- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
''Azzal sajna nem megyünk túl sokra ,ha úgy teszteled le,hogy a DVI és Analóg bemenetes moncsidon ide-oda dugdozod a kábeleket ''
Dehogynem. Azt ki tudom vele deríteni, hogy az elméleted egyik fele igaz-e: valóban gyengébb minőségű A/D átalakító van egy olyan TFT-ben, amin van DVI-bemenet is, vagy sem (egy olyanhoz képest, ami only analóg bemenetes). Végülis valamilyen szinten logikus lenne.Ha ez így igaz, akkor mi a HP tesztelésekor vagy vakok voltunk, esetleg a digitális vga-kimenet minősége hagyott maga után kívánnivalót, illetve az is lehet, hogy az adott HP monitornak sz*r a képe így is-úgy is (esetleg az A/D átalakító minősége átlagon felüli).
Mindenesetre erre kár több szót vesztegetni: a kérdés erőteljesen szubjektív kategória. Kb. mint az audiotechnika jellemző flémjei: az ezüst hangfalkábel biztos kicsivel jobb minőséget biztosít, csak kérdés hogy ki hallja _ténylegesen_ a különbséget...Nekem az eddigi (valóban nem túl sokrétű) tapasztalataim alapján ez a DVI-bemenetes dolog az ezüst hangfalkábellel hozható páhuzamba - persze a gyakorlatban lehet hogy kiderül majd, hogy mégis a műanyag hangfal-fa hangfal szintjén mozgó _érzékelhető_ minőségbeli különbséggel ekvivalens...
Meglátjuk.
-
Rover623
félisten
Te kedves ''fényszegény'' fiatalember...
Mivel ebben a topic-ban nem említettem a HDTV ready TV-ket, feltételeznem kell hogy árgus szemekkel követed PH!-s munkásságomat...megtisztelsz...
Ellenben újfent tanújelét adtad az elektronika (s azon belül is a szórakoztató elektronika) témakörében erősen hiányos tudásodnak...
Olvasgass egy kicsit, kulcsszavak: HDTV, HDMI, DVI, stb...
Csak a ''your favourite company'' kínálatában tucatszám leledz ilyen csatlkazóval szerelt TV... -
Keitaro
addikt
Bár már ezt más is írta, ez kapásból 8e és messze van az emlegetett 20-30tól. Ráadásul a hülye vámok miatt drágábbak.
Na mind1, nézd : nagyon sok függ a videokártyától és a monitorban lévő AD átalakító minőségétől. De a D-sub egyszerűen nem tud jobb lenni a DVInél. Nagyon nagyon optimális esetben megközelítheti, de el nem érheti. Mint már sokan emlegették, DVI-vel nem kell szenvedni rengeteg időt a beállítássokkal.
Bár asszem látva a többieket feleslegesen járatom a számat
Szóval nyugodj meg, nem vagy te kevesebb azzal, hogy csak D-subon nézegeted, a monitorodat, de mert így alakult még ne hülyézz mindenkit aki DVI-t használ attól még nem lesz DVI-s az az LG. Ráadásul én nem LGkből indulnék ki hasonlításnál, de az más kérdés...
Volt szerencsém pl pár ViewSonichoz amiknek jó volt a képe D-subon, de még jobb DVI-n és szerintem nem lenne sok értelme az ő AD átalakítójukat fikázni... -
Rover623
félisten
1.attól most tekintsünk el, hogy jelenleg már 56-ért lehet kapni 1730S moncsit...
Ugyanabból a forrásból:
1730S 58804
1730B 65306
A különbség (n betűvel!) 6502 nettó HUF, ami bruttóban is csak 8128 HUF. Még ha a kiskereskedő 25%-os extraprofittal kínálja a monitort, akkor is csak 10k körül van a difi bruttóban!
Hol van ez a 20-30.000-es általad kifogásolt különbséghez (megint n betűvel) képest...kicsi huszár!?
2. Még ha én fikáznám az Acer moncsikat, megérteném, merthogy LG partnerek vagyunk...
De hogy te tedd ezt, aki életében nem látott még annyi LCD-t működés közben mint mi itt egy hét alatt...?
3. Nekem nincs gagyi Acer-em...vaksi vagy? Csak az adataimat kellene megnézned és láthatnád, hogy ott egy gagyi HP van beírva...persze ehhez tudni kellene hogy a HP L1740 egy LCD monitort jelent...
(Persze ez sem igaz, mert keddtől ma reggelig egy Fusi T17-1-em volt, délutántól meg egy Acer 1721hs-em lesz, ha meg nem tetszik, akkor hétfőtől egy 1715msd...ha meg minden kötél szakad, akkor egy 1730P...vagy ami majd beválik...
4. az analóg-DVI ''szakmai'' vitát meg nem folytatom, sajnos nem vagy túl felkészült vitapartner...szerencsére a fizika tőled függetlenül is műx... -
Rover623
félisten
Úgy látszik: neked meg nehéz megértened amit a fizika diktál...
Amit te leírtál: a láma user ennyit lát a technológiából...
Jobb ha elhiszed amit mondtak: a DVI jobb mint az analóg csatlakozás...
Minden AD/DA átalakításnál veszteségek, torzulások vannak, ráadásul az analóg jel a vezetéken sokkal érzékenyebb az interferenciákra, zavarokra: szellemkép, színtorzulás lép fel...ráadásul az LCD AD átalakítója nincs mindig a helyzet magaslatán...próbálj ki egy LCD-t 60,70,75Hz-en...lesz amikor igen ratyi lesz a kép...
A DVI-t használva nem kell a VGA-n a DAC-nak átalakítani a digit jelet analóggá (ugranak az átalakítási problémák, nem műx a DAC, kevesebbet zabál a kari, kisebb melegedés), digitális jel utazik a kanócon (zavartűrőbb), az LCD-ben nem kell digitalizálni a jelet (megint csak megszűnnek az átalakítási gondok...és nem kell birizgálni a képet szinkronizálás meg tili-toli szempontjából)...
Persze neked nem muszáj ilyen LCD-t venni, hülyeség...csak szórják mások a pénzüket...
P.S.:
A 20-30.000-es árkülönbséggel csak az olyan lámákat etetik mint te...pl. az Acer 1715MS és a 1715MSD között nagyker szinten 2.000 (kettő ezer!!!) HUF a difi...
[Szerkesztve] -
reprokaiser
csendes tag
Ne terjeszd ezt az ostobaságot tovább.
A számítógéped videokártyáján keletkezik egy kép, amit eddig kényszerűségből átalakítottak analóg videojellé, hogy a CRT monitorok meg tudják jeleníteni. A TFT-nek erre nincs szüksége, hiszen minden pixel (legalább) három tranzisztorból áll, tehát eredendően digitális. Egy imbecil csimpánz is beláthatja, hogy ebben a felállásban a D/A, majd az A/D átalakítás csak hibát, zavart és pontatlanságot visz a témába, mégha olyan precízen is hajtódik végre, amennyire te a mai videokártyákról feltételezed.
Én végrehajtottam az általad leírt a/b tesztet, két gyári zsír Samsung 193P tévével; két azonos PowerMac-kel hajtottam őket, egyiket a DVI-n, a másikat az analóg bemeneten. Az analógon hajtott monitor valóban életlenebb, lágyabb és kevésbé definiált képet adott ? igaz, az még mindig messze jobb volt, amit egy CRT. -
dabadab
titán
Bazz, ekkora arcod ne legyen mar ennyi tudasra.
DVI-nel a kep nem tud elcsuszni vagyis nincs mit beallitani. Es mellesleg, akkor, amikor az analog bementnel a monitornak azt nem sikerul kitalalnia, hogy melyik pixelen kellene kezdenie a kepet, akkor azert a pixelek kozti atmenetet az teljesen jol eltalalja, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged