- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez a probléma azóta megoldódott?
Egyáltalán be vagy már lépve adminként? Miután beléptél, azután is még ezt az üzenetet kapod? Ez nem derült ki a leírásodból, hogy tényleg be is vagy-e lépve megfelelő jogosultságokkal.(#598) Siriusb:
Azt az embert én nem nevezném "kollégának".Sose legyen olyan kollégám, másnak sem kívánom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem értem, mi a kérdésed. Most azt várod, hogy helyetted megcsináljuk a feladatodat?
Kis guglizással pl. meg lehet találni az entity_type, bundle és a többi szerepét, lásd például 10 másodperces guglizás után itt van egyből egy igen nagy segítség, aminél a descriptionből ki lehet olvasni ezek szerepét:
http://api.drupal.org/api/drupal/modules!field!modules!field_sql_storage!field_sql_storage.module/function/_field_sql_storage_schema/7
Ezeket hadd ne fordítsam már le, ott van feketén-fehéren, hogy mire jók.
Példa:
entity_type
The entity type this data is attached tobundle
The field instance bundle to which this row belongs, used when deleting a field instancestb...
Ahogy követed ezeket a kódokat (RTFC!!!), szép lassan ki lehet hámozni a köztük lévő kapcsolatokat is, és azt, hogy mire való. A mindenre kiterjedő választ neked kell megkeresni, mivel elvileg pont ez a szakdolgozatod lényege, ez a fórum arra való, hogy konkrét kérdésekre igyekezzünk segítséget adni, nem kis/nagyesszéket írjunk. Mondjuk első lépésnek itt van ez a fenti link, ebből már megtalálod, amit kérdeztél. Viszont egy olyan kérdésre, hogy kábé magyarázzuk el neked elölről-hátulról a Drupal adatbázisbeli működését, ne várj komplett választ, mert ennyire senki nem időmilliomos, és ezeket a dokumentáció nagyrészt leírja, vagy ha az nem ad kielégítő választ, akkor sok-sok szakirodalom szerepel az első hsz.-ben, ezeket érdemes lenne tanulmányozgatnod, ha még nem tetted. Konkrét kérdésekre biztos szívesen válaszol itt bárki, ha tud.
Sikerült azóta előrébb jutni? Elég sok idő eltelt azóta, szóval gondolom azóta jobban beleástad magad, legalábbis remélem...
=====================================================
(#483) csabi011 :
ezt amúgy Views-zal is nagyon gyorsan össze lehet kattintgatni, de gondolom gyakorlás volt a cél, annak megfelelő. -
adam_
senior tag
Érdemben egy Entity-Relationship diagrammot jó lenne közölnöm. De ugye a Drupal nagyon sok táblával rendelkezik, és annak elemzése viszont már nem tartozik a témámhoz, csak az általam létrehozott fieldek bemutatása, "hogyan tárolja az adatokat az adatbázis" címszóval. De ugye a Drupalban minden tábla mindegyikkel összefügg, ezért megvagyok lőve, hogy ezt hogyan tudnám normálisan prezentálni diagrammal együtt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, hát két megoldás van, megkéred a szolgáltatót, hogy kapcsolják be ezeket a dolgokat a php.ini-ben, ha ezt nem teszik meg, akkor meg jön a másik megoldás, hogy elköltözöl tőlük. Ezek a hibák több problémát is magukkal hoznak, mint látható. Van olyan osztott tárhely, ahol van külön-külön php.ini, így az valamilyen szinten konfigurálható egyedi szinten is (ez is limitált lehet persze), de általában "globális" php.ini van, ami mindenkire érvényes (konyhanyelven elmondva, így a legegyszerűbb).
Ha költözöl, akkor ne csak a fájlokat másold le, hanem a teljes (!) adatbázist is. Figyelj arra is, hogy az esetleges rejtett fájlokat is átmásold, mint pl. a .htaccess fájl, lényegében minden fájl fontos lehet.
Akikkel pozitív tapasztalataim vannak, az a Tárhelypark, de fizetős a szolgáltatásuk.
Ha átmenetileg ingyen akarsz kísérletezni, akkor esetleg a 000webhostra felpakolhatod a tartalmadat, de számíts rá, hogy lassabb lesz, mivel távol van a szerverük (konkrétan amúgy nem tudom, hol van Magyarországhoz legközelebb). Régen engem az zavart náluk, hogy tényleg lassú volt sokszor az oldal, vagy nem volt elérhető, de mostanság több pozitív tapasztalatot olvastam róluk.
Viszont ha majd saját domained lesz, végleges megoldást akarsz, akkor inkább válaszd az előbb említett szolgáltatót, vagy hasonlót, meg még másik topicban a HostGatort ajánlották, aztán van, aki a GoDaddy-re esküszik, stb... -
adam_
senior tag
Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 _locale_parse_js_file() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/locale.inc 1488 sor).
Warning: file_get_contents(http://szak.hunhost.info/sites/default/files/js/wysiwyg/wysiwyg_tinymce_VxxRIlcaFmzHlghU8SsOGCZd5TC_PCxyhQAlqydMALE.js) [function.file-get-contents]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found _locale_parse_js_file() függvényben (/home/vol15/hunhost.info/hunh_12463155/htdocs/includes/locale.inc 1488 sor).Most pedig az alábbi hibaüzenettel találkoztam, miután a Hierarchial Selectbe fel akartam vinni egy könyvtárat, a Taxonomyba.
Egyre jobban gondolom, meg amit te is tanácsoltál, hogy valami gebasz lehet ezzel a szolgáltatóval, ezek a jelek is arra utalnak, vagy ez máshogy orvosolható? [link] Ezen az oldalon olvastam, hogy a php.ini fájlba allow_url_fopen=On sor beírásával kiküszöbölhető a probléma..
Ha ezt az oldalt át akarnám tenni egy másik szolgáltatóhoz, amiket te korábban javasoltál, ingyenes és stabil szolgáltatókhoz, akkor egy az egybe csak a szerverről másoljam le a Drupalt, arra az újra pedig FTP-n másoljam fel?
-
Sk8erPeter
nagyúr
admin/config/regional/translate/translate
valszeg pár fordításért felelős modult is fel kellene raknod.
Itt volt egy hosszabb írásom ezzel kapcsolatban:
http://drupal.hu/forum/t%C3%B6bbnyelv%C5%B1s%C3%A9g-vissza-kezdetekhez/17510 -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem ártana egy kicsit ismerkedned a Drupallal, és olvasgatni a már párszor ajánlott Nagy Gusztáv könyvet.
Bekapcsolod a Contact modult, beállítod az oldal beállításai között a saját email-címedet, és küldözgetsz leveleket orrba-szájba különböző címekre.Localhoston SMTP Authentication Support használatával a legegyszerűbb belőni, pl. egy Gmail-es címet beállítva.
De még ezelőtt próbáld ki a sima contact modult, ha a szervereden jól működik az emailküldő szolgáltatás, akkor ott ez is elég. -
Sk8erPeter
nagyúr
Honnan tudjam?
Nem ismerem a hunhostot, fingom sincs, hol van ez a felület náluk. Jelentkezz be, gondolom valahol csak írják...
Még ez segíthet:
Backup and Migrate
http://drupal.org/project/backup_migrateJa, és még egy, az Access-t felejtsd el, ne keverjük a szezont a fazonnal.
(#467) Siriusb :
én úgy értelmeztem, hogy nem akar közvetlenül belenyúlni az adatbázisba, csak a változásokat akarja megtekinteni, amikor a fieldeket szerkeszti, valami ilyesmi.Legalábbis reméljük. Amúgy jogos a megjegyzés!
-
Siriusb
veterán
1) Talán ez segíthet. Profile 2
2) Nem túl jó ötlet kézzel belenyúlni az adatbázis szerkezetbe, pláne mező tulajdonságokat változtatni. Ez egyenes út az oldal működésképtelenségéhez szvsz.
Amint azt mondták, exportálni a phpmyadmin-ból lehet, szolgáltatók leginkább ezt a felületet szokták biztosítani. Szintén a szolgáltató mondja meg, milyen címen tudsz bejelentkezni erre a kezelőfelületre. A felhasználónevet/jelszót már tudod, azt a drupal telepítésekor meg kellett adnod. -
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen, ezek szerint láttad az óriásprivimet.
1. admin/config/people/accounts/fields
2. "Szerintetek hogyan lehet kiimportálni az adott Drupal alapú honlap adatbázisát? "
"kiimportálni" -> őőő... akarod mondani EXPORTÁLNI?
phpMyAdminban, az Export menüpontra kattintva... kijelölve az összes mezőt az adatbázison belül, vagy a komplett adatbázist kijelölve, ha a fő menüpontnál kattintasz rá...
Azutánira:
az ingyenes MySQL Workbench az egyik lehetséges módszer.
Gondolom valami ilyesmit várnak tőled:
http://www.mysql.com/products/workbench/design/ -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem, de a kereszthivatkozás jól jöhet ilyen esetben, hogy itt és ott is megkérdeztem, és ott azt mondták, stb., hogy ne legyen információduplikáció, két helyen mondják el neked ugyanazt... ha viszont látható, hogy a másik fórumban mit mondtak rá, akkor ahhoz lehet kommentálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Itt válaszoltam, mert látom a drupal.hu-n is feltetted ugyanezeket a kérdéseket egyesével.
-
Sk8erPeter
nagyúr
a fielded beállításainál a "Search options"-nél mi van beállítva?
Nálam "Search box with Automatic Geocoding", és akkor autocomplete-tel egyből felkínál címeket, ahogy akkor, amikor a maps.google.com címen kezdesz beírni egy címet. Aztán nálam még a "City input method"-nál meg a többinél is Autocomplete van kiválasztva, így a kényelmes.
Így se jó? -
Sk8erPeter
nagyúr
Nyelvi fájlok külön másolgatása helyett ezt a Drupal-disztribúciót ajánlom neked telepítésre, ha azt szeretnéd, hogy eleve többnyelvű Drupal-felületet tudj telepíteni (persze ez nem mentesít a többi kiegészítő többnyelvűséghez tartozó modulok telepítésétől!!):
http://drupal.org/project/l10n_install
lényege, hogy eleve már a telepítésnél ki tudod választani a megfelelő nyelvet a lokalizációhoz, és így lesz egy lokalizált Drupalod, plusz eleve telepítésre kerül az amúgy szinte kötelező l10n_client és l10n_update is.
Ettől még az i18n, i18nviews, entity_translation, title és egyebek is ajánlottak a többnyelvűséghez.===
"Most igaz azóta volt egy Windows reinstall, de most nem értem miért nem megy."
... és ment vele a MySQL-szervered összes adata is (adatbázisok tartalma), vagy azt legalább lementetted?"Próbáltam úgy is, hogy a nyelvi fájlt nem másolom be a translations mappába, ezt követően ugyan azon a részen túl is megy a telepítőbe"
Manuális b*zerálás helyett mondom, inkább rakd fel eleve az l10n_install disztribúcióval, többek közt Hojtsy Gábor a felügyelője, aki főszereplő a Drupal többnyelvűsítésében (Acquia-nál dolgozik, és jelenleg ő felelős többek közt a Drupal 8 többnyelvűsítéséért).
A többnyelvűséggel kapcsolatos cikkei amúgy is sok-sok hasznos infót tartalmaznak:
http://hojtsy.hu/================
(#448) Siriusb :
szívesen! -
Sk8erPeter
nagyúr
Basszus, ha még egyszer leírod hosszú í-vel a hirdetés szót, én nem tudom, mit csinálok...
A kategorizálásnál igen, beállíthatod a Hierarchical Selectet az adott mezőhöz tartozó widgetként (most nem vágom, a magyar felületen ezt minek szokták hívni).
"Ilyen egyszerű lenne?"
Én nem értelek, miért nem próbálod ki?Telepítesz magadnak egy helyi webszervert, egy helyi tesztcélú Drupallal, például úgy, hogy Web Platform Installerrel bekattintod, hogy szeretnéd telepíteni a Drupalt, az meg behúzza a függőségeket, aztán elkezded próbálgatni... (vagy EasyPHP és társai is még jó opció, most feltételeztem, hogy Windows-t használsz, ha meg Linuxozol, feltételezem, hogy nem fog gondot okozni a phpmyadmin konzolon keresztüli telepítése...). Hidd el, mi is csak úgy jöttünk rá, hogy kell kezelni ezeket a modulokat, hogy kipróbáltuk, és nem vártuk el, hogy mások a saját idejüket beáldozva vezessék a kezünket, hogy hova kell klikkelgetni.
Egyébként igen, hozzáadsz a hirdetéshez egy "Getlocations Fields" nevű mezőt, csak hogy még egyszer leírjam, amit az előbb már leírtam ugyanígy...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem látok semmilyen hirdetésfeladást, mivel nem vagyok bejelentkezve, és nem is leszek... ezért mondtam, hogy dobj már egy screenshotot, hogy maga a feladás hogy néz ki. Egy Print Screen gomb lenyomása, majd vágólapról bemásolás egy képszerkesztőbe, és kép feltöltése... SnagIttel könnyen elkészítheted.
A Hierarchical Selectnek pont az a lényege, hogy egy node (tartalom) hozzáadásakor, például egy termék felvitelekor egyből kategorizálhatod, hogy hova tartozik a termék, úgy, hogy többszintű hierarchiát is tudsz vele kezelni. Olvasd el a README-t, keress róla videókat, ha nem megy.
A Get Locations modul működését hadd ne magyarázzam már el elejétől a végéig, azért időmilliomos én sem vagyok... inkább próbálkozz vele, olvasd el a README-t, a hivatalos honlapot, és aztán mondd el, mire jutottál.Ha elakadtál, akkor kérdezz bele konkrétan. Adj hozzá egy "Getlocations Fields" nevű mezőt a content type-odhoz, ahol kell a térkép.
"Feltelepítve már természetesen felvan a Getlocations és a Google Maps API modul egyaránt."
Milyen Google Maps API modul? A Get Locations-höz nem kell semmilyen külső modul, egyedül működik. Ahhoz, amire neked kell, nem feltétlenül kell felraknod semmilyen plusz modult. Bár kiegészítheted a működését Address Fielddel meg ilyesmivel, próbálkozz vele, hogyayn a legmegfelelőbb az igényeidnek.===
(#422) adam_ : hát ez az ember gyönyörűen beszél angolul....
A kérdésedet meg egyáltalán nem értem, ott van egyértelműen a videóban is, hogy van egy "create new item" menüpont is, mégpedig a legelső.... ez egyébként elvileg beállítható a modulban, hogy lehet-e létrehozni új elemet, vagy sem.
Azért ilyen gyorsan ne add fel, inkább próbáld meg értelmezni is, amit nyújt a modul által kínált felület. -
adam_
senior tag
Közben a hierarchial selectest megoldottam, viszont még abban az érdekelne, hogy ha a meglévő listában nincs az hírdetésfeladója által kínálandó áru típusa, akkor ő saját maga hogyan adhat hozzá, a hierarchial selecten belül? Mint, ahogyan ebben a videóban [link] 1:45-től?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Gondolom nem középen a "Hozzáférés megtagadva" szöveget kell látni.
Ha igen, akkor mutass már légyszi egy screenshotot, hogy minek is kellene középen lenni, legalábbis gondolom az is érdekes, ha már egy node/add/classified címet adtál meg.
Melyik modulra gondolsz?
http://drupal.org/project/ed_classified
Ez? Nem ismerem a modult.Ami viszont hierarchikus kategorizálásra nagyon jó, és az előbbi modul oldalán is említést tesznek róla (mint az előbbi modul nagyon jó kiegészítője):
Hierarchical Select
http://drupal.org/project/hierarchical_selectAmi még ajánlott, egész új, de nagyon jó kezdeményezés, hasonló céllal:
Simple hierarchical select
http://drupal.org/project/shsKét modul van, amit én tapasztalatból tudok ajánlani földrajzi hely megjelölésére, ami Google Maps API-val nagyon jól működik együtt:
Get Locations
http://drupal.org/project/getlocationsOpenLayers
http://drupal.org/project/openlayersA nagy különbség az, hogy az előbbi egyszerű, és jó, az utóbbi komplex, és jó, de utóbbi még kiegészül annyival, hogy sok-sok térképszolgáltató API-jával is együtt tud működni, nem csak a Google Maps-ével; tehát ha neked valamilyen okból más is kell, mint a Google Maps-es, akkor mindenképp az utóbbi ajánlott. Ha viszont tökéletesen megelégszel azzal, amit a Google Maps nyújt, akkor a Get Locations-t válaszd.
Mindkettővel egyébként be tudod lőni, hogy a felhasználó csak rábökjön a térképen valahova, és azt a helyet el is tudja menteni.
A Get Locations-nek egyébként nagyon jó autocomplete-szolgáltatása is van, ha bekapcsolod (bár lehet, hogy ez a default, ez most hirtelen nem ugrik be), ami arra jó, hogy mondjuk a felhasználó bepötyög pár szót, a Google Maps API-n keresztül pedig egyből érkezik javaslat a kiegészítésre, ugyanúgy, mint amikor elkezdesz a Google Maps beviteli mezőjében begépelni egy címet.
Na, tehát összegezve: ha egyszerű, gyorsan belőhető szolgáltatás kell, akkor Get Locations, ha összetett, komplex feladat megvalósításáról van szó, akkor OpenLayers. -
Siriusb
veterán
Ha már jártál a drupal.org-on, vizuálisan is egyből szembeötlő az azonosság. Ha megnézed a forrást,
<div id="block-menu-menu-hirdetesi-kategoria" class="block block-menu odd first last grid16-4 fusion-border apple-green-list dark-green-background-title title-common">
látható, hogy ez "gyárilag" van generálva.
Ami azt jelenti, hogy neked csak kattintgatnod kell.
Egyébként a structure/menu pontra gondolok.Most komolyan, feltelepítetted egyáltalán azt a modult és belenéztél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest