. Mit kell erről tudni?
- Említetted korábban, hogy Neked a régi többlépcsős checkout metódus van beállítva vásárláskor. Ezt hogy lehet beállítani, hogy az legyen? Ott sem lehet az átváltást beállítani?
Szerintem totál direkt csinálják a dolgot. Minden más PP funkció jól meghívható az ebay checkout ablakból, pl. a change account, meg a többi, csak és kizárólag a change rate options ablakot nem engedi.Előre is köszönöm a segítséget!
-
tilla311
tag
válasz
peter889
üzenetére
Szia!
Ez az egyik legnagyobb bolt az eBay-en, Shenzhen Estone Trading Co. Ha most megrendeled, itteni idő szerint hétfőn hajnalban postázzák, és átlagosan két-három hét a szállítás China Post unregistered air mailben. Nézd meg EZT is, komolyabb típus, kicsit drágábban.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok becsülni, hogy ha most rendelnék az eBayről, hozzávetőlegesen mikorra várhatnám a megérkezését?
Konkrétan erre gondoltam:[link]És kívánok boldog Karácsonyt minden Fórumtársnak!
-
gojko.m
senior tag
Nemrégiben kaptam egy jól működő terméket, de nem azt ami a leírásban szerepelt. Reklamáltam az eladónál egy visszatérítési folyamat elindítása közben. Egy 30%-os visszatérítésben megállapodtunk. Viszont az e-bay a teljes összeget visszautalta nekem.
Ezután az eladó ezt írta: "Could you please repay the money for our account : hisgadget2016@yahoo.com. and provide the transaction ID for us."
Sajnos, nem igazán értem mit akar. Illetve hogyan kellene visszautalnom neki azt a 70%-ot úgy, hogy egyértelmű legyen melyik termékéért küldöm? És tudom-e rendezni ezt a paypal-os számlámról?
-
Shingen
addikt
Boldog karácsonyt kívánok minden fórumtársnak!
-
havri1
félisten
válasz
grizlisandor
üzenetére
60 napig lehet csak.
-
Helló!
Kérni szeretnék egy kis segítséget, rendeltem ismerősömnek pár cuccot eBay-ről, még október közepe táján, most szólt, hogy megjöttek a csomagok. Értékelném az eladót, de nem engedi és ezt írja: "We are unable to add your feedback for 1 transaction".
Valahogy tudom értékelni az eladókat, vagy erről már lecsúsztam?Üdv.
-
AcCEsS
senior tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nem tudom az eBay kontra Paypal esetében fennáll-e még konverziós beállításoknál megjelenő hibaüzenet, de az előbb vásároltam a GearBest-ről, és ott simán át tudtam állítani. Az is lehet, amit egy páran írtak, hogy kizárólag az eBay <-> Paypal kapcsolatnál van a probléma!
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Az épp a vámolás során használt árfolyammal 20.01 €, nem esik vámeljárás alá.
-
somnia
senior tag
válasz
Remekelek28
üzenetére
a mindenkori 22 ojró számít és nem az, hogy ez éppen mennyi forintban...
-
Rendben köszönöm a gyors választ

Azt tudtam , hogy a paypal felszámol díjat

Csak meglepődtem , hogy ennyit .Attól nem félek , hogy elküldjem .
Attól félek , hogy elküldöm és ő visszavonja a pénzt .
Aztán akkor se gép se pénz .
De akkor ilyen nem fordulhat elő
Mivel érdemes küldeni egyébként ?
DHL - Fedex ?Itthon csak DPD-t és MPL-el küldözgetek .
-
válasz
cs.zsolt
üzenetére
Ha kevés eladásod volt, akkor 21 napig függő állapotban van a pénz, nem férsz hozzá a vásárlói védelem az oka.
Van jutalék az eladások után a PayPal-n, szerződési feltételek tartalmazzák, miből gondoltad, hogy eladóként nem kell fizetni?
Akár hold akár nap, a vevő ha gond van indíthat dispute-t és visszakapja a pénzt ha igaza van.
Természetesen el kell küldeni, megadni a nyomkövetési számot.
Számlát te készítesz, ezt az eBay-n is és a PayPal-n is elkészítheted, ez utóbbit javaslom.
Az eBay is előjegyzett 10% jutalékot, én 15% költséget építek be az eladási árba, a PayPal a vevő lakhelyétől függően 3,5-5,5 % jutalékot vesz le. A szállítási költség is beleszámol.
Amennyi időt megadtál postára adási időnek a hirdetésben, azt köteles vagy betartani, lehet, hogy kapkodnod kell.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha meg nem jön akkor max negatív...