- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG V30 - vezércsel
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Redmi Note 8 és 8T
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #57105 üzenetére
Elvileg nem az a hagyományos adapter csati méret? Mint pl ami a skyrc b6 mini-n van, meg amiket led tápokhoz veszünk?
SpydeR3412: Szerintem a 2C töltés miatt pufik, írják is hogy a charsoon-t 1C-vel töltsd, csak itt ugye nem tudsz változtatni töltési sebességet. Nem gondolnám, hogy ezek a kis gépeknek túl nagy áramfelvétele lenne
Merítést jobban bírják az akkuk.
-
thenameless
tag
válasz
Saccco #57096 üzenetére
Ó ne aggódj, még lesz mit hangolnom a mintán
még a csavar helyek nem elég jók.
Valamilyen ebéd/ételfutár cég kajás doboza nem tudom honnét van, elég jó anyag 0,5mm körül lehet, kár hogy nincs többpróbáltam még noname margarinos dobozt, ultra derm tetejét, de nem viselkedtek elég jól.
Majd előbb-utóbb szerintem veszek PETG táblát, 0,5 800x1000 kb 1150 pénz nem messze tőlem. -
syler123
veterán
válasz
Saccco #57055 üzenetére
Lehet hogy a motorgörbe. Még új motorokkal 3-as proppal gondolom még jobb lesz.
Szerintem a rate is kevés, mert teljesen elfordítva a kart sem forog túl gyorsan, legalábbis acro módban. Mondjuk acro-t csak szemüveg nélkül próbáltam, így előtte azt is ki kell tesztelni, lehet szemüvegben elég lesz az
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #57053 üzenetére
Érdekes amúgy mintha jobban menne a gép nfe alatt, és itt nem a dőlésszögre gondolok. Nyélgázra jobban emelkedik. Tetszik. Nem is kell nagyon finomhangolni, a jaw talán egy picit kevés, de még tesztelgetem.
SpydeR3412: Ha pufisodnak az akkuk gondolom a töltő miatt lesz, lehet veszek is egy boldclash p01-et. Az
AOKoda 2C-vel tölti. -
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #57040 üzenetére
Köszi!
Próbálkozok, viszont ilyen hibaüzenetet ír neked ki a keil?
Szerintem nem szedi le a megfelelő cpuhoz való csomagot.
Valamint ha multiprotocol modult használok, ahol ki van választva a bayang protokol, akkor maradhat a :
#define RX_BAYANG_PROTOCOL_TELEMETRY_AUTOBIND
Valamint a // *************Transmitter Type Selection
Az legyen define USE_MULTI
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #57032 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom. Esetleg nincs egy kitapasztalt, jól beállított nfe firmware-ed?
Nekem minden próba után oda kell forrasztanom a vezetéket, így jó lenne egy jól beállított firmware, mert tuningolni így nem lesz egyszerű.
Amúgy milyen csatlakozó ami oda a firmware módosításhoz kell? Nekem volt itthon 3 és 4 pines csati is, de mind nagyobb volt, mint ami az alaplapon volt. Lehet csak rendelnék a gépekre csatit és kábelt.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56988 üzenetére
Qva jó ez az nfe, nagyon bejön!
Hihetetlenül stabil vele a gép, nem is gondoltam volna hogy létezik ilyen.Annyira jó volt, hogy nem is repültem a Lite fc-vel.
Gyönyörűen pörög/forog a gép. Olyan manővereket csináltam, amit eddig nem mertem.
A szög/mp-et majd kipróbálom az eredeti értékkel is, mert így egy kicsit "kenődős"nek érzem dolgot. Bár én még csak nem rég kezdtem az acro-t, meg egy hete nem is repültem, szóval nem biztos, hogy az lesz a jó. De én az agresszív beállítást szeretem.A BoldClash motorok is szépen mennek. Annyi hátrányt vettem észre a BetaFPV-hez képest, hogy talán mintha kicsit lassabban pörögnének be.
De nem biztos
csak olyan lágyabbnak érzem az egészet. Viszont ez lehet, hogy az fc miatt van. Te éreztél ilyen változást nfe-sítés után?
Itt van 3 nfe-s videó:
1. felszállás - fák törzsei között (gyári aksi)
2. felszállás - fák ágai között is (gyári aksi)
4. felszállás - fák lombja fölé isAkit bővebben érdekel a kapcsolatom az nfe-s repüléssel, az itt talál további felvételeket.
-
ot93
senior tag
válasz
Saccco #56907 üzenetére
Köszi az ajánásokat..
a banggood-os eu raktáron van 49.99 usd-ért, 0.75 szállítási ktg. - el. És még elvileg kuponnal lejjebb lehet vinni. Asszem az lesz a legjobb ajánlat
-
Geller72
veterán
válasz
Saccco #56858 üzenetére
És bmeg tényleg az.
. Azonnal bindelte az irx távval.
. Vannak apró gondok, jobbra helyett balra megy, meg kell találnom még, hogyan "rakom másodikba", meg ilyenek. Nekem semmivel nem kezesebb eddig,mint a gyári távval.
Beállogattam az inverz értékeket is, fasza.
. Melyik csatornán lehet a "sebváltó"?
-
defy456
aktív tag
válasz
Saccco #56829 üzenetére
De hogyan kell lementeni?
Azt a rengeteg kódot kimásolom???(L:/dl/upc/2018-05/08/371389_ekcz16tsmlaifdl1_20180508_192206.jpg)(L:/dl/upc/2018-05/08/371389_ekcz16tsmlaifdl1_20180508_192206.jpg)[kép](/L)(/L) -
defy456
aktív tag
válasz
Saccco #56803 üzenetére
Kezdődnek a gondok:
Sikerült felforrasztani amit fel kell és itt megállt a tudomány.
Rámegyek a linkekre amit küldtél és ott már nem tudom, hogy mi van...
pl.: rámegyek a e011_default_new.hex-re és csak előjön baromi sok kód...Az st linknél sem tudom, hogy mit kéne letölteni.ez már meglenne, ha küldenék az emailt...
Tudtamén, hogy analfabéta vagyok hozzá és nem kéne nekilátnom... -
válasz
Saccco #56809 üzenetére
A lényeg, hogy Walkera Devo7-es távirányítót szeretnék frsky protkollal használni és a multi modul csatlakoztatása ennél könnyebbnek látszik, csak az antenna menetére kell csavarni...
Szerk. Lehet hogy benéztem és ez nem építhető Devo távba csak annak protokollját tudja...
-
Attix70
aktív tag
válasz
Saccco #56768 üzenetére
Egy ilyen H801-et vettem tavaly novemberbe 14 dollárért, még ki se próbáltam
Ennek nem akarnám feláldozni a távját.
Geller72 : van a fejembe már egy egyszerű megoldás. Hoverboard a hátsó kerekek helyett, előre egy önbeálló kerék. Bevallom őszintén, hogy nem néztem még Yt. A távirányítás első fázis lenne, majd jönnének a bonyolultabb megoldások (önindítós fűnyíró már van hozzá már csak hibás hoverboard kellene olcsón)
-
-
slloyd
senior tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56514 üzenetére
Nekem a whoop a nehezebb.
A Beta85 valami 41-42g volt, a 8as Boss meg 36g.
És akkor még mehet rá egy kicsit nagyobb propeller is...Az e011et akartam összedobni vmelyik nap, de nagyon rákívántam most újra a Boss-ra. Inkább azt rakom össze.
Meg kéne egy kis plusz idő, mert szepen lassan jövögettek a cuccok és a fejemben is összeállt még néhány gép (716/720/8520).
ezoltan
em muszáj ám tövig nyomni a kart, az csak egy lehetőség.
-
ezoltan
tag
válasz
Saccco #56508 üzenetére
Ejj de kemény.
Nem gondoltam volna hogy ekkorát lépnek ezek a kis gépek.
Számomra ez már túl gyors, "kapkodós" az iszonyatosan alacsony súly és a relatív nagy teljesítmény miatt.
Olyan,mintha egy felgyorsított videót néznék.Öreg vagyok már az ilyen ritmushoz,pörgéshez biztos. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56494 üzenetére
És nem tört el a váz?
Amúgy brutálisan könnyűek ezek a vázak! Konkrétan, nem tudtam földközelben tartani a 8520as mocikkal, olyan erő van így a gépben.Azt találtam ki hozzájuk, hogy meglocsolom pillanatragasztóval, hátha az egyben tartja a vázat.
(#56496) ezoltan: Igazából nem is nagyon van gyorsulása (egyből a toppon van)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Saccco #56461 üzenetére
No, kicsit belevaú, de valami olyat olvastam, vagy láttam, (vagy ettem, már nemtom) hogy a négylapátos propi jobban lassul a kétlapátos verzsönnél a csőben. Kvázi alternatív motorfékként, aka. "damed light"-ként hivatkoznak rá.
Többet nem tudok mondani, mert városon mindig albiban lakom, otthon meg kint kb. 1m-re Babyhawk placc, 300m-re szántóföldek, 500m-re focipálya, fás terület, 700m-re röpcsieregető szántóföldek vannak. Szal pont a Whoop maradt ki.BTW egy amerikánus magyar meg a kéglijében eregette a JJRC X1-et, mert akkora hodályban lakott.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56453 üzenetére
Nekem is szinte csak (asszem) a ccw tört el. Ma tettem fel új proppot a törött helyett és azt vettem észre, hogy az első szettből már csak 5-6 darab cw maradt.
Az viszont tény, hogy törik. Amit el nem tudtam volna képzelni egy ilyen zárt környezetben.
Azt az átlátszó BetaFPV proppot viszont kipróbálnám szívesen, csak majdnem 5x annyiba kerül, mint a mostani.
-
törölt tag
válasz
Saccco #56453 üzenetére
Nekem annyi a lényeg, hogy stabilan megálljon egy helyben, és ez szépen tartja a pozíciót, még ebben a szeles fos időben is. Oké, pár centit néha elkóborol, de vissza talál. Ha magasabbra akarok menni vele, akkor magasabbra megy. Ha jobbra nyomom jobbra megy...És van benne pár beépített funkció, amik szintén tetszenek. Csak hobbi célra kellett + egy épületről felvételt kellett csinálnom. Az ára már vissza is jött.
Cheerson CX-10-em volt + JJRC H36. Na azoknál kb. mindegy volt mit nyomok, meg a JJRC-n a return to home valami vicc.Persze ilyen értékben nem is várná el az ember, de akkor minek hirdetik azt a funkcióját? Egyszer próbáltam ki, beleszállt a függönybe, ki is vágta egy picit.
A következő 1 éven belül Xiaomi 4 K drón lesz.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56447 üzenetére
Amit kaptál az nem igazi KingKong, csak JMT Kingkong. De szerintem nem olyan rossz és olcsó is. Én ugyanebből rendeltem még egy csomagot.
Az nekem is megforduld a fejembe, hogy lehet csak elírták 1g-al és igazából 0.1g-al könnyebb a KingKong moci.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #56447 üzenetére
Kérdés hogy melyik lehet a jobb a Boldclash vagy a Kingkong. Még nem döntöttem el melyiket vegyem, BoldClash-el van már tapasztalat, de hamar megpusztult, lehet a KingKong tovább bírná, annak ellenére hogy 0,5$-al olcsóbb.
Nekem a H67 prop bírja, de a 3 lapátos jobb lenne.
vandor01: Itt nem látok MD feliratot.
Az addig oké, hogy kétszer annyi ideig bírja a KK, de a Boldclashhez hogy viszonyul, azt nem tudjuk.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #56393 üzenetére
Majd kipróbálom az NFE-t. Bár nekem majdhogynem megfelel az a sebesség amit tud az alap silverware, mondjuk acro az más tészta.
Ezt nem tudtam hogy ráköthető másik vevő ezekre a lapokra. Jobb lenne alapból flysky vevővel, kitolódna a range és kényelmesebb lenne, mint a multiprotocol modullal. Csak valami nagyon könnyű flysky vevő kellene.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #56370 üzenetére
Értem. Hát a barometert nem fogom használni, mert már fel is ment egy másik firmware, csatira meg nem várok 1 hónapot, így levettem azt a 2-őt amire nincs szükségem. Csak plusz súly
Még a Brushless gépeknél sem variálok sokat a pidekkel, ratekkel, itt sem fogok. Tökéletes bhwoop silverware firmware.
Ami nagyobb baj, hogy a gyro vagy accelerometer kalibráció nálam nem működik, tuti jelezné valahogy a gép, de semmi. Sőt a trim sem csinál semmit a gyári távval.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #56357 üzenetére
Tényleg, te lebírtad szedni azt a szivacsot, amit a Boldclash alaplapra ragasztottak? Tudnám mi az istenért ragasztották rá, majd én ragasztok rá olyat amit akarok, de erre a szutyokra így nem fog tapadni semmi.
A csatlakozó csak hab a tortán, az nem tudom mire való, amit a felső oldalra raktak, majd megpróbálom azt is leszedni, meg szerintem a programozó csatit is leszedem, mert nincs is olyan kábelem ami belemenne.Végül sikerült lekaparnom...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56357 üzenetére
Nekem is csak 1db volt olyan. Csak már lógott ki az alja, én meg kíváncsi voltam milyen belülről.
Mondjuk a legnagyobb baj nálam az volt, hogy nem volt cserém, igy pár hétig a gyári mocikat hajtottam emiatt.Rendben, várom a lapot.
(#56358) KaiotEch: Ha azt nézzük, hogy van aki 30-31g-os gépekkel repül, akkor valóban nem sok 1g ide vagy oda. De én szeretnék mindent kipréselni belőle. Viszont sok mindent már nem tudok csinálni vele, motort, proppot, fc-t már cseréltem, canopy jelenleg nincs rajta. Az egyedüli lehetőség, amit látok még, az az hogy csökkentem a súlyát. A vázról már levágtam a felesleget (aksitartó), már csak egy könnyebb aksi kéne. 210es hv-t már láttam, de horror áron (és hülye azért nem vagyok). Szóval marad az újbóli legózás, ami papíron 22-23g-ra jön ki.
Jelenleg így áll össze most a 7es whoop-om:
Váz: e011
Fc: BetaFPV Lite
Motor: BetaFPV 716 17500kv
Propeller: KingKong 3ágú
Aksi: Charsoon 3.8v 250mAh (meg GNB 3.7v 210mAh - de ezeket már nemigen használom)
Kamera: TurboWing 25mw(#56361) Baku: Szerintem lakóhelyet kéne cserélnünk, mert én mindenhol nagy üres területeket találok, de az meg nekem uncsi.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56352 üzenetére
Nekem ugyanez volt a motorral. Addig nincs gond, amíg nem akarsz propellert cserélni rajta. Ha viszont eljön az idő, akkor érdemes meglocsolni az alját pillanatragasztóval és valami keménnyel alátàmasztani, miközben tolod fel a proppot. Így talán megúszható a csere.
KaiotEch: Sajnos muszáj foglalkoznom azzal az 1g-al, mert már lomhának érzem néha a gépet.
Bár az könnyen előfordulhat, hogy ez amiatt van, hogy nem megy még úgy az acro, ahogy kéne és ezért hiányzik az erő.
De amúgy is nagyon sokat számít 1g itt. Pl a 3.7v-os, GNB aksik 1g-al könnyebbek a hv-seknél és érezni a különbséget. Jobban húz a Charsoon-al, de ott izomból oldja meg a teljesítményt, a könnyebb aksi meg súlyból.
Újra vissza fogok térni, a már jó ideje hanyagolt Eachine 150mAh/45-s aksihoz, az csak valami 4-5g. Kíváncsi vagyok ezzel a konfiggal, hogy boldogul.Neked, hogy áll a whoop-od, lesz belőle valami?
syler123: Nem igazán vágom ezt a töltős dolgot.
Én egy Blitzwolf adapterről használom, ami 2.4A enged elvileg. Ezzel ikyan 30-40p a töltés. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56323 üzenetére
Az szép!
Melyik váz van most neked alatta: bc vagy a h67? Meg melyik motor?
Én egyszerűen nem tudom 24g (24.04g) alá vinni a gépet aksi nélkül, pedig nincs rajta sapka sem.Viszont nagyon ráférne még egy kis fogyasztás...
Amikor egy light gépet terveztem összeépíteni, emlékeim szerint, olyan 22g-ra jött ki. Ha ehhez számolok még egy kis taknyot is, akkor is megáll 23g-ba. Lehet kénytelen leszek újratervezni. -
syler123
veterán
válasz
Saccco #56279 üzenetére
Hát ezaz, hogy erről nincs semmi leírás, hogy pl defaultra tenném ezt a protokolt, amivel a h67 is használ, mert én nem fogok váltogatni. Lehet hogy alapból azzal indul, ez lesz a kérdéses, mert ha nem akkor szívás, mert ezek a stick commandok nem mennek a 10ch-ás firmware-el.
Ha nem találok a közelben mást, akkor az lesz, hogy visszaflashelem a gyári firmware-t, kiválasztom a protokolt és utána vissza. Csak ugye ott a kockázat, hogy téglásítom a távot, elég volt 1-szer az ördöggel játszani.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Saccco #56176 üzenetére
A BG verziója, elég fapadosra sikerült, mármint ránézésre.
Annyira nem értek hozzá, de a BetaFPV Lite fc-n sokkal több dolog van. Kb. mint az RcMart-os verzión.
Meg a 2.7g sem valami csábító. De ki kell próbálni.Más: A Lite fc antennàja egy szál vörösréz drót, hatótávja elég gyenge volt gyárilag (olyan 50m). Lecseréltem normális antennára, sokkal rosszabb lett. Visszaforrasztottam a drótot, de valamit nagyon jól csináltam, mert aztán megnőtt a táv olyan 70-80m-re.
Ma viszont az egyik esésnél letört és nem is találtam meg a fűben. Most egy sima drótot kapott, lakásban végig van jel
Elképzelhető, hogy a sima drót elég lesz neki? (nincs blandolva, a hosszával sem törődtem). Reggel teszt.syler123: Én Charsoon aksikat használok, kicsit barátibb az áruk.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #56271 üzenetére
A 2warrior-os (S)szerintem párhuzamosan tölti az akkukat(/S), míg a BC teljesen függetlenül tölti a 2db akkut.
Mondjuk nem (függetlenül tölti az akkukat), de min 2 akkut kell töltenem, mert a B6 mini pl csak 2 cellától tölt.Nekem inkább azért is kell a hw töltő, mert ha elállítom a B6 mini-t és 4,35V-ra töltöm a cellákat és elfelejtem visszatenni és elcseszem utána az Infinity vagy a GNB 4 cellás akkukat, akkor több kárt csinálok
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #56260 üzenetére
Az lesz, megfogom venni a GNB-ket, mert a többivel úgyis csak szívni fogok.
Néztem is hozzá töltőt, szerinted? Remélem az occó ész jó kategória. Pont belefér a 6db akku.
A következő lépés ez a töltő, de ez már 2-3 szor annyiba kerül.
HV akkuk nem pusztulnak gyorsan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG V30 - vezércsel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest