- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig
csendes tag
válasz
vandor01 #66618 üzenetére
Elkészültem végre az EOS2/Nano2/NanoRacer összehasonlító videóval
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01 #66642 üzenetére
Szépen beleállt a tetejébe.
Én türelmetlenebb voltam ugyan, de legalább le tudta magát dolgozni a fly+turtle kombóval.
De az az elf még mindig nagyon durván megy. -
mrbig
csendes tag
válasz
vandor01 #66615 üzenetére
Most vágom a videót róluk.
Röviden: szerintem a kettő tök ugyanolyan, kb 2% különbség van a RC javára.
Mindegyik M8-as lencsét használ, micro swiftem nincs, így azt nem tudom megnézni, hogy egymás között cserélhető-e.
A látószöget nem tudom hogyan számolták ki, valóságban olyan 110 fok körül van a 2.1mm-es lencsékkel
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #66488 üzenetére
Van még pár fajta prop most 2 colbol
, még próbálgatom majd őket. Már ha ez a gép marad hosszabb távon, mert megint fölösen sok van.Tinyhawk, 3br 75os build (most ez a favorit indoor), sailfly, sailbug, ez a béka, trashcan 1102 vel, épül még egy 85mm es gép és lesz még egy fogpiszka, csak mocik még úton vannak... szörnyű
-
cd334
tag
válasz
vandor01 #66470 üzenetére
Nekem ez a váz tetszik. Primo V080X
-
vandor01
senior tag
válasz
vandor01 #66469 üzenetére
ezek mintha jobban néznének ki! Armattan - KAIDJU
-
Blizzardking
őstag
válasz
vandor01 #66374 üzenetére
A 600m nekem bőven elég. Tulajdonképpen a mostanival is elvagyok, de ha bemegyek a ház mögé, RF signal critical lesz. Még nem mértem le, mert csak a kertben repkedek, de egyrészt szeretnék majd kimenni nagyobb nyílt területre, másrészt az építés öröme is vonz
A másfél km királyul hangzik, de mire megjárom oda-vissza, kimerül az aksiPeaceliker #66375 - ugyan már, tudom hogy fejből vágod az összes kontroller hatótávját cm pontossággal
A Kabab antenna modot (antenna kiforraszt, 62.46mm drótdarab fölülre átrak) már az első összeszerelésnél megcsináltam. Mint írtam Vandornak, nem is a hatótáv a fő cél, hanem az objektumokkal szembeni nagyobb tolerancia.Köszönöm a választ mindhettőtöknek, Saccco neked meg az FPV hatótáv ábrát, most már az én vtx-em is tud 200 mW-ot. Antennából egy légycsapó és egy habverő van, az amit az Eachine 800D szemcsihez adtak. Érdemes ezeket is cserélni, vagy ehhez a whoop témához (lásd köv. bekezdés) baromság?
További kérdés, 75mm-es 0802-es mocis whoopra eddig 300mA-es uruav aksikat (8g) használtam, viszont most az Eos cam és a vtx miatt hízott 3,6 grammot. Így most 30,2g a száraz.
Aksiból kicsit hosszabb repkedésre, nagyobb fpv teljesítményre melyik aksit javasoljátok?
GNB 550mAh 50/100C 14g [link] vagy
GNB 450mAh 80C 13g [link]
Én az 550-esre szavaznék 1g árán. -
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #66372 üzenetére
persze ha elvagy mostani konfiggal és van hozzá alkatrész akkor fölös.
persze nekem is fölös csak tetszik és mostanság amíg a modellező kasszám engedi impulzív vagyok mert most ezt élem(#66373) Blizzardking
- mennyivel nőne a hatótáv?
a kérdés nem elég pontos, mert azt tudjuk hogy kb 800m lenne XMel a hatótáv, de nem tudjuk most menny, így nem tudom megmondani mennyivel nőne
jah kb annyi a meló amint külső vevőre kapcsolod fc t gondolom belső inaktív lesz
de első körben gyári antenna cserével kezdeném a tuningot
mennyi most a hahótáv és mi lenne a cél? videó jel bírja majd?
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #66369 üzenetére
jaja, elég pro 4in1 ből beharácsoltam 3at, 1 van beépítve egy 5 colos gépbe ami idén tuti nem repül
(#66370) vandor01
hát konfigra adja és ha igaz hogy 100usd lesz akkor best deal
10A 4in1
1103 7kkv
onboard dvr normális vtx el
nano 2 kamera50g száraz súly
papír forma jó lesz szvsz ennyibe főleg...remélem nem lesz akciós és nem lesz rá pénzem
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
vandor01 #66349 üzenetére
Az a cél igen. Mindenképp kell neki egy nagygenerál, mert 1 kondenzátor nemrég kiszakadt, a külön csipogó be van kötve, de nem nem működik (az elődje szintén kiszakadt...), az FPV kamerát lényegében pár gyorskötöző tartja a helyén, a hd kamera tokja ismet eltört a múltkori ragasztás mentén, az RX antennáit már negyedszer csinálom újra mert mindig elkapja a propeller, ja és a bal első karba beleették magukat a motortartó csavarok valószínűleg egy ütközés után. Szóval lassan több a javítani való mint a működő alkatrész, de legalább ami működik az jó olcsó budget cucc volt
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #66305 üzenetére
75mm 08028 16kkv 1s 2 ágúra visszavágott 4 ágú újféle kk prop. 30g
Sailflyal repültem ott bent de 50% gázon is ordenáré gyors volt nekem
bár most vissza nézve már lehet menne gyorsabban...sztem kertben szűk helyen való erőltetett menetes repülések hoztak egy kis skillt
(#66306) Saccco
azaz
(#66307) Blizzardking
köszi
nemrég jött rám ez a szintű skill, nemtom hol találtam, de ez a gép csalta ki belőlem...tinyhawk al is elvagyok, de ezzel jobban megy, engem is meglepett(#66308) Blizzardking
na ezért nem szarozok ilyenekkel
(#66309) cd334
dvr felvételek vannak?
jön nekem is 3br 0802 de még nemtom mi lesz belőle
(#66310) Johnny_vT
az nálunk is szigorú, de semmi infót nem lehet ezekből a vidikből kiszedni
(#66311) cd334
ez igen jó ár ezekre, köszi...de közben rendeltem amax mocikat, bár azokat nem erre a 2 colra szántam mert sztem negyven sok grammra kevés a 1103, de lehet rápróbálom majd
(#66312) Blizzardking
2s re 1102 10kkv elvileg jobb mint gyári konfig trashben, erősebb és több repidő
de 1s 13500kv ról nem nagyon láttam vidit pedig kerestem
(#66313) cd334
jöttek mindenféle 2 colos porpok, majd most tesztelgetek sailbug gépemmel én is
-
Blizzardking
őstag
válasz
vandor01 #66295 üzenetére
El is kezdtem (volna) gyakorolni. Valami komoly gondom van a vtx-szel, 3 méter után totál elmegy a kép. Próbáltam különböző antenna szögekkel, próbáltam változtatni a teljesítményt, semmi nem hatotta meg. Az AIO-val körberepültem a kertet elöl-hátul, ezzel meg a verandáról nem jutok ki. Pit mód ki van kapcsolva (pontosan nem tudom mi az, de valami minimál teljestményű üzemmód rémlik). Ha áll a gép, be sincs armolva, és én sétálok el, akkor is ez van.
cd334 - köszi, azért beletennék pár aksit az eos-ba mielőtt újabb kamerát veszek, hátha igaza van a rókáknak
. Csak hát így...
-
-Ronnie-
csendes tag
válasz
vandor01 #66279 üzenetére
valóban, ezt benéztem.. .
Nagy eltérés van egyébként repülési élményben egy toothpick és egy "hagyományos" 2"-os között? Vagy csak másképp repül? 1103 mindkettő, tömeg kb ua. Prop az nagyobb ugyan, de csak kétágú. Goondolkodom egy ilyen beszerzésén, csak nem tudom van-e értelme belevágni a meglévő 2" mellé.
-
Blizzardking
őstag
válasz
vandor01 #66282 üzenetére
Ehhez is?
3 hónap kajak gyakorlás után végre normálisan tudom veretni, és van annyi sikerélményem, hogy akarjak fejlődni. Erre kezdhetem elölről...
Nincs más cam aminek a menete ugyanolyan? Szétnézek, tuti van valami kínai utánzat értelmes látószöggel
Btw zseniálisan a 16:9-est vettem, és nem is emlékszem hogy ezt fontolgattam volna, szerintem nem is tudtam hogy van 4:3 mikor bezsákoltam. -
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #66274 üzenetére
mmint ev800? Én igazából nem is néztem melyikben milyen akku van, elég jól bírta nekem a sima ev800, de nemtom hogy változnak benne a dolgok mert vevő is más D ben
Télleg. Ev800 hoz volt nekem egy olyan kábel ami egyik fele usb volt másik meg power csati. Most csak jst-power csatis van ami nem a legjobb. Esetleg láttatok külön ilyen eladó kábelt? Vagy valakinek fölös?
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #66250 üzenetére
1102 vel is sokan 2.5ös avannal mennek
fogpiszka ha 40g az már a teteje sztem súlyban, érdemes ezalá törekedni.de ilyen mocikkal lenne majd 50
jólesz aza marha olcsó vagy a nemtúl drága 1104 es sztem, csak még várok, háha vkinek a fiókból előkerül vmi, az gyorsan lenne nálam
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #66246 üzenetére
az a 1104et néztem, dícsérik is, de nem tetszik a nem szilikon kábel rajta...de még lehet afelé hajlok majd...állítólag marha erős, de gondolom zabál is...2p et írtak 450es akkura ami mondjuk még talán nem is tré annyira, de amit te mutattál az végig nem rántja be annyira az akkut, ami szimpi.
Na meglátom majd még, hogy megérdemlem-e az a 10usd t, hogy magamra költsem -
Blizzardking
őstag
válasz
vandor01 #66209 üzenetére
Fontolgattam hogy kihagyom a smart audiót, úgyis csak itthon repkedek vele, a csatorna kb mindegy. Ami miatt mégis be fogom kötni, az a teljesítmény állítgatás, valami 6 másodpercig nyomva kellene tartani az alig elérhető mikrokapcsolót. Fenének van erre idege. Ha meg lecsúszik róla a hegyes cucc amivel nyomom, akkor elállítja a frekit. Inkább bekötöm oszt elegáns leszek, karosszékből toszogatom
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
vandor01 #66153 üzenetére
Új önmérséklő technikám lényege, hogy kizárólag akciós drónos cuccokat veszek és kizárólag akkor, ha véletlenül szembetalálkozom velük. Szóval a snatch helyett inkább a témához jobban kapcsolódó dolgokat linkeljetek légyszi, hadd örüljenek a kínai kisiparosok
Szerk.: A pár kommenttel lejjebb linkelt 350-es GNB akksikat én is megrendeltem Aliról, talán idén még ideérnek
Nincs túl jó tapasztalatom az oldallal, tavaly például egy kulcstartót sikerült 1,5 hónap alatt kihozniuk...
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
vandor01 #66035 üzenetére
Te is fehérvári vagy?
Húsvétkor mikor otthon voltam én is az Aranybullahoz mentem repulni. Pontosabban mögötte balra (északra) vezet egy murvás út egy körbekerített kis telekhez, azon a részen próbáltam ki magam. Király hely, de a fák megfogják a jelet, így onnan a bulláig már nem tudtam elrepülni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #66016 üzenetére
próbáld ki az eachine bat 19st
gondolom caddx rate butított változata (ami meg foxeer cat butítottja?)
de 0.0001Lux és olcsó -
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #65970 üzenetére
nekem az tűnt fel, hogy marha pixeles a kép, mintha 400tvl lenne vagy annyi sem... fakó, most bent tán még szellemképes is volt a székek kontúrja...egyszerűen gagyi érzés nekem.
Sailfly kamerájának képe szebb, lst2 é is úgy rémlik, bár olyannal 1 éve nem repültem kb.
FOV ra is panaszkodott valami pro pilóta is, én még nem tudom megfogni csak fura.Ami nekem fontos és ebben jobb a legtöbb aio tól az a fény/árnyék váltás, azt ez nagyon tudja, sok ai nem...sailfly/mobula7 aio ja kb semennyire.
De tinyhawk kamerája szebb,élesebb kép,több szín, több fov árnyékokkal nincs baja.
Majd megnézem kapi-e külön meg mi pénz, mert mostanság amiket próbáltam az a legjobb.
De jön nano 2 is...mondjuk nano 1em is van még valahol elrakva, de az sem csavaros.mindegy nem a világ vége, csak azt nem értem miért tolják ennyire ezt a kamerát...de gondolom az ára miatt.
amúgy az az 1000tvl nano cam nagyon vad cucc
de mintha nekem néha fokuszálgatott volna amit nem talált el mindig vagy nemtom, mert ilyet tuti nem csinál.
de amikor asztal alatt repültem ki-be akkor néha nem volt éles
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #65945 üzenetére
engem inkább vevők érdekelnek. Olcsón is van jó meg marha kicsi stb. Most volt nálam egy flit10 pl és marha nagy. Pedig úgy rémlett örültek neki hogy végre van kisebb vevő. Bár nem követem lehet már flysky ra is vannak apró mégis jó vevők, de anno nem volt. Már i6 sem vt vmi bizalom gerjesztő így cseréltem anno.
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #65777 üzenetére
bárhogy írod, úgyis kikapsz ezért
én konkrétan csak és kizárólag az ex1102 t akarom felhasználni, mert elég erősnek tűnik nekem , alig eszik és marha könnyű...egyelőre nincs alternatívája a méretben
de ki vagyok akadva, hogy egész szaros hobbyban összesen 2db 85ös bl whoop váz lézetik?? semmi alternatíva? /beta meg uruav/
-
Blizzardking
őstag
válasz
vandor01 #65752 üzenetére
Ha a kondis kábelnél megnézed a részleteket, némi ellentmondásra bukkanhatsz. A második oscilloszkópos kép fölött azt írja, hogy kondi nélkül egy 19V-os,5us-os impulzus keletkezik, ami kondival jóval kisebb és lassabb. Ugyanakkor a legutolsó bekezdésben, ahol 3s-ről ír, azt írja hogy 25v-ról 20v-ra csökken az impulzus, ami "elfogadható a CB F4 számára". Szerintem annyit tehetünk, hogy kondival használjuk, bedobunk a kosárba egy fesszabályzót, és keresztbe font ujjal dugjuk rá az aksit. Oszt ha kifexik, vesztünk ~1 grammot és 40 percnyi forrasztgatást.
-
Szancsó
aktív tag
válasz
vandor01 #65682 üzenetére
(+ Peaceliker + AMDaZERG_1)
Köszi mindenkinek, akkor a 850mAh lesz a cél - neten is mindenki azzal tesztel hasonló kategóriát, mennek is mint a mérgezett egér.FC keresés még mindig aktuális...
-
-
Peaceliker
addikt
-
mrbig
csendes tag
válasz
vandor01 #65505 üzenetére
A caddx tarsier önmagában 80 euró, szóval ha azt levonod, akkor átlagos az ára.
Mondjuk ezt a kombinációt (Tarsier + 1103 motorok) nem igazán értem: a két kamerának pont az lenne a lényege, hogy az fpv minimális késleltetéssel menjen, de ezekkel a motorokkal nem igazán fog vele senki akciót repülni
-
válasz
vandor01 #65449 üzenetére
Légtérzár a Duna felett, készülnek a roncs kiemelésére
A drónok sem repülhetnek, mert az a mentési munkálatokat, valamint a kutatást akadályozhatja, zavarhatja.
A Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig - hívta fel a figyelmet a Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A hétfő óta érvényben lévő korlátozást a TEK javaslatára a légi közlekedésért felelős hatóság vezetője rendelte el. Területig - hozzávetőleg -
az Árpád hídtól északra 1 kilométerre kezdődik és délen egészen Paksig, valamint a Dunától keletre és nyugatra változó szélességben átlagosan 2-2 kilométert tart a korlátozás. -
Blizzardking
őstag
válasz
vandor01 #65408 üzenetére
Szerintem kóser a Shutterbug. Miért lenne fizetett? Inkább megszállottnak tűnik nekem. Meg lehet hogy külföldön ezek nem csöcsölnek, berendel 20 motort és ha valami gáz van kicseréli és kész. Nem biztos hogy ezek így számolgatnak mint mi itthon.
Tibusz00 Ezt nézd végig szvsz. Igaz ez frsky, de a táv beállításai benne vannak. Bindelésnél ha nyomva tartod a gombot, utána kell folyamatosra váltania a lednek, ha megtörtént a bind, akkor elkezd villogni, és ha utána kihúzod-bedugod, legalább az első 4 csatornának mennie kell. Ami még előfordulhat, hogy failsafe-ben van a gép, ezt úgy tudod ellenőrizni hogy a receiver fülön a betaflightban van egy csatorna (a throttle az amúgy), ami a többi legalacsonyabb csatornának kb a fele. Illetve legfölül az elem ikon alatt aktív a piros ejtőernyő. Ilyenkor nem megy a vevő, minden csatorna 1500-on áll mint a szög.
-
Saccco
nagyúr
válasz
vandor01 #65406 üzenetére
Hááát, ahogy néztem ShutterBug85 vinne.
-
mrbig
csendes tag
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #65312 üzenetére
jaja
én sem bántam meg eddig saiflyt...de hogy ne legyen para, veszek még egyet (hamár eladtam 1106 gépeket, legyen meg a moneyflow).
Tinyhawk mellé is akartam egy backup gépet, én így alszom jól, de megláttam 3br 08028at így második bl whoop építős lesz
(#65313) Geller72
emax csapágyas...bármilyen semmiségnek hangzik én azért vettem tinyhawk ot és nem mást
-
syler123
veterán
válasz
vandor01 #65279 üzenetére
Ó hogy az a ....
Már azon agyalok hogy építek magamnak egy kis gépet, 2,5". Az egybe gépeknek mindegyiknek van valami nyűgje, ami jó lenne az meg drága. Pl ez az FC + ESC kombó kimondottan tetszetős. Valami jobb AIO kamera, motorok, csak nem igazán tudom 2-3S-re milyen motorokat, milyen kv értékkel érdemes venni.
Pl ez a gép tetszene, de 55eFt. Mi kerül ezen ennyibe??
Mondjuk kertbe meg jobb lenne valami whoop a kefés gépeim helyett. Akkor meg az első megoldás a Sailfly
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #65229 üzenetére
nekem előző kért ami nyiltabb volt az 12x25m vt kb és a 1105 6000kv 2s en 2. 5 collal marha jo vt. Ez egy 16m es kert most de tele van rakva gyümölcs fával és súlyosbítja egy 12m széles mellék épület a telek közepén xD Na de 1106 sok.. nagyon. Toothpick faja. De kíváncsiságbol hnap kiviszem 1s tinyhawk ot, azzal sokat repültem, kivancsi vagyok kintre mit mutat. Annyira már csak nem vagyok láma hogy azt nem fogom keveselni a kertbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Saeco Gran Baristo Avanti HD 8977 I FRISSEN SZERVIZELVE I VÍZKŐTELENÍTVE I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest