- iPhone topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iOS alkalmazások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Bemutatkozott a Motorola vékonymobilja
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filléres telefonok érkeztek a ZTE-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Az antenna merőleges legyen a sugárzás irányára. Korábban "hobbiból" botantennával próbálkoztam a Széchenyi hegyi adóval. Az első próbánál egy fémlábú asztal lábára cuppantottam rá a botantennát. Viszont az erkély fémkorlátján jobb és stabilabb jelet kaptam.
10 km-s kísérlet: [link]
50 km-s kísérlet: [link]Az antenna beállítást célszerű a TSReaderLite verzíójával végezni. Ez aprogram folyamatosan fogja mutatja a térerő és bithibaarány változását (Strength, Quality). Értelemszerűen a maximum a cél. Ha lehelyzed a tér bármely pontjába az antennát, akkor kb. egy félméter sugarú körben az adott frekvencián térerő maximumnak kell lennie az UHF sáv hullámhosszát figyelembe véve. A keresést lassan kell végezni, mivel a DVB-T vevő előszőr a DVB-T sugárzásból a TPS vivőt fogja keresni. A TPS vivő tartalmazza a sugárzási paramétereket, amely alapján a vevő OFDM demodulátora beállítja önmagát a 64 lehetséges kombináció közül egyre. Emiatt a DVB-T jel keresésnél elegendő megadni a sávközép frekvenciáját és max a sávraszter széleségét (8 MHz). Jó próbálkozást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 1MII B03PRO+ Receiver, Transmitter LDAC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- HP 65W töltő eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest