- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Akciófigyelő: Féláron nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GBogyó
tag
Két dologgal tudok segíteni.
Ajánlom az én USB tuneremet, bár az hibrid, tehát van benne analóg tv és analóg rádió is, ez feleslegesen drágítja meg. Leadtek DTV Dongle H.
Ezen felül általánosságban jók a Leadtek termékek, nézz körül itt: Leadtek Help Site -
GBogyó
tag
Van különbség az érzékenységben, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy milyen pici jelszint elég, hogy jó képet adjon. Ha van elég jel, akkor annál több már nem kell, ott már ugyanazt a képet kapod mindegyiken.
Képminőségben nem kapsz különbséget.
Itt az USB-s kütyübe kell bedugnod az antenna csatlakozót, ami antenna lehet egy botantenna is. USB-s cuccokhoz adnak ilyet, de hogy elég-e a jel hozzá, azt a helytől függően lehet megmondani. -
GBogyó
tag
Hát ezt a legnehezebb megmondani így látatlanban. Merre néz az ablakod? Ha lehet, mivel írtad, hogy kollégiumban laksz, próbálj kölcsönkéni.
Számos opció van.
- szál drót. Koax kábel lecsupaszítva 9 cm hosszan.
- tesco gazdaságos antenna, amolyan halszálka fajtájú 5-700 Ft nagyságrend.
- nagylepke
- esetleg egy komolyabbPersze ez nagyjából az ár sorrendet és a minőséget is tükrözi. De a digitális vételnél ha van jeled, akkor már jó a helyzet.
-
GBogyó
tag
válasz
Sas madár #4758 üzenetére
Hadd ajánljak még egy linket. Beszél magyarul is:
http://www.mapavysilacu.cz/map.html -
GBogyó
tag
válasz
Core2duo6600 #4715 üzenetére
Elég a CoreAVC-t feltenni? Abban benne van?
-
GBogyó
tag
válasz
Core2duo6600 #4709 üzenetére
Köszönöm, igen, pont ez az a hibaüzenet, amelyet mindkét fórum ír. Valami olyasmi a lényege, hogy a PAT és PMT nélküli fájlokat jobban megnyitja ez a MainConcept cucc. Most arra kerestem rá, és ez egy fizetős csomag, ha jól láttam, így marad a hibaüzenet, de ennek ellenére megcsinálja, amit kell.
Még azért végigolvasom a két topicot, bár némiképpen nehezíti, hogy nem barátom sem a román, sem a dán nyelv, de a googli majd segít.
-
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #4704 üzenetére
Bocs, most elszúrtam, és már nem aktuális az állításom.
Sokáig volt, hogy csak hangot sikerült kicsikarnom a felvett trp fájlokból, de most mégiscsak sikerült. A múlt hét vége felé ismét ráálltam a vágás és konverzió témára, és sikeresen meg tudtam vágni a TS-Doctor-ral pár műholdról felvett műsort úgy, hogy ts formátumra hoztam. Ez a külső média lejátszómhoz kellett, így már le is tudja játszani.
Ezzel most tettem egy újabb kísérletet, és a DVB-T-s mintaanyagomat is átfuttattam, és a ts állományban már van kép is MPHC-vel.
Mindenesetre köszönöm a segítséget.
De ha már itt tartunk:
a TS-Doctor kiír egy olyan hibaüzenetet, hogy hiányzik neki egy mc_demux_mp2_ds.ax állomány. Ezt nem tudtam még neki elővarázsolni. Valamelyőtök futott már ebbe bele? Esetleg van ötletetek, hogy honnan szerezhetnék ilyet? -
GBogyó
tag
válasz
Core2duo6600 #4701 üzenetére
Én eddig sok adást vettem fel műholdról, és DVB-T-ről is. Egy DVB-T adást sem sikerül PC-n sem lejátszanom, sem konvertálnom. A műholdasokat simán tudom, HD-t, SD-t egyaránt. Én is kérek segítséget.
-
GBogyó
tag
Urak, mindenki vegye elő az antennáját. Mostantól Széchenyi hegy 40-40kW, jövő szerdától Száva utca 2,4 kW.
http://www.mindigtv.hu/Hirek/Jelentos%20javulas%20Bp%20vetel.aspx
-
-
GBogyó
tag
Én a lite-tal próbálkoztam, esetleg próbáld ki azt, az működik.
http://www.tsreader.com/tsreader/TSReaderLite2.8.46e.exe
Itt a frekit adod meg, kiválasztod a Spectrum inversion-re, hogy no, és 8 MHz.
Fontos, hogy jó drivert válassz ki az elején, jokerként a BDA drivert próbáld.
(PÜ-t is küldtem)Sőt találtam neked még egy leírást is, ez sokat segíthet. http://www.lhsite.hu/articles.php?article_id=41 Nekem ez a progi az üdvözítő megoldás, ha ezzel beállítottam az antennát, akkor volt jel.
-
GBogyó
tag
válasz
Core2duo6600 #4670 üzenetére
Annyi volt a story, hogy az upc kitalálta, hogy az m1 éjszakai adásszünetében azt a képet adja be, hogy önök az UPC-Direct szolgáltatásán veszik az m1 programját. Namost ez látszott a digikábelesek képernyőjén.
Utána bejárta a netet a kép, mert azon felül, hogy nem túl etikus, nem is jogszerű, továbbá minősít is elég rendesen. Az UPC-D is szerintem nagyon ócska minőségben adja az m1/m2-t. -
GBogyó
tag
válasz
Capella #4645 üzenetére
Azért ne csak a digitális kábelen lévő bitsebességet nézd, az valóban kiváló. Kérdés, hogy a digikábel honnan veszi a forrásjelet. Ha a DigiTV műholdas adásaiból, akkor felejtsd el. Mondjuk a múltkori botrány alapján az mtv műsorát az UPC-Directről vette, de az sem fényes minőségileg.
-
GBogyó
tag
válasz
Core2duo6600 #4592 üzenetére
A színrendszer szerintem csak odáig érdekes, hogy analóg állapotban van a jel, a digitálison a PAL szerintem csak a PAL analóg szabvánnyal megegyező felbontásra, és képfrissítésre utal. Hogy pontosan ezek közül melyikre igaz teljesen a PAL kifejezés, azt nem tudom.
-
GBogyó
tag
válasz
Core2duo6600 #4585 üzenetére
A PAL nem csak az analóg adások esetében számít?
-
GBogyó
tag
Bár az a véleményem általában, hogy ilyen marhaságba nem szabad belemenni, de válaszolok.
- nem sértődtem meg, csak jeleztem, hogy szerintem sértő volt a válaszod, a fórumokon nem ilyenekhez szoktam (szvsz).
- mondtam már, hogy _én_ máshogy értelmeztem a válaszod, ezt nem tudom ragozni.
- szerintem a válaszodhoz képest adtam plusz információt, de ez biztosan megint nem számít.
- szerintem nem a hibát kerestem, de ez is szvsz.A többiektől elnézést az off-ért.
-
GBogyó
tag
A sértő válaszodat ignorálom, de megjegyzem hogy akkor is és most is elolvastam a válaszodat, de _nekem_ nem az jött le a válaszodból, amit írni akartál, ezért írtam a kolléga számára a jó szándékú válaszomat. Egyébként meg smiley volt a végén arra célozva, hátha te nem olvastad figyelmesen a kérdést.
Egyébként meg feltenném majd a kérdést, hogy mi módon fogod az összes magyar nyelvű adást, kitérnék itt a T-Home és a HelloHD által sugárzott csatornákra, mert ha jól tudom van olyan, amelyik nincs meg a többi kínálatában. -
GBogyó
tag
Magyar adást kérdezett a kolléga. ;-)
Egyébként FTA:
- Duna (nemsokára HD, most még SD)
- Duna II
- m2 HD
- nemsokára m1 HD, de valószínűleg kódolt lesz,
- BudapestEurópaTV, vagymi :-)És aktuálisan nagyon változik, hogy mi, itt találsz pontos választ:
[link]Nem FTA meg a romániai bejegyzésű szolgáltató csatornái foghatók jelenleg.
-
GBogyó
tag
válasz
attuska #4222 üzenetére
Én is keresek egy általánosságban jó dvb néző alkalmazást linux alá, de a kaffeine, vlc, me-tv marhára ronda ahhoz képest, hogy valami minimális design-t elvárnék. Ezért nyitottam a média centerek felé, de még nem sikerült eredményt elérnem.
Sajna a win7 alatti media center szép. -
GBogyó
tag
A szolgáltatás jó, a WMC jó, de a tv adók még mindig úgy érzik, hogy nincs semmi illetlen a késésben. (Mondjuk a mai világban egyre többen így érzik).
Ez egy elektronikus műsorújság, ahonnan az az információ jöhet neked, hogy melyik műsor mikor kezdődik és meddig tart. A csatornák nem publikálják, hogy mennyit késnek, mennyit csúsznak (szándékosan).
Az, hogy egy műsor pontosan mikor kezdődik, és mikor ér véget, már régóta feltalálták, úgy hívják, hogy VPS. Ezt a magyar csatornák sosem használták, megerősítve a szándékos pontatlanságot.
A digitális technika neked annyiban segíthet, hogy be lehet állítani bizonyos PVR-ekben, hogy alapértelmezetten hány perc pluszt tegyen a felvétel végére.
-
GBogyó
tag
válasz
Hunter2 #4201 üzenetére
Találsz hirdetés topicot, ha nem hiányzik az új szaga, ezen felül van sok tematikus topic.
Egyébként rengeteg kategória van újban is.
Van az Optibox kategória, ami 50 körül megáll, aztán a Vantage klónok, ami már 80 felett vannak, a Vantagek 120 körül, illetve a linux alapúak 90 felett, és a dreambox 100 felett.
Esetleg még az Echosmartnak van egy eléggé budget kategóriás beltérije 40 magasságában.
Szerintem ebből szinte minden okosítható, de kérdezz ott körbe. -
GBogyó
tag
válasz
dolbyman #4186 üzenetére
Neked DVB-C vételére alkalmas kártyára van szükséged.
Nem vagyok benne, de mintha HD-s jel is jönne a digikábel hálózatán, nézd meg az aktuális csatornakiosztást. Nem kártya, hanem szoftverfüggő a HD kezelése és a felvétel is, így ezek nem befolyásolják a választásodat.
eBay-en vettek sokan kártyát, ott olcsó, de én konkrét típust nem tudok ajánlani.
A HD-s adásokhoz viszont egy megfelelő erősségű PC, és/vagy HD támogatással rendelkező videokártya kell. -
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #4184 üzenetére
... még annyi kiegészítés a dologhoz, hogy általában vagy erősítővel egybeépített szimmetrizáló van benne, vagy erősítő nélküli. Legalábbis az enyém ilyen. Tehát ha erősítőst veszel, akkor kiszerelés után kell hozzá egy szimmetrizáló is.
Igen, tényleg jók ezek, én is hasonlót használok, viszont nálunk van teljesítmény is ;-) Azért vannak bizakodásra adó hangok a korábbi teljesítménynövelés kapcsán.
-
GBogyó
tag
A minden, kivéve m1-m2-t azt jelenti, hogy az 55-ös MUX-ot nem tudod venni valószínűleg, tehát a 746 MHz-et. Sajnos az antennával kell játszani, hogy jó legyen mindkettő, de mivel igen elenyésző az adóteljesítmény Bp-en jelenleg, ezért nagyon nehéz.
Erre elvileg majd valamikor lesz egy teljesítménynövelés, de hogy pontosan mikor és mitől függ, gőzöm nincs.
De utána vélhetőleg a szobaantenna is elég lesz.Én először az erkélyre tennék egy kölcsönkért lepke antennát, és ellenőrizném, hogy jó-e azzal. Ha ez nem jön össze, akkor a padlástérbe húznék fel új kábelt, és esetleg vennék egy új antennát, ha az nem jó, de nem tudom, ez mennyire macerás. Viszont biztosan a legjobb megoldás. Illetve még jobb lenne a tetőre, de annyira ne szaladjunk előre.
-
GBogyó
tag
Nagyrészt igazad lenne, de nem a HD felirattól függ.
A HD-s csatornák (Mindig: m1, m2, duna) folyamatosan HD-ban sugároznak, ami fix 16:9.
Néha valódi HD-s tartalom, néha felkonvertált.
Ebben viszont sok esetben, ha 4:3-as a forrás, akkor egyszerűen nem töltik ki a képernyőt, hanem kiegészítik kis csíkkal bal-jobb oldalon. Ez is része a sugárzott képtartalomnak. Lassan, de biztosan ezek csökkenni fognak, és szinte folyamatosan 16:9 lesz.Átnézem a többi kérdést, igyekszem :-)
-
-
GBogyó
tag
válasz
xliborg #4173 üzenetére
Bocsánat, köszönöm a javítást, természetesen így van.
A vett adás megjelenítésében van nagy szerepe a videokártyának, tehát a hardveres dekódolás a videokártya esetében a CPU terhelését csökkenti. Viszont ez éppúgy igaz a valósidejű tv nézésre, mint a felvett anyag lejátszására.
-
GBogyó
tag
A 16:9-es tv-n van olyan, amikor a 4:3 adás nem ér a széléig, ilyenkor zoom-olj, válts képüzemmódot, ha zavar. Amikor 16:9 adás megy, akkor nem lesz ilyen probléma.
Egyelőre valóban úgy tűnik, az m1 nem fogja adni a vb-t, de felmerült, hogy a Duna fogja. Még messze az igaz, egyelőre ezen ne aggódj. -
GBogyó
tag
Általában kártyafüggetlen, hogy mennyire erős gép kell hozzá. Alapban a tied jó lehet, a topic első bejegyzései között van egy tesztvideó. Ha azt lejátssza, akkor jó lesz. A videokártya támogatása sokkal fontosabb a dekódolásban (radeon HD sorozat, NVidiánál nem tudom).
Ceglédről nem adják a mindigtv-t, keresned kell más tornyot, talán Kékes?
[link] -
GBogyó
tag
Nem mondanám, hogy használom, de már többször kipróbáltam, és nem volt semmi gondom sem vele (leszámítva, hogy számomra a kezelése nagyon nem áll kézre), de legalább nagyságrenddel szebb, mint az egyéb alkalmazások.
Fagyás még nem fordult elő.
(Win7 64 bit, Leadtek DTV Dongle H) -
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #4116 üzenetére
Eddig azt hiszem megértettem a dolgokat. Most picit visszamennék alacsonyabb szintre. A dipól antenna viselkedését tapasztalati úton már azt hiszem értem, az még egyszerű.
De adott egy bonyolultabb antenna, mint pl.: ez: [link] Namost ha egyszerűen nézem, márpedig nem jól teszem, akkor azt látom, hogy a kis csokornyakkendő rajta elektronikusan el van választva a teljes váztól, első pálcáktól és a hátsó reflektortól. Minden utóbbi rész "elektronikusan érintkezik", míg a kis csokornyakkendő a többivel nem érintkezve rá van kötve az antenna vezetékre.
A kérdésem: hogy működik ez a rendszer?
A csokornyakkendő a dipólus helyett van, vagy egy speciális esete, az veszi a jelet. A hátsó reflektorok tulajdonképpen árnyékolnak hátulról, és az elölről jövő jeleket picit visszaverik. És akkor a többi rész mi?
Nekem ez még homály... -
GBogyó
tag
... illetve akkor indul a hivatalos sugárzás, merthogy megy már majd' egy hónapja.
De a lényeg, hogy egyrészt a budapesti adó esetében még várható teljesítménynövekedés, csak még nagyon bizonytalan, hogy mikor, illetve az analógok lekapcsolása után még van esélye. Bár erről mindenhol csak beszélnek, de soha nincs semmi konkrétum, illetve ez ugye még elég távoli. -
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #4112 üzenetére
És nem is árt? Az elmélet idáig tiszta volt nekem is, csak a gyakorlatban nem tudom még jól.
Ha hosszabb az antenna, azzal nem "használom ki jobban" azt a fél m sugarú gömböt?Illetve ha már itt tartunk, bocs, hogy rádszakadok, de annak ellenére, hogy már vagy 20 éve folyamatosan próbálgatom a tv-rádió vételt, de még vannak fehér foltjaim (illetve vannak már nem fehérek;-)
Szóval kérdés, hogy adott egy antennám, ami mondjuk egy rendes, sokelemes nagy antenna, vagy pl.: egy lepke.
Erre is igaz, hogy valahol egy fél m sugarú gömbben keresnem kell egy jel maximumot?
(és van még kérdés a tarsolyomban ;-)
Tehát elvileg egy antennaszerelésnél nem mindegy, hol van az árbóc, és azon belül az antenna? Vagy pont azért ilyen bonyolultak az antennák, hogy azt már csak irányba kelljen állítani? -
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #4110 üzenetére
Köszi, egyelőre nem szedem szét, nem tűnik reverzibilis folyamatnak ;-)
Az egyik sarkában van a csatlakozás. Próbáltam én már mindenhogyan, de lapjával előre sem lett jobb a jelszint. Nagyon érdekes jószág, nagyon sok helyen olyan "majdnem jó" feeling. Nagyon sok helyen lehet vele jelet fogni, még bp-en is sikerült, de sehol sem tökéletes :-)Lehet, hogy valami régebbi bot antennát megpróbálok még. Egyébként a ~10 cm-es hossznál nagyobb a botantenna az árt a jelnek, vagy csak nem használ?
-
GBogyó
tag
válasz
Fryskitt #4035 üzenetére
Lehet, de azért néha vannak problémák.
Ugye arra találták ki, hogy a DVI kimenetű PC-t ráköthesd egy HDMI bemenetű TV-re.
Mit csinál a nem normális gondolkodású ember? Fordítva próbálja. HDMI kimenetű Set-top-box-ot kötök rá a DVI bemenetű monitorra. :-)
És végül is ment, de kb. percenként kikapcsolt a monitor. :-)
-
GBogyó
tag
válasz
tamaskiss #4031 üzenetére
Minden magyarországi földfelszíni digitális adás H.264-es kódolást, azaz MPEG-4/AVC-t használ, tehát az SD és HD adások is, így nem fogod tudni használni. És ez még nem elég, mivel az AAC hangkódolást is kell, hogy tudja.
A kódolás és a felbontás független egymástól, bár sok SD adás műholdon MPEG-2-ben megy, a HD-sek MPEG-4-ben, de van SD adás MPEG-4-ben is. -
GBogyó
tag
válasz
PikkPukk #4028 üzenetére
Tudomásom szerint semmi.
Itt még meg kell változnia valami szupertitkos dolognak, ami miatt korlátozás van.
Ez először a jó öreg MIG-29 volt, de miután ezt kivonják év végével, meg amúgy sem repülhetett, most kiderül, hogy más is van ám, de nem mondjuk meg, hogy mi, sem azt, hogy mikor lesz vége :-DTehát konkrétum, hogy várni kell, de hogy meddig, azt nem tudjuk.
Esetleg ha nagyon rálátsz Kékesre, akkor érdemes lehet próbálkoznod.
-
GBogyó
tag
... viszont ha set-top-box-ba ruházol be, akkor egyelőre meg ne vegyél dvb-t antennát. A régi antenna is elképzelhető, hogy jó lesz, de közel sem biztos.
Merre lakik? Város, terület, stb. Akkor talán jobban tudunk segíteni, mivel van, ahol még csak analóg adás van, van ahol pedig olyan gyenge a digitális, hogy nem is érdemes próbálkozni. -
GBogyó
tag
válasz
Fryskitt #3970 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű a dolog. Persze, hogy tetőantennás vételre van leírva, de az antennajel csökken a távolsággal (négyzetesen). Namost ha 100 km-re van tetőantennás vétel, akkor a közelben van szobaantennás.
No azért nem ilyen egyszerű sajnos, mert Bp-en egyrészt csökkentett az adóteljesítmény, másrészt meg kicsi a sugárzó nyílásszöge, tehát "lefelé" elég keveset sugároz.
Amúgy meg esélynek ott van Kékes, sokaknak segít.
A legtöbbet a próbára adj, és valamennyire mások tapasztalatára. Ha tudsz, kérj kölcsön eszközöket, és akkor kiderül, hogy érdemes-e. -
GBogyó
tag
válasz
z00mhead #3951 üzenetére
Én megerősíteni tudnám ezt. Gyakorlatilag a vételi érzékenységben lehet különbség, ami azt jelenti, hogy ha pont vételi határon vagy az egyikkel, a másikkal meg pont kilógsz, akkor lehet gond. De ez a sáv szerintem elég kicsit, a tartomány nagy részen vagy van jel, vagy nincs.
Tehát ha elég erős a jelszinted, hogy kis bithibaaránnyal megúszd, akkor ugyanolyan képet fog adni mindkettő. -
GBogyó
tag
válasz
upszilon #3932 üzenetére
Annyira nem gáz ám a helyzet, pl.: a win7-ben lévő media center eléggé out-of-the-box működik.
Tehát akkor nem jelszint problémád van.
Az automatikus keresés sem talált semmit, tehát nem feltétlenül ez a probléma.
Máshol fogtál már ezzel a tunerrel digitális jelet? Nem hibás? -
GBogyó
tag
válasz
upszilon #3910 üzenetére
Win alatt mi a helyzet? Ha van, esetleg ott egy TSReader-rel keress optimális antennahelyet.
A scan végigment, és úgy nem talált semmit?
Még az lehet, hogy valami firmware-t nem tölt fel, nekem azt korábban kézzel kellett betenni.
Esetleg egy dmesg kimenetet adhatnál, abból hátha ki tudok valamit olvasni.
-
GBogyó
tag
válasz
upszilon #3894 üzenetére
Próbáld meg lefuttatni ezt:
w_scan -c HU
(ha nincs telepítve, akkor sudo aptitude install w-scan)
Ez lefut-e, illetve talál-e csatornát? Nekem megakad az első frekvenciánál.
Ha megakad, akkor nézd meg a dmesg kimenetét, hogy van-e benne valami hiba.Ha ugyanez nálad is, akkor v4l-dvb fordítás, de nem bonyolult, akkor leírom azt is tételesen.
-
GBogyó
tag
Győr tesztel a sat.hu fóruma szerint.
Pécsett tegnap este még semmi nem volt. -
GBogyó
tag
-
GBogyó
tag
DVB-C-re sokan itt a fórumon az e-bay-ről szereztek kártyákat, erről nem tudok nyilatkozni.
Ellenben analógra és DVB-T-re meg sokan megelégedéssel használjuk a Leadtek kártyákat. Nézz körül itt: http://www.lhsite.hu . Sok teszt, leírás, fórum segíthet választani.
-
GBogyó
tag
Nem mondom, hogy röpködni fognak a megoldások, de azért leírok pár gondolatot.
Digitális vétel esetében az egy frekvencián érkező több adás esetén azokat egyszerre képes venni a vevő, tehát tudsz párhuzamosan felvenni és nézni többet is, de korlátokkal.
Jellemzően két tunerrel tudsz abszolúte párhuzamosan működni, pl.: lfeveszel DVB-C-ről és nézed a DVB-T-t.
Esetleg gondolkozz el azon, hogy megfelelő lehet-e neked több tuner külön kártyán is, vagy mindenképpen egyet szeretnél? -
GBogyó
tag
válasz
wassermann #3791 üzenetére
2. Azt azért lehet tudni, hogy a TV2, RTL Klub 2 Mbps sávszélességet vásárolt, a Duna HD 8-at, az m1, m2 HD 7-7-et, az Autonómia talán 3 körül, és hogy nincs lehetőség statisztikus multiplexelésre, amit meg nem tudok, micsoda. De valószínűleg olyasmi, hogy ezekre a bitrátákra lehet számítani.
Jellemzően a programok, stb-k nem a teljes mux-ot, hanem egy csatornát vesznek fel.3. Pontosítsd kérlek, mire gondoltál? Analóg csatornák kontra digitális SD csatornák?
Szerintem szubjektív. Olyan, mint általában a digitális világ. Nem jobb, csak máshogy sz@r. Ha zavar a hangyásság, és a szellemkép, akkor egyértelműen jobb. Ha zavar a homályos kép, és a tömörítési hibák, akkor talán rosszabb. -
GBogyó
tag
válasz
Mákosmetélt #3740 üzenetére
Szerintem minden telephely A és C MUX-ot is indít.
De már fél éve mondta az AH-s srác a másik topic-ban, hogy mivel tavaly is dec. 1. volt, így minden évben az lesz.
Bízom benne, hogy lesz,
és hogy addig még valami extra adás is lesz ezek mellett. Én pár rádióval is kiegyeznék.
Nem mondom, hogy nem várom ;-) -
GBogyó
tag
válasz
Gusztáv #3736 üzenetére
Mennyire új infó ez a 2010-es kivonás? Azért kérdem, mert már régóta ezt rebesgetik, és jó lenne erről valami hivatalosabb állásfoglalás, mert nagyon sok a homály.
- Teljesen mindegy hol repülnek, ha a frekvencia zavarva van, akkor a nagy teljesítmény problémás.
- én úgy hallottam, hogy határozottan nem repülhetnek már többet, a kivonásig nincs több repülés.
- ha ez így van, akkor miért nem vonják ki most, és miért nem engedik fel a korlátozást?
- az, hogy ilyen frekvenciát választott az NHH, az vagy balfékség, vagy balszerencse (nemzetközi egyeztetések)
- az, hogy ennek ellenére ideiglenesen nem jelöltek ki más frekvenciát (hiszen pl.: Tokajban, ha jól emlékszem igen), az vagy nagyfokú dilettantizmus, vagy ostobaság, vagy rosszindulat. Mindhárom elítélendő szerintem.
- jó lenne tudni, hogy pontosan mikor oldják fel. Ennyire előre tervezni tudni kell a HM-nek is, és az NHH-nak is!!!!Egyébként Pécs frekvenciája is érintett ebben, kíváncsi leszek itt mekkora korlátozások lesznek.
Nekem ilyen infóim vannak a korlátozásokról:
- 734-758 MHz (54-56. tv-csatorna)
- 798-814 MHz (62-63. tv-csatorna)
- 830-846 MHz (66-67. tv-csatorna) -
GBogyó
tag
válasz
Gusztáv #3677 üzenetére
Leadtek DTV Dongle H
Sajna a más programot nem tudom megmondani, mert
- amikor Budapesten vagyok, akkor notebook-on nézem, ott minden jó, de ugye másik telepítés. És mivel ez munkagép, nem szeretnék rá telepíteni semmi feleslegeset.
- otthon pedig még nincs DVB-T, azért is mondtam, hogy visszatérek majd pár (most már csak 2,5) hónap múlva, mert nem adnám fel ilyen könnyedén ;-)Persze, nem is gyakorlati gondjaim vannak ezekkel, elvileg fejlesztettem is alájuk régebben, csak az elv zavart.
Ezért is próbáltam a régebbi megoldást feltenni először, mondván, hogy minek nekem TV szerver... :-) -
GBogyó
tag
Azért volt valami provokatív az írásodban, ezt gondolom érezted :-)
De egyébként pár érv a DVB-T mellett (SZVSZ):
- új technika, ezeknél úgy érzem mindig, hogy ki kell próbálni, de szerintem itt többen.
- a DVB-S-hez nem egyszerű antennát telepíteni (pl.: albérlet, kollégium, stb.)
- sokat utazok. Ehhez szívesen magammal viszem a laptopom mellett az USB-s DVB-T tuneremet, és egy kis antennát, míg ezt sat esetében nem szívesen tenném meg :-)
- Sat-on egyre bonyolultabb a helyzet. Free vételre gondolok, akkor van Duna 1-2 (Hotbird), M2 (talán M1 is lesz) Eurobird, és majdnem, hogy végeztünk is.Szerintem :-)
-
GBogyó
tag
;-) Ok, én például a polarizációra azt gondoltam, hogy a két botantennával változtatom, a 8-as forgatására magamtól nem jöttem rá, de ez legyen az én gondom.
A TSReadernél mi kell még ezen felül neked? Folyamatosan mennek a csíkok, amin a minőséget látod. Most komolyan kérdezem, mert nem tudom, hogy mást szeretnél, vagy máshogy működik neked.
-
GBogyó
tag
Az antennádon nem állítható az erősítés? Esetleg az elején lévő 8-as alak nem forgatható? Ezekkel is próbálkozz.
A TSReader nálam úgy megy, hogy elindítom, bekéri a frekvenciát, és az alap paramétereket, és megy. Pár mp, és elkezdenek piros-zöld sávok mozogni a középső ablakban, és az már folyamatos monitorozásnak is jó.
BDA drivert állítottál be neki? -
GBogyó
tag
Budapest: 802 MHz
http://www.mindigtv.hu/Elerheto_musorok.aspx -
GBogyó
tag
No akkor picit félreteszem ezt a MediaPortal témát decemberig, amikor otthon is MinDig lesz tv.
1.0.2: tv szerver feltelepít, látja a három "kártyát", de mikor elkezdek keresni, be sem kapcsolja a tunert.
1.1.0 Alpha: szintén látja az összes vevőt.
Állomáskeresésnél:
- analógban: be sem kapcsolja a tunert.
- FM: bekapcsolja, de pár frekvencia kipróbálása után ki is kapcsolódik.
- DVB-T: elkezd jól szkennelni, de ugye még egy kanyi jelem sincs, ezért leállítom.Egyelőre :-(, de majd még küzdök vele. Nem hiszem, hogy ennek ilyen mocskosul bonyolultnak kell lennie. Elindítok egy DVB programot, oszt megy. Én meg csak annyit szeretnék, hogy ne úgy nézzen ki, mint egy 10 éves word, hanem úgy, mint egy mai set-top-box.
Egyébként már beugrott, hogy miért is nem akartam a tv-server-es verziót kipróbálni. Úgy éreztem, hogy nincs nagy szükségem egy tv nézéshez egy komplett adatbázis-kezelőre. És ezt most is így érzem, szerintem röhejes picikét. Akár beletehettek volna egy H2-t, ami nincs 1 MB, nem kell telepíteni, és szerintem mindent tudna, amire itt szükség van. De ez már csak a privát véleményem és szívfájdalmam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest