Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Anno olaszban sokszor a rendőrök síeltek le utoljára, és utánuk jött a ratrak (volt, hogy sportot űztem belőle, hogy bevárjam őket). Előttük nem hinném, hogy jó ötlet lenne drónozni. (De ha ez nem lett volna elég, akkor ott van, amit a többiek is írtak, hogy alapból necces).
Ráadásul amit néztem videókat, ott az active track a dji-okban síeléshez mind elvérzett, mert szintet lefele nem megy, így a síelő emberke folyamatosan kisebb lesz, majd elveszti (itt jött képbe nálam a skydio).
-
ArthurShelby
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
"A valóságban sokkal kisebb % miatt szívatnak sokkal nagyobb %-nyi embert."
Welcome to the real world!
Mozgássérült wc-k/liftek, vakoknak domború csíkok, ilyen-olyan kisebbségek védelme, de akár a mostani ukrán-orosz háborúra is rá lehet húzni. A miért az már más kérdés az egyes esetekben. -
ArthurShelby
addikt
Mi a véleményetek skydio vs dji témában?
Az előbbi jobb active trackingben, utóbbi képminőségben?
Mit tudnátok pro-kontra mondani?A skydio-nál pro, amit tudok az active track, kontra hogy nem eltrejedt (nincs közössége, kevesebb a tapasztalat, kevésbé van support/alkatrész).
-
ArthurShelby
addikt
Sok videó van a témában, de érdekelne a véleményetek.
Mavic 2 pro vagy air2?
Ha jól látom a pro nagyobb méretű (stabilabb a széllel szemben), asszem a szenzor méret is nagyobb. Ellenben az air2 kamera szoftveresen sokkal optimalizáltabb (így valamennyire tompul a különbség képminőségben), és egyéb szoftveres újdonságokban is többet tud (pl active track) -
ArthurShelby
addikt
Azt elismerem, hogy sokszor egy törvény nem egyértelmű, csak pont amit példát mondtál, az teljesen egyértelmű volt.
Mert ott meg tudom húzni a határt (még ha nem is igazságos), hogy az 1.8 felettiek a magas lányok. Hiába nem kerülnek be a magas lányok halmazába a valójában magas 179-es csajok, a szabály teljesen egyértelmű lesz (csak nem tökéletes).De szerintem a fő különbség az a többiek és Statikus között, hogy Statikus szerint egzakt/egyértelmű a törvány, míg a többiek szerint nem és rugalmasan lehet szürkezónázni (is itt jönnek a bíróságok, akik majd végül eldöntik kinek/melyik értelmezésnek volt igaza).
-
ArthurShelby
addikt
és @vandor01
Még egyszer megismétlem: közel sem gondolom jónak/ideálisnak a mostani helyzetet, és nem akarom (nem is tisztem) mentegetni bárkit.
De ti a politikán keresztül láttok mindent, teljesen be vagytok hergelve. Valószínűleg én nem követem olyan jól napról napra a politikát, mint ti (biztos jobban is tudjátok nálam), de ez egy szakmai topik akarna lenni, én próbálok pártatlan maradni, és én úgy gondolom a józan ész higgadtságával hozzászólni, full indulatmentesen. Szerintem pl teljesen fölösleges idekeverni lőrincet, vagy vityát, vagy bármelyik pártnak a színét.
Én úgy gondolom írtam egy higgadt hozzászólást, hogy gondolkodjunk kicsit a másik fejével is, és legyenek építő jellegű hozzászólások. Helyből kaptam 2 savazó (és személyeskedő), politikai tartalmú, koránt sem higgadt kommentet, amitől előre biztosan nem jutottunk. -
ArthurShelby
addikt
Ez igaz, hogy a szabályok nem fednek le mindent (pl nem volt benne a mikró használatijába, hogy ne tegyél bele macskát, most már benne van), és az is igaz, hogy a szabályok nem lehetnek tökéletesek (mert sohasem fognak eléggé illeszkedni), és ezért kell az emberi józan ész. Hiába nincs kiírva/leírva, hogy ne turkáld az orrod, elég sok okos ember van, aki betartja ezt az alapvető íratlan szabályt, mert van illem és emberi józan ész. Ma már mindenki elvárja, hogy le legyen írva, körül legyen bástyázva minden jogilag... (ez szerintem nem a jó irány a világban, de ez már más téma).
"Ha ez így lenne, akkor nem kellenének bíróságok. Ugyanis akár egy automata is eldönthetné, hogy amit tett valaki az épp "mennyit ér" a BTK alapján."
De te itt már a bíróságokról beszélsz, ami azután jön, hogy nem tartottad be a törvényt, törvényt szegtél és a büntetés mértéke a kérdés. És igen egy bíróságoknak órási mozgástere van, nagyon nem egzaktak, szubjektívek (nagyon sokan talán a filmek miatt csak úgy gondolják, hogy a bíróságoknak nincs mozgásterük, csak paragrafusokra kell hivatkozni és kész) -
ArthurShelby
addikt
válasz
vandor01
üzenetére
"semmi koze a szabalykovetesnek ahhoz hogy ki mennyibol es hogyan dronozik!
mert lehet vki milliomos es szivesen jatszik egy 80grammos whooppal is es van aki meg megveszi az utolso fillerebol a legutolsi DJI termeket is"
Persze, én is megveszem a ferrarit és csövesként élek, csak közel sem életszerű, mivel már az olajcserét sem tudnám fizetni.Itt mindenki a hibát és a kiskaput keresi. Tényleg nem tökéletes a rendszer és még rengeteget kell rajta csiszolni, hogy jó legyen, de itt a hazai szabályozók anyázásán kívül nem túl sok építő kritikát olvastam. Ha az ember a másik oldalról nézi a dolgot, a szabályalkotóknak sincs könnyű dolga, és a drónszabályozásnak tényleg ideje volt.
-
ArthurShelby
addikt
Alapvetően jó ötlet szerintem is ez a adat-személy védelem, amerikában ennél sokkal lazábbak a szabályok, és az szerintem nagyon nem jó. Egyes cégek mindent is tudnak rólad
(államban még azért jobban megbízok, mint a cégekben, mert az államba minimális beleszólási lehetőségem van választásokkor)Egyébként én úgy tudom, hogy a huawei-jel az 5g miatt volt probléma. A kínaiak már kész voltak az 5g-vel, az amerikaiak még nem, és nem akarták a saját hálózatukat átadni kínai kézbe (megjegyzem az egész magyar hálózat kínai eszközökből áll, ha ők úgy gondolják egy necces helyzetben lekapcsolják Mo-n az internetet, akkor az nekik kb 2 kattintás), és azért inkább az egész céget tiltották ki (kommunikáció így sokkal előnyösebb volt, nem mondhatták, hogy kínának van, nekünk még nincs 5g-nk)
-
ArthurShelby
addikt
" már korábban is éreztem valakik nagy pénzt akarnak ezen a "drón biztositáson" szakítani. Van egy olyan érzésem,hogy nem csak a politikusok keze van a dologban"
Egy politikust csak az érdekli, hogy ne bukjon le, miközben épp szamaragol. Azt full leszarja, hogy neked olcsó vagy drága a drónbiztosításod. Ez a biztosítók sara/lehúzása, hogy ilyen drága. Szóval ebben egyetértünk.
Esetleg az állam irányítóként beleszállhatna és szólhatna/szabályozhatna, hogy a biztosítók olcsóbb árat mondjanak. -
ArthurShelby
addikt
Bocs, de milyen munkát csinálsz, hogy állandóan a Sándor palotánál és a Karmelitánál repülsz?
Mert azt azért valljuk be, biztonságilag az egy külön terület (szélsőséges példa/kivétel), emiatt ott a drónozás egyszerű sosem lesz, már kiforrt jogszabályokkal sem (pl el tudom képzelni, hogy sosem fognak kiadni ott drónozásra engedélyt). -
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Látom van itt pár mavic air 2 tulaj, esetleg erre tudok válaszolni?
Meg úgy a tapasztalatok is érdekelnének, mert eddig kb fizetett hirdetések volt a tesztek, amiket olvastam/láttam. -
ArthurShelby
addikt
Üdv!
Full kezdő vagyok, még nincs is drónom, még vásárlás előtt vagyok.
Az a kérdésem, hogy a mavic air 2 a legjobb követésben? És ő milyen?
Konkrétan az kéne, hogy síelek és ő követ. A sípályán nincsennek akadályok, de ahogy nézem horizontálisan nem nagyon süllyed (de az még lehet hogy a sima 1 ilyen, nem a 2, illetve azóta jöhetett rá sw frissítés).
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Nyaralás topik
- OTP Bank topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Suzuki topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest