- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
ezoltan #58277 üzenetére
Ez jobban átgondoltnak tűnik, mint az eddigiek. És azéért a 2306-os motorral megnézném, mit tud.
.
A 600mw sem kevés, 1.5km-et írnak rá, azt nem tudom, hogy mennyire tudja, de nekem a 200-nak mondott, de net szerint 400 felett mért cuccom 800-at tudja, ez meg elvileg 600-as, szal sztem az 1km-t stabilan tudja, az meg elég bőven, ha komolyabban is el akarsz tekeregni némi padlót tolva.. Nekem sem a max táv a lényeg annyira, hanem a stabil jel szarabb terepviszonyok közt. Legutóbbi otthontartózkodásom alkalmával egy valamikori cross pályára mentünk ki és hát nem igazán szeretik az ilyen "katlanos" terepen ezek a holmik, ha alacsony a magasságod.
Ez most 100 euró alatt van, ha össze akarnám raki, árban nem hiszem hogy sikerülne.
220-as gép létére a 327 gramm akku nélkül 4mm-es lappal nem annyira szar.Ez meg a kisz drágaszág. Szó szerint.
. De piszkosul tetszik.
. 230-as.
.
-
molnigee
aktív tag
válasz
ezoltan #57951 üzenetére
X6B furat ja kicsi, én ollóval szépen kivájtam pár perc alatt
EV800, formázd le a kártyát, nekem volt hogy a fájl szerkezetet nem komázta, vagy ha volt rajta valami más.Nekem is folytatódik a pech széria, MrSteele moci elhagyta a c-clippet, a harang meg elrepült a csába, miközben épp egy diveból jöttem volna vissza földközelben, így masszív becsapódás lett a vége. Ami durva, semmi nem sérült, kivéve hogy 20 percig kerestem a harangot.
Akinek van felesleges c-clipje és alá való bigyula, az írjon rá, nem szeretnék rá 3 hetet várni...
Eza típus kellene C-Clip---
MJX Bugs 3 75$, ha kell valakinek éppen
H6 meg 8.99$ -
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #57869 üzenetére
Hát igen, 205g os build mellett az
De sajna ma nem repült vmi beállítási nyűgje van még
Amúgy bus, freestyle buildben nem nagyon van súly spórolás, a tehetetlenség miatt lehet vele szép íveket húzni meg stb. Csak bivaly motor kell rá.
Viszont sosem fognak ezek olyan szűken fordulni, mint egy könnyű build. Verseny gépek mert ezért könnyűek általában, meg tehetetlenség nagy ellenség ott -
molnigee
aktív tag
válasz
ezoltan #57869 üzenetére
Biza sok a 350
Armattan setup, 369gÉn úgy érzem, nem megy rosszul, sőt szerintem sose mentem még ilyen jót: Armattan freesytle
Ezt tényleg nézzétek meg, ez egy vadállat
-
Baku
aktív tag
válasz
ezoltan #57727 üzenetére
Köszönöm!
En sem vaagyok mindig mindenben ennyire precíz peti, de az is zavar, ha összevisszaság, káosz van a cuccok között, és szállitaskor meg össze-vissza kalapálják egymást ....
A lökést (mert az is kell hozzá) hogy belevágjak a projectbe, az adta, hogy rábukkantamHárom ok, amiért csábító lett, és ami miatt ajánlom másoknak is:
3 különböző méretben választható a táska,
Szivacsbéléssel ellátva alul, felül, középen,
A középső vastag szivacs gyárilag előre perforált négyzethálósan, csak ki kell nyomkodni a megfelelő négyzetes hasábokat, és kész.
Egyedül a karok X szárát vágtam ki sniccerrel, mert az hülyén nézett volna ki "lépcsősen" kinyomogatva .... -
Baku
aktív tag
válasz
ezoltan #57715 üzenetére
Én is mindig fordítva csinálom.
Szetintem semmi jelentősége, ugyanis addig nem történik semmi, amíg utasítást nem adok arra, hogy mit is csináljon. Mindössze kiírja a csatlakoztatott akkuk feszültségértékeit.....
Ha úgy akarom elinditani a kiválasztott feladatot, hogy a főkábelt elfelejtem csatlakoztatni, akkor visít mint az újévi malac ..... -
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #57304 üzenetére
Nekem volt egy esésem, aminek következtében a Leader120-ról a csipogó lepottyant, de nem ám a vezeték leszakad és ment minden, hanem csak a csipogó rész levált a paneljéről. Élvezet volt a kutatás
Ezért is jó a DVR, persze, ha nem úgy esik le a gép, hogy pörög összevissza, aztán még az akkut is elhagyja útközben. Ezért is rendeltem oldható műanyagkötözőt. Azzal a csatinál összekapcsolom, aztán max az ESC forrasztása engedi szabadjára az akkut, de az sem nagyon következhet be, mert a power kábel a vázhoz van rögzítve -
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz
ezoltan #57007 üzenetére
Erre erősödik a konkurencia.
BetaFPV -
syler123
veterán
válasz
ezoltan #56814 üzenetére
Amit szimulátorozáshoz kaptál, az nem jó firmware flasheléshez. Az hogy téglázod-e inkább a szerencsén múlik, nem a 3 kattintásos művelet végrehajtásán. Lehet nekünk végig ment a frissítés, a következő emberkének nem, ez mindig benne lesz a pakliban.
Annyi a művelet hogy kibontod a letöltött 1.7.5 mappát. Kitörlöd a fs-i6-swe_updater_01_13_12_05 file-t, arra nincs szükséged.
Indítod a rendszerednek megfelelő exe file-t. Rányomsz a kiválasztott file-ra és kb ennyi. -
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
ezoltan #56502 üzenetére
Köszönöm szépen!
A tiednek durva hangja van!
Meg jobbat is lép.....(#56507) Peaceliker: Az a videó nem olyan durva, a whoop ettől gyorsabb. De amiről szó volt, azt Saccco linkelte be és az durvát emel szerintem.
Igaz, nem egy 3colos gép, de majd télire jó lesz az lakásba.
Én meg elkavirnyálok ezekkel egyenlőre.Saccco:
Szépen felparkoltad a fára magasan is majdnem.
Próbáld ki a bc motorokkal is, úgy az igazi.
Én a 60k-t pörgő 8520-assal küldtem és hihetetlen, bl-nél volt ilyesmi érzésem.
Amúgy meg egyre jobban mész.Más: Ma segítettem faternak, de azért jutott idő egy kis repkedésre is a Beta65-el: csak egy indulás.
-
Saccco
nagyúr
válasz
ezoltan #56503 üzenetére
Itt van a videó. Az elején punch test rész, HV akkuval. Az az egy szál fa kb. 2 méter magas.
A gép, Boss 7:
Váz Boss 7, nyomtatott PLA
Bwhoop alaplap NFE Silverware-rel
H67 motorok (60000rpm, elvileg 14000kv körüliek)
H8 mini 3D 55mm-es propellerek
VM275t AIO
GNB 260 LiHVAUW 31,8g
A végén az utolsó fennakadás és érkezés váztörést is hozott, így a maiden-ben elvérzett. Azért ez nem whoop tempó...
-
-
fape
senior tag
válasz
ezoltan #56165 üzenetére
Igen, 2 másodpercig tartod a fel gombot, nyomod a joysticket és bejön a menü. User Manual 4. oldal
Micro Swift 2-vel próbáltam és a bf camera controlon keresztül is megy. -
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #56092 üzenetére
Persze, csak nem akartam arcoskodni... Illetve azt is írhattam volna, hogy "kuss, én így szállok le"
Amúgy para volt hogy láttam hogy elrepül és nem hallottam hogy leesneMásik gépem mielőtt széttépte magát sztem ennél többet pörgött fél másodperc alatt (oka: desync +air mode)
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #56058 üzenetére
Tény, hogy sokkal jobb megoldás, csak ugye az idő...
Hajam hullana minden nap érkezésig.Más:
komolyan félelem érzetem van már a nálunk levő domb fölé repülni.
Ma a Lizard95 is megérezhette a jelenség hatását. Egyszerűen, mintha valami átvenné a gép irányítását.
Olyan mozdulatokat csinálnak felette a gépeim, amiket nem kérek tőlük. Paranoiásnak tűnök, elhiszem, de már direkt fölé vittem ma a 130-ast és a 95 gépet. Mindkettő megbolondult.
Csütörtökön a 130-as kétszer zuhant le felette. Mindkétszer az a jelenség volt, amit ma is tapasztaltam.
Felvesznek egy irányt, és néhány másodpercig nem én irányítom, aztán egyik pillanatról a másikra "vissza kapom" a gépet, és onnan már azt csinálja, amit én szeretnék.
Pl átfordítom tengelye körül, vagyis akarom, de egy darabig még tovább fordul miközben látom, hogy sok, és visszafordítom ellentétes irányba, de nem, hanem megy tovább, aztán hirtelen kimozdul arra, amire korábban akartam, aztán abba az irányba fordul tovább, és mindez úgy történik, hogy azonos fordulatszám, mintha kiakadna. Ok, valami rossz a rendszeremben, de miért mindig ott? Fura, valaki eljöhetne a gépével egy tesztre -
kriszbon
őstag
válasz
ezoltan #56035 üzenetére
Persze miért ne lehetne, tesztelni sem úgy szokták hogy megvárják amíg összeáll a gép és csak akkor.
Van hogy jobb is ha nincs közbeiktatva valami, megeteted villannyal valahonnan amennyi kell neki, és a sárga vezetéket meg rákötöd az adóra, ha van fehér mikrofoné akkor azt is, és már mehet is.
Közös testpont azért legyen mindegyikhez. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #56016 üzenetére
"A kamera képe kis idő után elköszönt,és csak osd van fekete háttérrel,így valószínűnek tartom hogy a vtx el is szállt"
Az OSD átmegy szemüvegre, akkor az elvileg nem VTX hiba, ugyanis közvetít, vagy tévedek?
Kérdés, hogy az FC OSD-re gondolsz, vagy kamera OSD.
Ugye, ha FC OSD, akkor FC-től megkapja a sz OSD-t, de akkor kamera probléma, vagy kamera-FC közötti vezeték (csak tipp) -
varadigabor
senior tag
válasz
ezoltan #56016 üzenetére
Már ez a 3 ik nagy géped? Nagyon bele jöttél
Durva ez az 5S
Nem nézz ki könnyű gépnek de elég bika
Amúgy ha osd van akkor vtx az jó, csak a kamerától nem kap képet, nekem is volt olyan csupa szárnynál hogy a runcam sparrow felmelegedett és nem adott képet ameddig vissza nem hűlt... Sokáig piszkálod érdemes le húzni a kábelt. -
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #55684 üzenetére
Általában jelentősen többet a nagyobb kv moci húz. De az meg a könnyű gépet szereti, már ha opció hogy ne egye le a fejed
na a wizi meg nagyon nem az
én azt mondom hogy egy 2306 2400kv vmi agresszívabb pitch proppal (2205 ből szinte mind csak 5040x3 al nem zabál) jó lehet, tán még többet enni sem fog
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
ezoltan #55675 üzenetére
Mondjukrá a PDB a legkisebb gond, mert 7-8 dolcsiért elég jók vannak már. De nálam a KGB projectnél a nagyobb mocik / nagyobb áramok hatására nyélgázon bejön egy kis zavar a vidóba. Tehát azt is majd le kell kezelnem, mert erre már a 470uF-os Rubycon hurka.
Nagyobb áramoknál lehet majd az akkuk sem bírják, lehet nagyobb C-s akkut venni.
A lényeg h nézz utána, hogy a kiszemelt motor adott kV-re tekercselve mennyit A-t eszik az általad használt propikkal, és azt bírná-e az ESC, PDB, akku. Pl. a miniquadtestbench.com egy jó alap.
A valóságban ennél kevesebbet fog enni, mert jobbik esetben nincs a földre szögezve a quad, de jobb inkább ráhagyással dolgozni. -
Peaceliker
addikt
válasz
ezoltan #55497 üzenetére
ki ne dobd, de élettartama drasztikusan csökkent, ez tuti, jó eséllyel az ereje is. ha töltő nem kezdi tölteni, akkor nikkel módban 1A al töltsd egy 5p et (két szemed a töltőn és a feszültségeken végig) aztán újra próba
kibalanceolás marha lassú lesz ha már megy majd lipóban jó eséllyel, azon ne lepődj majd meg(#55496) Peaceliker
ha vkinek van de nem adná el, annyit tegyen meg pls hogy leméri hány g
köszi
-
twine
veterán
válasz
ezoltan #55421 üzenetére
2x sikerült a levegőbe emelni a gépet a nappaliban
Asszem törlöm az aláírásomat...
(a következő kudarcig)Igazad volt...
de hogy mi változott az éjszakához képest?
Könnyen lehet, hogy a saját retardáltságom miatt volt az éjszakai probléma, és az volta a baj, hogy nem voltak csavarral rögzítve a propok...
Így lehet hogy elforgott a motor tengely a propon, és nem tudta megfelelően mozgatni magát, ezért....
ááááhhh szégyen leírni is...
Ezt tudom elképzelni... -
-
syler123
veterán
válasz
ezoltan #55051 üzenetére
Nekem valamiért bejön ez a buszforma, mint a Wizard is
Nem is bántam meg, hogy megvettem a ZMR Exlipse-t. Eddig az rd-210-et nézegettem, de a ZMR jobb minőségű és csak 2g-al több.
Igaz a grammokkal így nem spórolok, mert 122g csak a váz, de nem izgat, Falcon 180-nak ettől is sokkal rosszabb a súly / teljesítmény aránya, ráadásul ott a 4 colos váz olyan nehéz. Ennek ellenére tökéletesen elvoltam vele.Csodás 16$-ért nem vettem meg az Omnibus F4 pro v2-őt, most pedig 22$...
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
ezoltan #55033 üzenetére
Én meg azon agyalok, hogy kipróbálnám a szűkebb látószöget. Fák közé lehet jobb, mert jobban be tudom határolni az irányt, és én meg szeretek szűk helyeken próbálkozgatni vele. Azt hiszem 3.5mm -es lencsét láttam, csak nem tudom milyen menet kell a RunCam Swift 2 micro kamerába. Amit láttam 12mm. Majd utánanézek nekem milyenre volna szükség.
Voltam ma lent reptetni, de a kezem elfagyott. Nem beszélve arról, hogy úgy földhöz vágtam a Leader-t, hogy az egyes motor nem pörög. Még nem szedtem szét, de szerintem valami egyszerűbb gondom van.
Ja, meg a fekete képernyő megint beköszönt... Szerencsére már tapasztalt vagyok a témában, így nem disarmoltam, hanem szép lassan emelkedve elkezdtem visszafele poroszkálni, mert tudtam, hogy vissza fog jönni a kép. Fogalmam sincs mitől lehet, mert ezután sem cseréltem a szemüvegben akkut, mégsem ment el után már a kép. Meg már rajta volt a 130-as gépemen a FrSky GPS is, így kíváncsi vagyok mit rögzített a távirányító. A max adatokat kiírta a táv miután a repülést abbahagytam, így le is olvashattam, hogy annak ellenére, hogy picivel több súlyt cipelt mégis 83km/h volt a max a rossz propellerekkel. Eddig 77 volt a max.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xbox Ultimate előfizetések
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest