- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Párizsi ősz, új Huawei órák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
csendes #6090 üzenetére
" .. Érdekes, hogy a kísérletezést emlegeted. ..."
Nem véletlenül emlegetem a kísérletezgetést, végülis Te is ezt az utat járod ...
A leírásod alapján nem tudom pontosan elképzelni az "elkészült" antennát. Esetleg elküldenéd a forrás link-jét a tisztánlátás érdekében. Nekem a koax kábel melegérből kialakított 9-10 cm-s drótdarab vált be (1/4 hullámhossz, nem kell illeszteni).
Ha ez kevés mögé kell "rögzíteni" kb 1 cm-re egy 20x20 cm-s fémlapot a dróttal párhuzamosan (ez ~ 5 dB = 3 elemes yagi)
" ... Visszavittem a "kiváló RF paraméterekkel rendelkező, kategóriájában a legkisebb zajú erősítővel rendelkező, GSM szűrőt is tartalmazó" erősítős DVB-T antennát - amivel egyetlen adót sem sikerült találni - az üzletbe. Az eladó rendes volt, visszavette, ..."
A legjobbat tetted. A beépített szélessávú erősítőt nagy valószínűséggel túlvezérelte az analóg adás jele (korábban nrc kolléga is jelezte). Fix erősítős antennát nem lenne szabad alkalmazni analóg / digitális együttes sugárzás mellett. Tisztán DVB-T sugárzás esetén sem javasolnám a fix erősítős változatot, mivel ha nagy jelet kap mindíg túlvezérlődik az erősítő ...
Tesco gazdaságos: 5 elemes "yagi". A működési frekvencia kb. a negyedik elem "fesztávolságának" a kétszeresét kitevő hullámhossz adatból számítható (a kisebb elemtől indulva). Ez a rész egy félhullámú egyenes dipólus és kb 60 ohm a talpponti ellenállása ezért nem kell baluntrafó a 75 ohmos koax kábel illesztéshez. Egy baja van: kültérre nem alkalmas, mivel a levezető koax erek műanyag lappal vannak "odaszorítva" a dipólus fémrészéhez. Ez oxidálódni fog esőben / hóban ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- BestBuy topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 AMD - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest