- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
8 dolcsi egy tuner, 10 dolcsi a kártyaolvasó
Persze alapvetően a hálózaton átstreamelt tévéadást praktikus használni, ha nincs gyárilag beépítve a tuner, mert nem mindig lehetséges drivereket felrakni hozzá. Például úgy emlékszem neked is olyan műholdvevőd van, ami tud streamelni
A kártyaolvasós és ci slotos tunerekkel az szokott lenni a baj, hogy általában csak a hozzá kapott programmal lehet használni kártyával. Az alcor conaxos tunerében is valami smit chipset van. A sima smartcard reader sokkal rugalmasabb.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #14437 üzenetére
Rk3066 2 magos 1.6GHz-es tabletemen hálózatról átsztrímelve olyan programban megy a hd adás, ami tudja használni a gpu gyorsítátát. Nálam ez a tvhguide beéptett lejátszója, de az meg nem szereti az aac hangot, s pont az sd akad vele. A vlc -vel viszont szépen megy az sd processzor erőből. Ezzel meg a hd nem megy jól, mert ahhoz már csak a proci kevés lenne.
Van egy 1GHz-es ugyanilyen soc-os tévére köthető mk808b-m is, a vlc ott is viszi az sd adást, igaz ott már igazítani kellett a beállításain, át kellett állítanom 32bites színmélységre, mert auto-n akadt. A hd is elmegy a tvhguide beépített lejátszóval, de ott már előfordul néha bizonytalanság, bár vételi zavar is lehetett nálam.
A 4 magos mtk6589 1.2GHz-en vlc-vel a hd-t is simán elbírja, tvhguideban persze az aac miatt ott is köhög az sd.
kicsit sok lett a mese köré
itt a lényeg:
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ha szoftveresen rendben van az említett tablet és a beépített tévé néző program használja a gpu-t és jól kezeli az aac-t, akkor mennie kellene simán.Úgy szoktam használni a tvheadend szerveremmel, hogy a tvhguide klienssel csatlakozom fel, ha vlc-t akarok használni, akkor a média típusát pass through-ra állítom és beteszem a pipát a use external playerhez. A tvhguide mutatja az epg-t és onnan indítom el a videót. Ha hd-t akarok nézni, akkor gyorsan kiveszem a pipát az external player mellől. A vlc előnye, hogy kezeli a több hangsávot és feliratot is a tévé streamnél.
Az mxplayer és dice player lejátszó progiknál egyébként a hozzájuk való ffmpeg is kellhet, hogy mindennek legyen hangja.
Külön szerver nélkül a smartdvb tévénéző progiból is át lehet dobni az éppen nézett adást androidos vlc-be. A tools/settings/udp streaming részen meg kell adni készülék ip-jét (a wifi routeren vagy a készüléken lehet megtudni mi az) és a portot, ami legyen példa kedvéért 192.168.0.123 és 8888. Ki kell pipálni a "send entire pat with single station" opciót is és persze az enable-t bepipálni. Ekkor a vlc-ben a pontra mutató nyil ikonnál megadni, hogy udp://@:8888 és ha minden jól ment, akkor elindul az adás androidon is.
-
azbest
félisten
válasz
wwenigma #14419 üzenetére
a "BDA interface didn't work" azt jelenti, hogy csak a saját programjával megy, mert a szabványos api nincs rendesen megcsinálva. Ja, olvastam a 128Qam részt, újra kell írni pár dolgot, hogy a nagyobb sávszélességű dvb-c muxok is átmenjenek. Nem egyszerű, mert nincs hozzá dokumentáció a legtöbb esetben, hanem a win driver működéséből próbálják kitalálni, hogy milyen parancsokkal és hogyan lehet irányítani a chipeket. A realtekes dvbt és talán t2 rész már be is került a 3.13-as kernelbe.
A srác nagy név a területen, rengeteg tuner támogatása köszönhető neki, szóval jó jel hogy foglalkozik vele [link]. Úgy két éve jómagam is nyílt forráskódú területen dolgozom és bizony főleg azzal foglalkozom, amiért fizetnek, mert véges az idő és az energia
Ráadásul úgy látom, hogy mérnök informatikus szakon egyetemista még, kemény a srác
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #14417 üzenetére
Az it9015 után minden energiatakarékos
Az melegedik erősen, egyik ismerősnek úgy 2 év után kontaktos is lett, a hőingadozás miatt eltörhetett a forrasztás valahol.
Egyébként érdekes megoldás, egyrészt azért mert set top boxoban használták eddig azt a panasonic chipet. Másrészt bőven van átfedés a reatek és a panasonic chip tudása közt. Viszont jó hír, hogy 2-3 fejlesztő is foglalkozik vele a blog alapján, így van esélye a teljes értékű használhatóságnak. Windows alatt tényleg rosszul hangzik a driver, van olyan analóg tunerem ami csak a mellé kapott programmal megy és néha jó lett volna a szabványos api támogatása. Van régebbi realtek chipsetes tunerből is kettő, de egyikhez sem jött ki driver frissítés. Bár a 820t driverével azt hiszem megy az e4000 chipes is, de általános realtek driver letölthetőséget nem találtam hozzá, mint például a wifijeikhez. Az it9135 esetében a chipgyártó oldalán is volt driver (később meg a win update is tartalmazott frisset), míg realtekből valami sokéves és nem kompatibiliset akar a win magától telepíteni. Bár igaz, később rendelt tunerrel kaptam emehez is újabb drivert, neten nem volt még akkor fenn.
Ennél a konkrét tunernél viszont van egy gyártói oldal ahol elvileg driver és programok is vannak hozzá, így még lehet esélye a javulásnak.
-
azbest
félisten
válasz
donjohnson #14405 üzenetére
Néha ránézek a műsorára, de nem igazán fogott meg. Ahogy elnézem olyasmi műsorokat is adnak amin felnőttem, de felnőtt fejjel már más az érdeklődésem. Úgy tűnt anyámat sem igazán fogta meg. Szóval kíváncsi leszek rá, hogy milyen nézettséget produkál 1-2 hónap múlva.
-
azbest
félisten
válasz
Toto2000 #14344 üzenetére
Örülök, hogy sikerült és megosztottad a megoldást is
A homesys azért népszerű, mert sima smartcard olvasóval képes használni az előfizetési kártyát. Csak össze kell dugni, feltelepíteni a szükséges drivereket és általában megy, mivel szoftveres cam emulációja van. Más programoknál, smartdvb, progdvb, dvbviewer, mediaportal vagy argus tv programoknál plugin telepítése és konfig fájlokban matatás is kell ehhez. A hardveres cam modult viszont nem biztos, hogy támogatja. A fórumuk már nem érhető el, ahol ez kiderülne.
Az erősítős antenna kapcsán lehetséges, hogy mivel eleve jó a vétel, az erősítés már túl erős jelet eredményez, amit már nem tud kezelni a vevő. Vagy valamilyen közeli zavarforrás (wifi, gsm torony, helyi tv adója) miatt vezérlődik túl.
-
azbest
félisten
válasz
Toto2000 #14326 üzenetére
A homesys nem tudom kezeli-e a hardveres cam modult, szoftveres cam és sima smartcard olvasóval szoktuk használni.
Pár napja mintha más is kérdezett volna ugyanilyen problémáról itt az egyik fórumban, nem tudom ő mire jutott. Akkor ezt a linket találtam: a mediaportal programban így sikerült valakinek működésre bírnia [link]
Ami érdekes lehet, hogy AzureWave néven is lehet kapni azt a tunert, és ahhoz linkeltek frissebb drivert.
Úgy emlékszem mintha a DVB Viewer régebbi verziójának baja lett volna a cam modulokkal. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #14308 üzenetére
Jaja. Desktopon 3 tuneres felállást szoktam használni (kikapcsolt pid filterrel), mert úgy bármilyen kombináció képes menni / felvenni egyszerre. Persze, ha jön a többi mux, akkor már ez nem igaz. De elég annyi tuner, ahány eszközön egyszerre akarjuk nézni (pl 1-2 felvétel és 1-2 pécé vagy tablet a háztartásban).
Egyszer csináltam egy terheléstesztet, szegény asztali pc már nehezen boldogult ennyivel, a c2d 1.8GHz-es kiszolgáló gép viszont vígan elvolt:
Raspi régebben 3-4 sd adást tudott kiszolgálni, de ott már előjöttek az usb problémák.
-
azbest
félisten
válasz
zichie #14306 üzenetére
Ez driver, tuner és program függő
A kolléga it9135-ös tunere a mostani raspberri pi-n a 3.6-os kernellel mindenképpen pid filteres módban megy, nem találtam meg a módját a filter kikapcsolásának. (3.2 alatt állítható volt, de az a módszer nem működik az újabbal). Bár a 3.10-eset még nem néztem ilyen szempontból, a kernel logjában lehet látni.
"dvb-usb: will use the device's hardware PID filter (table count: 31)." [link] -
-
-
azbest
félisten
válasz
Nakivagyok #14120 üzenetére
érdekes, a doksi szerint az 1-es mindenre engedi, a neve pedig csak a felsoroltakra.
Nekem akkor volt vele gondom, amikor a reader és account részen nem ugyanaz a caid és group volt megadva. A lényeg, hogy sikerült. Lehet, hogy változott valami az újabb verzióban
-
azbest
félisten
válasz
Nakivagyok #14115 üzenetére
Az oscam beállításánál is engedélyezni kell, hogy írhassa a user a kártyát. Valószínűleg ott nem állítottad ezt be. Az account részen au = 1
(#14116) csendes:
a szegedi kábeltévét nálam sem szerette a tvheadend, úgy tűnt hogy dolbynak hiszi a hangot, valamilyen paraméter eltér a szokásostól és ettől megkergül. -
azbest
félisten
válasz
wassermann #14025 üzenetére
Ne is mondd. Idős nagymamámnak magam üzemeltem be a boxot, azóta csak egy csatornát néz vele. Fél hogy ha elkapcsol, akkor nem tud visszamenni arra, amelyiken a szappanoperái mennek. Amikor kiderül, hogy kicsit állítani kell rajta, mert szétcsúszott a kábel csatlakozó, akkor meg attól fél, hogy elrontom.
Mondjuk anyukám meg szerencsére jó ellenpélda, ő sem fiatal már és technikai analfabéta. Kezdetben úgy mondta, hogy jó neki az ingyenes is, mint korábban, de csak azért is alapcsomagot fizettem elő neki... pár hét múlva már sorolta, hogy melyik csatornán milyen krimi és bűnügyi sorozatok vannak, nem csak szappanoperát néz. Külön öröm volt hallani, hogy természetfilmeket is néz a natgeon. Ahogy elindult azon a környéken át is váltottam családira, spektrum meg a többi csatorna miatt is. Ha lesz bővülés, akkor a választék alapján lehet még nagyobbra váltok, mert megérdemli
Szerintem vidéki, de városi idősek számára nagyon hiányzik valami szervezett közzösségi program, ami nem bentlakásos öregek otthona, hanem arra jó hogy kicsit felrázza és ingerekkel élénkítse őket. A németeknél középiskolás gyerekeknek is van öregekkel foglalkozó szociális munkájuk a suli részeként. De egy britt példa is nagyon szép, The Zimmers: [link], [link], [link]
-
azbest
félisten
válasz
tylerddd #13967 üzenetére
Ha két lnb volt rákötve, akkor dupla tuneres volt. Ez logikus is, hiszen nem tud felvenni bárhonnan, ha közben egy másik muxon nézel éppen valamit. A optibox képén rajta vannak a feliratok: input1 loop1, input2 loop2 . Tehát erre is két lnb köthető. A loop kimenetre másik készüléket lehet kötni.
-
azbest
félisten
A boxoknak van olyan rf "kimenete" ami semmi mást nem csinál, csak átereszti az antennától jövő jelet. Ez semmit sem változtat a jelen, nem lesz dekódolva. Egyébként egy splitterrel is szét lehet osztani kétfelé az antenna jelét.
Az ingyenes csatornákat tehát könnyű tovább juttatni a számítógépben lévő tunerhez. Ha a kódolt adásokat szeretnéd rögzíteni, akkor a havidíjas előfizetésben elérhető társkártya és smartcard olvasó (plusz a megfelelő szoftverek a kártya kezeléséhez) szükségesek. Van olyan tuner is, aminek van saját kártyaolvasója vagy ci slotja, de ezek általában csak a melléjük kapott programmal képesek az előfizetői kártyát kezelni.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #13833 üzenetére
Úgy fogalmaznék, hogy szünetel
A hardver összeállt. Szoftveresen is nagyjából megy, csak azért nem teljesen 100% minden téren.
Most inkább abból van nagyobb probléma, hogy új helyre költöztem és valami iszonyatos a vétel. A bot / lepke / sokelemes 3 ágú antennával is bizonytanal a tuner. Térerő biztos van, mert a botantennával is hasonló az eredmény, mint a naggyal. A vicc, hogy a 30km-re lévő B muxot is fogom a botantennával is, szóval térető meglenne. Talán a tér házairől össze-vissza verődő jel okozza a zavart. Igaz a helyi tévé adója is a közelben lehet, mert az szinte még antenna nélkül is lehet fogni.
(#13837) Watt25: a csoportos beszedés nagy találmány, nálam is így vonják a díjat. Mostanában talán még pici kedvezményt is kap, aki nem csekken fizet és új előfizető.
(#13834) radio11:
van valami több tízezres wifis kártyamegosztó, valamelyik magyar webshopban láttam régebben. Valószínűleg egyszerűbb társkártyát használni. -
azbest
félisten
válasz
DonMaster #13811 üzenetére
Viszont elég kemény kritikát kapott az egyik vásárlótól. Egy teljesen új chipsetes tuner esetén előfordul, hogy kell vagy fél év mire a driverekből megfelelő minőségűt sikerül alkotniuk. Annó az af9015, it9135, relatek + r820t is nehezen indult, de mára körülbelül kiforrott. Az a gáz, ha mire kiforr már nem is kapni, hanem helyette megint egy újabb sorozat van. A kínaiaktól rendelt tunerekkel sokszor úttörők vagyunk, mert normál bolti forgalomban hónapokkal később ér ide hasonló termék
Egyébként a tuner belsejét lenne jó látni, az sokat elárul róla.
-
azbest
félisten
válasz
MasterDeeJay #13616 üzenetére
No igen, de az sdr-es driverrel nem lehet tévézni.
Az sdr-es az valami debug módba kapcsolja a chipsetet (max 3MHz-et fog át), míg a rendes driver felparaméterezi, hogy melyik frekvenciáról milyen paraméterekkel (7-8MHz sávszélesség) kéri az adástból kinyert streamet -
azbest
félisten
válasz
csendes #13614 üzenetére
Arra még figyelni kell, hogy a realtek chip mellett sokféle tuner chip lehet. Mivel a 3.10-es kernel környékén jött be a kínában most elterjedt r820t támogatása, így nem sok esélye lehet annak, hogy a 3.1.x android kernel kezelnél. Minimum backportolni kell a drivert a régi kernelhez.
-
azbest
félisten
válasz
amargo #13552 üzenetére
Ha a MindigTv dvbt adás vételéről van szó:
A tunerek egyike sem segíti az mpeg4 képanyag dekódolását, ha erre gondoltál. Tehát a processzornak kell dolgoznia a lejátszással. A számítógépes tunereknél csak a szoftveren múlik, hogy képes-e lejátszani a magyarországi mpeg4-es adást. Az asztali készülékeknél okoz problémát ha csak mpeg2-őt támogat. Ilyen usb csatlakozós dvb-t tunereket külföldről 1500 forinttól lehet rendelni, itthoni boltból 5000 ft körül indulnak.Az 1.8GHz -es pentium m processzor talán elboldogul az SD adással, de teljes bizonyossággal nem merem állítani. Egy asztali pentium4 celeron 2.4GHz-es gépen már elment az SD adás, amikor próbáltam.
Szerk: Ha a Kernel által mutatott példán megy az SD, akkor valószínűleg nálad is.A szabadon fogható mindigtv csatornák közül az M1, M2, Dunatv csatornák HD minőségben jönnek, amihez biztosan kevés / túl lassú az a gép. Az SD adók Duna World, tv2, rtl klub, euronews talán már elmennek vele.
-
azbest
félisten
válasz
golya87 #13503 üzenetére
Az oscam-et azután indítsd el / újra, azután hogy a konfig fájokat megcsináltad.
(3 konfig fájl tartalma van felsorolva egymás után).
A kártyaolvasót is kösd rá indítás előtt.Az oscam webes felületén tudod nézni, hogy abban mi történik:
http://127.0.0.1:8888
felhasznalonev és 654321 a példában -
azbest
félisten
válasz
tomy_cz #13451 üzenetére
Úgy látom ez a korábban Hybridbox néven futó gép, amit annó a homesys-esek árultak [link]
Akkor nem tudtam, hogy milyen cuccok lehetnek benne, de a kommented alapján ők is olyasmi alcor micro smartcard olvasót használnak, mint amit ajánlottam
A tunerhez hiányozhat valami driver vagy firmware. A dmesg -et érdemes nézegetni, hogy mire panaszkodik.Nem is történik semmi látványos, ha elindítod a szolgáltatást. a pcsc_scan jelzi ha látja az olvasót és a kártyát.
-
azbest
félisten
válasz
tomy_cz #13448 üzenetére
Persze, csak értelem szerűen át kell írni a megfelelő helyeken a saját rendszer útvonalaira. Az oscam fordításánál arra kell csak figyelni, hogy pcsc támogatással legyen, erre van kapcsolója a fordításkor.
A kártyaolvasónál pedig, ha a zárt driveres castlet választottad, akkkor a driverét kell felmásolni. Ha a másikat, akkor pcscd, pcsc_tools, ccid csomagok (pontosan nem emlékszem a listára, de a fórumban lehet már leírtam korábban). Arról, hogy a rendszer jól kezeli a kártyaolvasót és a kártyát úgy a legegyszerűbb meggyőződni, hogy elindítod a pcsc_scan progit és ha benn a kártya, akkor kiírja az adatait. -
azbest
félisten
válasz
tomy_cz #13445 üzenetére
Ha usb tunerben gondolkodsz, akkor az it9135 chipsetesek [link] talán a legelterjedtebbek, ezeket 3.5ös kerneltől alapból jól kezeli a linux, de persze a hozzá való firmware fájlt a helyére kell másolni a /lib/firmware-be.
A realtek chipsetesek is gyakoriak, ezeket onnan ismerni fel fm és dab+ rádiót is támogatnak. Újabban r820t [link] rf chipes változatok is vannak (ebay-en gyakori). Ezek a legújabb 3.10-es kerneltől támogatottak alapból. Kínából 8-10 dolcsi közt kapni őket.
Az itthon kapható tunerek közt is gyakoriak ezek a chipsetek, akár márkás, akár kevésbé ismert márkanév alatt futnak. Ha van letölthető win driver hozzá a gyártó oldalán, akkor az inf fájlt kibányászva a hardver és vendor id alapján általában be lehet azonosítani, hogy mi van benne.
Piedon:
-
azbest
félisten
válasz
róland #13443 üzenetére
Omnikey-eket nem tudom, hogy árulják-e még. Gemalto / Gemplus olvasót árulták a homesys-hez, de valami 10 ezer forintért, ami durván sok ezekért. MSI olvasót valaki próbált 3 ezer ft kürül, de neki gondja volt az előfizetői kártya kezelésével.
Windows és normál linux alatt Castles Ez100pu olvasót használok.Ilyet 12 dolcsiért kapni taiwanról [link].
Szintén jó winows és linux alá, akár armos linuxhoz is, mivel alapból támogatja a linux kernel az Alcor micro AU9540 olvasó (ez nem a magyar alcor). Ez 10 dolcsi körül megvan kínából [link].
Ezt a kettőt és az említett omnikey-t magam is próbáltam / használtam.
Elvileg bármelyik pc smart card szabvánnyal [link] kompatibilis olvasó működhet.
Magyar bolt oldalán König USB Smart kártyaolvasó Fekete - CMP-SMARTRW10 néven látok emberi áron, nem használtam még ilyet.
-
azbest
félisten
válasz
Dzsozi56 #13404 üzenetére
Jól értem, hogy a csatornák keresése alatt nem volt a ci+ eszköz betéve a blu-ray boxba?
A tévében korábban beüzemelt CI+ kártya (foglalattal együtt) kivéve. Automatikus csatornakeresés elindítva a blu-ray eszközön, amellyel a készülék mintegy 150 DTV és 34 rádiócsatornát talált (a műsorújságban mind megjelent, de a tévéjétől eltérő sorrendben és nagyobb számban). A folyamat befejezése után a CI+ egységet bedugva a blu-ray lejátszó kártya nyílásába és a tv-n kiválasztva a megfelelő HDMI bemenetet csupán az M2 HD ad képet, a többinél kódolt felirat jelentkezett.
Szóval a ci+ modult és a kártyát tedd be a blu-ray készülékbe és úgy futtasd le a csatorna keresést. Azt hagyd is benne. Ebben a felállásban a tévé csak megjeleníti a blu-ray készülék képét, nem a tv kezeli a csatornákat.
Azt ugye tudod, hogy egy tuneres készülékkel egyszerre legfeljebb az ugyanazon muxon (frekcvencián) lévő adásokat tudod felvenni és nézni. Ha másik frekvencián jön mondjuk az m2 és az rtl klub, akkor nem tudod egyiket felvenni és a másikat nézni.
(#13417) krealon
az egy tuneres változatból van nekem is hasonló, ez eléggé melegedős, simán el tudom képzelni, hogy 200+ mA fogyasztása van. A két tuneres lehet ki is használja az usb 500mA képességét. -
azbest
félisten
válasz
Kernel #13317 üzenetére
Amikor közvetlenül egymás mellett volt több ilyen (a nagyobb nyákos) tunerem, akkor tapasztaltam hasonlót. Annyira közvetlen közel voltak, hogy a műanyag burkolatok egymásra feküdtek, picit elcsúsztatva egymáshoz képest. Azt hiszem a szomszédos kvarc pont a másik tuner chipje fölött volt.
Nincs a közelében valami más eszköz vagy készülék?
-
azbest
félisten
válasz
murdoc24 #13246 üzenetére
A műholdas közszolgálati adáshoz kell kártya, gondolom erről olvastál és ezért írsz ilyet. A földfelszíni közszolgálati adás kódolatlan és nem szükséges hozzá kártya. Az általad említett tévének gondolom van hdmi bemenete így hdmi kábellel érdemesebb összekötni a boxszal, hogy a legjobb minőségben tudja mutatni az adást. A HD-95RF box előnye, hogy a legócskább, csak antenna bemenetes tévével is összehozható, de ezzel nem nézhető előfizetős adás. Mivel nálad nem fontos, hogy antenna kábellel lehessen a tévére kötve, talán jobb választás is van nála. Minimális árkülönbséggel már kapni olyan boxokat is, ami képes kezelni az előfizetői kártyát, így ha később mégis szeretne a nagyi több csatornát nézni, akkor már nem kell a megszokott boxot lecserélni kártyafogadósra.
-
azbest
félisten
válasz
spiritex #13234 üzenetére
A közszolgálatin a mpeg2, ac3 és he-aac hangsáv is van. A harmadik azóta, hogy idegennyelvű hangsáv is felkerül. Az rtl klub és tv2 a lehető legkisebb sávszélességgel adja az adását. Most nincs kéznél olyan program, amivel meg tudnám nézni, de próbáld váltogatni a közszolgálati hangsávokat, a he-aac ott is csak 64kbps, mint a kereskedelmiken, ha jól emlékszem.
-
azbest
félisten
válasz
Kernel #13210 üzenetére
LEhet, hogy szimplán nem tudja a he-aac kódolást, hanem csak a kodek vissza felé kompatibilitása miatt szól alacsonyabb minőséggel 24kHz-es módban. Korábban már beszélgettünk is erről valamelyik topicban. Bár, ha pont a magas hallatszik, akkor tényleg valamit elszúrtak.
"MPEG-2 and MPEG-4 AAC LC decoders without SBR support will decode the AAC LC part of the audio, resulting in audio output with only half the sampling frequency, thereby reducing the audio bandwidth. This usually results in the high-end, or treble, portion of the audio signal missing from the audio product." [link]
(#13223) Komplikato:
ez nem valószínű, mert másmilyen demodulátor kell a kábeles és földfelszínihez. -
azbest
félisten
válasz
spiritex #13221 üzenetére
Az 1080p azért lehet előny, mert a készülék végzi a váltottsorosság mentesítést. Amikor wayteq hd90cx boxomat kipróbáltam a fullhd monitorommal, akkor úgy tapasztaltam, hogy lényegesen szebb képet adott 720p beállítással, mint 1080i-vel. Persze lehet, hogy egy tévé ezt sokkal jobban lekezeli, de a monitoromon darabosabb volt a magasabb felbontáson a kép sajnos.
-
azbest
félisten
válasz
spiritex #13219 üzenetére
sajna most felvitték 10ezerre az árát 6ról, túl népszerű lett
Én is ajánlottam egyik ismerősnek tegnap, még gondolkodott rajta, aztán ma jött egy cifra káromkodással, hogy nézzem meg hogy felvitték az árát
Persze valószínűleg még is így jó vétel, mert 1080pt- nem sok box ad ki és például monitoromon nagyon rosszul néz ki az 1080i, mert nem szereti a váltottsoros képet.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
Hát igen, egy pécé alapú megoldás sokkal kiforrottabb lehet, mert az alkatrészeket is főleg pécékkel használják. Az armos megoldásoknál benne van a pakliban, hogy valamiért nem úgy működik a driver ahogy kéne, mindenképpen nyílt forrású kell, mert a gyártó nem fordít armos linuxra binárist. A raspi usb problémája pedig külön "öröm". Nagyon sok múlik a szerencsén, hogy adott tuner mennyire tud működni vele, hogy milyen usb adatátviteli módot használ. Pont ugyanazt más nem csinálja pont úgy, mint te ezért a magad bőrén / kárán kell kitapasztalni, hogy működik-e az ötleted vagy sem. Arra remek, hogy új ismereteket tanuljon az ember és próbálkozzon, de semmi sem garantálja, hogy a végén mindennapi használatra is alkalmas eredményt hozzon össze.
Hétköznapi használatra még mindig egy laptopról fut a tvszerverem, pedig már egy éve megvan az első raspi-m, de még mindig nem hozza azt a szintet (stabilitás, megbízhatóság) a tévé-multimédia terén, mint egy gyári készülék. -
azbest
félisten
Meg kellene nézni az eszközkezelőben, hogy mi a hardverazonosítója a kártyaolvasónak.
Eszközkezelő - inteligenskártya olvasók, tulajdonágot, részletek, hardverazonosítók a legördülőben
Ez nálam USB\VID_058F&PID_9540&REV_0120, ami az alcor micro AU9520 olvasót jelenti.Nem igényelte nálam (Win7 64bit) külső driver telepítését, a windows felismerte, mint "Microsoft Usbccid intelligenskártya-olvasó (WUDF)".
Ha behelyezel kártyát, akkor azt a windows is érzékeli és fel akarja ismerni, az nem baj ha azt nem ismerte fel.
-
azbest
félisten
Annó volt a digitális műholdas vételhez mpeg2 dekóderes kártya, valsz erre emlékszel. De akkoriban még p1--p2 szintű gépek voltak, ami nem tudott proci erőből lejátszani mindent. Akkoriban még külön mpeg1 dekóder kártyákat is árultak. Mondjuk nekem is a jó öreg thinkpadben is egy broadcom crystalhd h264/mpeg2 dekóder kártya segíti ki az x3100 gpu-t
Ma már a gpu-k megoldják ezt, de még a procik is felérnek hozzá.
A teljes pal felbontás rgb-ben (~30MB/sec) már nem biztos hogy átfér usb2-őn, még a pci kártyámnál is inkább a yuv2 (YCbCr 4:2:2) volt a preferált nyers formátum, mert az csak ~10MB/sec körül van, ha jól tudom.. cserébe elveszít részleteket
-
azbest
félisten
Smart kártya / bannkárya olvasó. PCSC (pc smart card) kompatibilis kell legyen. A dealextremes linken lévő működik linux és win alatt is.
Nem a kártyaolvasó dekódolja az adást, hanem a szoftverek, amik a kártyaolvasóval kezelik a kártyát. Volt már szó róluk a topicban és a mindigtv topicban is.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12383 üzenetére
Ezek opcionális konfig fájlok, amik ha megnézed a mappát, akkor tényleg nincsenek ott.
Tvheadend-ben legyen kipipálva az "update card", hogy fel akarja írni a következő havi aktiválást a kártyára.
Az oscam.user -ben "au = 1" sor is legyen a felhasználónál, hogy legyen joga írni a kártyát.(ez utóbbi rendben van a log alapján) -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12373 üzenetére
a logokat kell ilyenkor nézni és hogy mi történik és mi a panasza a programoknak... az init script rendben van, ha kézzel indítod el az oscam-et akkor lehet feltűnik mire panaszkodik. Nem emlékszem, hogy neked volt-e másik eszköz is a gépben amit smartcard olvasóként is felismert (sok az egyben memóriakártya olvasó amiről lespórolták a sim kártya olvasó részt)... ha több eszköz van, akkor lehet megfordult az olvasók sorrendje valamiért és most nem 0adik hanem 1. eszközként találja meg például.
-
azbest
félisten
válasz
lev258 #12216 üzenetére
A közszolgálató adókon van hangja? Azok mpeg2 és ac3 hangsávokkal tolják. A kereskedelmi adók (tv2 rtl klub...) pedig he-aac hangot használ. Ha ez utóbbiaknál nincsen hang, akkor lehet, hogy a jelenegi szoftverével még nem támogatja azt. Viszont ahogy látom a készülék weboldalán is van fenn szoftverfrissítés: [link]
-
azbest
félisten
válasz
róland #12209 üzenetére
röviden - tömören: a távolkeleten
- Alcor micro AU9540 [link] 10 dolcsi. Linux és win alatt is megy alapból. (nem a magyar alcor márka)
- Castles Ez100pu (Windows, linux zárt driverrel) $12 ebay (taiwan)Ha esetleg helyben kéne valami, akkor az Omnikey olvasók ajánlottak. Lehet másfajta is jó, csak néha horror árakat képzelnek el az országban egy ilyen egyszerű kütyüért.
Az msi 72in1 mindenféle olvasóval van akinek meggyűlt a baja, igaz ez olcsón beszerezhető általában, csak nem biztos hogy alkalmas a feladatra.
-
azbest
félisten
válasz
hamyka #12155 üzenetére
Ha nálad nincs adótorony, ami adná, akkor nem fog előjönni sehogy a nem sugárzott mux (nem komoly ipari felszerelést használva). Nem tesz csodát egy antenna sem.
Discovery kapcsán: Ne keverd a Digi és a MindigTv szolgáltatást. Nagyon nem ugyanaz. A digi kínálatából vették ki, a mindigtv-n sosem volt.
-
azbest
félisten
A TBS tunerekhez láttam programot, amivel össze lehet hozni WMC-vel: [link] Ez itt konkrétan igazi ci fogadós tuner, amibe a upc digital kódolásához megfelelő cam modul is kell. De mintha láttam volna sima kártyaolvasós megoldást is náluk. Erről az ügyfélszolgálatuk mondhat többet, ahogy olvasom Cryptoworks a régi kártyákhoz, Irdeto CI+ az újabbakhoz, meg van AlphaCrypt modul ami egymaga tud többfélét is kezelni ( Irdeto CI+, viaccess, cryptoworks, conax, nagravision). Neten ezt dobta ki elsőre a kereső [link]
szerk:
a ci slot nélkülihez "sima" kártyaolvasót is árulnak, szóval elvileg van rá szoftverük, amivel az is képes az előfizetői kártyát kezelni [link] -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12120 üzenetére
Lehet ezért nem emlékeztem a timeshift-re, mióta a tvheadend feljesztése nyitottabb lett és az eredeti fejlesztő / ötletgazda mellett beszállt még ~ 4 ember, komolyan felgyorsult a fejlesztése.
A kódoláshoz nem kellene, hogy köze legyen. Nézd közben a tvheadend (webes felületen alulról felnyitható élő log mutatás) és az oscam logokat (webes felület 888 port). Általában segít a hiba kiderítésében a log
-
azbest
félisten
válasz
DaveJr #12109 üzenetére
Dvb-t szolgáltató csak egy van eddig (Antenna Hungária - MindigTv Extra)
Mivel ez a tuner analóg tévé,rádió és dvb-t adás vételére alkalmas így itthon nincs (és egyelőre nem is terveznek) más szolgáltató akivel használhatnád, mert szabad frekvencia sem lesz több azon kívül amit ők kaptak / kapnak. A digitális kábeltévé problémásabb kérdés lenne, de ahhoz eleve más fajta tuner való. analóg adást persze mindent vesz, de az nem kódolt.
-
azbest
félisten
válasz
DaveJr #12104 üzenetére
Igen a T61p valóban jó kis gép erre
A mindigtv conax kódolást használ, nincsen a kártya eszközhöt kötve. Működik szépen a homesys progival. Hosszú távot azért emlegettem, mert úgy emlékszem a használatához felhasználónevet és jelszót kell beállítani, amivel beállításokat ment a szerverükre... de lehet megy enélkül is. Minden esetre van más alternatíva is, ha később változna a helyzet.
-
azbest
félisten
válasz
DaveJr #12102 üzenetére
Cam modult nem tudsz használni azzal a tunerrel. A cam modul olyan tunerekhez / tévékhez / set-top-box-okhoz való, aminek van CA slotja. A cam modul bár fizikailag pcmcia alakú, de a pécé ilyen slotjában nem működik.
Viszont ettől még megoldható az előfizetői kártya használata. Kell hozzá egy közönséges smartcard ("bankkártya") olvasó, valamint egy program ami képes szoftveresen kezelni a kártyát és dekódolni az adást.
A kártyaolvasó lehet usb csatlakozós, vagy ha kompaktabb megoldás kell, akkor létezik pcmcia (pc card) vagy expresscart csatlakozós változat is. A tuner kártyád expresscard fajta, ne keverd össze egymással a küldönböző csatlakozófajtákat, mert nem kompatibilisek egymással.A WMC alapból nem tud ilyet.
Az általam ismert legegyszerűbben használható hasonló ingyenes windowsos program a homesys, csak nem tudom mennyi ideig lehetséges még használni, mert átálltak újabb üzleti modellre a cégnél aki készítette. Ingyenes alternatívaként smartdvb+acamd plugin+newcs kártyakezelő program ugrik be, de ezeket macerásabb összekonfigurálni, használni. -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12083 üzenetére
a 127.0.0.1:8888 az egy webes monitorozó felület az oscam munkásságának figyelésére, a 127.0.0.1:15050 portot írtam a konfigba emlékeim szerint, szóval a tvheadend oda próbáljon kapcsolódni
(#12085) hamyka: már elég régóta előfizetője vagyok a mindigtv extrának (első 8000-ben), előtte az ingyeneset is próbálgattam már... tudomásom szerint nem volt sosem disovery náluk. Eleve szűkösek voltak a 2 muxszal a lehetőségek és a 3. nem mindenütt elérhető családi csomagos csatornákat tartalmazó muxba sem került bele. Szerintem egy másik szolgáltatóval kevered.
A Helo Digital és Hello Hd közti különbséget is leírták már neked, tehát ez sem kellett volna, hogy nagy újdonságként érjen
(#12086) hamyka
Ne haragudj, de nézz már kicsit utána magad is az információknak. A cégek oldalán megtalálhatóak a technikai részletek. A UPC Direct az a műholdas szolgáltató egyébként.
Ott írja az árnál a *-ot, ami alatt:
* A tájékoztatás nem teljes körű. Részletek az akciós feltételekbenKicsit lejjebb ott az akciós feltételek fülnél a részletes leírás. Az általános szerződési feltételekben biztosan benne van ez is.
-
azbest
félisten
válasz
Kernel #12081 üzenetére
Lehet félreértelek, de cartoon network / TCM elérhető a családi csomagban. Csak ha ő Szentesi vételkörzetben (A+C mux) van és nincsen közelben más olyan adóhoz, ahonnan B muxot is adnak, akkor csak az alapcsomagot éri el technikailag.
Egyébként a frekvenciatáblázatból [link] lehet nézni, hogy mi van még közel hozzá. Persze figyelve arra, hogy a kisebb adók csak közelről foghatóak egyszerűen.
-
azbest
félisten
válasz
hamyka #12076 üzenetére
Nem az előfizetés árára mondtam a kedvezményt, hanem a box-ra (régi tévéhez) vagy ca modulra (új fajta tévéhez). A havidíjakat akciós kedvezmények nélkül írtam.
Ahogy már írtad boltban 10eFt körül van egy box, de az antenna hungáriától van olyan előfizetés, amihez olcsóbban is lehet tőlük venni boxot. Ott is van hűségidő mentes, 1 vagy 2 éves hűséges valamint 6 vagy 12 hónapos prepaid konstrukció is. Részletekért lásd az oldalukat: [link]
-
azbest
félisten
válasz
hamyka #12071 üzenetére
nem kabelen, hanem antennaval....
nem berli a boxot, hanem egyszer megveszi... ha az elofizetessel egyutt rendeli, akkor meg kedvezmenyesebb aron van. De minden le van irva a megfelelo forumban itt a ph-n is es a mindigtv oldalain. A havidij pedig 1400 vagy 2600 csomagtol fuggoen (hbo nelkul), vagy persze van prepaid konstrukcio is.
A lenyeg, hogy szerintem elobb olvasgass, tajekozodj es utana irj a temarol. Nem bantasbol mondom, csak a sok komment ellenere nem sok tartalom sikeult belejuk.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12062 üzenetére
Ja maradhat a mostani is, ami már megvan, főleg ha már egy bejáratott rendszer. A tvheadend és linux is megfelelő lehet, csak teljeskörűre akartam a leírást
A csomagnál tényleg elírtam: build-essential
A libcurl lehet csak a tvheadend miatt kellene, így akár elhagyható. LEhet a sima libcurl-dev csomagok is elegendőek.apt-get install -f parancs elvileg felteszi ha hiányos függőségek vannak jelenleg.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #12057 üzenetére
A legfrissebb tvheadend helyett a jan5-öset ajánlom egyelőre, mert valamit varázsolni kezdtek újabb dolgok belefejlesztésével. A frissebbeket nem nagyon volt időm próbálgati azóta.
ubuntu 12.10 alatt szoktam pécén használni, azt írom le hogyan kell. Előfordulhat, hogy kifelejtek valami csomagot, amit előtte telepíteni kellene. A hiányzó dolgokat a programok fordításakor kijelzik, szóval érdemes erre figyelni, mert megmondják mi kell még nekik.
szükséges csomagok telepítése:
sudo apt-get install build-esetial git subversion pcscd pcsc-tools libccid libpcsclite-dev libcurl4-gnutils-dev libcurl4-openssl-dev libavahi-client-dev libavutil-dev libavformat-dev libssl-dev subversiontvheadend (2013-jan-5-ös):
cd ~
git clone https://github.com/tvheadend/tvheadend.git
git reset --hard 0b7ac3f
cd tvheadend
./configure --release
(itt figyelni, hogy a listán minden a libeknél ok-t ír-e)
make
sudo make installAhhoz, hogy automatikusan induljon a géppel, kell egy script: [link], értelem szerűen a saját felhasználónevedre átírni.
A kártya kezeléséhez oscam:
cd ~
svn checkout http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk oscam-svn
cd oscam-svn
make pcscHa minden jól ment akkor a Distribution mappában lesz, valami oscam-1.2-unstable.....-gnu .
Ezt másold át a /usr/bin/oscam fájlként.
Ahhoz hogy a géppel együtt működjön, itt egy init script: [link]
Persze a felhasználó nevet, a conf mappa elérési útját írd át arra ami neked lesz.Az előbb említett mappában pedig hozd létre az oscam.conf, oscam.server, oscam.user fájlokat, amelyek lehetséges tartalmát felsoroltam itt [link]
A tvheadend webes felületén a cwc fülön vidd fel a felhasználót aki az oscam.user-ben szerepel, a DES key-nél két karakterenként : kell, ami egyébként az oscam.conf key részén van megadva.A user pedig amit az oscam.user részen adtál meg. A tunert is állítsd be rajta ezután, így a kódolt - kártyával engedélyezett csatornák is bekerülnek a listájába. A tuner beállításánál ki szomtam pipálni a "Use SID as channel number during mapping:" részt. Ja az újabb verzióban az összes többi frekvenciát is automatice felviszi, először hagy úgy, majd ha végigpróbálta őket és a map dvb services...gomb feléled, utána kiveheted a nem létező muxok elől a pipát.
Azt hogy a gép látja -e a kártyaolvasót a pcsc_scan segédprogival lehet megnézni, azt is kiírja ha kártyát helyezel be. Ha nem látja, akkor lehet valami csomag még hiányzik a listából amit a legelején felsoroltam.
Körülbelül ennyi az XBMC mögé felállítani a backendet a MindigTV előfizetés használatához.
Raspberry pi eszközön is kb ennyi az egész a raspbmc rendszert használva. -
azbest
félisten
válasz
hamyka #12005 üzenetére
Nos, mivel túl általános és pontatlan a kérdés, így nem lehet rá pontos választ adni.
Melyik szolgáltató adását akarod nézni?
Van amelyiknél csak az ő általuk biztosított készülék használható.Milyen fajta adást szeretnél nézni? Nem mindegy, hogy kábeleset (dvb-c) vagy műholdasat (dvb-s2) vagy antennával fogható (dvb-t = mindigtv) vagy ha nálatok iptv alapon megy, az megint más eszközt és lehetőséget jelent.
Ingyenes magyar adást legfeljebb dvb-t-vel nézhetsz, de az nem kábeles. Abból kapni sokféle kártyaolvasós készüléket is. DE ez nem jó kábeltévés vételhez.
Szóval a lényeg, hogy találd ki melyik szolgáltatónál és milyen szolgáltatást szeretnél.
-
azbest
félisten
válasz
sonique #11961 üzenetére
Mondjuk kérdezd meg a upc direct ügyfélszolgáltatót, hogy milyen cam modult ajánlanak ők, milyen kódolást használnak. Annál a csomagnál, ahol nem adnak médiaboxot, csak magát a kártyát, ott biztosan nem kötődik szolgáltatói készülékhez a kártya. A weblapon a médiabox készülékeknél irdeto-t láttam. Más kódoláshoz való modul (pl alphacrypt) biztosan nem jó hozzá.
Valószínűleg smartkártya olvasós megoldással is működhet, ha be tudod konfigurálni a számítógépedet hozzá a megfelelő programokkal. De nem tudom biztosan, hogy az oscam kezeli-e. Itt irogattak már róla valamit: [link]
-
azbest
félisten
válasz
andris811 #11877 üzenetére
Komoly szakember nem találgat, ha nincs elegendő információ a kérdésről. Körülbelüli vételi viszonyokról a http://mindigtv.hu/lefedettseg oldalon lehet informálódni, de a helyi eltérő körülmények miatt az sem szentírás.
-
azbest
félisten
válasz
Stirbi #11867 üzenetére
az astra egészen jól vehető, de van pontosabb footprint is róla: [link] vagy [link] Persze ha jön a rossz idő, akkor elromolhat a nagyon szűkre méretezett vétel.
Fejekkel kapcsolatban úgy tudom relatív kis árkülönbséggel vannak különböző érzékenységűek. A linkelt google translate-tel megbolondított adatlapon lehet rajta van ez milyen. Jó pár éve néztem utoljára műholdas adást, még az analóg időkben.
-
azbest
félisten
Feltettem logoutra az új realtek chipsetes olcsó tunerre vonatkozó alapvető információkat. [link]
-
azbest
félisten
válasz
Balinov #11845 üzenetére
Asztali géphez két féle tunert kapni mostanában: it9135 rev2 chipsetesek az ezüst színű 8 dollár körüliek, bővebben: [link].
Újabban lehet kapni dizájnosabb külsejű tunereket is 10 dolcsi körül, rtl2832u + r820t chipsettel, például ez [link] . Ez utóbbi dvb-t, fm és dab+ rádió vételét is támogatja. De más csuda dolgokra is képes [link]
Mindkét fajtára igaz, hogy újabb driver kell hozzá, mint amit a windows feltesz magától. BlazeDTV progit szoktak adni mellé, ami tévézésre nem túl alkalmas, szóval a sokféle ingyenes alternatívából érdemes választani hozzá.
Tabletes területen azt kellene kideríteni, hogy milyen chipseteset támogat.
(#11846) PeachMan
megmutathatod, de garantálni nem tudom, hogy az is tökéletes lesz. Fontos hogy legyen linux alá driver hozzá.
Ami ajánlott lehet például:
- Alcor micro AU9540 10 usd [link], linux alapból kezeli, kipróbáltam
- Castles Ez100pu 12 usd [link], zárt driver [link], kipróbáltam
- Omnikey 3121 USB, alapból támogatja a linux, drágán szoktam látni, kipróbáltamEz valószínűleg jó:
- SCR001 USB SIM Card/Smart Card Reader $8 [link], nem igazán kapni
- Gemalto IDBridge CT30 / PC Twin USB TR [link]
- további linux alól valószínűleg támogatott olvasók: [link]Úgy mondták, hogy problémás vele a tévézés:
- msi 72 in 1 olvasó -
azbest
félisten
válasz
#68216320 #11839 üzenetére
Egy kártya és kártyaolvasó kiszolgálja a tvheadend minden tunerjét. A ci/cam megoldást azt hiszem nem is támogatja jelenleg a tvheadend. Helyette a sokkal rugalmasabb szoftveres dekódolást támogatja, amihez kell mellé egy program ami az előfizetői kártyát kezeli (newcs 1.67rc1, ami MALLOC_CHECK_=0 ./newcs,i686.pcsc -vel indul. Zárt forrású progi, kicsit régi és bugos, de működik.. Helyette jobb lehet a nyílt forrású oscam-et beüzemelni).
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #11832 üzenetére
a jelenlegi tunereddel is megoldhato az elofizetoi kartya kezelese. Ehhez egy bankkartya olvasot szukseges a gephez kapcsolni, amelyeket 10 usd koruli osszegert talalni ebayen vagy a dx.com-on.
Ezt kezeli a linux beepitett drivere is [link], vagy a masik bevalt olvaso az ez100pu ebayrol, de annak zart drivere van linuxhoz.szoftveresen a kovetkezokre van szukseg: newcs vagy oscam kartakezelo program, tvheadend ami felcsatlakozik az elobbi programra.
-
azbest
félisten
válasz
sazabi #11795 üzenetére
Gondolom drivert telepítettél, mert a windows alapból nem szokta jól kezelni. A leírásomnál, amit linkeltél ott a legfrisebb ismert driver.
VLC playlisttel is képes kezelni a csatornákat, itt egy példa [link], ha nálad máshogy van a frekvenciakiosztás, akkor azt át kell írni a fájlban (és már neo fm sincsen).
-
azbest
félisten
Elérhető újabb, Win8-cal is kompatibilis aláírt és 64 bit alatt is működő driver az IT9135 rev2 chipsetes tunerekhez (v12.07.06.1).
Bővebben a befegyzésemben [link] -
azbest
félisten
válasz
Plasticbomb #11779 üzenetére
A realtek chipsetesek, amik dab rádiót is tudnak, azok ilyenek. Az e4000 és r820t rádiós részűek a legjobbak állítólag ilyen célra, de van sok fajtájuk. Ebay-en ha minden igaz ezek a 10 doláros vevők r820t-sek: [link]
-
azbest
félisten
válasz
Plasticbomb #11777 üzenetére
Nem. 50-1100, 1250-2200 MHz közt képes vételre, amelyből egyszerre 3.2MHz-es sávot képes a gép felé továbbítani. Lásd: [link] Tehát ezzel a megoldással nem képes például a tévé adást átadni, mert az 8MHz széles. Persze normál tuner módban használható tévézésre is, végülis erre készítették
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- PlayStation 5
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest