- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
david335 #53969 üzenetére
Kis gépen nem para az akkumulátor védelme, mert kicsi az össztömeg. Nekem egyszer sérült akksim, nekimentem izomból egy fának, de ehhez kellett 40-50 akksinyi repülés, és akkor sem ment tönkre az áramforrás. Ott viszont kritikus a tömeg, és ez most nem a grammnáciskodásról szól, hanem arról hogy 10 grammot is simán megérzel 3 colos 2 S-en. Szerintem 200 mm alatti gépekre ez fölösleges.
-
vandor01
senior tag
válasz
david335 #53932 üzenetére
na ezaz.....
ha a gyari kameraval használnád azaz a 25mw elég neked akkor le NE cseréld a leader 120 vazat.... mert az alja 3mm-es vastag massziv darab és könnyű!azert cseréjuk a Leader vazat masikra mert:
1. a runcamot kenyelmesebben be tudjuk épiteni jobban lehessen állitgatni vedettebb legyen crash-nél
2. valamint ha nem szereted a gyagyi muanyag csavaros oszlopos megoldast akkor a gofly a preciz es elegáns de erős ALU megoldasaval egy technikai orgia!
3. tudjunk 2840-nél nagyobb propot feltenni 2-3 leveles 3collost!ÉN ezért a 3 dologért cserélek vazat
-
vandor01
senior tag
válasz
david335 #53923 üzenetére
szerintem meg csont nélkul belemegy.......
a motorkábelek kis kanyarban vannak beleforrasztva ezeken a gépeken van bene minimum 10mm lehetőseg/motor.... A 120-rol 130ra az kb 5mm-t kell motorkabelen a kanyarát kurtitani! a Dino 95-os csontnelkul belement a 110-es vazba..... aztan azokat a motorokat kiforrasztottam es raktam a Gofli 130-es vazba ugyanugy kis kanyarral megtekerve beforrasztva az ESC.re..... a kabelhossz elégnek kell lennie!... szerintem... de minden torik szakad...??? a Kanyart ki lehet egyenesiteni -
vandor01
senior tag
válasz
david335 #53860 üzenetére
jobban jartál volna vettél volna egy 130-as gofly vazat 17euroert!
mert a váz mellett van benne:
- 4db motorvedo
- 4db propellervedő
- 2db strap akurögzitőja és nem a GB/BG-es 3D nyomtatott alapminőségben kicsit jobban!
de sosem késő! a leadert atpakolni és 3 collos proppal hasznalni.... -
vandor01
senior tag
válasz
david335 #53848 üzenetére
ami itthon volt az 4,5mm széles de lehet az 5mm-es meg jobb?
utalok akumulátorra landolni es ha nincs semmi akkor billeg ide meg oda leveri a propellereket esetleg a karok vegen carbont etc etc... eddig ilyent raktam de ez elég törékeny aurora de meg ráadasul nem is elég hosszu ugyanugy aksira lehet landolni.... a szivacs is keves csak 11mm magas szivacs aztan van itthon a diatonenak az univerzálisa és ráadasul ez sem tuti hogy elég magas! [link] már nem lehet kapni de ez jo massziv csak 2 gramm/db nagy géphez OK de ezekhez a 130osokhoz csak felesleges suly! viszint a kabelkotegelo? csak fel gramm magasságát az olloval beállitom
nem fugg a motor merettol a lukak tavolsagatol a vaz karjainak a vegenek a kialakitásátol flexibilis es 150/160 grammig tuti birja... nem szép de a legjobbnak tunik? Mikor repulok ki nezi a lábait?
rendeltem meg ilyeneket: [link] aztan [link]
ezek viszont nem dragak viszont szerintem ezek is tuti eltornek igaz motorvedonek jo lesz de talpnak?... a kotegelő lesz a befuto!4cent/darab!
-
Jackal2
senior tag
válasz
david335 #53662 üzenetére
Nem tudom, sosem repültem vele. Motorok, ESC, kamera jó, a váz szerintem nem. Inkább egzotikus, mint zúzós. A gond, hogy egyes helyeken eléggé gyenge a karbon+műanyag találkozása, de mivel GPS alapú, aki inavozik, annak pl. tök jó alap.
De neked adom beszerzési áron, ha kéred, a rajta lévő motorok, kamera és ESC is kb. annyit ér, a többi a bónusz
-
Jackal2
senior tag
válasz
david335 #53588 üzenetére
Igen szerintem, simán. Viszont most szétborítottam vevő csere miatt és elképesztően okosan van megcsinálva ez a váz.Le tudod fordítani az elejét, mint egy kamion, minden tök átlátható, szépek a forrasztások, okosan vannak a dolgok felfogatva. Hibába, minőség, nem ilyen összetákolt szar, mint az Eachinek.
-
twine
veterán
válasz
david335 #53505 üzenetére
Köszönöm... Úton van felém egy hónapja ez a két csomag "ragacs"...
Épp úgy terveztem ahogy s(K)yler kolléga is írta...dual lock+ a gyári tépőzáras b@sz....
De egyébként nekem is voltak ilyen gondolataim hogy csak a dual lock-al operálnék ha lehetne...mert ezek a kis 3S 450-550mAh-s aksik olyan kis súlyúak... Nehéz elképzelnem, hogy olyan "g" erő hasson rá, (főleg az én kezdő repülesi stílusom közben) hogy leszakadjon a dl.
De hiszek a gyakorlottaknak, úgyhogy lesz rajta pánt is...Más:
Ma rendeltem ebay-rol Phantom4 aksit a lengyelektol...
itthon 35-ert akartak 27-meg 50 ciklusos aksikat eladni hirdetésben, használtan....
Lengyelektol 40 a zsír új....UPS-el itt lesz 4 nap múlva -
syler123
veterán
válasz
david335 #53505 üzenetére
A dual lock maga valóban nagyon erős, olyannyira, hogy még nem találtam olyan 2 oldalú ragasztót, amivel rátapadna úgy a karbonra, hogy szétszedésnél ne jönne le. Ezért a gépre csak 2 pici darabot raktam, csak az akkun húztam végig. De szerintem így is le fog jönni előbb utóbb a két oldalú ragasztós oldalon.
-
Kris87
aktív tag
válasz
david335 #52821 üzenetére
Én is tőle vettem ugyanilyeneket, de bosszankodtam miatta eleget. Először fake tracking számot kaptam, majd amikor ez kiderült egy hónapra rá, akkor kaptam meg a valósat, amiből pedig az derült ki, hogy a rendeléstől számítva 3 hétre adta egyáltalán fel. Összességében 2.5 hónapot vártam rá. Amúgy jó akku, 600 mA simán kijön belőle, nem melegszik nagyon, nem esik be a fesz olyan gyorsan.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
david335 #52758 üzenetére
Köszi, én azt mondom, hogy kicsi gépet építeni sokkal komplikáltabb, mint egy nagyot. Ja, alul lesz az akku,bár akár fent is lehetne. Ez a váz is csak látszólag nagy. Kellett agyalni mit hova rakjak, hogy be férjen. A VTX olyan széles, hogy csak sréhen élére állítva tudtam berakni, az apró XM+ meg félig a kamera illetve az ESC alatt kapott helyet. A kamerát egyenlőre csak ~25° döntéssel tudom használni, ezen még dolgozom... A TS D24 pákahegy is bumszli ilyen kicsi dolgokhoz, de szerencsére már úton van a vékonyabb hegy. Este gyorsan összedobtam a Lizard95 - öt is, és abba már csak a VTX és az R-XSR és a kamera kell. Ma le akartam vinni kicsi reptetésre a "Pindur II" de minden vizes... Na majd máskor, úgyse nagyon mozoghatok, és, ha fenn akadt volna egy fán ott is kellett volna hagynom
Watt25, a tutit írtad, csak közben elkalandoztam és már én is össze kuszáltam. De nem -
ezoltan
tag
válasz
david335 #52334 üzenetére
Nem hinném hogy ott a megnövekedett súly miatt lenne akkora ugrás a teljesítményben mint mondjuk 4-ről 5 cellára váltáskor.Legalábbis videók alapján nem LÁTSZIK jelentősnek a különbség az említett esetben.
Viszont az ötösre váltásra kíváncsi vagyok nagyon.Már csak gyorsulgatni is eszement élmény lehet vele annak fényében,mit művel 4s-en is...
AndyRC videóit sűrűn tanulmányozom,egész normális stílusban mutatja be a gépeket,nem mellesleg nagyon ügyesen,szépen repül szerintem,LOS-ban is.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
david335 #51918 üzenetére
Ok, de én azért mégis inkább rögzítem. Gondolom olyat nem ráztál neki, mintha 90-100 környékén fának küldöd a gépet
Jobb, ha rajta marad és csipog, hogy rálelj. Persze "mindenki másképp csinálja"
(#51920) Teréz Atya
Köszi, hogy felhívtad a figyelmet!
Ami még jó lenne, ha több I2C lenne rajta. Nekem speciel 2db kéne -
ezoltan
tag
válasz
david335 #50545 üzenetére
Igen,Wizihez.
Amazon-ról származnak,a meglévő 1550-es 3 cellások mellé (75c) 1300-as 4s-eket rendeltem,szintén 75-ös c-értékkel.
Nem volt sok különbség árban,de inkább a kisebbeket választottam.Valahol olvastam hogy ehhez a géphez ajánlott a kisebb de ne kérdezd,miért.
A tied már 5s kompatibilis úgyhogy annak mindegy gondolom. 😄 -
-
lkristóf
senior tag
válasz
david335 #50376 üzenetére
Köszi, bár lehet mivel nekem nincs szabad forrasztási pont rá fogom forrasztani közvetlen oda ahonnan az aksi kábele jön. Bár nem értem, hogy minek van 3 kábel amikor elég csak a fekete-pirosat bekötni nem? Közben egyébként a DarkMaxon sikerült megoldanom, hogy ibus-al menjen.
-
-
varadigabor
senior tag
-
syler123
veterán
válasz
david335 #49243 üzenetére
Itt lehet annyi sincs
Szűk a hely, de még nézelődök milyen vázak vannak 25 dodó alatt.
Peaceliker: Igaz igaz, én is inkább rámegyek arra hogy könnyű legyen a gép, legalább tovább marad a levegőben.
varadigabor: Jól néz ki, mondjuk a seggét is kitolhatták volna annyival, mint az elejét. Meg ha olcsóbb lenen még jobb lenne
Mondjuk van kínai klónja.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
david335 #49205 üzenetére
Egyszer majd lehet eljön az ideje
Azért kíváncsi lennék milyet gyorsul 5S akkuval hozzávaló propellerekkel.
(#49204) Geller_1972
Furribee F36 időben annyit, vagy többet repül, és ~8db akkut lehet hozzá kapni egy 4S akku árából...
De szerintem ezt nem így kell megközelíteni...
Nyáron egy srácot figyeltem a gépével. Volt nála 5db akku. Böhöm nagyok voltak és valami 2300? vagy valami ilyesmi 30-40C -vel. Akkor még furcsa volt milyen halk, és nyugodtan repül, de hamar leesett, hogy miért van
Valami fene tudja milyen márkák voltak. -
Peaceliker
addikt
válasz
david335 #49191 üzenetére
nyomda festéket nem tűrő
általában kisebb a kapacitása jelentősen és C értékben köszönő viszonyban sincs ráírttal. Ha 1000es akki kell, veszel egy 1300-1500ast és akkor talán kiadja.
Megnézed súlyát és megnézed ilyen súlyban másik akkuk mekkorák...na ez is akkora lesz csak 20C velszerk: lehet van kivétel náluk, de rengeteg akkujuk ilyen, sztem kerüld
-
vandor01
senior tag
válasz
david335 #48753 üzenetére
20xx ramegy es repul is de ekkora prop a lizard95-re kell
a leaderre ramegy 30xx is es azzal a legjobb de nekem van egy halom 28xx-em
meg a KK tojasrol... szerintem azzal is tokéletes lesz! vagy annyival kevesebb,
hogy eszre sem veszem.. a lenyeg hogy 24xx.nel nagyobb legyen 28xx, 30xx!
ha veszel akkor 30xx -et... ha van 28xx akkor felesleges plusba venni...
esetleg a 3S hez hasznos lehet a 30xx-nél kisebb prop... 28xx..?? -
varadigabor
senior tag
válasz
david335 #48646 üzenetére
Bekapcsolható, az csak annyi hogy mindig pörögnek a motorok.
(#48647) Baku
Nekem a másik VTX-el olyan 200-300 méterre is alig bírtam el menni 600mw-n Abban tönkre ment valami szűrő szerintem..
Én majd röpcsivel akarok el menni jó messzire, ha lesz hozzá hangulatom és befejezzem -
kriszbon
őstag
válasz
david335 #47994 üzenetére
Mi bajod volt velük amúgy?
Ja visszanéztem, de nem egészen értem.
Amúgy milyen GPS modul ez pontosan, mert van aminél auton kell hagyni és akkor lesz jó, meg őő... valahol be kell állítani hogy el van forgatva a magnetometer, mert valóban úgy van az Ublox 7 szériánál.
Valahol volt videó is róla Y.T.-n de most nem találom.
Egyébként ha jól rémlik kell a rádugott aksi is, mert FC nem tud annyit adni neki hogy működjön rendesen.
Persze lehet tévedek. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #47562 üzenetére
Azt olvastam h az üvöltés normális. Ja és nem szabad lehúzni ha már egyszer dfu módban van, mert visszavált normál módra.
A kétoldalú ragasztó nagyon jól tompítja a hangot.
@stefi81 - ha integrált, akkor pl. Bf 1.7.1 már tudta. Ha külső, akkor mw osd vagy valami ilyesmi.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
david335 #47553 üzenetére
Na, most van egy kemény fél órám, és épp mákod van mert most publikálom a Betaflight bugok és szoftverfrissítés újabb repvezérlőkön DFU mód alól című szösszenetem.
@varadigabor - a f@szt. Múlt hét óta annak örültem, hogyha aludni volt időm. Pénteken végeztem az előző melóban, hétfő reggel kezdtem, közben az új tulaj szólt, hogy hagyjam el az albérletem kvagyorsan, a volt csajom lehet h mégse volt, szóval sűrű ez, na! Én most annak örülök ha van 5 percem h helyben ne kapjak agyvérzést.
-
koko 959
csendes újonc
válasz
david335 #47410 üzenetére
Mivel EU nincs vám.Ma megérkezett a 2300mA-es bugs akku is.Hát cipőkanál kell hozzá hogy bemenjen a helyére.Arról nem beszélve ha tövig bedugom nem tudom a csatlakozó kábelt bedugni a gépbe.Előbb kb 90 %-ig betolom majd rádugom a gépre s ezután dugom be tövig.Egyébként majdnem 10 percet lehet vele repülni vele miközben rajta van a 65 g-os kamera és pluszban a kamera tartó. A 4 K-t viszont nem igen tudja a kamera mivel amikor átkapcsoltam és elindítottam a felvételt lefeketedett a kamera kijelzője és nem reagált semmilyen nyomógombra. A vége az lett hogy akku ki majd vissza és ujra indítottam a kamerát.Legközelebb kipróbálom a 2,7 K-t, hátha azzal még elboldogul.
-
-
koko 959
csendes újonc
válasz
david335 #47388 üzenetére
Hali! Ma kivittem a bugs-al megreptettem. Két felvételt csinaltam 1080p-ben majd estére visszanezem gepen, a kijelzojen eleg jonak tunik de egy 2colos kijelzo nem mervado. Egyébként a 4K 25fsp benne. A fene sem tudja melyik fajta ez a gep. A dobozán az van hogy eken h9r. A készüléken van senzor felirat, a dobozban viszont nem volt távirányító. Kenyelmesebb lenne taviranyitoval inditani mint a fix gimbalon a tuskó ujammal nyomkodni a felvétel gombot. Arra meg nem jottem ra hogyan csazlakoztatom a telefonomta wifin. 36 órája ismerkedunk de nem tul sok idom volt rá. Azt tudom hogy az egyik akuval a bugs 8, 30ig a másik-al 7,20ig tudta a levegőben tartani mig elkezdett jelezni a táv hogy merul az akku. Első benyomasnak ennyi, ha estére megnézem gépen majd referalok.
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
david335 #46981 üzenetére
Nekem jött már csomagom, amit felbontottak a vámosok, és magasabb értékű volt a megengedettnél. Egy dremel volt benne és anélkül kaptam meg, hogy fizetnem kellett volna. Teleragasztgatták mindenféle vám által felbontott csomag (vagy valami hasonló matricákkal). És persze átcsúszott az X220s és a Taranis X7 is.
Mostanában fog beérkezni a Lizard95 is, remélem nem tolnak ki velem...
Nálam rendszere az, hogy feldolgozásra továbbítva és másnap meg is kapom. Vagy aznap, ha hajnalba kerül ebbe a státuszba. -
Peaceliker
addikt
válasz
david335 #46975 üzenetére
Általában 4-5 nap (legalább) mire vám elé állítják, onnan már csak 1 röpke hónap...
De amúgy egyik csomag nekem is 3 napja célországban feldolgozás alatt vagy hogy van magyarul
Innen van belföldi feldolgozásra továbbítva státuszba kerül és onnan 2-5 nap mire megjön vagy vám. -
AMDaZERG_1
senior tag
-
twine
veterán
válasz
david335 #46233 üzenetére
Franc,franc,franc... Hétvégén rally-n két repülés között a munkatársamnak épp "ezt" taglaltam, mit álmodtam meg előző este,,,,
Épp azt, hogy eddig a világ leginkább csak F1-es racerkent látott nagyobb üzletet a drónokban, holott simán lehetne harcolni is velük, mint mondjuk a vadászgépekkel... Hogy most ezt lézeres cuccal,vagy "fizikailag kell hegyes tűvel minilufit kiszurni ami színes
Porral van töltve, vagy szoftvert írtunk a harcra, és virtuális valóságot keverünk a valódi képre/terepre,,, az már szinte részlet kérdés... Ami fontos, hogy lehetne erre drónos "harci" pályákat építeni, üzemeltetni, ahol legálisan repülhetne mindenki, kiélhetné a hobbyját, és új műfajt teremtene... Nem gondolom, hogy csak a "ki a gyorsabb" működik ebben a világban... Durván jo légi csatákat lehetne vívni, egy jól megtervezett és méretezett pályán,,, akár "nagy gépekkel" (pld. Mavic) is...
Arról nem beszélve, mekkora üzlet lenne ennek a piaca,,specifikusan "fegyvereket"(lézer,rugós tű , tudomisén...) gyártani felfogatással a különböző elterjedt gépekre...
Erre olvasom, hogy Star wars lézer...... -
Baku
aktív tag
válasz
david335 #46073 üzenetére
Ha segítség kell, itt megtalálsz ....
Ami kimaradt:
Valóságos áldás egy normális töltő.
Amíg az eredeti USB -s szutyok az 1db 500-as akksival elszöttyögött az örökkévalóságig (de legalább egy óráig), addig az pISDT a 6db 750-eset 30perc alatt feltölti (akár a mezőn is az autó akkujáról)...
(És szigorúan nem többel, mint 1C )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged