Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Lényegében itt is az van az Összefoglalóban a vám áfa fizetéssel kapcsolatban leírva 16. Vámügyintézésről néhány gondolat mint az AliExpress topik Összefoglalójában a 7. Az AliExpress-en megvásárolt termékek vámkezelési szabályai résznél.
Ahogy az eBay, úgy az AliExpress is bejelentkezett az EU-s áfa rendszerbe, van IOSS azonosítójuk és 150 € értékig ők szedik be az áfát, a vevő országa szerinti mértékben, így magyarok esetén 27%-ot szednek be.
Az AliExpress bruttó árat ír ki, míg az eBay-en majd fizetéskor látod az áfát felszámolva.Az Aliexpress Összefoglaló 2. pontjában a javasolt szállítások is beírva, amikor nem kell a Magyar Postának kezelési díjat sem fizetned, ennél amit linkeltél az AliExpress Standard Shipping azt jelenti -ha tényleg azzal küldik- hogy az Express One futárcég fogja kézbesíteni és akkor nincs semmi + költséged
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Ne haragudj és elnézést akkor a Revolutos téma nem pontosan vág ide. Ha az OTP-re van állítva akkor ők refundként ugyanazt az árfolyamot használják (deviza eladási) a jóváírásra mint a fizetéskor, itt csak az eltelt napok közti árfolyam ingadozás számolandó veszteségként vagy haszonként.
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Még nem késő átállítani hogy a következőekben ne járj rosszul.
De továbbra sem világos ha a Revoluton az €-os egyenlegről ment a pénz akkor a váltásnak €-> GBP váltásnak kéne lenni, semmiféle forint váltásnak nem kell lenni, de én a helyedben fontot a font egyenlegről biztosítottam volna és akkor nincs váltás még a PayPal-on sem, hiszen font terhelésre font a válasz.
Miért nem állítod be a banki (Revolut) váltást fixen a PayPal-on?
Jó néhány éve -szerintem majd a PayPal kártyás finanszírozás kezdete óta- biztosítva hogy a kártyakibocsájtó váltása legyen használva, amióta (2015) a PayPal topik topikgazdája vagyok ez beírva az Összefoglalóba, sőt itt az eBay topikéba is, 14. pont -
válasz
RAiN91
üzenetére
Nem bankkártya volt a pénz forrás hanem PayPal egyenleg?
Nincs árrés. Van a vásárláskor a deviza eladási árfolyamnak megfelelő árfolyam és jóváíráskor a deviza vételei árfolyamnak megfelelő árfolyam, hasonlóan a bankokhoz.
Középárfolyam a legtöbb helyen nincs, Revolut, Curve és Transferwise kártyánál az van.
Ezért adunk hozzá bankkártyát a PayPal fiókhoz és állítjuk a deviza váltás a bankunk árfolyamára hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva és akkor semmi brutális dolog nincs, kivéve hogy némelyik banknál lehet szintén brutális árfolyam. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Van ez a 14 napos elállási garancia, szoktunk az üzlettel egyeztetni előtte és kitöltjük a kötelező formanyomtatványt és eljuttatjuk hozzá, ezek a Fogyasztóvédelmi szabályok EU-s egységesek. Ha ő ezt a visszaküldést biztosítja akkor az előírások szerint kellene eljárni szerintem.
Telefonálni is lehet, az is lehet hogy az eBay pontos visszaküldési címet ad meg, de akkor legfeljebb megerősíti az eladó. Próbáld meg elérni őket más elérhetőséggel, de a hétvégén lehet hogy nem megy az üzlet és csak azért nem volt reakció. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Ennél nincs gond, biztosítja a 14 napos visszaküldést. Mindenképp egyeztetni kell ilyen esetekben mert az elállási jog érvényesítéséhez hivatalosan is írásos megkeresés van előírva, itt azért is lényeges hogy jó címre menjen vissza és azt mindenképp pontosítani kell. Bár lehet hogy egyszerűbb kérni azt a 25 fontot, ha már megígérte.
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Milyen visszaküldési opció volt megadva attól is függ ha nme veszed át semmi biztosítékod nincs arra hogy visszamegy-e az eladóhoz és hogy egyáltalán megkapja.
Ez a szabályok értelmében a te hibád lesz. Ilyenkor csak akkor jár jogszerűen a pénz ha épségben visszaérkezik hozzá és joga van az esetleg felmerült költségeket levonni. Mert ingyen nem szállítja vissza senki.
Másik ha van lehetőség visszamondani a vásárlást mert esetleg minőségi kifogás van, akkor a hirdetésnél megadott feltétek szerint visszaküldöd. ha nem fizetné a postát vissza akkor 9300 Ft-ig ha PayPal-on keresztül lett fizetve akkor ők visszatérítik a postaköltséget.
De természetesen kell az eladó hozzájárulása is a reklamáció elfogadásához.
A gond az hogy az új szabályok értelmében sem az eBay-től, sem a PayPal-tól nem fogja visszakapni a levont teljes jutalékot, így neki mindenképp lesz vesztesége.
Neked is lehet az árfolyam különbség miatt veszteséged a bankod elszámolási szabályai miatt -
válasz
RAiN91
üzenetére
Munkanap szokott lenni, miután a pénz beérkezett hozzád. Ha ennek a 2 napnak akadálya van a vevőt tájékoztatni kell. Persze nem muszáj.
Ha ajánlott a küldemény akkor a vevő látni fogja a tényleges feladást, nem valószínű hogy 1 nap miatt reklamálna, de vannak nagyon nehézkes vevők is. Miért nem 3-5 napot írtál? -
merqree
őstag
válasz
RAiN91
üzenetére
Ebay azért írt 25.-ét mert mindenkinek 4 napon velül válaszolnia kell.
Jártam már úgy, hogy az eBay által becsült szállítási határidő vége előtt 1-2 nappal esett be a cucc.
Ha letelt a szállítási határidő, akkor az eBay automatikusan figyelmeztet, hogy nem értékelted az ügyletet. Ezért jó csak akkor megcsinálni az ügylet visszajelzését (feedback), ha valóban megjött a cucc, mert addig nyitva van a rendszerben. -
Spet
addikt
válasz
RAiN91
üzenetére
Várhatsz, utána is tudod folytatni a refund kérést, de arra figyelj, hogy ezt le ne zárd!.
Ha régen rendelted a terméket (példának okáért 30-40 nappal ezelőtt), és/vagy nincs tracking, nyugodtan írd meg neki, hogy szeretnéd visszakérni a termék árát, mert nagy eséllyel ez már nem fog megérkezni, ha eddig nem tette.
-
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Én átgondolnám ezt az ötletet, a darabszámokat mutatja mindig.
De nézd a help szöveget:
In order to sell on eBay, your feedback profile must be public.
If you choose to make your feedback profile private, you won't be able to sell items on eBay and the feedback comments you've received will be hidden from other members. However, your overall number of positive, neutral, and negative feedback ratings will still be displayed.Here's how to make your feedback profile public or private:
Go to Make Your Feedback Profile Public or Private
Select either Make your Feedback Profile public or Make your Feedback Profile private, and select Save. -
válasz
RAiN91
üzenetére
A telefonos ügyfélszolgálat sem mond mást a megérkezésen kívül?
Más nyomkövetős sem mutat többet?
Indítani kell egy kerestetést.
Mikor adtad fel? 3-5 nap alatt ott kell lennie, max 8 nap.
Egyébként valóban neked kell érdeklődni, ugyanis amíg nem vette át a címzett addig te vagy a tulajdonos. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Indított egy case-t, ha vissza akarja kapni a pénzét a terméket vissza kell küldeni, ez az alap felállás. Van persze olyan, amikor az eladó eltekint ettől.
Ha vissza küldi és az eladó átveszi, akkor az eladónak 6 napon belül vissza kell adni a pénzt.
Nem sok ideje van. Tegnap kapta azt amit idéztél? És a rosszasága a gyűrűnek miben nyilvánul meg?
Ezt a 60 napot sem értem, mert a vásárlói védelem a szállítás várható időtartam végétől 30 napig tart, nem a vásárlás napjától.
Ami azon felül meghatározó, az eladó visszavételre megadott napjainak száma. A Return idő.
Ha rossz akkor az átvételkor kell kiderülnie. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Nincs. Csak Have a Feedback score equal to or lower than -1-est állíthatsz. Tehát 0 vagy pozitív értékelése van. A -1-t vevő esetén nem igazán tudom hogy kaparna össze, mivel azt nem kaphat eladótól.
Ennyivel tudsz megelégedni ami érdemben használható:
Block buyers who:
Don't have a PayPal account
Have received 2 unpaid item case(s) within 1 month(s)
Have a primary delivery address in countries that I don't post to
Have 4 policy violation report(s) within 1 month(s)
Have a Feedback score equal to or lower than -1 -
válasz
RAiN91
üzenetére
Tényleg pofátlanok, mert nekem tavaly augusztusban konkrétan végig sorolta a telefonos ügyfélszolgálatos hogy mi van a küldeménnyel USÁ-ban, úgy derült ki, hogy már volt egy sikertelen kézbesítés.
Én semmit nem láttam a nyomkövetésnél az elküldést kivéve.
Már akkor élt az a baromságuk, hogy nem lehet követni az ajánlottat az amerikaiak miatt, persze kiderült, hogy a magyar posta a hunyó.
Másik lehetőség az, hogy már szándékosan nem látják az ügyfélszolgálaton sem.
A tértivevény csak ajánlottal együtt működik, annak van száma, tehát csak van valami követés. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Maximum 20 nap, ha nem valami eldugott helyre küldöd, egy tértivevény kiegészítést (400 Ft körül) még jó lett volna rátenni.
Annyit javaslok, hogy a telefonos ügyfélszolgálatnál kérdezz rá a jelenlegi helyzetére, ők többet látnak a nyomkövetésből.
Kérj egy kis türelmet, de nincs kizárva hogy jön a request. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Egyszerűbb akkor őket megkérdezni őket, de nem a 27% ÁFA van felszámítva?
Depending on the tax legislation of your country of residency, local Value Added Tax (VAT), Goods and Services Tax (GST) or similar consumption tax might apply in addition to your eBay fees.
De azt is írja hogy a kalkulátor csak becsült költséget ad:
By using this fee calculator, you acknowledge that eBay is making no representations or guarantees regarding actual fee and sales amounts and that the results are estimates only. -
válasz
RAiN91
üzenetére
A 3-5-től 5%-ig terjed a jutalék a vevő lakhelyétől függően, ha eladási árként jön be, a bejövő pénz sorát kinyitva ott a költség, a fee.
Ha baráti, családtagos küldéssel jön pénz, akkor nincs jutalék levonva, még akkor sem ha eladtál valamit.
Ha nem Paypal-t használsz elkerülhető, illetve ha a vevő olyan hülye, hogy vásárlói védelem nélkül fizet neked a fenti módszerrel: baráti, családtagos küldéssel. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
RAiN91
üzenetére
Ungarische Post hozza majd.

-
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Nem kerülsz meg semmit, a PayPal-n is lehet számlát, pénzbekérőt készíteni, az hogy visszatérő vásárlóként adnak kedvezményes árat amit nem az eBay-n hirdetett ár, előfordul, az is lehet hogy van neki külön webshopja és ott is vásárolhatsz más áron mint az eBay-n és fizethetsz PayPal-el.
Az első vásárlásnál nem illik trükközni, ha küld ajánlatot az így megismert e-mail címedre később, az ellen nem igazán lehet "védekezni" az eBay részéről, nem is igazán foglalkoznak ezzel.
Jobban vagy védve a PayPal-n és van vásárlói védelmed mert vásároltál, így ez nem áll fent: Mert gondolom így nem vagyok védve semennyire. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Nem, ha Refund akkor neked a kifizetett teljes összeg jár vissza. Visszaküldöd -persze előtte egyeztetsz címet az eladóval- ha megkapta, 5 napon belül vissza kell adni azt a pénzt amit fizettél érte.
Nincs logika abban, hogy a postaköltséget megtartsa, ha kezében van az árú, hiszen akkor nem küldte el.
Másrészt ugye a posta költséget te fizetted, abból küldte el. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Alapból a számla a kötelező, a nyugta csak a kp-s fizetés egyszerűsége miatt, bárki kérhet számlát, mivel nyomtatják mindkettőt nem gond, a feladó név, cím rajta a küldeményen csak be kell pötyögni. A számlával egyértelmű hogy te fizetted, a feladóvevény meg a címzett azonosítása miatt szükséges.
Ha forintban fizeted a postaköltséget az a forint PayPal egyenlegeden forintban lesz jóváírva. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Én nem látom a hibádat.
Az hogy a szállításról érdeklődjön az eladónál értelemszerűen a licitálás előttre vonatkozik.
Ha ezt látod: Shipping: May not ship to Albania - Read item description or contact seller for shipping options., vagy piros színű betűkkel a The seller has not specified a shipping method to Albania. Contact the seller and request shipping to your location.
Ez mind azt jelzi, hogy fel kell venni az eladóval a kapcsolatot, ha nem teszi akkor sajnálatos.
Te is elállhatsz a vásárlástól, annyi 3 feltétele van, hogy ha a vevő fizetett azt kapja vissza, nem indítottál nem fizetett a vevő case-t (akkor mindenképp visszakapod), a vevő nem indított nem felel meg a leírásnak case-t (ahhoz ki kell fizetni és meg kell kapnia)
Itt a leírás.
Csak a lényeget írom: When the cancellation is complete, we credit the final value fee to your account 7 to 10 days after the cancellation request is complete.Másik, ki is zárhatod a 0-ás vevőket licitálókat, a Only apply this block to buyers who have a feedback score equal to or lowerthan [ 0 ]
A hirdetés Add other details Add or remove options
Add other details
Buyer requirements jelölni ezt Block certain eBay users from buying your items
Majd a Add buyer requirements
Nézd meg a lehetséges korlátozásokat:

-
válasz
RAiN91
üzenetére
Ha nem fizet a vevő, nincs jutalék levonás.
Én bizonyos országokat eleve kizárok, köztük Albánia stb. meg ahol pénzügyi nehézségek vannak azokat időszakosan, Ciprus, Görögország anno.
Ez esetben önként el fog állni az üzlettől, ha megírod a szállítási költséget, oda csak futárral célszerű szállítani, akkor jó eséllyel megkapja és igazoltan átveszi, ha kirabolják a futárt akkor a cég kártérít.
Jut eszembe. A licitálás előtt kérdezte a szállítási költséget?
Ha ő nyeri a licitet, nem tudja kifizetni rögtön, küldenie kell egy számlakérőt, mielőtt elkészítenéd a számlát, megírod hogy a szállítási költség 42.00 £. Kell-e neki az össz áron?
Persze a rizikó ott van, hogy majd jön a kézhezvétel után a nem azt kaptam ami a hirdetésben van case, kéri vissza, vagy PayPal-n nem volt engedélyezve a tranzakció dispute, esetleg a bankja jlezi a PayPal-nek és úgy ugrik a pénzed.
Tényleg vannak olyan országok, ahova nem érdemes üzletelni, ha átgondolod tudsz egy listát készíteni a kizárandó vásárlókról. Sajnos ez így működik. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Oda ne add el. Ha nem adtál meg szállítást, nem vagy köteles szállíttatni.
Megírod neki, hogy ez túl drága, ezért nem adtál lehetőséget, kérje a vásárlás törlését.
A Postán csak az ajánlott-ért járó biztosításig 12000 Ft fizetnek ha elveszne, nincs Albániába értéknyilvánítás.
Ha ennél több az értéke, akkor a posta sztornó.
Ezért írtam, írom hogy meg kell nézni postázás előtt az adott országra vonatkozó szabályokat a Posta országlapok oldalán. Albánia.
Maradna a futárszolgálat de legolcsóbb 9300 Ft (33$) vagy 14400 Ft (52$).
Ezt nem fogja kifizetni. -
RAiN91
őstag
válasz
RAiN91
üzenetére
Még annyi kérdés, hogy ha így maradna a licit, és mivel nem jelöltem meg szállítást oda (vagyis csak úgy, hogy Európát megjelöltem külön is, de "vegye fel a kapcsolatot az eladóval a szállítási költségek miatt"- ként),
ez esetben vissza tudok lépni az eladástól, hogy jutalékot ne kelljen rá fizetni?
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Jött egy kérdés privátban Adtál más elérhetőséget a hirdetésben?
Mivel az eBay-n PayPal-al tud fizetni elsődlegesen, ez nem nagy dolog.
Miért nem veszi meg a felületen?
Küldhetsz neki PP pénzbekérőt, előszámlát és azt ha kifizeti akkor 1-2 nap múlva feladhatod, de ha ezt akkor csinálod amíg él az eBay hirdetés, megsérted a szabályokat.
-
válasz
RAiN91
üzenetére
A borítékon rajta kell lenni a telefonszámnak, úgy veszi át a szállító cég.
Nem kell telefonálnod ez általában azt jelenti hogy hogy ők hívnának, de nem fognak.
Nagyon titkos hogy a vásárláskor sem küldeted el a rendszerrel?
Itt Mo-n is ha vásárolsz webshopban szóba sem állnak veled, ha nincs telefonszám megadva, ez így működik.
De gondolom azért érhető volt a szöveg, még a gugli fordítóval is
nagyon sajnálom, hogy neked, pls mondja el nekünk a telefonszámát, különben logisztikai cég megtagadja, hogy a hajó a csomagot ship alaból hajónak fordítja, de szállítást jelent a szövegkörnyezetben.0036207558833 formátum célszerű, a +36 formátumban nem biztos hogy jó.a 20 lehet a körzetszám, előhívó a szolgáltató függvényében
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Valójában amikor megveszi, lejár az aukció, ha Paypal-el fizet az azonnali és ki van fizetve, ha mégsem rögtön, akkor max 2 napon belül ki kell fizetnie, mert egyébként akkor te indíthatod a nem fizetett case-t, így-is, úgy-is benne vagy a 3 napban.
Alapból a Pay now jelenik meg neki, számla nem megy, ha te nem állítottad automatára, de ehhez előtte el kell készítened a számla fix adatait.
Számlát csak akkor küldjél ha kéri, egyébként felesleges.
Akkor szoktunk még készíteni, ha olyan vásárolná meg akinek alapból a lakhelyére nem vállaltál szállítást, de még is eladod neki és így a szállítási költséget meg tudod adni, de ez a két fél megegyezésén alapul. nekem legutoljára felszámolt valamit a számláért az eBay, azóta nem használom. Nem tudom változott-e azóta. -
válasz
RAiN91
üzenetére
Ez nálunk is sokszor előfordul, hogy csak a kinti ajtóra ragasztgatnak. De ráadásul a "nagyok" is: GLS, DPD.. Nem értem mennyiből tartana nekik "postás kóddal" bejönni és a postaládába bedobni az értesítést. Így bárki letépheti az ajtóról, aztán várhatja az ember a csomagot.
-
-
válasz
RAiN91
üzenetére
Igen, jó szkennelve is,(bár 1 pld elfért volna a csomagon is) mellékelem hogy a különböző esetekben mit kell és hova küldeni. A kettes pont kell neked.
Ha meghaladja a 45€-t, forintban 14000Ft-ot akkor ÁFA köteles. Eddigi tapasztalatom, hogy elfogadják, de volt már olyan, hogy rákerestek az adott termékre és nem fogadták el az ajándékozási papíron lévő összeget, mert új bontatlan termékként egy kicsit kevesellték, használt esetén nem biztos hogy gond lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Jogász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
- DDR4 Szerver RAM felvásárlás - napi árak, elsősorban nagy mennyiségben
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/