- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
válasz
Johnny_vT #65621 üzenetére
sikerült akkor kb a görbe tetején vennem
még rémlett is, előtte napokban is 23k volt asszem..
szerintem oké alapból, ház erősebb mint a gyári mobula v1/2, meg 2s meg minden. nagy negatívumot még nem olvastam róla. vegyélszerk: 4 akksi, meg jár hozzá tatyó is!
Eachine VR D3 [link] 18k
doboz szemüveg, diversity, DVR, 3" 900*600 px, FOV-ról nem találok infótMJX D43 monitort [link] ha esetleg moddolnám 5.8GHz-hez milyen antenna ajánlott most? gb/bg/ali/ebay beszerzéssel... hk meg ilyen helyekről most nem nagyon vennék, drága lenne önmagában a posta. ha úgy állok van hogy ~50 méteren is behavazik, amúgy meg 100 méterre is perfect. vagy diversity nélkül ez ennyi?
meg töltőt nézegetek, egy ilyet dobtam a tc mellé: [link] remélem tényleg külön vannak az ágai. bár ez a HV-zés úgy olvasom hamar tönkrevágja a pici akkukat. imax b6 nem tud lihv-t gyárilag, ugye? sajna már a Bugs akkuja is kezd elmászni 1-1 század volttal... rohadtul nem balanszos a gyári töltő.
klón imax b6 + adapter 8k [link]
oridzsi b6 mini + adapter 11k [link]
-
-
ezoltan
tag
válasz
Johnny_vT #65578 üzenetére
Még mindig QX7S-t.
Me’ jó. 😁Mérete pont megfelel,az ilyen konzol-kontroller jellegűeket nem tudnám használni,egyszerűen ez a kényelmes.
Tudása számomra tökéletesen elég,R9M modullal mindent tud ami nekem kell,gimbal-jai nagyon pro-k.
Horus például ormótlan,nem ergonómikus,X9D felára nekem semmit nem nyújt.Mivel “életre” vettem,a külső is (bár utolsó szempont) mellette szólt a modernebb design miatt. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Johnny_vT #65567 üzenetére
A műltkor az Ortus-250 gépemet pont ezért nem mertem megereszteni, mert amit vettem vezérlőt egy sráctól annyira elforrasztott dolgokat rajta, hogy kinyírta rajta a buzzert. Pedig egy Holybro Kakute F7-ről van szó.
Kénytelen voltam rendelni egy újat, mert így sehova! Annyit meg tudtam csinálni, hogy folyamatosan csipogott, de úgy meg nem normális, ráadásul 1-2 perc után azt is abbahagyta. Szóval amíg nem jön meg az új Kakute F7 sajnos parkolóállásban van. -
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #65562 üzenetére
Számít a súly, mert ha gyengébb akkor nehezebb megfogni egy elcseszett manővernél és nagyobbat is puffan
Nekem egy reverb klón martian iv ii (realacc real4) van, kézben fogva jónak tűnt, nem tudom mennyire tartós, de cserélhető karos ami fontos és tágasabb szal kezdő is könnyebben építkezik bele...mondjuk súlya ugyan ez kb, de én direkt buszt akartam venni...csak nemtom minek, azóta sem épült meg -
ezoltan
tag
válasz
Johnny_vT #65460 üzenetére
Remek antennák,(még mindig) minőséget gyárt.
A helical valamivel érzékenyebb az irányszögre (ne lepődj meg ha sűrűbben kell utánafordulni,ez nem kifejezetten freestyle-ra tervezett),mint egy TripleFeed vagy Flat Panel (mondjuk az Eachine StingPad-je),cserébe sokkal stabilabb képet ad,nagyobb távolságokra képes.Mid-range esetén is sokkal kisebb adóteljesítmény elegendő,amit nyilván a vtx is megköszön.
Igaz,ez épp a 12 menetes,de több mint 3.6km-en volt ilyen képem:
300m körüli magasságon 8km-t tud. -
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #65357 üzenetére
Randynél van kupon most Skystars tinyfrog 75x re...80usd én most kattogok rajta, lehet berendelem
15A esc 8sajna nem aio fc meg is látszik a súlyon), 1103 11kkv (spedix moccinak néz ki), több protokollal vehető (külső vevős szintén látszik súlyon), eos2 camera állítható max 100mw adó. 41g 2-3s komp (fc 4 is de moci "csak" 3).
75mm m2m szal 1,6"...de esetleg egy 85x vázban át lehet pakolni...szal lehet ma már ilyen építeni 36g körülire csak nem 80 dolcsiból
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #65154 üzenetére
...akkor te nem magyarban vagy
Hozzá teszem egy ilyen gépet én már nem engednék repülni lakott területen. Marha gyors tud már lenni egy ilyen és 250g al is lehet már jelentős kárt vagy személyi sérülést okozni.
Én a lakott területen belül engedély nélkül repülhető gépeket max 100g alatt (auw) engedném. -
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #65144 üzenetére
...egy kis infó elveszett asszem, talán az volt, hogy 850 lesz a faja, mert 650 tán kevés tud lenni meg ezeknek az a 20g annyit nem számít....bár 1000est már megérzi...amivel beszívtam, mert van 1-2 1000es is ami 5 colra meg karcsúka.
Szal ennek picit sok annak picit kevés, de ilyen ez a hobby, megy a tesztelgetés.
-
ezoltan
tag
válasz
Johnny_vT #65084 üzenetére
20A-rel emelkedem ~40% gázon ezekkel a 7” HQ-kkal (köszönöm VG).
Az nagyjából a 80A-es esc-knek...á ki sem számolom. Olyan 5A fejente.Puch-out-kor kb bealszanak. 😀
Itt csúcsosodik ki nagyon,mennyivel más karakterisztikát ad egy másra “hangolt” propeller.
Hatossal iszonyat sima de erőtlen,nyolcas kevésbé agresszív tri-blade durvát emel és furcsamód nem zabál,bi-blade nyolcas Graupner vadállat és egyben takarékos.
Finomság szempontjából az eddigi legjobb alternatíva számomra a 7x4x3. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Johnny_vT #65050 üzenetére
"LR gépen előre szokták tenni a videóantennát"
Erről mesélhetnél, mert számomra totálisan értelmetlennek tűnik, ami nem azt jelenti, hogy nem velem van a gond.
Előre rakom az antennát, de mégis azt hogy, és miért? Ahhoz, hogy előre tegye az ember a gép alá kellene hajlítani, viszont nem értem akkor mitől is jobb, mintha hátul lenne. Menet közben 10 centivel közelebb van a szemüveghez? -
Nimrod
addikt
válasz
Johnny_vT #64990 üzenetére
DJI Tello Edu-nál olvastam, hogy többek között Python-ban is lehet rá programot írni. Ami csak Swift-et ismer az alapból nem is érdekel.
Automatikus töltésre egy példa
De amire leginkább gondoltam, hogy alapból jöjjön vissza amikor közel az akksi a lemerüléshez.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Johnny_vT #64972 üzenetére
Hát igen, jönnek azok a bizonyos lépcsőfokok
Ilyen antennát inkább ne, mert ez a vége. Túl merev.
Felfogatásnal meg a legjobb ha csati előtt és után is van felfogatás, alt gyorskötöző, így csak az antenna nyeli el az utest. Mióta így van nekem, nem volt csati töresi gondom. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Johnny_vT #64932 üzenetére
Nekem az nem fér a fejembe, hogy nem látják, hogy ez nem egy autó amit megveszel és használsz 5-10évig úgy ahogy van. Hanem egy játék, amit az emberek 98%a úgyis, tunungol/átépít. Na, most akkor regisztrálom a gépet, aztán pl 10p után proppot cserélek és mehetek megint regisztrálni... Ez nem életszerű.
-
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #64932 üzenetére
na jo érthető..... de MINDEN-t regelni es rendszamozni?
mikor a kisebb dronok félora alatt átépithetoek!
nalam kb 20db kis pocskoszoru van!
most akor mindet egyenkent regeljem rendszamozzam?azert jobb a nemet szabalyozas, hogy huztak vmi limitet a gyerekjatékokra!
250gramm! valahogy esszerubbnek logikussabnak tunik....
de a MINDEN-re nevű EU "gorbe-uborkas"eszetlenségazert f....zság!
vagyis szerintem.... -
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #64828 üzenetére
ezert mondom.... dragabbnak tunik foleg az ujabb fajta antennai
de a mar bejaratott "regebbi" darabok normalis aron vannak!
ÉS nincs bizonytalansag most akkor ez Hetfon vagy Pénteken gyartottt kinai szardarab? Nem kell személyesen kitesztelnunk mi a jo nekunk es varhatunk ra kinabol! mire meg van a tuti? annyiba lesz mint a lengyel cucc ami jelenleg stabil fix minosegben gyart! -
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #64824 üzenetére
KB... mindegy.... olyanokra gondolj....
hova tekered fel? milyen csati kell ra?
meg kell-e torni? azaz 90fokban hajtani?
mit preferálsz? ballra vagyjobbra tekeredjen polarization?
L vagy R HCP legyenvagy pl felfelé allo pagodat akarsz felfele allo szemcsire?
milyen hosszu legyen? hogy a fejeden tol nyuljon a TOK ne arnyékoljon
szerintem.... -
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #64822 üzenetére
innet rendelj antennat kb a dragabb kinaival van egy arban viszont NINCS szukseg tesztelésre mert JO! [link]
gépre szemcsire... nem kell osszevissza az occobb kinai szarokbol tobbet rendelni es probálkozni..... innet csak azt es annyit amennyire szukseged van.... amit biztos használni fogsz nem pedig fetreng vmi dobozban mert a teszt utan meg sem olyan amilyent kivansz..... hiaba vot occcooooo! -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #64821 üzenetére
Apropó antennák. Rendelnék még párat tesztelés céljából. A TBS Triumph-ot és a Lumenier AXII-t mondják a netes források a legjobbnak (per pillanat ennyi pénzt lehet nem adnék ki értük), de sokan dicsérik a FarView pagodát, a Foxeer olcsó 3dBi-s darabját és az Aomway habverőjét is. Mit mond a tapasztalatotok?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #64745 üzenetére
Ismét úgy érzem, hogy ismét összeállt a konfig. A biztonság kedvéért már meg is rendeltem
Váz: VX145
ESC+FC: Mamba F405 Mk2 stack
Motor: BH Tornado 1407 4100KV
Prop: GEPRC 3042x3 + Emax AVAN 3024x3
VTX: AKK Nano 3
Kamera: Caddx Turtle V2
RX: FS-A8S v2Köszönöm a segítséget molnigee, Geller72, Peaceliker, vandor01 és aki még hozzászólt
A cuccok EU Priority-vel remélhetőleg tényleg áfamentesen itt lesznek 2-3 hét alatt. Már nagyon várom, mert ahogy egyre magabiztosabb vagyok Böszmével úgy érzem egyre jobban, hogy alulmotorizált / nehéz és valóban elkélne neki egy alapos PID-tuningFőleg most, hogy megjött a 3D-nyomtatott kameratartóm és rákerült az itthon kallódó SJ4000 akciókamera... Az első tesztrepülés "HD" videója erre található, a minőségen a jövőben még javítok.
(#64776) Egy-két
Kutakodtam neten és Szancsónak van igaza, 3 szint befér. Ha meg mégse, akkor vagy szétbarkácsolom vagy rendelek egy másik vázat ezt pedig elteszem tartalékba -
Geller72
veterán
válasz
"VTX: Eachine VTX03
- Kicsi és megbízható. Vagy van jobb alternatíva?"Jobb ennél elég sok van.
. Pl. Akktek nano2 25-200mw vtx
"RX: Flysky X6B
- Kicsi és megbízható mint a VTX.".Ez minden, csak nem kicsi.
. Milyen táv lesz hozzá? Frsky-ban vannak micro, nano vevők, sima frekire is, nem csak LR-re.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Johnny_vT #64747 üzenetére
A pados mérés mindig többet mutat 20-30%-al. Gépen nem fog annyit enni.
Nézem, igen 100%-on padon 21A. Ez a burst ennél hova tovább, 130%on akarod hajtani?
Tehát ennek valósan gépen lesz 100%-on tehát amikor puncholsz 3mp, 16A kb. Szóval egy 15/20-as esc elég, deh tutira kell akkor 20/25 max.
Szerintem.
----
Hogy miért kapok teszt terméket, ezt szerintem pontosan tudod Te is -
Peaceliker
addikt
válasz
ESC+FC: HGLRC XJB F438 + 33A(38A?)
nekem 15A es hakrc vel megy 4s en a 4 colos, 18A el ment 4 colon... te tudod, just sayin'
GEPRC GR1408-4100KV
amikor bejött utána marha sokat láttam amit leamortizáltak a külföldi kollégák, sokak szerint nem is kapott nagyot, én nem merném megvenni...
Caddx Turtle V2
sokaknak jött DOA meg sokaknak csak úgy megdöglött a semmitől...de caddx jófej, küldözgetett újat
akku sztem 850mah kell
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #64672 üzenetére
Úgy érzem ismét összeállt a konfig. Mit gondoltok? Dőlttel a megjegyzések, érvelések.
Váz: VX145
- Ez maradt a korábbi összeállításból, mert a jövőben lehet, hogy megy rá GoPro és itt már megvan a helye
ESC+FC: HGLRC XJB F438 + 33A(38A?)
- Legszörnyűbb rémálmom, hogy az ESC miatt leégjen a gép, úgyhogy inkább költök rá pár extra eurót és alaposan túlméretezem. Illetve csak 2 szintes stack fog beférni a Turtle miatt, aminek muszáj meghagynom a 3. szintet, így a VTX külön lesz...
Motor: GEPRC GR1408-4100KV
- Motortesztek alapján hasonlóan teljesít mint a Sunnysky és a BH Tornado, cserébe jóval olcsóbb. Megbízható? Remélem!
Prop: GEPRC 3042x3 + Emax AVAN 3024x3
- Két merőben különböző szettel kezdem, majd elválik melyik jön be jobban. HQ propot is vennék, azt honnan érdemes rendelni?
VTX: Eachine VTX03
- Kicsi és megbízható. Vagy van jobb alternatíva?
Kamera: Caddx Turtle V2
- molnigee meggyőzött, plusz a YouTube tesztek nagy része (ahol nem tetszett a képe) még a firmware frissítés előtt készült
RX: Flysky X6B
- Kicsi és megbízható mint a VTX.Akksit még nem néztem. 4S 600-1000mAh között melyik márkákkal járok jól?
A teljes gép súlya akkumulátorral 210-230 g között lesz várhatóan, ha minden így marad
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Johnny_vT #64679 üzenetére
Köszönöm a választ!
Az alapoktól szeretném kezdeni, szivesen bütykölök, így nagyobb élményt jelentene ha én raknám össze darabról-darabra a drónt.
Hogyan érdemes elindulni?
Amire gondoltam:- hatótávja több száz méter legyen, hogy fentről is le tudjak nézni a tájra. Remélem így szép felvételeket tudok készíteni.
- lehetőleg minél több legyen a repülési idő
- telefonon is tudjam nézni a képet (A google egyenlőre nem szempont)
- visszatérjen a kiindulási pontra ha valami baj van (gondolom így a GPS alap)
- Full HD kameraLehet ilyet építeni? Vagy van értelme? Nem fog a gatyám is rámenni?
-
fape
senior tag
válasz
Johnny_vT #64704 üzenetére
Remélem leszedhető, majd kiderül. Bár nekem pont az kéne hogy rajta legyen. Elvileg szebb/tartalmasabb kénye hogy legyen vele a kép
Amúgy külön is árulják, csak a filtert. -
fape
senior tag
-
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #64666 üzenetére
figyelnek a sulyra is.... 43gramm?? háát? de ha cinefost akarsz epiteni akkor jo a 2 toronyos hely mert valahova kell rakni a cuccot... aztan ide minimum 3mm-es alsolapost vennek a 2,5mm-ert kevésnek érzem... also / felso aksi? ahol van hely? de ha felulre akcio kamerát terveznek akkor alulra fer mar csak fel az aksi foleg ebben a kis mereteben.... az hogy mennyibe kerul a vaz? 10 vagy 20 ejro? teljesen mindegy a lenyeg hogy a kivanalmaimnak megfeleljen a vaz...... de akar fenrir magyar tervezésu 3" vaz is szoba johetne igaz az mar 40 ejro! 12000ft! ..... vagyis szerintem...
-
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #64664 üzenetére
en ezt csinaltam a Alfa SQ135bol....
- olcso
- megfeleloen vastag
- a kamera vedettnegativ
- a kamera moge mar nem fer be a vtx a hatara csavarozva
- 22mm magas elégséges.... de lehetne tobb is...nalam befert minden a 22mm ala... bemegy a 3 szintes torony is es a kamera ala a receiver! ha tobb hely kell pl 25mm? akkor masik oszlop kell valamint a gyari kameratarto carbon darabok mar kicsiik lesznek kell hozza masik kameratarto! 3D-es vagy manual 3D bol
alu vagy rez lemezbol vagott es hajtogatott? a kovetkezo 3collost is 1047-el ilyenbe épitem.... jovohonapban!
toronyra ha 2-4S is elég akkor a HAKrc is jo lehet mikor akciioos 35ejroert VTX-el!amugy keret választasnál erdemes arra figyelni hova terveztek a torony helyét... ha kozépre? akkor nem biztos van elég hely elol a kameranak hatul meg ott lesz az ures hely a szél atfuj rajta
az ilyen 130-140mm vazig érdemes lehet olyant nezni ahol a torony hatrabra van tervezve foleg a 90-120mm-es vazakat keresgélve!
-
Geller72
veterán
válasz
Johnny_vT #64578 üzenetére
Ha nem akarsz időt "vesztegetni" az összeállításra, vagy tartasz attól, hogy mellényúlsz, vagy mindenki mást fog mondani, lehet hogy egy eleve kész gépet, vagy félkészet kellene venned. Ha érdekel, privátban megbeszélhetjük, mert 3"-ból én is ezt az utat választottam, mert időm nincs összerendelgetni, összevárni és összerakni egy ilyet abban az egy hétben, amikor itthon vagyok. Az enyém 122g lett akku nélkül. Nazgul propokkal, 1408-as motorokkal. 4S-en nagyon cefet.
. (A vidi természetesen nem az enyém, csak a propok miatt linkeltem).
-
Geller72
veterán
válasz
Johnny_vT #64574 üzenetére
Én emax Avan Flow-okat ahsználok 5"-ra 5x4.3x3, vagy van még itthon Dalprop Cyclone, ha elfogyna az Emax. 6"-ra is Emax Long range propokat használok. A HQ propok nagyon jók, de nem olcsók.
Ha 4"-on így nyírod a füvet, 6"-on azért ez sokkal durvább lesz.
. Lehet, hogy én a te helyedben nem egy másik 5"-os gépet vennék/építenék, hanem egy kisebb kategóriát próbálnék ki. A böszme nem véletlenül az, nagy a tömege, nagyságrendekkel jobban sodródik, mint egy kisebb, könnyebb gép. Lehet, hogy meg kellene próbálnod egy 3"-os verziót, és az is lehet, hogy az lenne a neked megfelelő. Nem azért, mert nem tudod a nagyot irányítani, hanem lehet, hogy sokkal jobbnak fogod találni. Egy 3"-os gép, bazi erős motorokkal, de könnyűre építve menni fog úgy simán, mint a böszméd, sőt.. Viszont sokkal kezesebb lesz, nem sodródik annyira, stb. Ha sokat vagy "talaj közelben", nembiztos, hogy ekkora géppel kell a bokrokat kerülgetned. FS-re ok egy ekkora gép, de lent nem egyszerű terelgetni. Oda kisebb és vagy erősebb/könnyebb gépek jobbak. Nem annyira profi szinten. Nem muszáj ezt a rögös utat végigjárnod, mert lehet, hogy többször lesz füves a gép, mint szeretnéd.
. Lent "mozoghatnál" kisebb gépekkel, amíg lesz elég rutinod, közben FS-ben maradhat a nagy gép is. Szerintem.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Johnny_vT #64572 üzenetére
Ugylatom te is végig fogod járni a... Minek is hívjam...
Saját utadat. Nincs ezzel baj. Miért nem veszel egyből jó propot? A fisbone kb a legroszabb volt. A KK jobb, de még mindig csak közép kategória. A géped több részére elmondhazo ez. Tudom magad akartad kitapasztalni. De nem jobb lett volna tanácsokat megdogadva egy jó gépet osszerakni? Repülés élményben ég és föld. -
Steph88
csendes tag
válasz
Johnny_vT #64564 üzenetére
Az hagyján, hogy ismeretlen. De vagyok olyan hülye, hogy még a használatit se szoktam nagyon átnézni, nem hogy meg is "tanulni". Elmentem most délután egy másik tóhoz (igen, ilyen optimista vagyok
) és gondoltam megnézem, fotókat vajon milyet csinál. Jó is lett volna, ha (mint utóbb kiderült, mert csodálkoztam hogy nincs egy képsem az sd kártyán) a két gomb közül a távirányító hátulján folyamat a "record" gombot nyomkodtam, nem a "shoot" gombot. Hát ez van. De a videók még mindig jók, ha valaki kíváncsi rá még, írjon, akkor vágok össze megint belőle.
Viszont 5km ide vagy oda, nem igazán tudok kisajtolni belőle többet, mint 1 km (plussz a magasság). A körül már erősen dobálja a képet. Azért majd még tesztelem. Most másodszorra nem mertem megint elküldeni 40% akkuval távolság tesztre
Mi van ha nem ér vissza
Apropó. Volt egy kis bug a programban. Ami azért annyira nem is kicsi. Eldobta a jelet, jött visszafele ugye magától, eddig mikor már vissza kaptam a jelet, mindig kikapcsoltam ezt a módot, hogy már "nincs para". Most meg beakadt nála valami, és nem engedte kikapcsolni. Ami annyira nem is nagy baj, ha lett volna landing pad (ezért mindig rinyál, hogy nem találja) de pont egy padon ülve mellőlem indítottam, és az 1-2 méter tévedés a leszállásnál hát... a padra akart leszállni. Irányítani tudtam, de az "emergency safe mode"-ból vagy miből kilépni nem. Tehát amint elengedtem az írányítást, ő célba vette a padot mint home point. Ki léptem az appból aztán vissza, és utána már ki bírtam lépni belőle. Biztató?
Nem tudom, DJI-nak vannak-e néha ilyen kattanásai. Persze lehet meg lehetett volna oldani, ha elolvasom a kézikönyvet (lehet el kellene
)
Jah, akku. 25-26 perc körüli felvétel, közepes szél, 17% akkuval landoltam. Lehet benne van a 30+ perc, bár az tényleg a leesés már
Amúgy nem én vagyok bátor, hanem a haverom, aki próbált a vízfelszín felett repülni a DJI-al minél közelebb, és a drón már felhúzta magát, hogy nono
Szerintem a Fimi nem tud ilyet
(mentségére szóljon, volt még rá biztosítása)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Johnny_vT #64547 üzenetére
Na, nálunk az a "gond" hogy nincs nem hogy negyvenedik cipő, hanem harmadik sem, semmi drága pipere vagy fodrász, sem drága teló vagy ruha, semmi, csak ami szükséges... Se pia, se cigi, semmi. Így nincs mivel hatni a lelkére hogy mi a ****nak a 10. Drón vagy a 80k s használt szemcsi
így igazából csak nekem van lelki furka. XD de nem mutatom meg a cuccokat, nem is dugdosom csak nem szamolok be mindenről.
-
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT #64547 üzenetére
na ja.... nyomjak az ismeros vakert.....
akcio volt 70%....
1 et fizet kettot kap... a masodik félaron...
ez márt multkor vettem megvan rég.....
a baratnőm adta mert megunta....hazajon a shoopingpol taska nelkul... taskák?? nem vett semmit....
jo akkor lemehetek a pincebe szétnézni?? -
Johnny_vT
senior tag
válasz
Johnny_vT #64508 üzenetére
Tegnap csináltam egy rövid tesztet, hogy összehasonlítsam a ProDVR-t és a ROTG01-et (FPV View appon keresztül). Nos, nem a várt eredményeket kaptam, de azt hiszem megvan a hiba.
Konklúzió 1: a ProDVR felvételének összehasonlíthatatlanul jobb képe van. Továbbra sem valódi 720p (mert maga a kamera elmarad tőle), de pl. az OSD feliratai tökéletesen olvashatóak, míg a ROTG01-nél sokszor csak tippelni tudtam a magassági értéket vagy a repülési időt.
Konklúzió 2: egyszerűbb a kezelése, mint a mobilra kötött ROTG01-nek. Megnyomod a gombot és elindul a felvétel, majd megnyomod a gombot és leáll. Mindezt tudod vakon is amíg a fejeden van. A másiknál először lehajolsz, megnyomod a felvételt, felegyenesedsz, felteszed a szemüveget és csak azután tudsz indulni.
Az összehasonlítással az volt a gond, hogy a ROTG01 a telefonommal együtt a földön hevert, a szemüveg pedig ugye a fejemen. Na most ha olyan facsoportok körül röpköd az ember, amelyek lombozata mellmagasságban kezdődik, akkor nem meglepő, hogy a szemüvegen lévő antenna gyengébb jelet fog mint a földön lévő, amelyik továbbra is közvetlenül rálát a drónra.
Persze mondhatnátok, hogy "hát máskor sem a fejeden hordod a telefont", de mivel én kizárólag a képminőségre koncentrálok, így muszáj lesz megteremtenem az azonos feltételeket.
Ma megismételem a tesztet. Nemsokára lesz róla videó.
-
válasz
Johnny_vT #64508 üzenetére
" ... de ha lezuhansz akkor rögtön vissza tudod nézni merre is jártál."
Ez mekkora ötlet, tényleg erre még nem is gondoltam! - és kapásból indokoltabb az FPV szemüvegen / monitoron történő kamerakép rögzítés mintsem a drónon lévő FC-n, hiszen azt fújhatjuk ha lezuhant..
Köszi!
-
válasz
Johnny_vT #64468 üzenetére
Egyelőre csak megtanulni irányítani, ráérezni a dologra. Mivel nem tudom mennyire fogok beleszeretni, ezért nem mernék ennél többet bele áldozni. Szóval mondhatni igen freestyle.
(A kamerára azért gondoltam, mert van a házban amiben lakom egy olyan rész a tetőn, amit csak drónnal tudnék megnézni. Lehetetlen egy embernek felmennie arra a részre a tetőn.) -
fape
senior tag
válasz
Johnny_vT #64447 üzenetére
Ez még egy prototípus. Szal majd kiderül
Viszont az ezwifibroadcast/openhd egyelőre jóval olcsóbb, cserébe diy és többen használják már. Rpi és wifi alapú. Nekem is van otthon, a szobában jól megfért a wifik mellett. Bár ez semmit nem jelent...Edit: a digitális jel jobban tűri, ha van még mellette más is. Lásd wifi vagy rc irányítás.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Johnny_vT #64449 üzenetére
És érdekes, hogy sehol egy teszt, de semmi videó sincs, amit vele készítettek.
Piacra dobják előzetes felfuttatás nélkül?
Mellesleg, fene tudja, többnyire inkább csak vicces hozzászólásokat olvastam az újdonságukról. Persze lehet jó... Véleményem, hogy nem fog nagyot domborítani.
Ami még fura, ahogy az oldalukon összehasonlító kép van a 4k videójukból és egy nem 4k videóból rögzített képpel. Tudom, mindegyik gyártó "kicsit" túl szépíti a kamerája képét (totálisan), de ott elég fura módját választották a hasonlításnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest