- Hívószám-hamisítás
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
Igen itt.
Nálam szépen felvette a kikódolt adást, most jöttem haza nyitottam meg.
Szerintem valami beálíltási gond lehet náald, de az OSCam látszólag rendesen dekódol, inkább a box/openatv-t kellene megnézni minden jó-e.
Néztem nálam milyen beállítások vannak a boxban, meg a webes beállításokban, ezt a kettőt találtam, nézd meg nálad ugyanígy van-e. Habár lehet 7.3-ban már van több beállítás is.
-
garga01
őstag
Na beálíltottam egy felvételt, kikapcsoltam a boxot és szépen elekzdte felvenni, az OSCam webif-en látom h dekódol, de be nem kapcsoltam. Illetve a box saját webif-én is látom, h bár készenlétben van, de fut a felvétel, az időzítéknél is írja.
Ha kész van megnézem majd a felvételt, de ez alapján úgy látom műxik rendesen. -
garga01
őstag
A sípolós műszer sajnos elég vacak, én nem is használom. Helyette a korábban írt box+SignalMeter, vagy kitelepülök a box-al az udvarra
Ileltve nemrég vettem használtan egy SF-560 nevű alis műszert, jó műholsas és földi antennához is. Sajnos alin úgy látom már nem árulják, de 10k-t nekem megért, USB-ről lehet a TP listát frissíteni rajta.Továbbá amit sajnos én is elfelejtettem írni neked, hogy nem kell hogy előre keress le adókat a boxon, netről vagy ha valaki küld egy listát csak rá kell másolni és máris van csatorna listát amivel tudsz keresni. Sajnos ez nekem is kiment a fejemből, pedig könnyített volna rajta.
A másik, amit írtál h nem ment el addig a wifid. Érdemes egy kábelt kihúzni egy AP-vel, mert nem tudom mennyi a lag-ja a mobilnetnek, de nem segít biztosan. (A SignalMeter alul írja mennyi a válaszidő a box és a teló között, majd csinálok róla képet.)
Illetve a BlindScan nagyon jó, de leginkább átjátszások (feed-ek) keresésére jó. Ha egy műholdon a normál adókat akarod keresni elég a normál keresés. Annyi, hogy ezt a satellites.xml fájl alapján teszi meg a box, az ebben tárolt frekvencia, polaritás.. (TP) adatok alapján. Ezt a filet érdemes frisíteni, a boxban FTP-vel rácsatlakozva általában a /etc/tuxbox mappában található meg. Felülírás előtt biztonsági mentést csinálj róla!
A satellites-xml.org weblap segítségével egyszerűen le lehet generálni, érdemes a custom tab-ot használni ahol ki lehet választani azt/azokat a műholdakat amiket használsz.
Alul pedig a Ku-band only legyen, TP-nél érdems a csak aktívat (only active), System Both választani. Kódolás UTF-8 legyen. Jobb alsó sarokban egy kódot is be kell adni (captcha), majd a letöltés után a ZIP-et kicsomagolni és az így letöltődött file-al felülírni a fenti útvonaolon lévő a boxban. -
gregory91
senior tag
A sípolós műszerrel kapcsolatban:Érdemes a érzékenységet feljebb fenni és ha van jel fokozatosan csökkenteni és úgy állítgatni megint és ezt ismételni...
Ezzel korrigálható hogy a vétel erősebb legyen.
Ha végeztél tekerd lejjebb az érzékenységet teljesen a másik irányba/minuszba (különben a kutyák figyelmét is felhívhatod magadra a sípoltatással) és hangold be a készüléket. -
garga01
őstag
Ezt az appot tösld le a telefonra, azonos hálózaton legyél mint a box és ezzel eléred (nem kell tv-t boxot kivinni).
A lent írt U tv frekvenciájával könnyenn meglesz a műhold. Utána meg valamelyik DVB-S2 frekvencián kell finomhangolni. Ha az antenna jó irányba áll, a fejen is kell finoman csavarni (picit lazítva a fejtartón). Itt tudod nézni a frekiket, arra figyelj a Nordicon lévők alapból nyengébbek, mert azt nem felénk sugározzák.
Illetve alul a zöld gombbal használd a recepetion lists-et, akkor látod mi honnan jön. -
garga01
őstag
Szia!
Ki kellene deríteni jó irányba áll-e az antennád, de a lentiek alapján nem.
Az egyszerű kis mutatós műszer sajnos nem sokat ér, ha nincs meg nagyjából a jó irány (másik holdon is lehet ugyanazon a frekvencián adás).
Küldj be egy képet, milyen adókat talállt a box!
Illetve keresd le manuálisan a a 12687 / H / 27500-as TP-t, ezen van egy ingyenes zeneadó a Thoron U Tv néven. Ez a frekvencia az egyik legerősebb ezen a holdon, ennek jönnie kell. Ha ezt nem találja, 99% rossz irányba állították az antennádat.
Ha nem ismered anyira a szakszavakat azt javaslom rakd át magyarra a box nyelvét. -
Atomantiii
addikt
Ott van, hogy a transponder 3977 L, az egy C sávos freki amin nem fogsz jelet látni. Vagyis vannak benne olyan frekvenciák, amiket nem fogsz tudni fogni, ezeket akár ki is törölheted.
Mondjuk a későbbi képeden nekem gyanúsak a talált frekik, mintha nem a thoron lennél. Itt egy frekilista.
A 12297 H 45000 az pl az Amoson van egy ukrán freki meg a 12354-es freki is egy román csatorna az Amoson.
-
garga01
őstag
Szia,
gondolom Digire vagyUPCDirectOnet akarod fogni vele. Ehhez bőven elég egy 100-as antenna (van időjárási tartlék is, szakadó esőben is lesz jel). Ha biztosra akarsz menni, egy márkásabb fejet vegyél (Inverto). A hálós antenna is tud akkora nyereséget mint egy tömör, olyan helyeken szokták szerelni, javasolni ahol nagy szélterhelésnek van kitéve. Szóval ha nagyon magasra rakod esetleg ki, vagy tudod hogy valamiért nagy szél van felétek (pl. település szélén nagy puszta után nagyon meg tud "lendülni"), de egyébként felesleges kiadás, elég a tömör antenna.
Ha költeni akarsz rá, akkor acél helyett alu antennát vegyél és nem fog rozsdásoni, de persze jóval drágább is. -
Kenderice
senior tag
Nekem volt vuplus ultimo 4k és most van gigablue ue 4k.
Már a szűz telepítés után ott volt mindkettőnél a főmenüben a youtube TV.Bár nekem még openatv 6.x van fent mert amikor rátettem akkor még kevés plugin volt python3-ra megcsinálva így maradtam a python 2.7-nél.
Most meg már nincs kedvem újrahúzni a legfrissebb openatv-vel... -
Atomantiii
addikt
A valóban többet tud alatt nem tudom mit értesz. Évek óta Open PLI-t használok (előtte használtam Black hole-t, VTI-t és Open ATV-t is hosszabb-rövidebb ideig). Az elmondható, hogy kisebb különbségek előfordulhatnak attól függően mire szeretnéd elsősorban használni, de az alap funkciókat mindegyik kitűnően tudja.
-
gulyasa
őstag
Nem fogom a Kodi-s topikba írni, inkább ide.
A HiPlayer-t valószínűleg azért nem találod a Kodi kiegészítők között (ha jól értettem, ott kerested), mert az inkább Enigma plugin lehet...
Talán...Csak azért tippelek erre, mert pár éve volt egy HiMedia androidos médialejátszóm ugyanezzel a chippel, ami az uclam ustym-ban, meg az Octagon SF8008 tesóban is van.
Be lehetett előre állítani, hogy vagy a Kodi játssza le a videókat, vagy csak keretprogramként, videókatalógusként működjön és a videók megnyitásakor azokat a Himedia saját videólejátszó alkalmazásával játssza le. -
Kenderice
senior tag
-
Atomantiii
addikt
Én úgy szoktam, ha felrakok egy rendszert újonnan, akkor csinálok egy alap mentést, majd utána rakok rá dolgokat. Ha azokkal nincs baj akkor arról is csinálok egy mentést. Ez sokszor hasznos tud lenni, mert lehet felraksz egy bővítményt, de annak valami kínja van, akkor nem kell az elejéről kezdeni az egészet.
-
Atomantiii
addikt
Mielőtt bármit csinálsz rakd fel az automatic fullbackup plugint, ezzel tudsz teljes biztonsági mentést csinálni a rendszerről. Kimásolod pendrive-ra amit létrehoz és bármikor visszaállítod arra, amiről a mentés készült. Időnként nem árt a csatornalistát is kimenteni a dreamboxedittel, ha bármi gebasz van utána simán visszarakod ha változtattál valamit.
Másik, nem tudom műholdra akarod-e használni, de pl dreamboxeditben tudod szerkeszteni a satellites.xml fájlt, amiben a műholdak frekvenciái vannak megadva / bár ez megoldható egy notepad++-al is ha már belejössz a dolgokba /.
De az a lényeg egy biztonsági mentés nem árt a működő rendszerről, mert már jártam úgy, hogy nem akart elindulni a rendszer mindenféle előjel nélkül, de a mentés megmentett.
Mondjuk open pli-ből is van többféle változat, ha jól emlékszem most a 8.3-az aktuális változat (persze a korábbiak is használhatók).
-
Atomantiii
addikt
Kedvencek listát tudsz távirányítóval is csinálni, de a legegyszerűbb a dreamboxedit program használatával a csatornák rendezése. Ráállsz a csatornára amikor látod a csatornalistát (tv gomb ha jól rémlik) és utána meg menü és lesz ilyened:
Csak létre kell hoznod egy kedvenceket is, de lehet engedi utána is már meg nem mondom most fejből. -
cocka
veterán
Érdekes ez a firmware téma, nekünk meg egy régebbi monitor-TV hibrid van, nyilván nem okos és volt firmware-e a honlapon, mivel anno onnan töltöttem le, még a fájl is megvan valahol. Aztán még elérhető ez a típus a honlapon, de firmware-t nem lehet tölteni. Holott biztos volt több is.
-
gulyasa
őstag
Lényeg, hogy az Uclan Ustym hardveresen alkalmas a 3D filmek lejátszására.
A kérdés a szoftveren van.
Ha jól értem, még nincs a készülék a birtokodban.Kutakodtam külföldi fórumokon, és nem kizárólag nálad merült fel igényként a 3D filmek lejátszása egy elsősorban nem médialejátszónak szánt eszközön.
Azt találtam, hogy akinél működik (van még 3D tévéje), nem kellett sokat kínlódni vele, csak simán megnyitni lejátszásra a fájlt, a tévén pedig manuálisan átkapcsolni 3D módba (automatikusan nem fog).
Nálam is az ősidőkben így működött egy WD fullhd lejátszóval, amikor vettem egy LG passzív 3D tévét.Viszont furcsaságot is találtam. Valakinél úgy működött, hogy a kimenetet 1080p-ről át kellett állítania 2160p/50Hz-re - lövésem sincs miért, hiszen tudomásom szerint a 3D tévék mind csak FullHD-sek voltak. Sajnos a 4K tévék eljövetelével a 3D-t hanyagolni kezdték. Pedig nagy minőségbeli ugrás lett volna a 4K 3D tartalmak. De ez a hajó már elment...
De ismétlem, sokkal egyszerűbb, ha a tévédre kötöd a HDD-t, pendrájvot, akármit..., amin a 3D SBS filmjeid vannak és közvetlenül a tévé beépített lejátszójával játszod le azokat.
Az Uclan-t pedig meghagyod set-top-boxnak, műholdat, kábelt, vagy földi digitális adókat nézni, esetleg streamelni a netről. Elsősorban erre való.
3D lejátszásra (a tévén kívül) vannak sokkal jobb eszközök. -
gulyasa
őstag
Kis zavart érzek az erőben.
A "nem igazi" 3D tartalmak - half-sbs, full-sbs, half-ou, full-ou - lejátszása esetén is 1920x1080-as lesz a megjelenített kép.
A lényeg, hogy ezeket a butított 3D videoformátum verziókat annak idején arra találták ki, hogy a 3D lejátszásra nem képes médialejátszókkal is lehessen 3D tartalmakat nézni 3D tévékkel. Ezt tudja minden "2D" médialejátszó és talán a tévéd saját beépített lejátszója is.Így működik:
SBS esetén a tévéd kap egy 2D képkockát, amit "középen elfelez" egy baloldali és egy jobboldali félképre és aztán aktív 3D tévé esetén azokat felváltva kiteszi a képernyőre 1920x1080-ban.
E tekintetben "sima" SBS esetén 1920x1080 képkockákon van a két félkép, tehát a tévén megjelenítéskor a bal és a jobb szemed számára 960x1080-as képeket jelenít meg vízszintesen 1920x1080-ra nyújtva.
Full-SBS esetén (amit írtál) pedig igaz, hogy a fájlban elvileg dupla méretű (3840x1080) képkockákon vannak "egymás mellett" a fullhd (1920x1080) félképek, amelyek nincsenek összenyomva, de a végén itt is 1920x1080-as képkockákat jelenít meg felváltva a tévé, csak ilyenkor nincs szükség a nyújtásra.Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy az Uclan-ban ugyanaz a HiSilicon Hi3798MV200 chip van, amit annakidején beleraktak olyan médialejátszóba is, ami natívan támogatja frame-packed (igazi) 3D videolejátszást is (HiMedia Q5Pro/Q10Pro/Q30).
Viszont kicsi az esély rá, hogy az enigma2 szoftverben lenne 3D támogatás.
Azt tudom, hogy a Kodi van enigma-ra és az elvileg tud 3D-t lejátszani (hogyan, azt passzolom), de ezt helyetted kipróbálni nem tudom. -
€uro
őstag
Még egy kérdés a készülékkel kapcsolatban. Egy ilyen Bluetooth-os távirányítót fogok tudni használni hozzá?
-
Bozek
nagyúr
-
garga01
őstag
Amint linkeltél lent Amiko box csak "sima" tv-zsére jó meg 1-1 műásort felvenni pendrivera/HDD-re, de a 3-as pontot nem tudja. Illetve erősen limitáltak a képességei.
Hosszútávra linuxos boxot nézz, mint amit Atomantiii linkelt. Nem fogsz csalódni benne, nekem is olyan van. Ha itthon akarod megvenni, én ezt a helyet tudom javasolni, innen rendeltem. -
Atomantiii
addikt
Ustym 4K pro. A 3-as pont nem tudom mennyire működik, még sosem próbáltam de gondolom nem lehetetlen (szlovákoktól is lehet rendelni, többen rendeltünk már onnan és gyorsak voltak).
-
garga01
őstag
Jó tanács, a Sencort messzire kerüld el, nagyon low-end kategória. Ha csak egy olcsó boxot akarsz, amivel felveszed, Amiko-t vegyél, vagy valamilyen andoridos boxot, azok vannak már egész jó áron (van dvb-t tuneres). Szerintem a legjobban egy jó android box-al jársz.
Felvevőnek meg egy egyszerű Amiko, vagy az andoidos box.
De amúgy igen, én megkímélném magam a felvétellel, ha már más megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest