Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz zhagyma #1685 üzenetére

    Hát igen, ez alapján úgy látom egyre inkább igyekeznek úgy fogalmazni a kommunikációjukban, hogy ne azt olvassuk ki a szövegből, hogy amiatt gyenge a vételi lehetőség, mert az Antenna Hungária kisebb teljesítménnyel sugároz a szerződésben vállaltnál.

    A legtisztább az lenne, ha leírnák pontosan szám szerint, hogy mekkora is az a teljesítmény amivel most adnak. Hát azt hiszem erre várhatunk még egy darabig..

    Egyébként a fórumokat olvasva nekem úgy tűnik leginkább azzal van a baj, hogy az antennák többségének nyeresége nem arra a frekvencia-tartományra van optimalizálva, mint amit most a digitális sugárzáshoz használnak.

    Elsősorban talán ezért és nem a gyengébb sugárzási teljesítmény miatt lehet az, hogy míg a tesztadáshoz nem kellett erősítés, most már nem megy anélkül, vagy át kell helyezni az antennát más pozícióba, polarizációt kell állítani, stb..

    Rosszabb (és szerencsére ritkább) esetben pedig nem is alkalmas az antenna a digitális adók frekvenciáinak vételére..

    Ráadásul elég körülményes jól beállítani az antennákat, hiszen a digitális adások esetén nincs olyan egyszerűen követhető folyamatos visszajelzés, mint az analógnál és a jel is elég digitálisan viselkedik: az ideális beállításokat nagyon meg kell közelíteni, ahhoz, hogy ne nulla jelet érzékeljen a tuner, sokkal kisebb az átmenet a használhatatlan és a jó minőségű jel között.

    Persze ezt csak a fórumozók beszámolói alapján szűrtem le, így teljesen szubjektív spekulációról van szó a részemről, a tiszta helyzet az lenne ha konkrét számot mondanának a jelenlegi sugárzás teljesítményéről.

    ui:
    Egy másik fórumon olvastam egy hozzászólásban azt, hogy a budapesti adót korlátozni kellett egy reptér miatt, szóval talán még nőhet a teljesítmény 2012 előtt is. Talán. A forrás hitelessége persze kérdéses és az sem biztos, hogy még fennáll ez a korlátozás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák