Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nagytoll
üzenetére
Akkor te kifogtál egy nem "jó" eladót, miért nem zárja ki a többi országot, mert akkor pirosan ott virít, hogy nem szállít és nem is lehet tőle vásárolni.
Én ezen az oldalon keresek a súlynak megfelelő UK-ból történő szállítást és arra rákérdezve, hogy ha azt kifizetem elküldi-e.
Ez például egy 1 kg-os csomag Mo-ra történő szállításának költségei:
Számomra egyébként azért érhetetlen, ha feladja nincs nagy különbség ha Liverpool-ba küldi vagy Budapest-re, ugyanúgy bemegy a postára, a futár is felveszi akár háznál, a csomagcímkét nyomtatja mindkét esetben és az eladói védelem is biztosított.
-
Nagytoll
senior tag
Hello! Ha olyan eladótól szeretnék rendelni aki csak Anglián belülre szállít akkor mennyire rizikós valami céggel elhozatni a rendelést Magyarországra?
Illetve melyik ilyen oldalt ajánlanátok? Eddig az angolcsomag-ot és a csomagbrokert néztem, ezekről van valakinek tapasztalata? -
nandow
aktív tag
Ismét köszönöm!

Ha már szóba hoztad a címet. Az nem gond, ha nem egyező címek vannak megadva eBay-en és PayPalon?A következő a helyzet. PayPalnál azt a címet adtam meg, ami elvileg a bankkártyámhoz tartozik. Most váltottam bankot, én az állandó lakcímemre tippeltem, azt írtam be. Ez egy vidéki cím.
Ebay regisztrálásnál regisztrációs címnek a tartózkódási helyemet adtam meg, ami egy budapesti cím.
Amiatt, hogy át tudjam venni a küldött csomagokat, eBay-en megadtam Primary shipping address-ként a munkahelyem címét, ami szintén budapesti.Szóval a 2 helyen összesen 3 címem van megadva. Akadhat ebből gond?
-
válasz
nandow
üzenetére
Erre gondoltam, ez már akkor össze van rendelve.
Célszerű, mert ekkor, ha van az eladó részéről ilyen kizáró ok, akkor nem fog rád vonatkozni.
Ezután a fizetési visszaigazolásnál a címednél ez látható: Shipping address - confirmed
De ez nem okoz most problémát a vásárlásnál, ha még nem tudod megtenni. Ha a bank levonja a 400 Ft ott lesz kód a tranzakciónál a számlatörténetben. 1-2 munkanap. -
nandow
aktív tag
Köszönöm!
Így továbbment a folyamat.
Most ezt látom az eBay fiókomnál.Ez így már rendben van?
Alul van még ez a "Become Verified" gomb, próbaképp rákattintottam, ott megint a PayPal oldalára irányított, a kártyam konfirmálásához. De a 4 jegyű kódot még nem kaptam meg.
Ha meglesz a kód, akkor ezt is még meg kell csinálnom?
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Próbálnám összefűzni az eBay fiókomat a PayPal fiókommal.
Az eBay oldalán ráklikkelek a megfelelő linkre, felugrik egy új ablak, a PayPal oldala, ahol kéri a jelszavamat, hogy jelentkezzek be. Beírom a jelszót, utána küldetek egy kódot sms-ben (beállítottam PayPalban ezt a plusz biztonsági funkciót), a kapott kódot beírom, ezzel véglegesítve a belépést. De ezek után semmi megerősítést nem látok, hogy sikerült volna az összefűzés. Ismét a PayPal beléptetős oldala jön be (ahol a jelszót kéri a PayPalhoz).Ez így rendben van? Vagy mit kellene látnom, miután beléptem a PayPal fiókomba?
Üdv!
szerk: közben ki-be léptem az eBay fiókomba, de nem változott a helyzet
-
Mr Paris
tag
Sziasztok!
Rendeltem ebay-ről egy antivirus kulcsot, pay-pallal ki is fizettem, de már másodjára kapok refund-ot.
A rendelés részleteinél pedig az van., hogy " A rendelés költsége nem tartalmazza a teljes összeget".
Na de nem én adom meg , hogy mennyit fizetek. (Buy it now)
Most tényleg ennyire hülye vagyok vagy mit lehet ezzel kezdeni?Ha van valakinek ötlete azt köszi előre is.
-
Shingen
addikt
Hali!
Mit csináljak, 3 hete nem jött meg a csomagom, pedig az volt az utoló dátum azóta eltelt 2 hét.
Már akkor refundoltam.
De az eladó csak azt írja folyamatosan vissza, hogy a tracking n. alapján megérkezett az országba.De anno a refundolánlál volt egy ilyen üzi az ebaytől:
If the seller doesn't respond or if you aren't satisfied with the seller's response to your request by Dec 06, 2016, please let us know. On that date, you can escalate your request to eBay Customer Support. A customer support agent will then review your request and get back to you with a decision within 48 hours.Ha bajom van az eladóval meg nem megfelően válaszol szolhatok az ebaynek vizsgálják ki.
Ezt hol tudom megtenni?
Ezt a kivizsgálást? -
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, hogy mi a különbség a két mód között az árán kívül?
Promotional Postage Service Free
Standard Int'l Postage GBP 1.49Köszönöm
-
Srácok ez ügyben tudna valaki segíteni?
-
RAiN91
őstag
Kaptam refundot egy termékért, pedig nem is kértem. Igaz nem volt jó, de eladtam itthon, mert kiderült máshoz van. Az mitől lehet? Én tutira nem kértem, nem is beszéltem egyszer sem az eladóval, ne foglalkozzak vele csak örüljek?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nem kérünk soha "újraküldést", és nem is fogadjuk el a felajánlást. Adja vissza a pénzed, aztán esetleg, ha jó fej akarsz lenni rendeld meg tőle ugyanazt még egyszer. Ha elfogadod az újraküldést, akkor maximum a Paypal fog védeni, de az is csak az eredeti rendelés fizetésétől számított 180 napig. (Ha jót akarsz magadnak visszakéred a pénzed.)
-
madle
őstag
Üdv, eBayen nyitottam egy requeser refundra, mert nem érkezett meg jó rég óta csomagom. Az eladó nemnagyonakar válaszolni, csakritkán, de olyanokat ajánl, amiket már megbeszéltünk (Pl. postázási címem ellenőrzése)... Most azt ajánlotta, hogy zárjam be requestet és küld ma egy másik tokot.
Ezt nem kellene új vásárlással lefixálni? Mert így akkor gondolom nem kapok új dátumot a termékemhez és kifutok az időből, nem?
-
AcCEsS
senior tag
Több csomagom van úton..., vagy valahol... némelyik október eleje óta nem érkezik meg. Viszont szükségem volt egy gyors 64GB-os microSD kártyára (Samsung EVO+ lett), így az általatok javasolt eladótól, sinceritytrading-től rendeltem meg, ráadásul akciós áron. November 30-án adta fel és ma kaptam kézhez (ezt nem is értem). Hát kérem, így is lehet! Az elismerésem az övé, a köszönetem pedig a tiétek!

-
Directors
senior tag
-
totyak
aktív tag
Ezek az amcsik hihetetlenek. Egy egyszerű kis Gameboy Advance játéknál kérdezem tőle, hogy el tudja e postázni hozzánk és ha igen, mennyiért. Visszaír, hogy bocs, de nem, mert a fedex kb. 100 dollárért hozná. Nem akarom elhinni, hogy egy parányi dobozt, aminek súlya alig van, nem lehetne sokkal olcsóbban elküldeni.
-
Nem, de az eBay-n nem tudja rendezni, az a lényege annak amit írt. Várhatsz az eBay- valamire, de ha már adott egy megoldási lehetőséget, akkor mi a gondod?
eBay-n még a request -kérés- kategóriában lehet, mit ír a Resolution Center, hogy mi az?
Javaslatom, ha élő dolog az eBay-n zárd le és tedd azt amit kérnek.
Az eBay is át fog passzolni téged a PayPal-re, eddig az volt a jellemző. Minek várnál? -
bul07
nagyúr
Van egy 2$ rendelésem ami nem jött meg, 61napos
Harmadik levélváltásra ezt írja nekem az eladó
Hello, sorry for the inconvenience. we just want you to open a new case in paypal resolution center. can you please close the ebay case and open a paypal case again? when you open the case and then escalate it,we will issue the refund immediately. is it ok? regards jackie
Jól sejtem ha zárom az ügyet akkor paypal-on se tudok már erre ügyet nyitni?
Nem is értem miért ne menne a refund , egy hete is volt egy mert az eladó más telefonra való tokot küldött az első levére refundoltNem akarom elvadítani az eladót mert jó áron csak ő árul ilyen tokot
De na
Mit válaszoljak? -
atala
addikt
Hogyan tudok disput-ot nyitni az ebay-en ha nem találom a listában a terméket?
Be jelölöm, hogy listázza ki az összes 2016-os rendeléseket, és nem adja be azt a terméket.
A vásárlói védelem még él.
Régebben írtam itt, hogy megjött a termék, de sérülten. Reklamáltam, és azt mondta az eladó, hogy újat küld, de azóta egy levélre sem válaszol, és a termék sem jött meg újra. -
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek az ebay-ről történő iphone rendeléssel kapcsolatban. Esetleg tudna valaki egy megbízható eladót?
Előre is köszi! -
GoTReX
őstag
-
válasz
GoTReX
üzenetére
Rosszul gondolod, a posta a legolcsóbb, de nem méretre szállítanak, hanem súly az elsődleges. És szeretem a rejtvényeket, de ha adtál volna annyi mankót, hogy mely országba szeretnéd küldeni, akkor igazából lehetne válaszolni, mert országonként is más a díjszabás.
A keresőben a futár szóra, meg itt két futár kalkulátor linkje -
GoTReX
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék csomagküldéssel kapcsolatban. Ebayre külföldi kb cipősdoboz méretű csomag feladására milyen csomagküldőt ajánlatok? Magyar postánál gondolom van olcsóbb szolgáltatás is. Ezek hozzávetőlegesen milyen árban vannak?😃
-
válasz
topjoyy
üzenetére
Ennyi értékeléssel lilyscasket (119442) magánszemély

Ha lejjebb görgeted a képernyőt ezt találod:
Business seller information
lilyscasket
xiaodong Lu
RM.1501 GRAND MILLENNIUM PLAZE (LOWER BLOCK),
181 QUEEN'S ROAD CENTRAL, HONG KONGIlletve a képernyő jobb szélén a neve alatt:
Visit store: lilyscasket
See other items
Registered as a Business Seller
Szóval nem magánszemély.Item condition: New, igen új.
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Új vagyok még külföldi online piac téren, de azt szeretném kérdezni, hogy ez a telefon magánszemélytől van-e, megbízható, gyári új valamint a szállítás díjat itthonra mindenféle vámmal.
Előre is köszönöm!
-
lionskull
tag
64bites Win XP-t honnan szerezzek be tutira érvényes kulccsal? Van pár ajánlat, de nem vagyok benne biztos hogy mindenhonnan eredeti darab érkezne.
-
pimmi
senior tag
tanácsot kérnék, van egy ilyen csomagom, Estimated delivery Nov 14, 2016 - Nov 30, 2016, az eladónak már írtam, azt mondta türelem, sok a csomag, már feladta, nyomkövetési szám nincs, nem is tud adni, meddig várjak szerintetek? köszi
-
madle
őstag
Indítottam egy requestet a meg nem érkezett telefontok miatt, érdekes egyből válaszolt az eladó, hogy utána telefonálgat mindenhol a dolognak, hogy mi történt stb. Persze ezt mindannyian tudjuk hogy kamu, mert nem fog történni semmi csak az idő telik.
Kérdés, hogy mi ilyenkor a teendőm? Bezárom a requestet vagy várok? -
válasz
randras
üzenetére
Van egy fellebbezési lehetőséged, ott kell lenni a Appeal szöveggel.
És már írtam, nem a megérkezés -arrived- a meghatározó, hanem a kézbesítés: Item delivered
Ha megnézed, ez még a repülőtéren van, onnan nem került tovább.
Import (Item arrived at country of destination) United Kingdo GBLALA,
Import (Megérkezett a célországba) Heathrow Worldwide Dc
Mivel ez a bejegyzés 2016.10.22-i, valószínű hogy elveszett, kerestetés a Postán amit léphetsz.
Tértivevényesen adtad fel? -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ez nem adat hiba.
Fedezet van-e kártyán és nincs vásárlási darabszám limited?
De ez akkor is lehetséges, ha az eladó a hirdetésnél bevette a korlátozások közé azt hogy PayPayl fiókkal kell rendelkeznie a vásárlónak. Block buyers who: Don't have a PayPal account
A Mastercard-ok közül bármelyik kártya használható. -
randras
veterán
Helló,
már második rendelésem jár abban a cipőben, hogy visszaküldésre került (Magyar Postával, nyomkövetési számmal), és PayPal reklamációt (claim) van folyamatban, ami csak nyúlik, mert a követésen nem jelenik meg az Angliába visszaküldött csomag kézbesítése. Az első biztosan visszaért, mert újra feltöltötte az eladó, de a reklamációt lezárták, és elbuktam az árát, mert a mai napig az utolsó bejegyzés a csomag követésén a Célországba megérkezett, nagyon úgy tűnik, hogy ez a második is így fog járni.
The tracking information you provided was invalid and we were unable to
confirm delivery of the item associated with this claim. As a result, the
case is now considered closed and we are unable to process a refund.RR330117876HU
Először is ilyen okból lezárt PayPal case után lehet még csinálni valamit? Másodszor a másodikkal mit tegyek, hogy valami előrelépés legyen?

-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Hol írod a kártya adatokat be? Milyen a kártya típusa? Melyik adat a hibás? Esetleg a 2020-at nem fogadja el?
Sokkal egyszerűbb lenne a válasz, ha a konkrét szituációt írnád le.Mert ez alapján lehetetlen válaszolni:
Már nem lehet fizetni virtuális kártyával?
Visszautasít ,hibás adatokkal -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Csak azzal is lehet. Nem értem a kérdést.
-
Kobe
veterán
Sracok....volt valami valtozas magyar vagy china postanal,vagy csak jonnek az unnepek es mohobbak arrafele a nepek, es nagyuzemben lopnak ?
Az utobbi 3 honap statisztikaja eddig, hogy 10bol 8 csomag nem jon meg, 8 het alatt sem, ha ujrakuldik, akkor sem...
-
szaboi6512
őstag
Sziasztok!
Már nem lehet fizetni virtuális kártyával?

-
domos
senior tag
Ha Kedd reggel kaptam a PayPal refundot, van rá esély hogy péntekig jóváírják?
-
válasz
bacsko42
üzenetére
Nincs megoldás ugyanis a kezelési díjat mindenképp felszámolják és csak azután adják át a területi vámhivatalnak és felszámíthatják az átszállítási költséget. Az egész több idő és 6000 Ft-nál többre jöhet ki a költséged. Nem éri meg egyszerűen.
A Postánál is ha nem ők végzik, akkor 1400 Ft-ot mindenképp felszámolnak, pedig náluk 2500 Ft teljes eljárás.
Nem titok, hogy a futárcégek többet kérnek. -
totyak
aktív tag
Nem jött meg egy termékem és szeretném felvenni az eladóval a kapcsolatot. Volt már ilyen, de nem emlékszem hol kellett kezdeményezni. A megvásárolt tétel melletti lehetőségeknél, ha kiválasztom, hogy Contact seller, akkor ott kérhetek újraküldést és refundot. Ez már a hivatalos út, case, claim, vagy mifene? Egyelőre úgy szeretnék neki írni, hogy neki is megdjam az esélyt, hogy normális módon rendezzük.
Hol írjak neki?
-
Sakab
senior tag
Köszönöm akkor ez lesz

-
DJ. Ru$y
nagyúr
Nincs. És ezt áfacsalásnak nevezik. Jobb, ha most kivered a fejedből, és ráadásul nem egy nyilvános fórumon reklámozod.
ANOka
Ki kell tölteni a vámkezelési nyilatkozatot és mellékletként (pdf?) csatolni kell az fizetési igazolást. Paypal a legegyszerűbb, vagy az adott webshoptól kapott számla, mert azon látszik a termék(ek) megnevezése és ára is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Apple asztali gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Pánik a memóriapiacon
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Így továbbment a folyamat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Látszólag jó ![[IMG] [U]Aztán ez van[/U] :F [IMG] [U]Aztán ez van[/U] :F](https://i.imgur.com/T7zetgk.jpg?DirtyWindows.jpg)