-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56380 üzenetére
Nézem a kódban, de a yaw és throttle trim le van tiltva a gyári távon, feltéve, hogy jól értem.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56355 üzenetére
0,3A-ral töltöm a 260mAh-s GNB-ket.
3,7V-ról kb. 40 perc alatt töltődnek fel.(#56356) SpydeR3412:
Szerencsére csak egy ilyen. A másikakat cibáltam, nyomtam, gyűrtem, de semmi hasonlót se tapasztaltam.
Majd küldöm a lapot a legújabb NFE Silverware-rel, aztán mondhatod, hogy jó-e. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #56285 üzenetére
Sajnos azt én sem tudom, hogyan viszonyul a Charsoon a GNB-hez, mert előbbiből hv van, utóbbiból pedig sima.
De elégedett vagyok velük szépen teszik a dolgukat. Meg van még egy rakás videóm, meg másoknak is gondolom.
2 hónapja használom őket, leginkább csőgázon. Nem puffadtak fel, szépen leadják a teljesítményt. 2.5-3 percnél kezd el, alig észrevehetően gyengülni, onnantól max fél perc a vége. De néha csak azt veszem észre, hogy már nem emeli fel magát. Szóval stabilan, végig hozza amit kell.
De azért nem rossz a gnb 3.7v 210mAh sem. Nem hv, de a 250eshez képest 1g-al könnyebb és ez jó hatással van a teljesítményére. A hv-t ugyan nem veri el, de "megszorongatja". A gyári aksit meg porig alázza.
Ha mindenképp gnb-t szeretnél, de sokkalod a hv árát, akkor ez egy jó alternatíva lehet (itt még a gyári távval küldtem). Ha nem feltétlenül, akkor pedig a Charsoon. Én akcióban 500ft/db áron vettem a Gaonenget, az úgy kihagyhatatlan. Amúgy meg szinte egyezik a 2 aksi ára.A töltő is szépen dolgozik, a napokban rendeltem még egyet.
Gondolkoztam azon is amit linkeltél, de ez olcsóbb kisebb egyszerűbb és tölt sima aksit is.
Az elején néztem párszor multiméterrel, akkor pontos volt. Azóta csak csipogóval, de azzal is stbil 4.35V-os eredményt kapok mindig.Összességében nekem bevált ez az összeállítás.
Saccco: Megcsináltad a kis spártait.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #56285 üzenetére
A töltő is érdekelne, hogy arról mit gondolsz, mármint amit használsz. Mérted multimeterrel pontosan tölti 4,35V-ra az akkukat?
Ha ezekkel minden rendben van, akkor nem veszek most drágábbat, jó lesz nekem a Charsoon és az usb-s töltő. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56256 üzenetére
Én egy percig sem bántam meg a GNB akkukat. Összehasonlíthatatlanul jobbak, mint bármelyik akksim. Voltak a sima 150-esek és egy 260-as, meg egy 300-as Turnigy, egyedül ez utóbbi ért valamit, viszont még ehhez képest is 2 grammal (!) könnyebbek a GNB-k és több bennük a kraft.
Úgy néztem, hogy amazonról a legolcsóbb. Érdemes még a BetaFPV-s ugyanilyen forma akksikon is elgondolkodni.Nem forrasztottam, csatlakozós. Amikor az ST-Link-kel átnyomod level 0-ra, akkor minden kialszik és flash-elésig nem is tér vissza.
(#56258) defy456:
A Boldclash B03 alaplap ugyanazt tudja, mint az E011. Egymáshoz képest majdnem teljesen azonos szoftvert futtatnak (a repülésirányítás része és a protokoll azonos). A távirányításhoz használt protokoll egyezik rajtuk (bayang).Erre gondolsz, BETAFPV TX01 Radio Transmitter (Bayang Protocol)? Ez egy a gyári játék távtól kis mértékben jobb távirányító.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56254 üzenetére
Viszont ezt tutira lehet flashelni.
A H67 nekem nem haverkodik.Felesleges az altitude hold. Be kell állítani a pitch-re a throttle emelést és megáll a magassága.
Alap funkcióként is benne van a silverware-ben, de én a távon állítottam.
Még le kell tesztelnem, hogy milyen az alaplap. Csak építenem kell egy gépet. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56252 üzenetére
Nem. Csak nem lesz altitude hold és plusz 0,2g a chip miatt. Viszont ez legalább van, mert a sima out of stock.
Ma felküldtem a gépet 10 emelet magasba, nagyon kemény.
(#56254) syler123:
Errefelé dobd.
2.73g a sima
2.91g az altitude holdKicsit trükkös volt feloldani. Csatlakoztatás után kétszer le kellett venni az akksit, csak utána olvasta be, aztán mehetett a level 0.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56208 üzenetére
Nem csak bentre jó. Az utóbbi időben csak kint repülök vele. Köszi SpydeR3412...
Silverware-rel és rendes távval simán megy. Amikor először próbáltam, akkor még a játék szoftver volt rajta, tisztára el is keseredtem, hogy kint használhatatlan.vandor01:
Köszi, pont ezt vettem. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56206 üzenetére
Nem kell tákolni. Beta65S Lite
Én most koffert csinálok a dolgokhoz. Vettem üres koffert abba kell szivacs. Jó lesz a 3D nyomtatóhoz kapott csomagolásból.
-
ezoltan
tag
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56202 üzenetére
Na pont azért nem vettem én se...
Igen ráforrasztottam. Kicsit meghajlítottam (ezt a trükköt azt hiszem Painless360 yt fiókjában láttam) és úgy ráforrasztottam, majd húztam rá zsugorcsövet. Egy kicsit vastagabb kábelt tettem rá (olyan vastagot, mint a gyári akkun).
30-40°C-szal visszavettem a forrasztót, nehogy kiolvasszam.Itt is úgy van forrasztva. Azt írják, hogy 200mAh felett JST PH 2.0 kell minimum. Ez inkább ajánlott lehet.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56198 üzenetére
Én se nagyon vettem semmit se.
Kellemesen csalódtam, tök gyorsan megjöttek az akkuk.
Csatlakozót vettem és gyártottam belőle farkincát. Ha megér annyit akkor azt is lehet venni amazon-on is.A H67 gyári csatlakozója is ilyen (JST-PH 2.0). Azt is meg lehet próbálni, hogy leforrasztod a gyárit és kábellel visszateszed felülre.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #56150 üzenetére
Ez van az FC-n: b03-pro_factory_fw.bin, ezzel mentettem a gépet, mikor azt hittem, hogy elcsesztem.
Amit kérdezel, az már silverware. Viszonylag szelid beállítással (360). NFE 860-nal használja."Level / acro mode change
By default "gestures" are used to change modes, move the stick left-left-down for acro mode , and right-right-down for level mode."
-
Saccco
nagyúr
-
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #55889 üzenetére
Ha 25mw-os kamerát fogsz használni, akkor tuti elég a hatótávja. Én Jumper t8sg-vel mentem és a vtx miatt kellett visszafordulnom.
KaiotEch: Persze bőven elég a 6os motor is, csak mint irtad is baromi drága az MMW. És kb az a legolcsóbb jó 615-ös motor. De a gyártó szerint 2-3ora az üzemideje (még nem próbáltam). Viszont tényleg megy, mint an golyó. Kb 5g-al kissebb a súlya, mint a 7es whoop-nak.
A 7es mocira 5-6 órát adnak meg hivatalosan. Nekem az már megvolt szerintem a régi BetaFPV-vel. Semmi bajuk azon kívül, hogy szorult rajta a 3as propp és az egyiknek kinyomtam véletlenül a belét.Pedig én is hv aksival küldöm.
Más: Tegnap a nagy orkán elől bemenekültünk az erdőbe...
Találtam is egy megfelelő fát.
Whoop in the tree: egy - kettő
A múltkor kicsit jobban ment, igaz akkor stabilban próbáltam acro helyett... -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #55889 üzenetére
30db van készleten. Ne gondolkozz sokat.
E011 range test - Úgy nézem, hogy böszme tuninggal tudnak kihozni 200 métert.
Szerintem a nagy antennás multiprotokollal közel lehet a 100 méterhez. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #55708 üzenetére
Na ja, annyiból is összeállhat a gép. És végülis kezdésnek elég lehet... De azért a gyári motorokat érdemes cserélni gyorsabbra, mert úgy az igazi.
Meg részemről felejtős az egybe aio, mert rommá törik nálam a gép tetején. Ha meg védelmet is teszek rá, az minimum +1.5g, meg jó pár $ (ami tetszik az 10$). Úgyhogy inkább 5k-ért egy 3.7g-os TurboWing és soha nem megy tönkre.Stl-re én is kíváncsi vagyok. Éjjel vagy délelőtt megcsinálom a flashelést, ha minden jól megy. Már elő vannak készítve a dolgok.
De a biztonság kedvéért vettem egy BetaFPV Lite fc-t is, azon már gyárilag silverware fut acro-val.Defy456: Szétvágni nem akarod a távot?
Ha nem, akkor még az a megoldás marad, ha acro-t teszel a gépre. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #55444 üzenetére
Nekem tele mentek a Béka motorjai földdel, úgy kellett őket kimosni vízzel. Lassan, de biztosan meg kell majd tanulnom a csapágycserét is.
-
twine
veterán
válasz
syler123 #55444 üzenetére
"mezőkön, réteken áll a víz, alig van hova leszállni /"
Erre nagyon jó volt , hogy az E10-et szinte mindig tenyérbe ejtettem....
MOst kint a kertben a Diatone-t is mindannyiszor így disarmoltam....
Persze nyílván ez egy ilyem kis gépnél járható csak, a nagyobb géposztály odaverne azért a tenyérnekJut eszembe Failsafe-em sincs még
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #55432 üzenetére
Propik nélkül viszont szeret feljebb mászni a fordulat stab módban. Ezt még a Falcon 180-nál érzékeltem CF alatt.
Az accelero pont tudja mérni, hogy emelkedik vagy süllyed-e a gép. Az előbb megemeltem majd letettem a masinát:
A vicc az, hogy jelvesztésnél még BF alatt sem kéne pottynak lennie, hanem a masina át tudna magát tenni stab módba, majd nyugisan leszállni, földet érésnél disarmolni, nem fix gázértékkel bohóckodni. Ha a propi elakadna a fűben, le tudná magát lőni, mert ugye temp, current protection, meg anyámkínja. Mindegy, kell még +1 ESC protokoll, meg cicaharc a filterkenél. -
twine
veterán
válasz
syler123 #55413 üzenetére
kisérlet 2.0:
KÖzben KaiotEch ötlete nyomán felcsavaroztam a törött motorra is a propot, így ki tudtam próbálni...
Persze csak úgy, hogy asztalhoz szorítottam 2 újjal a gépet, és felpörgettem a motorokat...
DSHOT 600-on, és 300-on is kipróbálva...
A fordulatszám növekedés megmaradt... -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #55413 üzenetére
Nekem most egyik gép dshot600 on 1300-1700 értéket vett fel blheli ben. Az úgy jó? Nem hajtottam a dshot ot eddig, mert nem sok előnyét láttam. De szarul indultak a motor. Most vissza is raktam proli multishot ra, blheli ben rá tettem 1015-2000et és így jó. Csak most dshot ról ugrott be...
-
twine
veterán
válasz
syler123 #55411 üzenetére
IGen, kalibrácio megvolt...
mozgatva, rendesen mozog...
ami még érdekes, hogy a receiver fül alatt, miközben pörögnek a motorok "maguktól" fölfelé, közben a drón ábrája a karok mozgatására egészen életszerűen mozog, nem pedig olyan rendellenesen mint ahogy a motorok pörögnek... -
twine
veterán
válasz
syler123 #55406 üzenetére
...na hát pontosan ez az...egyszer,,,(de éppen elég az) már volt olyan is, hogy nem is disarmolt...és csak az aksi lehuzása segített....
hát igy hogy a fszmba engedjem a levegőbe?
Sehogy,,,,ittt a házban legalábba plafon határt szab a "vágyainak"Elnézést a t. topictól, hogy mostanában egyre vulgárisabban fogalmazok,,,nézzétek el nekem plííz, mert "idegállapotba' vagyok,,,,Maónika!"
-
twine
veterán
válasz
syler123 #55392 üzenetére
Emlékszem rá...
Nagyjából azt hiszem pont abban az időben kezdtem el a topicot aktívan olvasni...illetve előtte talán kicsivel!+(#55393) Saccco:
"Működött...!" Olyan boldog voltam,elmondani nem tudom...Azt hittem ez az a pillanat, amikor a "bölcsek köve" a zsebembe ugrott...elkezdtem "véglegesíteni" a dolgot...vevő a helyére került a torony tetejére leszigetelve!
Taranis, és zümi kapott egy factory resetet...0-ról kezdtem el "configolni", mert már királynak éreztem magam, és tudtam reggel elégedetten ébredek, és repülni fogok....rotorokat előszedtem, felkerültek a gépre...csavar nélkül, mint kiderült "szerencsére"...mert:amint óvatosan a levegőbe akartam emelni a masinát, és "úszott "volna előre, igazítani akartam a jobb oldali karral, de hanyatt verte magát a gép....rotorok lerepültek róla...
3óra szopás következett, mire kilogikáztam, hogy hiába van MOD2-n a táv, a jobb karon "fordítva" működik a PITch és a Roll...ezalatt kb 4x vertem le a rotorokat a gépről....
Végül sikerült rájönnöm,hogy AETR helyett amit a betaflight "ajánl fel" a receiver fül alatt a chanel mapnál ha frsky-ra van állítva amire ezáltal azt hittem ez az "etalon" és tuti ugy kell hogy legyen....a másik beállítást kell használnom(Spectrum/Graupner/Jr) így lett TAER és így állt végre minden a helyére...
Megkaptam a "standard" mode2-t végre....
Rotor nélkül kipróbáltam,,,úgy tűnt tökéletes...fizikailag is, és a motors meg a receivers fül alatt is ugy tünt rendben vagyok....Rotorok felkerültek...ovatosan próbáltam emelkedni, majd a másodperc tört része alatt ugy pörgött fel hogy talán a jobb karhoz nem is értem de hanyatt verte magát de olyan erővel, hogy a bal első motornak letört a tengelye...meg sem talátam azóta sem a rotort a házban...
Hát ez miaf@szom?
utána próbálkoztam még vele,(nyilván rotor nélkül) de olyanokat anomáliákat tapasztalok, hogy magától nő a throttle fordulatszám pld...aztán meg nem....
De ilyet már tapasztaltama földhöz verés előtt is, miközben rotor nélkül próbálgattam a beállításokat...
egyszer "furcsa", aztán meg jó...Hát szóval ez nem hobby, hanem önszopatás...
MOst rendelhetek hozzá egy motort,,,megint egy hónap mire megjön...
És ugyanezt kezdem előlröl...
ehhez már semmi kedvem...Rotor nélkül úgy tűnik minden rendben "készen vagyok"...aztán emelkednék, és ...........
Kösz nem....megveszem a motort kicserélem, és megy a piacra a diatone is...
A többi cuccom nem károsodott...jól jártok vele, mert akciósan vettem szinte mindent...és tényleg nem használt....Sajnálom nagyon, mert beteg módon szerelmes vagyok a Taranisba is,,,imádom ahogy kinéz,,és szerettem volna vele megbarátkozni...
Így éreztem elinte a Diatone-al is....DE erre nekem nincs időm, és türelmem....
PS:
Most látom hogy BF-ban a Config fülnél az accelero roll trim -40 volt...hogy miért? hogy állt az oda....lövésem nincs,,,, -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #55354 üzenetére
Pont ezért nem kalibráltam a töltőimet, mert a legtöbb multiméter +/- 0,1% +/- 2 digit.
Na, tehát, ha azt méri, hogy 4,21V, akkor az lehet +/- 0,024V is. Két multiméteremből egyik 4,2-re 4,19-et, a másik 4,21-et mér. Sajna már nincs hozzáférésem labor feszültségmérőhöz, így nem tudom őket kalibrálni.
Jó, ok, 0,1V már nagyon sok. -
fape
senior tag
válasz
syler123 #55338 üzenetére
Sztem igen, pdb az kvázi csak kábel. mindegy melyik végén van. Ugyan ez igaz a esc-re is. Régen gyárilag volt ott az esc-ken plusz elektrolit kondi, csak sokat sírtak a vevők, a nagy helyigény miatt ezért leszoktak róla a gyártok...
Nálam 5V-ről megy a kamera+osb+fc és a 12V-ről a VTX. Én még biztos ami biztos alapon raktam az 5V-os és 12V-os bec ágra is egy-egy kisebbet (talán 16V, 330uF, ez volt kéznél
) Oda már nem kötelező a lowesr, elvileg ott már nincs nagy frekvenciás zaj.
Így utólag lehet nem kellett volna a plusz kondi, mert a haldokló motor miatt volt csak nagyobb a zaj (azóta cseréltem) Szerencsére a QAV-R vázban végtelen hely van, így simán elfér a 3 kondi. Plusz szűrés sosem árt -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #55328 üzenetére
Én Panát a Conradtól rendeltem. Nem volt olcsó, de gyanítható, hogy nem is gagyi.
Ma kétszer hagytam el az FrSky GPS -t a 130-as gépről. Egyszer épp arra járó faterom találta meg, aztán műanyagkötözővel is ráerősítettem, de újra elhagytam ott, ahol tippeltem az előző elhagyási ponton.
Aztán nem raktam vissza, mert fekete a színe, így elég nagy malac volt, hogy kétszer is meglett
GF 3025 kéttollú valóban nem egy villám, de tényleg tovább fenn volt a gép vele 05:30 a túlsúlyos géppel.
Megjöttek a szilikon elektromoscigi védőhuzatok, amiket az akkukhoz rendeltem.
Szerencsére jók lettek. Néhány akkut be is húztam már velük. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #55315 üzenetére
Elméletileg nem kéne számítania, hogy hova van kötve a kondi, mivel elhanyagolható a PDB ellenállása.
Ha mégis bele szólhat, akkor azt tudom elképzelni, hogy RC filterként működik.
Más a BB logok alapján a Béka remegése fos propiknak kösznönhető. A KGB Projectnél és a Békánál a motor, ESC, FC ugyanaz. A váz és a propi más. A Frog váz nagyon merevnek tűnik, kb. mintha egy anyagból lenne öntve. Ha nem gyárilag hibás az egyik moci, akkor 99,9% h csak a propi lehet a ludas. -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #55304 üzenetére
na ha tudnam akkor nem kerdeznem!
azaz erdekes ha mashogy kotom be a VTX es CAMot akkor jo a kep
pl
Aksi->VTX->CAM csak ekkor az OSD el-el tunik 3-4S-en de kep tiszta...
Aksi->VTX es FC->CAM ekkor textiles fugetlen ARM-DISARMTOL
meg ezt megprobalom:
Aksi->VTX es Aksi->CAM azt kiderul....2-4S el hasznalnam.... mekkora bogyot rendeljek johet link is
na es ezt hova forrasszam? a tapkabelre?
Johet kep is!na talaltam ezt azt en is....
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #55264 üzenetére
Perszehogy, a D sokat javít / ront, illetve túl sok D meg is öl motorokat.
Dshot vagy analóg ESC protokoll? Ha analóg, akkor csinálj egy ESC aklibrációt 1070 min throttle és 2000 max throttle között. Aztán min thorttle-t állítsd be úgy h a mocik már rendesen forogjanak +20, a max throttle meg legyen 1980.
A BF mindig 20-al kevesebbet küld az ESC-nek analóg protokollnál, de a PID controller 2000-ig megy, ami remegést okozhat nyélgáznál. Lehet rúzsozni a disznót, de ezt simán elcseszték, mert nem skálázták vissza a PID kontrollernek. DSHOT-nál pontos értéket küld, ezért sem kalibrálni, sem visszavenni a max throttle-t nem kell. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #55254 üzenetére
iNAV-ot faragtam jóra, de az is ugyanazt a PID controllert használja, amit a BF.
profile 1
set mc_p_pitch = 58
set mc_i_pitch = 53
set mc_d_pitch = 32
set mc_p_roll = 43
set mc_i_roll = 43
set mc_d_roll = 30
set mc_p_yaw = 70
set mc_i_yaw = 45
set mc_d_yaw = 0Ez mellett még a rate-eket is nekem megfelelőre raktam. A yaw-ra kéne még egy kis expo, de ahhoz meg feljebb kell vinni a yaw rate-et. Ezzel még elmolyolok, mire jó lesz.
set thr_mid = 50
set thr_expo = 0
set tpa_rate = 0
set tpa_breakpoint = 1500
set rc_expo = 70
set rc_yaw_expo = 20
set roll_rate = 75
set pitch_rate = 75
set yaw_rate = 30Rájöttem, hogy a BB-ot csak filterekre fogom használni. Nincs nekem annyi életem, hogy minden PID változásnak a görbéit egyenként átnyálazzam.
Ja, gyro/PID/ESC - 8k/8k/8k - Multishot.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #55245 üzenetére
Nyélgázon remegés? Melyik gépnél is? A KGB projectnél átforduláskor volt egy kis beremegés is, így egyértelmű volt a kevés D. 20-ról lett 30, 25-ből 35. BB szerint sok, de nekem meg így tetszik. Motorok hidegek, így nincs baj. Ha lekapom a filtereket, akkor ejjebb veszem a D-t is, mert az kinyírhatja a mocikat. Aztán van random őrület, az kb. a BB miatt lesz.
A Békánál ma akartam BB logos PID tuningot, de esik az eső.
Falcon 180 - a kétágú szar, rezegteti a gépet, a 3 ágút viszont nem akarom kapuzáshoz használni. Tegnap egy rossz kanyarnál 3 propi döglött meg. -
twine
veterán
válasz
syler123 #55131 üzenetére
Köszönöm szépen!
Semmi nem változik add range lenyomása után,,,,hiába kapcsolgatom a kapcsolókat nem ugrik autobol sehova egyik sem....
De ez igy nagyon nehéz lesz...erről beszéltem az előbb csúszkákat húzkodni, kapcsolókat beállítani...
Amikor lövésem nincs a csúszkákat hova kéne húznom, a különböző módokban...stb..stb....Erre mondtam, hogy nincs türelmem ehhez....
Örülök, ha még el fogom tudni adni a cuccokat hibátlan állapotban,,,még mielőtt széttaposom az egészet a ghetzibe....SZétvet az ideg, hogy hónapokat vártam ezekre a cuccokra, álmodoztam hogy majd milyen jó lesz repkedni,,,
de a gyakorlatban látom elvérzek....
Pedig repülni még mindig nagyon szeretnék, de ........
Áhh mindegy, nem siránkozok,,,azzal előréb nem jutok...
Ha tudna valaki segíteni, nagyon megköszönném... -
syler123
veterán
válasz
syler123 #55118 üzenetére
Elvileg ez a kamera váltja az Arrow 3-at. Kuponnal vagy pontokkal még olcsóbb is mint az Arrow 3. lehet inkább azt veszem meg. Ebből van pal verzió is.
Mondjuk azt írják, hogyha használunk motorféket, akkor használjuk bec-t, amivel az OSD értelmét veszti / a voltmérés nem működik.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #55113 üzenetére
Igen ez az. Lehet venni annyiért is motort, csak nem érdemes.
Esetleg, ha 615 kell, akkor meg most lesz akciós Ali-n. 3 szettes csomag ~1650ft/szett 19500kv.
Van már Basic User Manual a BetaFPV Lite FC-hez.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #55107 üzenetére
Akkor még szerencse, hogy Saccco nem a BetaFPV mocikat ajánlotta, mert azok 2x annyiba kerülnek.
De nem adnám oda őket 100db 1$-os mociért sem, mert azokkal nem lesz akkora az élvezeti faktor.
Én is vettem 3$-ért Alin, 1szett 720as motort, de meg sem közelíti a BetaFPV-t. Pedig az a motor 55.000-et pörög.
Nem véletlenül kerülnek ennyibe ezek a motorok...Én BetaFPV Lite fc-t vettem. Motorokat rádugtam és kész is volt.
Itt minden működik "gesztus vezérlés"sel is. Ami azt jelenti, hogy a karokkal lehet acro-ba tenni a gépet, pideket állítani, stb. Tehát akár terepen, laptop nélkül lehet állítgatni. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #55107 üzenetére
Biztos, hogy egyszerűbb valami csatlakozóval, mint mindig forrasztani. Tovább tart forrasztani, mint flash-elni... a törlés 1 másodperc, az írás 3.
Az ali-s 716-tal nem fogsz felszállni, mert nem forog annyit (31mm prop).
Köszi.
Csak próbálgattam. NotFastEnuf csinált egy canopy formát, azt nyomtattam ki és arra húztam rá.
Közben már rendeltem rendes anyagot. Lehet rendeléseket leadni.Akarok csinálni egy másik canopy alapot, mert ebbe nem úgy áll a kamera, ahogyan én szeretném (nagyon dől
). Illetve tervben van a CM275t szétválasztása, ahhoz is lehetne egy alacsonyabbat használni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #55105 üzenetére
Mindent lehet állítani.
Teljes PID beállítás. A motorok görbéjét. Expo-t. Rate-t.Én az Expo-t vettem kisebbre. Az NFE verziót például a gyári távval nem is lehet irányítani, mert nem elég finom az osztása.
Meg több motorgörbét is kipróbáltam. Volt amivel szó szerint ugrált a gép kis gázon. Volt aminél az FPV képen is láthatóan remegett az egész.Ha még vennél akkor inkább a 19.000kv-s Boldclash motorokat javaslom.
Mondjuk úgy drágábbra jön ki. -
Saccco
nagyúr
válasz
syler123 #55102 üzenetére
Azt gyanítom, hogy az ST Link firmware verzióján múlik. Azt viszont nem akarom bántani, mert a Bwhoop alaplap megy vele. Így is kétszer cseréltem firmware-t rajta. Valamelyik verzióval a Bwhoop se ment. Inkább veszek még egyet belőle és azt próbálgatom addig, amíg nem haverkodnak.
Viszont a gyári H67/Bwhoop firmware-hez képest eszméletlen ugrás a Silverware, az NFE verzió meg még jobb. Majd még kipróbálom az angle-re kihegyezett SilverSurfer-t is.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #55073 üzenetére
Más téma, ha ebből a low esr kondiból teszek minden pdb forrpontra, ahol az esc-ek kapcsolódnak, akkor jobb eredményt érnék el, mint csak 1db 1000uF-os kondi a betápon? Szeretnék tökéletes zajmentes képet, a tankon pedig el fognak férni a kondik.
-
twine
veterán
válasz
syler123 #55070 üzenetére
Tökéletesen megértettem,,,
ezért is köszöntem meg a véleményed tisztelettel
És bár te is érted,vandor01 ki is fejtette tökéletesen, miről szól...ez egy ismeretterjesztő dokumentumfilmnek készült,mert az emberek többsége azt sem tudja létezik a Szentendrei-sziget, és a település, holott Magyarország 2.legnagyobb szigete,és Bp nagy része alolunk kapja az éltető ivóvízét! A településnek fontos a turisztika....mi ezen szerettünk volna segíteni....Magyarul,nem kimondottan a repülés oromerol szólt! A drón csupán csak egy eszköz volt ehhez!
Na csak leírtam végül...
elnézést
És köszönöm meg 1x a véleményed55071) Saccco:
És perszeMagyarázkodás 2.0:
Nyilván nem egy Hollywood...
Nekem ez azért nagy dolog,mert az első olyan "hosszab" produkció, amiben 100%ban saját drónos anyag szerepel...eddig minden produkcióban csak perceket dolgoztam be drónnal... -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #55067 üzenetére
szerintem itt nem a "dronozas"-on a van a hangsuly hanem a sziget bekejen phantom csak egy eszkoz amivel kivanatos kepes/filmes hatteranyagot keszitenek a szovegeleshez hogy kattints az ingatladotcom-ra es reszese lehess a bekenek.... ha ugykivanod? persze a Kiskorosi es Tabdi szollokrol is lehet hasonlot forgatni meg a borkeszites es elvezeteirol hatha vki odavaltana "jegyet"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged